Etiket: kaplama

  • Telsiz çarpık diş tedavisi

    Telsiz çarpık diş tedavisi

    Günümüzde herkes daha beyaz, daha estetik ve daha özgün bir gülümseme peşinde. Dişlerde kesim ve aşınma yapılmadan uygulanabilen ‘lamina’ işlemi uygulamaları bu dönemin en popüler dental tedavileri arasında…

    Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, lamina yönteminin görünüşü olumsuz yönde etkileyen birçok diş bozukluklarında mükemmel bir kozmetik çözüm olduğunu ifade ederek, lamina kaplamalarda ana unsurun, estetik sorunları olan dişlerin ön yüzlerine, porselenden hazırlanan tabakanın yapıştırılarak bu sorunlara estetik bir çözüm getirmek olduğunu açıkladı. Kışlaoğlu lamina kaplamaların, çoğu durumda sağlam yapıları ve bozulmayan renkleriyle dişlere doğal bir güzellik kazandırdığını belirterek aynı zamanda kullanım açısından da oldukça doğal bir yapıya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

    LAMİNA KAPLAMALARIN ÖZELLİKLERİ

    Laminaların ağız içindeki görünümlerini doğal dişlerden ayırt etmek nerdeyse imkânsızdır. Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılarak doğal bir görüntü sağlanması amaçlanır. Bu yöntemde porselen kron uygulamasından farklı olarak sağlıklı dişler çok fazla prepare edilmez. Bunun yerine dişin ön yüzünden 0,3–0,7 mm bir diş tabakası kaldırılarak, hazırlanan porselen lamina özel bonding teknikleriyle bu bölgeye yapıştırılır.

    LAMİNA TEDAVİSİNİN AŞAMALARI

    Öncelikle dişiniz işleme hazırlanır, üzerindeki artıklar temizlenir. Ardından dişinizin tam bir kopyasını elde etmek için ölçü alınır. Porselen malzemeden dişinize yapıştırılacak olan tabaka hazırlanır. Porselenden imal edilen bu kaplamalar ince, yarı geçirgen bir tabakadır. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler. İşlem bittiğinde mükemmel bir kaynaşma beklenir.

    LAMİNA TEDAVİSİ GEREKTİREN DURUMLAR

    Lamina kaplamalar temel olarak, renk değişikliklerinin giderilmesi olduğunu ifade eden Çağdaş Kışlaoğlu, belli bir dereceye kadar olan şekil bozukluklarında uygulanabilecek en iyi yöntem olduğunu belirterek başlıca uygulama alanlarını şu şekilde özetledi;

    • Renklenmelerde, bleaching (diş beyazlatma) gibi metotlarla sonuç alınmayan ileri derecedeki antibiyotik, flor vb. lekelerinde kalıtsal yapı ve renk bozukluklarında
    • Ayrık dişleri bitiştirmede (diastema kapama)
    • Kırık veya aşınmış dişlerin tedavisinde
    • Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların düzeltilmesinde
    • Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde (ortodontik tedavi alternatifi olarak)

    Her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih, renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.

    LAMİNA UYGULAMASININ AVANTAJLARI

    Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, lamina yönteminin çürük, aşınma, kırık veya yapısal bozukluklardan kaynaklanan durumlarda, dişlerin doğal bir görünüm kazanması açısından en etkili yöntem olduğunu açıkladı. Daha önceleri bu gibi olumsuz durumlarda dolgular ve tam kaplamalar tek çözüm iken, günümüzde daha çok lamina kaplamanın tercih edildiğini belirten Kışlaoğlu, lamina tedavisinin avantajlarını şöyle sıraladı;
    Diğer yenileme işlemlerine göre sağlık açısından üstünlükleri daha iyidir.
    Küçük bir müdahale ile sağlıklı ve doğal bir görünüş elde edilir.
    Dişinizde tırnak kalınlığında bir yuva açılması (ki bu da her zaman gerekmeyebilir) yeterlidir.
    Sağlam, renkleri bozulmayan ve dayanıklı malzemelerden üretilirler.
    Porselen yüzeyleri son derece pürüzsüz olacağı için sigara ve benzeri sebeplerden kaynaklanan lekelenmeleri ve diş taşı oluşumlarını minimuma indirmektedir.
    Kahve, çay, sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.
    Aşınmaya karşı direnci yüksektir.
    Tedavinin laboratuar aşaması sadece 3-4 gündür.
    Ancak gülümseme tasarımında bu süre sonunda, dudaklarınızın yeni görünümünüze uyum sağlaması 2 -3 haftayı bulabilmektedir. Bu uyum süresinde bazı dudak egzersizleri yapılması ve özellikle okuma egzersizleri tavsiye edilmektedir. Bu sürenin sonunda yüzünüzle tamamen bütünleşmiş ve yapay olduğu kesinlikle fark edilmeyen yeni dişlerinizle rahatlıkla gülümseyebilirsiniz.

