Etiket: hurma

  • Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları

    Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları

    Hamilelikte hurma yemek yapılan araştırmalar sonucunda oldukça faydalı olduğu kanıtlanan bir durumdur. Kuran’da pek çok ayette geçen ve cennet nimetleri arasında sayılan hurmanın faydaları saymakla bitmemektedir. Hamilelik sürecinde de birçok faydası bulunan hurma hem bebek hem de annenin sağlığı için olumlu etkiler oluşturmaktadır. Hamilelikte hurma yemek hadis-i şerifte şu şekildedir;

    • Resülullah Efendimiz şöyle buyurmuştur; “Kadınlarınıza loğusa döne­minde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağır­başlı olur. Çünkü hurma Hz. Meryem’in loğusalığındaki yiyeceği idi. Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi.”

    Hamilelikte Hurmanın Faydaları İle İlgili Araştırma

    Yapılan bilimsel araştırma gösteriyor ki; hamilelik sürecinin son 4 haftasında günde 6 adet hurma tüketen kadınların sancı çekme süresi azaltmaktadır. Yapılan araştırmada hurma tüketen hamile kadınların sancı süresinin ortalama 8,5 saat olduğu, tüketmeyenlerin ise ortalama 15 saat olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada tespit edilen hurmanın hamilelikte sağladığı faydalardan diğerleri şu şekildedir;

    • Hamilelik sürecinde hurma tüketilmesi suni sancıya ihtiyaç olmadan doğumun kendi kendine başlamasını sağlamaktadır.
    • Hamilelik sürecinde hurma tüketilmesi rahim ağzı açıklığını arttırmakta ve bu sayede daha kolay doğum yapılmasını sağlamaktadır.

    Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları | 1

    Hurmanın İçeriği İle Hamilelik Döneminde Sağladığı Faydalar

    Hurma sahip olduğu zengin içerik sayesinde hamilelik döneminde birçok fayda sağlamaktadır. Hamilelikte hurma faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir;

    • Hurmanın içerdiği şeker sayesinde hamilelik döneminde vücudun enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Hurma doğal şeker içerdiği için hamilelik döneminde hissedilen yorgunluk ve halsizliği de önler.
    • Hurma içerdiği protein sayesinde hamilelik döneminde hem annenin hem de bebeğin vücudunun ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bebeğin uzuvlarının sağlıklı gelişimini destekler.
    • Hurma içerdiği lif sayesinde sindirim sisteminin korunmasına yardımcı olur.
    • Hurmanın içeriğinde bulunan folik asit, yeni hücrelerin oluşmasını sağlamasının yanı sıra gebelikte sık yaşanan kansızlığı engellemek konusunda etkili sonuçlar göstermektedir.
    • Hurmanın içeriğinde bulunan K vitamini bebeğin kemik gelişiminin sağlıklı olması için etkilidir.
    • Hurmanın içerdiği demir, metabolizmanın kuvvetlenmesi için fayda sağlamaktadır.
    • Hurmanın içerdiği potasyum, kan basıncını korumaya yardımcı olmaktadır. Hamilelik döneminde su dengesinin korunmasını sağlamaktadır.
    • Hurmanın içerdiği magnezyum, hamilelik döneminde sıkça yaşanan kas kasılmalarını engellemek konusunda oldukça etkilidir.

    Hamilelikte Elma Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Hamilelikte Greyfurt Yemenin Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

    Gebelikte Mandalina Yemenin Faydaları Tıklayın !

    Hamilelikte Folik Asit Alabileceğiniz 7 Yiyecek Tıklayın !

    Hamilelikte Süt İçmenin Faydaları Tıklayın !

  • Hurma kilo aldırır mı?

    Hurma kilo aldırır mı?

    Kilo alma endişesiyle hurma yemeyenler dikkat! Bu lezzetli meyve kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan koruyor. Hurma kilo aldırır mı?

    Takvim’de yer alan habere göre iftar sofralarının baş tacı hurma, besin değeriyle her derde deva oluyor. Hurmanın kanseri tedavi edici özelliği olduğunu belirten uzmanlar, “Bu lezzetli meyve vücudu temizler, kalp sağlığını korur, hafızayı güçlendirir, tansiyon ve diyabete iyi gelir” diyor. Uzmanlar, hurmanın diğer yararlarını şöyle anlatıyor…

    YÜKSEK LİF İÇERİYOR

    Çok yüksek oranda lif içeren hurma kanserle savaşıyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerine karşı da önemli rol oynuyor.

