Etiket: fazla kilolardan kurtulmak

  • 1 Ayda 10 Kilo Verme Diyeti

    1 Ayda 10 Kilo Verme Diyeti

    Fazla kiloların tedirgin etmeye başladığı şu günlerde 1 ayda 10 kilo birden vermenin mümkün olduğunu biliyor musunuz?

    Uzmanlar, yazı formda bir vücut ile karşılamak isteyenler için 1 ayda 10 kilo vermeyi sağlayacak diyet programı önerisinde bulundu.

    Öğle yemeği, kahvaltı ve akşam yemekleri için farklı alternatifler sunan bu diyet sayesinde tek tip yemekler yemenin sıkıcılığından kurtulacaksınız.

    1 Ayda 10 Kilo Verme Diyeti

    İşte 1 ayda 10 kilo verdiren diyetin özellikleri ve detayları…

    Kahvaltı Seçenekleri

    1. seçenek

    1 katı pişmiş yumurta, 1 dilim reçelli tost ekmeği, 1 kâse meyveli yoğurt

    2. seçenek

    Yarım taze greyfurt, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim tost ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.

    3. seçenek

    1 dilim kepek ekmeği, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı marmelât, 1 bardak elma suyu veya portakal suyu.

    Öğle Yemeği Seçenekleri

    1. seçenek

    1 tas domates veya karışık sebze çorbası, üzerine krem peynir sürülmüş 1 dilim tost ekmeği, 1 dilim karpuz.

    2. seçenek

    1 katı pişmiş yumurta, 1 tabak yağsız yeşil salata, 50 gr. haşlanmış tavuk eti, 1 portakal.

    3. seçenek

    1 tas yoğurtlu çorba (3 kaşık haşlanmış lapa pirince, 3 kaşık yoğurt ve bir miktar sıcak su ilave ederek karıştırın, üzerine nane serpin.) 2 adet ızgara köfte, 1 tabak söğüş doğranmış salatalık ve domates.

    Akşam Yemeği Seçenekleri

    1. seçenek

    1 tas domates çorbası, 3 adet etli kabak dolması, 1 tabak meyve salatası.

    2. seçenek

    1 tabak yağsız makarna, 2 adet ızgara balık, 2 top meyveli dondurma.

    3. seçenek

    2 yumurta, 100 gr haşlanmış mantar, biraz peynir, maydanoz ve sıvı yağla hazırlanmış mantarlı omlet, 1 bardak ayran, 1 elma.

    Not : Doktorunuza danışmadan uygulamayın !

    Diyet yöntemlerimiz için tıklayın !

  • Diyete Ara Vermek Daha Fazla Kilo Aldırıyor!

    Diyete Ara Vermek Daha Fazla Kilo Aldırıyor!

    Fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapan birçok kişi bazen bu durumun diyete etkisinin olmayacağı düşüncesiyle diyetini bozuyor. Oysa uzmanlar bu durumun kilo vermekten çok kilo alma nedeni olduğu uyarısında bulunuyor…

    Özel Konya Farabi Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Hilal Acar, diyete ara verip tekrar başlamanın zayıflamak yerine daha çok kilo alınmasına sebep olacağını vurguluyor.

    Acar’a göre, zayıflamak için yapılan yanlışların telafisi zahmetli bir süreci kapsadığı gibi psikolojik olarak da kişileri yıpratıyor. Diyete ara vererek hızla verilen kiloları aynı hızla geri almak yerine kilo vermeyi uzun bir sürece yaymak daha sağlıklı ve kalıcı bir yöntem.

    Kısa sürede kilo kaybı sağlayan sağlıksız zayıflama yöntemlerine aldanmamak gerektiğini belirten Hilal Acar “Uygulanan zayıflama diyetleriyle vücudumuzda yağ kaybının yanında kas kayıpları da gerçekleşir.

    Bu da metabolizma hızımızın yavaşlamasına neden olur. Yavaşlayan metabolizma hızıyla birlikte diyeti bıraktığımızda vücut hızlı bir şekilde yağ depolamaya başlar ve ani kilo artışları olur.