    LAMİNA İŞLEMİNİN DEZAVANTAJLARI

    Diğer yenileme işlemlerine göre biraz daha pahalı bir sistemdir.
    Hassas bir tekniktir.
    İyi bir klinik ve laboratuar çalışması gerektirir. Hekimin ve diş teknisyeninin bu konu üzerine teknik bilgisinin ve sanat yeteneğinin tam olması gerekir.

    LAMİNA UYGULAMASI UZUN ÖMÜRLÜ MÜDÜR

    Lamina kaplamaların iyi bir ağız bakımıyla yıllarca sorunsuz olarak kullanılabileceğini belirten Kışlaoğlu, lamine kaplamaların diğer adeziv sistemlerden daha üstün özelliklere sahip porselenden imal edildiklerini ve bu sebeple lekelenme ve aşınmaya karşı daha dirençli olduğunu açıkladı. Ömürlerini uzatmak için ağız bakımına dikkat etmek gerektiğini ifade ederek, çok sert gıdaları ısırmaktan, tırnak yemek gibi alışkanlıklardan kaçınmak gerektiğini sözlerine ekledi.

  • Evde Pratik Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

    Evde Pratik Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

    Isı yalıtımı binaların; çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemelerine, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılır. Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak kışın pencerelerden olusan ısı kayıpları azaltılır, yazın binaya güneş ısısı girişi sınırlanır. Böylece ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden tasarruf sağlanır. Isı yalıtımının faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için, evlerin kışın soğuk, yazın sıcak kısımlara bakan tüm duvar ve döşemeleri, çatıları mutlaka yalıtılmalı ve nitelikli pencere kullanılmalıdır. Isı yalıtımı, binanın temelinden çatısına kadar dışa veya kullanılmayan kısımlara bakan yüzeylerine, ısı geçişini azaltan özel ısı yalıtım malzemeleri nin uygulanması ile yapılır.

    Çatıların yalıtımında çatıların şekline göre değisen yalıtım uygulamaları vardir. Çatı ısı yalıtımı, levha veya şilte biçiminde çesitli ısı yalıtım malzemeleriyle yapılır. Çatı örtüsü ile tavan döşemesi arasında kullanılmayan boşlukların olduğu binalarda, ısı yalıtımı tavan döşemesi üzerine serilerek uygulanır. Çatı arasının yaşam mekânı olarak kullanıldığı binalarda ısı yalıtımı çatı seviyesinde yapılır. Ahsap konstrüksiyon çatılarda ısı yalıtımı merteklerin arasına, altına veya üstüne yapılabilir. Betonarme kırma çatılarda ise genellikle beton yüzeyin üstüne yapılır.

    Teras çatı ısı yalıtımı, su yalıtımı katmanının üstüne veya altına yapılabilir. İzolasyon levhalarının su yalıtımının üzerinde yer aldığı detaya “ters teras çatı”; su yalıtımı katmanının ısı yalıtımı levhalarının üzerinde bulunduğu detaya ise “geleneksel teras çatı” denilmektedir. Ters teras çatı detaylarında su yalıtım örtüleri ayni zamanda buhar kesici vazifesi görmektedir.

