Etiket: Hamilelik çatlakları

  • Araştırmalara Göre Kadınların %51’i Çatlaklarının Giderilmediğini Düşünüyor, Oysaki…

    Araştırmalara Göre Kadınların %51’i Çatlaklarının Giderilmediğini Düşünüyor, Oysaki…

    İster zayıf ister fazla kilolu olsun, çatlak her yaştaki kadının başına gelebilecek cilt sorunlarından biri. Sen de çatlakların geçmediğine inananlardansan aşağıdaki yazıyı mutlaka okumalısın. Yok edilemediği düşünüldüğü için birçok kadının kabusu olan çatlaklar, cildin herhangi bir nedenle gerilmesiyle ya da genişlemesiyle ortaya çıkıyor. Hızlı kilo almak, gelişim çağında olmak, hormon değişimleri, hamilelik, vücut geliştirme gibi birçok farklı etkenle ortaya çıkan çatlaklar, hamilelik sırasında daha yaygın görülüyor. Ergenlik döneminde çocukların aniden uzaması ya da kilo alması da çatlaklara neden olabiliyor ya da vücut geliştirme sporuyla uğraşanlarda kaslar büyüdükçe ortaya çıkabiliyor.

    Araştırmalara Göre Kadınların %51’i Çatlaklarının Giderilmediğini Düşünüyor, Oysaki… | 1

    Çatlak nasıl oluşuyor? Cildin derin katmanlarınının yırtılmasıyla ortaya çıkıyor

    Kolajen ve elastin, cildin yapı taşları olarak işlev gören proteinlerdir ve cildin elastikiyeti ile esnekliğinden sorumludur. Vücut ciltten daha hızlı büyürse, kolajen ve elastin bu duruma ayak uyduramayabilir. Başka bir deyişle, cilt bu hızlı değişikliklere uyum sağlayacak kadar elastik olmayabilir. Cildiniz aşırı gerildiğinde bağlayıcı lifler elastik kapasitelerinin ötesine geçebilir ve basınç altına girebilir. Cilt kendini onarmaya ve orijinal şeklini geri almaya çalışırken, cildin orta tabakalarında çatlaklar oluşur. Cilt gerilebilecek kadar esnek olmadığı bir noktaya geldiğinde, daha derin katmanları yırtıp açığa çıkarır. Bu katmanlar ise cildin yüzeyinde kırmızımsı çatlaklar olarak görünür. İlk ortaya çıktıklarında ten renginize bağlı olarak kırmızı, mor, pembe, kırmızımsı kahverengi veya koyu kahverengi tonlarında görünebilirler; ancak zamanla renkleri solarak beyaz ya da gümüşi bir renk alırlar. Çatlaklara dokunduğunuzda cildinizde hafif bir kabartı veya girinti hissedebilirsiniz. Çatlaklar cildinizin her yerinde görülebilir ama en yaygın görüldüğü yerler karın, bacak ve kalçalardır.

    Araştırmalara Göre Kadınların %51’i Çatlaklarının Giderilmediğini Düşünüyor, Oysaki… | 2

    Cildinizini nemli tutmak için bol sıvı tüketmelisiniz

    Çatlakların oluşumunu önlemenin yanı sıra oluşmuş çatlakların görünümünü en aza indirmek ve renklerinin daha çabuk solmalarını sağlamak için testlerle onaylanmış ürünler bulunuyor. Ürünlerin yanı sıra iyi beslenerek ve düzenli egzersiz yaparak kilonuzu sağlıklı bir aralıkta tutmak, ani kilo alımı veya kaybından kaynaklanan çatlakları önlemeye yardımcı olabilir. Kuru bir cilde sahipseniz cildinizi düzenli olarak nemlendirici yağlar ve kremlerle nemlendirmelisiniz. Dışardan uyguladığınız ürünlerin yanında bol bol sıvı tüketmeli, günde en az 8 bardak su içmeye özen göstermelisiniz; çünkü iyice nemlendirilmiş bir cildin esnekliği ve elastikiyeti daha fazladır.

    Araştırmalara Göre Kadınların %51’i Çatlaklarının Giderilmediğini Düşünüyor, Oysaki… | 3

    Özellikle hamilelik ve hızlı kilo alıp verme, hızlı boy uzama dönemlerinde dikkat!