    Vücudumuzdaki kilo alıp verme döngüsü hem metabolizmamızı hem de psikolojimizi olumsuz etkileyecektir.” diyor. Fazla kilolardan kurtulmak için ne şok diyetlere, ne zayıflama haplarına ne de aşırı egzersizlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Hilal Acar şunları tavsiye ediyor:

    Diyete başlarken kararlı olun. Amacınız sadece kilo vermek olmamalı. Hızlı verilen kiloların hızla geri alındığını aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden haftada 1 kilodan daha fazla kilo kaybetmeye çalışmayın.

    Sağlıklı kiloyu korumak, kilo vermekten daha önemlidir. Anlık yeme isteklerine “dur” diyerek yaşam tarzınızda ve beslenme alışkanlıklarınızda yavaş ve kalıcı değişiklikler yapmak, sağlıklı kilonun korunması için gereklidir.”

    Kilo Kontrolü İçin Öneriler

    Az ve sık beslenin. Günde en az 5 öğün yemek tüketin. Düzenli egzersiz yapın. Tek çeşit beslenme düzeni yerine gün içerisinde 4 besin grubundan (tahıl, sebze-meyve, et, süt) almaya özen gösterin

    Bol su içmek metabolizma hızını arttırır. Bu nedenle günde 10-12 bardak su için. Sebze-meyveler ve kuru baklagiller gibi posalı besinler metabolizma hızını arttırır, aynı zamanda tokluk hissi verir. Açlık duygusunu yenmek için gün içerisinde mutlaka tüketilmeli.

    Bir öğünde fazla miktarda kaçırdıysanız diğer öğün hafif şeyler yiyerek telafi edin. Yemekleri sağlıklı yöntemlerle (haşlama, ızgara, fırında pişirme vb.) pişirin. Kızartma ve kavurmalardan uzak durun.

    Kadınlar Alışverişte Ortalama 385 Kalori Yakıyor

    İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar alışveriş yaparken 385 kalori yakıyor ve haftada ortalama 2,5 saatlerini bu iş için harcıyor. Debenhams mağazaları tarafından yaptırılan ve 2 bin deneğin katıldığı araştırmaya göre, alışverişte yılda toplam 250 kilometreye yakın yol kat eden kadınların çoğu alışveriş gününün sonunda kendilerini spor salonunda egzersiz yapmaktan daha yorgun hissettiklerini belirtiyor.

    Kadınların alışveriş sırasında ortalama 4,7 km yol kat etmelerine ve mağazaları taramak için haftada 2,5 saat harcamalarına karşın, erkekler ortalama 2,4 km yol kat ediyor ve haftada 50 dakika sarf ediyor.

    Kadınlar alışveriş sırasında doktorların tavsiye ettiği günlük 10 bin adımın 7 bin 305 adımlık kısmını yürümüş oluyor. Haftada iki kez alışveriş yapan kadınların, ayda 2 kiloya yakın kilo kaybetmelerini sağlayacak kadar egzersiz yapmış gibi olacakları hesaplanıyor.

    Araştırmacılar, 3 saatlik bir alışverişin 495 kalorilik bir hamburgeri, iki saatlik alışverişin de 283 kalorilik kremalı bir kahveyi yakabileceğini hesaplıyor.

  • Miranda Kerr Diyet Sırları

    Miranda Kerr Diyet Sırları

    Hamilelik döneminde aldığı kiloları kısa sürede veren model Miranda Kerr, fazla kilolardan kurtulmak için yaptığı diyetleri ve edindiği beslenme alışkanlıklarını anlattı…

    Victoria’s Secret’ın baş mankenlerinden Miranda Kerr diyet sırlarını paylaştı.