    Çatılarda ısı, su, ses ve yangin yalıtımı detayları birlikte çözülmeli ve konforlu ortam elde etmek için malzemeler birbirleriyle uyumlu seçilerek mutlaka yoğusma tahkiki yapılmalıdır. Duvarlarda yalıtım ise, çeşitli ısı yalıtım malzemeleri nin genellikle duvarlara monte edilmesiyle, binanın dışından, içinden veya iki duvar katmanının arasından yapılabilir. Diştan yapılan uygulamalar ile cephenin tümüne ısı yalıtım malzemeleri sabitlenebildiğinden; Isı köprüleri oluşmaz. Ayni zamanda uygulama dış taraftan yapıldığı için duvarlar sıcak kalır ve yoğusma meydana gelmez.

    Dış cephelerde kullanılacak olan ısı yalıtım levhaları bu uygulama için özel olarak üretilmis olmalidir. Iki duvar arasi veya içten yapılan ısı yalıtım uygulamaları; kısa süreli kullanılan yazlıklar, dağ evleri gibi yapılarda tercih edilir. Genel olarak bu uygulamalarda ısı yalıtım levhaları duvarın iç yüzeyine uygulanır. Bu uygulamalarda ısı köprülerine karsı önlem alınmalı ve mutlaka yoğusma tahkiki yapılmalıdır. Yoğuşma tahkiki neticesinde buhar kesici kullanımına ihtiyaç olup olmadiğina karar verilmelidir.

    Pencerelerde iyi bir ısı yalıtımı, kaliteli, sızdırmaz, doğru uygulanmış ve düşük ısı geçirgenlik değerlerine sahip doğramalar ve yalıtım camı üniteleri ile mümkündür. Binalardaki kapılar da enerji verimliliği göz önüne alınarak seçilmelidir.

    Yalıtım Camı Ünitelerinin Kesitleri

    Isı yalıtımının önemli bir unsuru da tesisatların ve ekipmanlarının yalıtılmasıdır. Isıtma veya soğutma tesisatında yalıtım özellikle ısıtılmayan veya soğutulmayan hacimlerden geçen tesisat boru veya kanallarının yalıtım malzemeleriyle kaplanması ile yapılır. Soğutma ve ısıtma tesisatlarının ısı yalıtımı ile büyük enerji tasarrufu sağlanır. İşletme maliyeti düşer. Buhar ve kaynar su tesisatlarında yüzey sıcaklığının yüksek olması nedeniyle insanların kazaya uğramasının önüne geçilmis olur. Ayrica kazan dairesinin aşırı ısınmasından dolayı diğer sistemlerin zarar görmesi ve ısı köprüleri önlenir.

    Tesisat Yalıtımı Uygulama Örnekleri

    Isı yalıtımı, yalnızca çeşitli yalıtım malzemeleriyle yapılan bir işlem olarak algılanmamalıdır. Isı yalıtımı daha tasarim aşamasinda başlamasi gereken bir süreçtir. Isı kaybını etkileyen en önemli unsurların başinda, yapinin içinde bulunduğu çevresel faktörler gelir ve tasarımcılar bu faktörleri dikkate almalıdır.

    Isı Yalıtımını Etkileyen Dış Faktörler Şunlardır:

    Coğrafi Özellikler: Enlem-boylam, binanın bulunduğu bölgenin eğimli ya da düz, yeşil ya da kurak oluşu gibi
    Iklim özellikleri
    Rakimi
    Arsanın Özellikleri: Yön, komşu parsellerle beraber arsanın imar durumu özellikleri

    Mekânların Bakacaği Yönler: Yasam mekânlarının kuzeye bakmaması ve oturma odasının güneye, yatak odasının doğuya bakması gibi. Etkin bir ısı yalıtımı için bu faktörlerin, tasarım açısından başlayarak dikkatle ele alınması ve binanın bu dış etkilere en fazla direnç gösterecek şekilde tasarlanması gerekir.

  • Lumineers

    Lumineers

    LUMINEERS Nedir?

    LUMINEERS, sizde zaten var olan güzel, sağlıklı, doğal, kalıcı gülümsemenizi ortaya çıkaran bir işlemdir.

    Size özel tasarlanan Ultra ince LUMINEERS her zaman hayalini kurduğunuz gülümsemeyi ortaya çıkarır. Geleneksel kaplamaların aksine, iğnesiz, hassas diş yapısını törpülemeden ve acısız bir işlemdir. Hatta bu işlemin geri dönüşü bile var, yani kaybedecek hiç bir şeyiniz yok yalnızca kazanacağınız güzel bir gülümsemeniz var. Buna ek olarak LUMINEERS kaplamalarının 20 yıl boyunca kalıcılığını koruduğu kanıtlanmıştır. Uzun yıllar boyunca güzel gülümsemeniz hep sizinle birlikte olacak.