    Hurma ve Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır? Tıklayın!!!

    Hurma kilo aldırır mı?
    Hurma kilo aldırır mı?

    VÜCUDU TEMİZLER

    Antioksidan görevi görüyor. Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor. Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor. Hafızayı güçlendiriyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine retinale dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

    hurma kilo
    hurma kilo

    KANSIZLIĞA İYİ GELİR

    Kansızlığa karşı şifa olan hurma, içerdiği demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini dengeliyor. Günde birkaç tane hurma tüketmek fayda sağlıyor. Ayrıca karaciğerin en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında B1 ve B2 vitaminleri geliyor. Bu vitaminler hurmada fazlasıyla bulunuyor. Karaciğerin güçlenmesini ve görevini sağlıklı bir şekilde yapmasını sağlıyor. Bunun yanında sarılık hastalığını engelliyor.

    Hurmanın kalorisi nedir?

    Orta boy bir adet hurma yaklaşık 45 kaloridir. Diyet dönemindeki bir insan günde ortalama 1200-1500 kalori almalıdır. Bunu göz önünde bulundurarak hurma tüketiminin ayarlanması gerekir. Ortalama değer vermek gerekirse, günde 5 adet orta boy hurma yiyebilirsiniz. (diyetebasliyorum.com)

    Hurma diyete uygun mudur?

    Evet, hurma diyete uygun bir meyvedir. En başta, doğal yoldan tatlı ihtiyacını karşılar ama miktarına özel gösterilmelidir. Eğer, kilo vermek için diyet yapıyorsanız ara öğünlerde hurma yiyebilirsiniz. Örneğin, 3 adet orta boy hurma ve 1 su bardağı tam yağlı sütle ikindi vakti ara öğün yaptığında ortalama 250 kalori alırsınız. Bu sizi uzun süre tok tutar ve tatlı krizlerinin giderilmesine yardımcı olur.  (diyetebasliyorum.com)

    Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, hem oluşan tatlı isteğini bastırır hem de içerdiği yüksek oranda lif sayesinde oluşabilecek olan kabızlık riskini azaltır ve içerdiği vitamin ve mineraller açısından sağlık için faydalıdır. Fakat hurma tüketilirken dikkatli olunmalı, şeker içeriği yüksek olduğu için miktar abartılmamalıdır.

  • Kış Meyveleri Ve Müthiş Faydaları

    Kış Meyveleri Ve Müthiş Faydaları

    Kış meyveleri Kasım ayından Şubat ayına kadar ağaçlarda biten meyvelerdir.  Kış meyvelerinin müthiş faydaları makalemiz sağlığınızı korumak için muhakkak tüketmeniz gereken meyvelerin özellikleri hakkında size bilgiler veriyor.

    portakal
    portakal

    Portakal
    Portakal ve limon soğuk ayların, sık tükettiğimiz vazgeçilmez meyveleri arasında yer almalıdır.
    Bu meyveler zengin C vitamini içerikleri ile hastalıklarla savaşır, sık hastalanmanızı önlerler.
    Özellikle kan portakalı tercih edilen meyvelerden olmalıdır.
    Portakal ve limonun faydaları saymakla bitmez, içerisindeki
    zengin antioksidan özleriyle yaşlanmayla mücadele ediyor, yüksek vitamin oranıyla
    dinç ve zinde olmasını sağlıyorlar.

    nar
    nar

    Nar
    Narın kabuğunu soymak tanelerini çıkarıp yemek biraz zahmetlidir.
    Fakat nar o kadar faydalı bir meyvedir ki tanelerini ayıklamaya uğraşmanıza değiyor!
    Yüksek demir içeriği ile kan yapıyor, böbrek ve karaciğeri temizliyor,
    kanserle savaşıyor ve daha pek çok özellik…

    Nar Ve Nar Suyunun Müthiş Faydaları İçin Tıklayınız

     

    hurma
    hurma

    Hurma
    Turuncu olan ve hafif ekşimsi bir tadı olan bu meyve tam bir vitamin deposudur.
    Diş etlerini güçlendirir, kalp hastalıklarını önler, ishali kesmeye yardımcı olur,
    ağız içi yaraları iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

    mandalina
    mandalina

    Mandalina
    A, B, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri içeren mandalina bağışıklığa dost meyvelerdendir.
    Kanı temizler, kötü koletrolü düşürmeye yardımcı olur,
    sinirleri yatıştırır, grip nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarına şifadır.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.