    “Hala emzirme döneminde olduğum için beslenmeme çok dikkat ediyorum. Organik gıdalar tüketmeye özen gösteriyorum ve canım bir şey çektiğinde mutlaka az miktar da olsa yiyorum.” diyen Kerr, “Yeni keşfim ise zerdeçal. Hemen hemen her yemeğin içine koyuyorum ve körili yemeklere bayılıyorum” diyor.

    Avokado salatası

    “Kızarmış hellim eklediğim avokado salatasına mutlaka tuzlu badem, zeytinyağı ve taze limon da ekliyorum.”

    Balık ve sebze

    “En sevdiğim ana yemeklerden birisi balık. Taze patates püresi, brokoli ve fırınlanmış balık yemeği hem lezzetli hem sağlıklı.”

    Karahindiba çayı

    Kafein içeren kahveye alternatif karahindiba çayı içen Miranda, “Bu çay karaciğeri de temizliyor ve bu yılki favori içeceğim” diyor.

  • Hayatı hafifleten on öneri

    Bir çoğumuz hafiflemek için çok çeşitli yöntemler denemişizdir. Her defasında bin bir umutla sarıldığımız mucize metotlarla, kısa vadede fazlalıklarımızdan kurtulsak bile, uzun vadede tekrar kilo alarak hayal kırıklıklarıı yaşamışızdır. Fazla kilolarımızdan sonsuza kadar kurtulmak istiyorsak aslında yapmamız gereken tek şey diyet yapmadan sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmektir.
    İşte size Obezite ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan diyet yapmadan yaşamınızı hafifletmenin on kuralı:

    1) ASLA AÇ KARNINA SOFRAYA OTURMA!
    Aç karnına yemeğe başladığınızda iki kat daha çok yersiniz. Yemekten önce ayran veya bir sütlü kahve içmek, küçük bir meyve yemek veya yemekten önce bir tabak salata yemek her zaman ana öğünde daha az yemenizi sağlar.

    2) BESLENMEDE ÇEŞİTLİLİĞE ÖNEM VER!
    Tek yönlü beslenmek kişiyi çok tatmin etmez ve yemek düşüncesini kafasından uzaklaştıramaz. Zaten hiçbir şey yememiştim diye düşünülür ve bir sonraki öğünün hayali ile yaşanır. Örneğin tek başına 1 tabak kıymalı makarna yerseniz gözünüz ikinci tabakta kalır. Zaten azıcık makarna yemiştim diye düşünüp bir sonraki öğünde çok abartılı yiyebilirsiniz. Ama bir tabak makarna yerine 2 kaşık makarna, 1 küçük köfte, 3 kaşık yoğurt, salata, 1 bardak su ve 2 tane mandalina yediğinizde, çok yedim diye düşünürsünüz ve bir sonraki öğünde belki canınız hiçbir şey yemek istemez. O nedenle küçük bir ana öğünü düşük kalorili yiyeceklerle tamamlamayı alışkanlık haline getirin.

    3) YEMEĞİNİZİ SAATE GÖRE YEMEYİN! VÜCUDUNUZUN SESİNİ DİNLEYİN!
    Saate göre yemek yediğinizde aklınız hep yiyeceklerde kalır. İkide bir saate bakarsınız ve hep şimdi şunu yersem 3 saat sonra ne yiyebilirim diye düşünürsünüz. Bu şekilde hep daha fazla yiyebilirsiniz ve bir süre sonra yemek için yaşamaya başlarsınız. Ama yemeği vücut saatinize göre ayarladığınızda yaşamak için yersiniz. Yemek için acıkma duygunuzu bekleyin ve yemeği acıktığınızda yiyin.

    4) AÇLIĞINIZI ÇOK ERTELEMEYİN!
    Yemeği açlık sinyalinizi hisseder hissetmez en geç 10 dakika içinde yiyin. Eğer açlığınızı çok ertelerseniz bir sonraki öğünde iki kat daha çok yersiniz. Bu tıpkı denizin altında nefesinizi tutmaya benzer. Suyun dışına çıktığınızda iki kat daha çok nefes alısınız.