    LUMITray Teknolojisine sahip LUMINATE’li LUMINEERS

    Artık diş hekiminizden LUMITray teknolojisine sahip LUMINATE’Lİ LUMINEERS’I isteyebilirsiniz. Bu işlem diş hekimine, dişleri tek tek değil , hepsini bir anda yerleştirmesine olanak sağlar. Ayrıca bu işlemle, özel dijital tasarım ve önceden görme teknolojisi ve dişçi koltuğunda daha az zaman harcama size sunuluyor.

    Gülümsemenizi tamamen değiştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece iki kısa ziyaret.

    Gülümsemenizi ister LUMINEERS ile ister LUMITray teknolojisine sahip LUMINATE’li LUMINEERS ile tamamen değiştirmek için, yalnızca diş hekiminize yapacağınız iki kısa ziyaret gereklidir. İlk ziyaretinizde diş kalıbınız alınacaktır. İkinci ziyaretinizde ise size özel tasarlanan LUMINEERS’in uygunluğu ve rengi kontrol edildikten sonra acısız bir şekilde dişlerinize yerleştirilecektir. İşte bu kadar! Sağlıklı, doğal, kalıcı beyaz gülümsemenize yalnızca iki ziyaretten sonra kavuştunuz.

    LUMINEERS Neden Farklı ?

    Gülümsemek stresli ya da utanç verici bir an olmak yerine mutluluk ve keyif dolu bir an olmalıdır. Lumineers ile artık gülümsemenizi başkalarından saklamanız gerekmeyecek. Ve gülümsemenizi tüm dünyayla paylaşmak için rahatsız edici uzun işlemlere katlanmanız gerekmeyecek.

    Lumineers size;

    – Acısız bir prosedür
    – Hasassiyetsiz dişler
    – Uzun süre kalıcılığını koruyan beyazlık
    – Hızlı ve kolay bir süreç öneriyor.

    Geleneksel kaplamaların yapılması çok daha fazla zaman alır ve aylarca sürebilecek acı dolu bir işlemi gerektirir. LUMINEERS’in yerleştirilmesi ise hızlı ve acısızdır.

    Geleneksel Kaplama İşlemi

    Geleneksel Kaplamalar bazen kron olarak da adlandırılır. Porselen yapraklar, sağlıklı diş yapısın çok fazla ve geri döndürülemez bir şekilde törpülenmesi ile yerleştirilir ve bu işlem acı verir ve bir çok iğne yapılmasını, diş hekimine birden fazla ziyareti gerektirir.

    Geleneksel kaplamalarda dişler törpülendikten sonra, geçici kronlar dişin üzerine yerleştirilir ve bu işlem aylar sürebilir. Daha sonra geçici kaplamalar çıkarılır, sonrasında tekrar iğne yapılabilir ve kalıcı diş kaplamaları yerleştirilir. Kaplama Değil, LUMINEERS

    Kaplama Değil, LUMINEERS

    Geleneksel kaplamaların aksine LUMINEERS yerleştirilme işleminde iğneye ya da hassas diş yapısını törpülemeye gerek yoktur ve işlem acıssızdır. LUMINEERS ultra inceliğinden dolayı var olan dişin üzerine sadece diş hekimine yapılan iki kısa ziyaretten sonra yerleştirilir.

    LUMINEERS benim için uygun mu?

    LUMINEERS’in gülüşünüzü nasıl değiştireceğini öğrenin. Geleneksel kaplamaların aksine LUMINEERS yerleştirilme işleminde iğneye ya da hassas diş yapısını törpülemeye gerek yoktur ve işlem acıssızdır.

    LUMINEERS ultra inceliğinden dolayı var olan dişin üzerine sadece diş hekimine yapılan iki kısa ziyaretten sonra yerleştirilir.

    LUMINEERS önce/sonra
    Lumineers | 1

    İlgili Konular ;
    LUMINEERS Nedir?