    Yaygın inanışın aksine çatlak görünümünü geçirmek imkânsız değil. Hatta sadece 8 haftada çatlak görünümünde gözle görülür azalma sağlamak mümkün. Dermatalojik ve klinik olarak test edilmiş Bio-Oil düzenli kullanıldığında içeriğindeki PurCellin Oil, biberiye, papatya, kalendula, lavanta yağı, A ve E vitaminleriyle cildinizde oluşan çatlak, leke, sivilce ve yaşlanmanın önüne geçer.

    bio oil cilt bakımı

    Ünlüler de çatlak problemlerinle karşı Bio-Oil’i tercih ediyor..

    Kanıtlanmış faydalarının yanı sıra dünyada 137 ülkede satışı olan Bio-Oil vücut bakım ve çatlak kategorilerde farklı ülkelerden 190’ı aşkın ödülün sahibi. Dünyanın bir numaralı çatlak bakım ürünü Bio-Oil, TV yıldızı Kim Kardashian ve eski Sussex Düşesi Meghan Markle gibi bir çok ünlünün de hamilelik döneminde vücutlarındaki çatlaklarla mücadele için tercihiydi. Detaylı bilgi için tıklayınız.

    Araştırmalara Göre Kadınların %51’i Çatlaklarının Giderilmediğini Düşünüyor, Oysaki… | 4
  • Hamilelik çatlakları nasıl geçer?

    Hamilelik çatlakları nasıl geçer?

    Hamilelik dönemi çatlakları bir çok kadının önemsediği çözüm yolları aradığı bir konudur. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz hızlı ve pratik bir doğal çatlak önleyici krem ile hamilelik çatlakları nasıl geçer? sorusunun cevabını bulabileceksiniz.

    Hamilelik çatlakları nasıl geçer?

    Hamilelik döneminde daha az çatlak oluşması için bir kaç püf noktasından sonra tarifimize geçebiliriz.

    Hamilelik döneminde yavaş yavaş kilo almaya çalışın ve ilk aylardan itibaren bol su içerek cildinizin  nem kaybetmesine engel olun.

    Özellikle A ,E ve C vitamini açısından zengin besinler ile beslenin.

    Cildinizi gün içersinde nemlendirin.

    Gün içerisinde yumuşak bir fırça ile cildizice masaj yapın.

    Hamilelikte çatlaklar oluşmadan önlem alınmalıdır.

    Şimdi size evde kolay ve ucuz bir şekilde hazırlayabilceğiniz tarifimizi veriyoruz.

    Hamilelik çatlakları nasıl geçer? | 5

    Doğal çatlak önleyici krem Tarifi

    3 çorba kaşığı kakao yağı

    3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

    2 çorba kaşığı badem yağı

    2 kapsül E vitamini

    Benmari usulü eritip , karıştırın. Küçük bir cam kapta saklayabilirsiniz.

    Evde hazırlayacağınız hamilelik çatlakları kremlerine ağır esanslar içeren ( lavanta yağı gibi) yağlar eklemeyin.

  • Hamilelik çatlaklarını önlemek için su için

    Hamilelik çatlaklarını önlemek için su için

    Hormonal değişim, derinin gerilmesi ve kilo artışı hamilelik döneminde ciltte çatlaklara ve lekelere sebep oluyor. Ancak hamilelik döneminde çatlak oluşumu, dengeli beslenme, bol su içme ve vücudun iyi nemlendirilmesiyle önlenebiliyor

    Hamilelikte hızlı ve alınması gerekenden fazla kilo alan kadınlarda, gebeliğin son 3 ayında karın, göğüs, bel ve kalça bölgelerinde çatlaklara rastlanıyor. Çatlaklar açık ten renkli, lekeler ise esmer kişilerde daha belirgin şekilde görülüyor. Lekeler gebeliğin erken dönemlerinde ortaya çıkıyor, şiddeti ise lohusalık döneminde hafifliyor. Peki hamilelik döneminde oluşan bu çatlaklar ve lekelerden kurtulmanın sırları neler?

    Hamilelik döneminde çatlak oluşumu, dengeli beslenme, bol su içme ve vücudun iyi nemlendirilmesiyle önlenebiliyor. Hamilelik sonrası çatlak tedavisinde ise lazer, dermoroller ve kimyasal peeling gibi etkili yöntemler öne çıkıyor. Hamilelik dönemindeki bir başka önemli cilt sorunu olan leke tedavisinde C vitamini ve fitik asit gibi bitkisel içerikli doğal ürünlere başvuruluyor.