    5) YEMEK YEDİĞİNİZ SERVİS TABAĞINIZI KÜÇÜLTÜN, KÜÇÜK ÇATAL KULLANIN!
    İnsan beyni ile doyar, o yüzden önce algınızı doyurun. Örneğin 2 yemek kaşığı ıspanak yemeğini önce küçük bir fincan tabağında düşünün, sonra pasta tabağında düşünün, sonra da büyük bir servis tabağında düşünün. Fincan tabağındaki ıspanak gözünüze daha çok görünür. Hele hele bu yemeği yemek için küçük çatal kullandığınızda yeme süresini de uzatırsınız ve çok yedim diye düşünürsünüz.

    6) ZAYIFLAMAK İÇİN EKMEK YE!
    Yemeğinizin yanına koyduğunuz bir-iki dilim esmer ekmek daha çok doymanızı sağlar. Ekmek sizi daha uzun süre tok tutar. Ancak ekmek yediğiniz öğünde çorba, pilav, makarna, börek, tatlı gibi karbonhidrat içeriği yüksek yiyeceklerden uzak durun.

    7) MEYVE SUYU YERİNE MEYVENİN KENDİSİNİ YE!
    1 bardak taze sıkılmış meyve suyunun içine en az 3-4 tane meyve girer. Yani 1 bardak meyve suyu 3-4 meyve kalorisindedir. Oysa meyvenin kendisini yediğinizde daha çok lif ve posa alırsınız, 1-2 tane meyve ile de doyarsınız. Hem daha az kalori alırsınız hem de posa nedeni ile daha uzun süre tok kalırsınız.

    8) GÜNDE EN AZ 6 SAAT, ORTALAMA 8 SAAT GECE UYUYUN!
    Sağlıklı ve zinde bir vücut için gece uykusuna önem verin. Çünkü vücudun onarıcı hormonu olan melatonin akşam 21’den sonra salgılanmaya başlar, uyku sırasında peak yapar, sabaha doğru azalır. Stres hormonu olan kortizol ise gece en düşük seviyesindedir. Sabaha karşı yükselir ve gün içinde yüksek seyreder. Eğer gece uyumaz iseniz melatonin yeteri kadar salgılnamaz ve kortizol hormonunuz yüksek kalır. Bu durumda dolaylı kan şekeri yüksekliği yapacağı için kilo almanıza neden olur.

    9) ZAYIFLAMAK İÇİN ASLA DİYET YAPMA!
    Diyet yaptığınızda, yaşamınızı diyet öncesi ve diyet sonrası olarak ikiye ayırırsınız. Diyet yaptığınız dönemde kendinizi toplumdan soyutlarsınız, diyet bitip de normal yaşamınıza döndüğünüzde iki kat daha çok kilo alırsınız. Yasakların olmadığı, rejimin asla bozulmadığı bir sistemde mutlaka sağlıklı beslenmeyi öğrenin ve gün içinde kendinizi dengeleyin.

    10) KÜÇÜK HEDEFLER KOY, BÜYÜK DÜŞÜN! GERÇEKÇİ OL!
    Zayıflamak için birden bütün kilolarımdan kurtulmalıyım diye düşünmeyin. Bu bıkkınlık ve başarısızlık duygusunu körükler. Ulaşılabilir ve küçük hedefler koyduğunuzda hem hedefinize daha kolay ulaşırsınız hem de süreklilik daha iyi olur. Mesela 1 ayda 10 kilo vermeliyim diye işe başlarsanız 1 ayda 2 kilo verdiğinizde ben bunu yapamıyorum dersiniz ve bırakıp daha çok kilo alabilirsiniz. Ama 1 ayda 2 kilo vereceğim diye işe başlarsanız, 1 ayda 2 veya 3 kilo verirseniz, daha mutlu olursunuz ve başarıyorum hissiyatı ile devamını getirirsiniz. Zaten düşünsenize 1 ayda 10 kg verseniz 6 ay sonra ortadan kalkmanız gerekir ki, bu zaten tıbben mümkün değil.