Etiket: Kaş Dökülmesi

  • Kaş Dökülmesinin 6 Nedeni

    Kaş Dökülmesinin 6 Nedeni

    Kaş ve kirpik güzelliği en önemli güzellik ölçütlerindendir.Bu nedenle kaşlarda ve kirpiklerde meydana gelen dökülme kişiyi çok üzer. Kaş dökülmesinin 6 nedeni makalemizde kaş dökülmesine yol açan faktörlere yer verdik.

    Trikotilomani (saç yolma hastalığı)
    Bu rahatsızlık, kişinin psikolojik durumu ile ilgilidir. Trikotilomani bir dürtü denetim bozukluğudur. Hastalık genelde çocukluk ya da ergenlikte başlar. Kişi istemli veya istemsiz olarak kendi saçını, kaşını veya kirpiğini yolar.

    Blefarit:
    Blefarit, normalde deride bulunan bir bakterinin aşırı çoğalmasının yol açtığı göz kapağı iltihabıdır. İltihaba yol açan, bir diğer neden ise göz kapağının, yağ bezleri ve hatta alerji yüzünden tıkanmasıdır. Bu gibi durumlarda göz kapaklarında kızarma veya kaşıntı görülebilir. Bazen de göz kapağında şişmeye de neden olabilir. Blefarit bakterisi, tamamen yok edilemez, fakat kontrol altına alınabilir.

    Alopesi areata:
    Alopesi areata, saç kaybına neden olan, bağışıklık sisteminin bozukluğu sonucu meydana gelen bir hastalıktır.Alopesi areata hastalığında, bağışıklık hücreleri kıl köklerine saldırırlar ve bunun sonucunda vücuttaki tüyler dökülmeye başlar. Bu hastalık, bedendeki tüm bölgelerdeki kılların dökülmesine yol açabileceği gibi, kaş, sakal, kirpik ve saç gibi yalnızca tek bir alanda da etkili olabilir.

    Tiroid hastalığı
    Tiroid bezlerinin aşırı aktif veya normal seyrin altında çalışması da kirpik dökülmesi nedenleri arasında yer alır. Aşırı aktif tiroidde vücut fazla ısıyı tolere edemez, uyku güçlüğü, kilo kaybı, alt boyunda şişme ve baş ağrısı meydana gelir.
    Diğer yandan inaktif tiroidde ise soğuğa karşı dayanıksızlık, kuru cilt, kabızlık ve kilo alma belirtileri görülür.
    Bu durumda saçta ve kaşta, dökülme incelme, kuruma ve kırılma görülür.

    Kemoterapi
    Kemoterapi ilaçları saç folikülleri dahil vücuttaki büyüyen tüm hücreleri hedef aldığından, kanser tedavisinde, kirpikler, saç ve tüm bedendeki kıllarda dökülme meydana gelebilir. Kemoterapi tedavisinden sonra, kıllar tekrar eski haline döner.

    Maskaranın yan etkileri
    Hindistan’da Silonie Sachdeva ve Dayanand Medical College Dermatoloji Anabilim Dalı, madarozis hastaları üzerinde yaptığı incelemede, bunlardan bir kısmında rimele karşı alerji gelişip, kirpikte dökülmeye sebebiyet verdiği, diğer hastalarda ise maskarayı özellikle su geçirmez rimelleri temizlerken kirpiklerinde zayıflama meydana gelip zamanla dökülmeye yol açtığı saptanmıştır.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir

  • Kaş dökülmesi

    Kaş dökülmesi

    Tüylerin varlığı pek çok kişinin en önemli sorunlarından biridir. Aynı zamanda tüylerin dökülmesinden dolayı şikayet edenlerin sayısı da az değil doğrusu. Özellikle de kaş ve kirpik kıllarında meydana gelen dökülmeler insanın psikolojisini bozuyor. Biz bu makalemizde sizlere kaş kıllarının neden döküldüğü konusunda bilgiler sunacağız. Eğer ki kaş dökülmesi ile başınız dertte ise bakın sebepleri neler olabilir…

    Kaş Dökülmesi Nedenleri

    Kaş dökülmesi genellikle kısmen husule gelen bir sorun olsa da, nadiren de tamamının döküldüğüne rastlamak mümkün olabiliyor. Ekseri kadınlarda rastlanan bir sorun olan kaş dökülmesinin en büyük nedeni, sondönemlerde bir hayli popüler olan kalıcı makyajlardır. Kalıcı makyaj yaptırmanın yanı sıra kontür yaptırmaktakaşlarda dökülme sebepleri arasındadır.

    Bazı dış etkenlere maruz kalan kaşlarda dökülme söz konusu olurken, aynı zamanda içsel faktörlerde kaş dökülmesi nedenleri arasındadır. Bunlardan en önemlisi ise strestir. Stres kaynaklı kaş dökülmelerine günümüzde oldukça sık rastlanmaktadır. Üstelik stres kaynaklı kaş dökülmeleri geçici olduğu gibi kalıcı da olabiliyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması, alopesi areta denilen bağışıklık sistemi hastalığı, kaşların sürekli ovuşturulması, daha önceden geçirilen laserasyonlar, yaralanmalar, kaşları yolma ya da genetik faktörler kaş dökülmesi sebepleri arasında sayabileceklerimizdir.

    Genetik faktörler, kaşın aldığı travmalar, yaralanmalar, kaşların yolunması, kalıcı makyaj yaptırılması, bağışıklık sisteminin zayıflamasından ortaya çıkan alopesi areta gibi hastalıklar ve en önemlisi de stres kaşlarda dökülmeye yol açan sebeplerdir. Ekseri kadınlarda meydana gelen kaş dökülmeleri estetik görünümü bir hayli etkilediği için oldukça can sıkıcı bir durum oluyor ve tedavisi için kadınlar ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. Bu makalemizde kaş dökülmesinin tedavisi ve kaş dökülmesini önleme yollarından sizlere bahsedeceğiz, buyurun yazımızı okumaya devam edin…

    Kaş Dökülmesi Nasıl Önlenir?

    Kaş dökülmesi hem doğal hem de tıbbi yöntemlerle tedavi edilebilir bir sorun olmakta, ancak tedavi biraz zaman istediği için sabırlı olmakta yarar var. Öncelikle sizlere kaş dökülmesi tedavisinin doğal yolundan bahsedelim ve akabinde hemen tıbbi yöntemini de anlatalım. İşte kaş dökülmesini önleme yöntemleri:

    Doğal yollarda kaş dökülmesi tedavisi: Kaş dökülmesine bitkisel yöntemlerle çare bulmak için doğal zeytin yağı ve badem yağına ihtiyacınız var. Bu iki bitkisel yağı kullanarak kaşlarınıza yumuşak hareketlerle masaj yapın. Bu noktada kaşlarınızı hırpalamamaya dikkat edin. Dilerseniz kulak temizleme pamuğu kullanabilirsiniz.

    Kaş dökülmesinin tıbbi tedavisi: Tıbbi tedavi daha çok kaşların tamamen döküldüğü durumlarda uygulanan bir yöntemdir. Aslında kaş dökülmesinde uygulanan tıbbi tedavi kaş ekimidir. Doğal yönteme nispeten daha maliyetli olmaktadır. Bu yöntemde kaş köklerini uyarmaları açısından kortizon türü ilaçlarda kullanılmaktadır.