    Leke tedavisine lohusalık döneminden sonra başlanması gerektiğini söyleyen Medical ParkBahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Okan, hamilelikte oluşan çatlak ve lekelerden kurtulma yollarını anlattı:

    ÇATLAK BİR ÇEŞİT DERİ YIRTILMASI

    “Çatlak, derinin aşırı gerilmesine bağlı olarak, cildin elastin ve kolajen dokularındaki tahribat sonucunda ortaya çıkan bir çeşit deri yırtılmasıdır. Çatlaklar ilk oluştuklarında pembemsi görünümdedir, zamanla bu pembe çizgiler mora, soluklaşarak beyaza dönüşür. Çatlaklar sadecerenk değişikliği şeklinde değil, aynı zamanda deride kabarık veya çukurlaşma şeklinde görüntü bozukluğuna da neden olabilir.

    Hamilelik çatlakları
    Hamilelik çatlakları

    ÇATLAKLAR AÇIK TENLİLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜR

    Çatlaklar özellikle açık tenli kişiler, gelişme çağında ani kilo alan ve hızla boyu uzayan gençler, doğum nedeniyle karnı gerilen anneler ve genetik yatkınlığı olan kişilerde sık görülür. Gebelik çatlakları gebeliğin son aylarında en belirgin halini kazanır. Uzun süreli kortizonlu krem kullananlar ve sistemik kortizon tedavisinde olan kişiler çatlak gelişmesi açısından risk grubundadır. Karın, kalça, kolların iç yüzeyleri ve göğüs uçları çatlakların sık görüldüğü bölgelerdir. Gebelik öncesinde spor yapanlarda ve sigara içmeyenlerde çatlaklar daha az görülür.

    GEBELİKTE DENGELİ BESLENME, ÇATLAK OLUŞUMUNU AZALTIR

    Gebelik döneminde çatlak oluşmasını tamamen önleyecek bir yöntem bulunmamaktadır. Dengeli beslenmek, hızlı kilo alıp vermekten kaçınmak, düzenli ama çok zorlayıcı olmayan egzersizler, vücudun nemlenmesine önem vermek, çatlakların oluşumunun azalmasında etkilidir. Özellikle banyo sonrası mutlaka nemlendirici krem sürülmelidir. Derinin nemini, yağını artıran, elastikiyetini koruyan genellikle lokal kullanılan bir takım ürünlerle olabildiğince az oluşması sağlanabilir. Ancak mutlaka hekim kontrolünde kremler kullanılmadır.

    gebelik_karin_catlaklari_hamilelik_catlaklari

    ÇATLAKLARA KİMYASAL PEELİNG’LE VEDA EDİN

    Hamilelik sonrasında ise çatlak tedavisinde kimyasal peeling, dermoroller, lazer, çeşitli dermokozmetik kremler kullanılır. Medikal olarak tretinoin (vitamin A) ve meyve asidi içeren ürünler tedavi edicidir. Vitamin A içeren ürünler emzirme süresince kullanılmamalıdır. Tedavide cilt tipi, çatlağın evresi, genişliği, bölgesi, mevsim gibi çeşitli faktörler göz önüne alınmaktadır.

    Çatlaklar üç evrede gelişir: Başlangıç evresinde taze, yani renkleri mor veya soluk kırmızıdır. Bu aşamada dokuda kan dolaşımı artmıştır. Dokuda düzensiz salgılanan kolajen ve elastin üretimi tedaviyle kontrol altına alınabilecek düzeydedir. Bu evrede yapılacak tedaviler yüz güldürücüdür. Daha sonra kırmızı görüntü kendini beyaza bırakır. Beyaz aşamada yapılan tedaviler daha zor ve uzun sürede yanıt alınabilecek tedavilerdir. Ama yine de tedaviye her safhada başlamakta fayda vardır.

    LEKE TEDAVİSİNE LOHUSALIK BİTİNCE BAŞLAYIN

    Hamilelik döneminde kadınların yaşadığı cilt sorunlarından biri de lekelenmelerdir. Lekeler esmerlerde daha belirgindir. Gebeliğin erken dönemlerinde başlar, lohusalık dönemlerinde şiddeti hafifler. Hormonal değişim ve genetik faktörler lekelere zemin hazırlar.

    Lekeler gebelik ve lohusalık döneminde vitamin C ve fitik asit gibi bitkisel içerikli doğal ürünlerle tedavi edilir. Lohusalık bitiminde ise kimyasal içerikli renk açıcılar ve peeling yöntemiyle lekelerde belirgin şekilde azalma sağlanır. Peeling işlemiyle lekelerde açılma sağlanırken aynı zamanda cilt de parlaklık ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.”

     

    Kaynak: Posta.com.tr