Etiket: flor

  • Fit Olmak İçin Mineral Takviyeleri

    Fit Olmak İçin Mineral Takviyeleri

    Vücut sağlığı için tüm diyetlerde, vitamin ve mineraller ideal oranda alınmalıdır. Sağlıklı beslenme alışkanlık haline getirilerek, değerli elementlerle yağ yakımı doğal şekilde yapılır. Aşırı kilolar önlenir ve şişmanlık, vücut değerleri ideal seviyeye geldiğinde tamamen giderilir.

    Kilo kontrolü yapmak ve sağlıklı zayıflamak için temel minerallerin alımına özen göstermeli, diğer mineraller grubunu da günlük ihtiyaca göre tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu mineraller ise şu şekildedir;

    • Flor

    Diş mineleri ve kemiklerin güçlenmesi için gerekli olan flor minerali, sağlıklı beslenme açısından alınmalıdır. Özellikle kalsiyum açısından kısıtlı hazırlanan diyet listelerini uygularken, flor ihtiyacı karşılanmalıdır. Yetişkinlerde günlük 0,05-0,1 mg arasında alınmalıdır.

    • Manganez

    Yetişkinlerde ve sağlıklı bedenlerde ortalama 12- 20 miligram arasında bulunan manganez, tahılların embriyo kısmında bulunur. Ayrıca; yağlı tohumlar, çay ve kuru baklagillerde günlük ihtiyaç karşılanabilir oranda manganez kaynakları bulunur.

    Fit Olmak İçin Mineral Takviyeleri | 1

    • Selenyum

    Selenyum minerali vücutta E vitaminiyle birlikte görev alır. Yetişkinlerde; kilogram başına 1,5 mikro gram oranında bulunur. Selenyum eksikliği kanser riskine neden olabilir. Dolayısıyla besin sistemlerine dahil edilmelidir. En çok deniz ürünleri, kırmızı ve beyaz ette bulunan mineral, ciğer, böbrek gibi organ etlerinde kaliteli şekilde bulunur.

    • Krom

    Karaciğerde depolanan krom minerali, hayvansal gıdalarda nitelikli oranda mevcuttur. Kırmızı etin yanı sıra, yumurta ve peynir çeşitleri tüketilerek, günlük ihtiyaç alınabilir.

    Baharatlarda da bulunan selenyum, pek çok hastalığın önlenmesinde oldukça idealdir.

    Zayıflama programları ve diyet listelerinde; demir, manganez, iyot, potasyum gibi mineralleri bulundurmaya özen gösteriniz. Tek yönlü beslenme sunan diyet listelerini fazla uzun süre uygulamamanız önerilmekle birlikte, uzman diyetisyen kontrolünde zayıflama ve kilo kontrolü sağlamanız gereklidir.

    Cilt sağlığı, saç sağlığı ve vücudun bütün sistemlerinin, fonksiyonlarının ideal biçimde çalışması ve hastalıkların oluşmaması için mineral ihtiyacınızı günlük olarak karşılayınız.

    Diyet Programlarında Mineral Eksikliği Faktörü Tıklayın !

    Diyet Listelerinde Olması Gereken Mineraller Tıklayın !

    Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır? Tıklayın !

    Keto Diyetinin İşe Yaradığını Nasıl Anlarım? Tıklayın !

  • Ağız ve diş bakımı nasıl olmalı?

    Ağız ve diş bakımı nasıl olmalı?

    Diş çürüğünün nasıl oluştuğunu biliyor muyuz?

    Ağızda bulunan bakterilerin oluşturduğu bakteri plağı, şekerli ve unlu gıdalardan ağızda kalan artıklar sebebiyle asit oluşturuyor. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözüyor, diş minesinin bozulmasına ve çürük başlangıcına sebep oluyor.

    Diş çürüğü ağrıya neden olduğu zaman, diş hekimine başvuruluyor. Ağrının en çok, soğuk, sıcak, ekşi veya tatlı gıdaların tüketimiyle hissedildiği belirtiliyor.

    Uzmanlar, önlenebilir bir durum olmasına rağmen, dünyada dişi çürümeyen kişi sayısının çok az olduğunu ifade ediyorlar.

    Dişlerimizi çürüklerden nasıl koruyabiliriz?

    Dişleri fırçalamak ve dişlerin aralarını temizlemek, yiyecek parçalarını ve bakterileri temizlemenin en iyi yolu olarak gösteriliyor.

    Diş bakımının, dişleri günde en az iki kez( sabah ve gece yatmadan önce) fırçalama, diş aralarını da günde en az bir kez temizleme şeklinde olması gerektiği belirtiliyor.

    Diş bakımında daha da iyi olan, her öğünden sonra dişleri fırçalamak.

    Florlu diş macunu, diş fırçası ve diş ipiyle gerçekleştirilen bir temizliğin en az üç dakika sürmesi gerekiyor.

    Bu kurallara dikkat ederek diş bakımımızı yürütürsek, ağız ve diş sağlığımızı korumada üzerimize düşeni yapmış oluruz.

    Ağız – Diş Sağlığı ve Bakımı ile detaylı bilgi almak için tıklayın…