Etiket: Hamilelikte plt yüksekliği

  • Gebelikte Normal PLT Değeri Kaçtır? Yüksek PLT (Trombosit) Gebeliğe Engel Midir?

    Gebelikte Normal PLT Değeri Kaçtır? Yüksek PLT (Trombosit) Gebeliğe Engel Midir?

    Gebelikte normal PLT değeri nedir? Trombosit sayısı ne olmalıdır? Gebelik sürecinde trombosit değerleri hakkında bilgi.

    Gebelik dönemi, kadının vücudunda bir dizi fizyolojik değişikliklere neden olan önemli bir süreçtir. Bu süreçte, birçok laboratuvar testi yapılarak anne ve bebeğin sağlığı izlenir. Bu testlerden biri de periferik kan trombosit (PLT) değeridir. Trombositler, kan pıhtılaşmasında önemli bir rol oynayan hücrelerdir.

    Gebelikte Normal PLT Değeri Kaçtır? Yüksek PLT (Trombosit) Gebeliğe Engel Midir?

    Gebelikte normal PLT değeri, genellikle gebeliğin başlangıcında ve süresince değişiklik gösterebilir. Normalde, trombosit sayısı bir miktar artış gösterebilir, ancak bu artış genellikle hafiftir ve sınırlar içerisindedir. Gebeliğin erken dönemlerinde, trombosit sayısı düşebilir, ancak genellikle bu durum doğal bir değişiklik olarak kabul edilir.

    Yüksek PLT seviyeleri ise gebelik sırasında bazen görülebilen bir durumdur. Trombositlerin normalden daha yüksek olması, trombositoz olarak adlandırılır. Trombositoz genellikle gebeliğe engel teşkil etmez, ancak bazı durumlarda dikkate alınması gereken bir belirti olabilir.

    Yüksek trombosit seviyeleri, bazen preeklampsi veya diğer kanama bozuklukları gibi durumların bir belirtisi olabilir. Bu nedenle, yüksek PLT değerleri dikkatlice takip edilmeli ve gerektiğinde ilgili tıbbi müdahaleler yapılmalıdır.

    Gebelikte trombosit değerleri genellikle normal sınırlar içinde olmalıdır. Ancak, hafif bir artış veya düşüş genellikle doğal bir değişiklik olarak kabul edilir. Yüksek trombosit seviyeleri ise gebelikle ilişkili bazı durumların belirtisi olabilir ve bu durumlar dikkatlice takip edilmelidir. Gebelik sürecinde doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir ve laboratuvar sonuçlarınızı onunla paylaşmanız gerekmektedir.

    Gebelikte yüksek PLT anne adayına ciddi sorunlar yaşatabilmektedir. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan trombosit sayısının normalin üzerinde olması şeklinde tespit edilen yüksek PLT;

    • Felç,
    • Kalp krizi,
    • Hastalıkların yıkıcı etkisinde artış,
    • İç organlarda fonksiyon kaybı

    Gibi rahatsızlıkların sebebi olarak anne adayının olduğu kadar bebeğin de sağlığını tehdit etmektedir.

    Gebelikte Normal PLT Değeri Kaçtır?

    Gebelik döneminde yapılan kan ölçümlerinde alınan sonuçlara yüksek PLT teşhisi konulabilmesi için gebelikte PLT değeri kaç olmalı sorusuna yanıt verilmesi gerekmektedir. Normal olarak kabul edilen kandaki trombosit sayısı 150.000 ila 400.000 arasında gerçekleşirken yüksek PLT teşhisi konan anne adaylarında bu değer 400.000’i aşmaktadır.

    Gebelikte normal PLT değeri
    Gebelikte normal PLT değeri

    Yüksek PLT Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Gebelik döneminde ilaç kullanımının bebeğe zarar vermesi, gebelikte trombosit yüksekliği bitkisel tedavi yöntemlerine yönelim gerçekleştirilmesine neden olmaktadır. Bitkisel tedavi yöntemi öncesi rahatsızlığın nedeni tespit edilirse uygulanacak tedavi kullanılacak şifalı bitki seçimi daha iyi sonuç alınmasına neden olmaktadır. Genel olarak gebelik döneminde yüksel PLT için;

    • Günde iki fincan kuşburnu çayı,
    • Yeşil bitkiler

    Önerilmektedir. Ayrıca bu dönemde beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi de bitkisel tedavinin sonuç vermesi için önerilmektedir.

    Yüksek PLT Gebeliğe Engel Midir?

    Normal dönemde yüksek PLT şikayetine sahip bir kişi, trombosit yüksekliği gebeliğe engel mi sorusuna yanıt aramaktadır. Pek çok uzman doktor tarafından yüksek PLT gebeliğe engel olarak görülmekte ve gebe kalmak isteyen kadınların görecekleri tedavi sonrası gebe kalabildiği bilinmektedir.

    İlgili Konular;

    Hamilelikte PLT Yüksekliği Nedir? PLT Yüksekliği Sonucu Neler Meydana Gelebilir?

    Trombosit (plt) düşüklüğü için Tıklayın !

    Hamilelikte yaşanılan bulantıyı azaltmanın yolu Tıklayın !

    İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi İçin Öneriler Tıklayın !

    MPV Nedir? MPV Yüksekliği Düşüklüğü Tehlikeli Mi? 

  • Hamilelikte Ciddi Rahatsızlıklar ile Karşılaşan Kadınlar Ne Yapmalıdır?

    Hamilelikte Ciddi Rahatsızlıklar ile Karşılaşan Kadınlar Ne Yapmalıdır?

    Hamilelik süreci içerisinde rahatsızlıkları olabildiğince ilaçsız atlatmaya gayret göstermelisiniz fakat bu süreç içerisinde bazı kadınların başlarına gelen büyük rahatsızlıklardan dolayı ilaç kullanmak zorunda kalabileceği unutulmamalıdır.

    Hamilelikte hipertansiyon sorunu en sık rastlanılan ciddi hastalıkların başında gelmektedir. Annenin kan basıncının bu denli yükselmesi bebeği oldukça olumsuz bir biçimde etkileyebilmektedir. Bu nedenle uzmanların hamilelik sürecinde kullanılmaya uygun olarak nitelendirdiği ilaçları kullanmaya devam edebilirsiniz. Hamilelikte kanama sorununa bile sebep olabilecek hipertansiyon muhakkak uzman kontrolüne alınmalıdır.

    Hamilelikte Ciddi Rahatsızlıklar ile Karşılaşan Kadınlar Ne Yapmalıdır? | 1

    PLT Yüksekliği Nedir?

    Hamilelikte plt yüksekliği hakkında dikkate alınması gereken detaylar şu biçimde sıralanmaktadır;

    • Plt terimi kandaki trombosit miktarını simgelemektedir.
    • Bu değerin yüksek olmasının sebeplerinin başında kansızlık ve demir eksikliği gelmektedir.
    • Demir eksikliği konusunda testler yaptırılmalı ve buna uygun olarak uzman kontrolünde ek ilaçlar kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde sorunsuz bir gebelik geçirme imkanını elde edebilirsiniz.

    Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu da yanı şekilde plt sorunu kadar önemli sıkıntılardan bir tanesidir. İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonlar çocuğun genel sağlığını direkt olarak olumsuz bir biçimde etkilemektedir.

    Hamilelikte Ciddi Rahatsızlıklar ile Karşılaşan Kadınlar Ne Yapmalıdır? | 2

    PLT Yüksekliği Sonucu Neler Meydana Gelebilir?

    Kalp krizine büyük bir yatkınlık ortaya koyan bu kişilerin muhakkak durumlarını kontrol altında tutmaları gerekmektedir. Siz de kısa bir zaman dilimi içerisinde uzmanınıza görünerek kalp krizi ya da inme gibi sorunlar ile karşılaşmadan gerekli önlemleri alma imkanını yakalayabilirsiniz.

    Hamilelikte mide bulantısı gibi basit sorunların arkasında yatan sebebin bu gibi ciddi arka planlara sahip olabileceği de akılda tutulması gereken detaylardan bir diğeridir.

    Trombosit (plt) düşüklüğü için Tıklayın !

    Hamilelikte yaşanılan bulantıyı azaltmanın yolu Tıklayın !

    İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi İçin Öneriler Tıklayın !