Etiket: ev temizleme

  • Ev Temizliğinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

    Ev Temizliğinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

    Ev temizliğinde elma sirkesi nasıl kullanılır hangi alanlarda kullanılır? Elma sirkesi beden temizliğinin yanı sıra genel temizlikte de kullanılır. Önceleri negatif enerjini giderilmesi için kullanılan sirke, günümüzde evde genel temizlik alanlarında da kullanılıyor.

    Mutfakta Elma Sirkesi

    Salataların vazgeçilmez tadı elma sirkesi, bakterileri tamamen temizlediği için özellikle meyve ve sebzelerin temizliğinde, yıkanmasında kullanılır. Hijyenik temizlik için meyve ve sebzeleri sirkeli suda bekletmek, mikroplardan arınmasına olanak sunar.

    Bulaşıklara muazzam parlaklık sağlayan elma sirkesi hem elde yıkamada hem de bulaşık makinesinde kullanılabilir. Makineyi çalıştırmadan önce 1-2 damla ilave etmeniz yeterlidir.

    Ev Temizliğinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır? | 1

    Genel Temizlikte Elma Sirkesi

    Özellikle toz almada ve yer silme suyuna eklenen elma sirkesi, mikropların arınmasında oldukça etkilidir. Hem negatif enerjinin temizlenmesini sağlar hem de zeminlerin parlamasına, temizlenmesine olanak sunar.

    Cam silinirken ve aynalar silinirken elma sirkesi kullanmak, cam yüzeylerin ışıltıyla parlamasını sağlar. Zorlanmadan kolayca temizlenmesi sağlanırken, daha uzun sürede toz almasına da olanak sunar.

    Avizelerin temizliğinde, cam aksesuarların temizliğinde ve parlak yüzeylerin temizliğinde su içerisine birkaç damla elma sirkesi ilave etmeniz yeterlidir. Mobilyaların tozlarını alırken de hazırladığınız duru veya deterjanlı su içerisine birkaç damla ilave ederek, derinlemesine temizlik yapabilirsiniz.

    Ev Temizliğinde Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır? | 2

    Kişisel Temizlikte Elma Sirkesi

    Cilde iyi gelen, temizleyen ve bakterileri yok eden elma sirkesi, sivilce ve cilt sorunlarının giderilmesinde oldukça sık bir biçimde kullanılıyor. Beden temizliğinde de 15 günde 1 kez tüm bedeninize uygulamanız ölü hücrelerin ve mikropların temizlenmesine yardımcı olacaktır.

    Bir tas suyun içerisine 4-5 damla elma sirkesi katın ve başınızdan dökün. Sonrasında normal şekilde duşunuzu alın, şampuanınızı ya da duş jelinizi yapın. Düzenli kullanımlar sonunda cilt yüzeyinde sıkılaşma, lekelerin giderilmesi, sivilcelerin azaltılması ve yok edilmesi gibi avantajlar elde edeceksiniz.

    İlgili Konular;

    Camların Parlaması İçin Püf Noktalar Tıklayın !

    Organik temizlik malzemeleri için Tıklayın !

    Sirke İle Ev Temizliği Tıklayın !

    Halı Temizliği İçin Sirkeli Tarif Tıklayın !

    Doğal Yollarla Banyo Nasıl Temizlenir? Tıklayın !

  • Evi hızlıca temizlemenin 14 pratik yolu

    Evi hızlıca temizlemenin 14 pratik yolu

    “Her gün temizlik mi yapacağız” diyen hanımlara müjde: İşte hayatınızı kolaylaştıracak evin her alanı için 14 pratik tüyo..

    İster çalışan kadın olun isterseniz de ev hanımı… Temizlik yapmak kadınlara “huzur” verse de temizliğe başlamak bir de ertesi gün yine temizlik yapmak zorunda kalmak biraz yorucu olabilir.

    Ancak şimdi öğreneceğiniz bilgiler sayesinde evinizi daha pratik ve etkili şekilde temizleyeceksiniz.

    Evi hızlıca temizlemenin 14 pratik yolu | 3

    LAVOBO DELİĞİ

    Lavabonuzun içini karbonat ve diş fırçası yardımıyla temizleyin. Daha sonra lavabonun deliğine birkaç dilim limon koyun ve suyu akıtın. Lavabonuz temizlenecektir.

    KIYAFETLERDEKİ İNATÇI LEKELER

    Kıyafetlerinizdeki zorlu lekeleri beyaz tebeşirle temizleyin. Lekeleri üstünü beyaz tebeşirle sürtün. Daha sonra da kıyafetlerinizi normal bir şekilde yıkayın.

    DOĞRAMA TAHTASI

    Biraz tuz ve limon yardımıyla ahşap doğrama tahtalarındaki istenmeyen kokuları giderebilirsiniz. Önce tahtanın üzerine tuz serpin. Daha sonra da tuzu üstünü limon ile sürtün. Son olarak da tahtayı suyla iyice yıkayın.

    MUSLUK

    Musluklarınızın parlamasını mı istiyorsunuz? Yağlı kâğıt ile musluğunuzu fotoğraftaki gibi ovalayın. Musluğunuzun parladığını göreceksiniz.

    PENCERELER

    Pencerelerinizi her zamanki gibi temizleyin. Ancak bu sefer pencereleri gazete ile sürtün. Tertemiz olacaklar ve lekeler gidecektir.

    İFLAH OLMAYAN TAVALAR

    Tavaları temizlemenin en iyi yolu tuzdan geçiyor. Tuz, tavadaki yağı emiyor ve yapışkan yanıkları çıkarıyor. Tavanızın içine önce tuz ekleyin sonra da su. Daha sonra sürtmeye başlayın.

    KİM DEMİŞ HALI TEMİZLİĞİ ZOR DİYE?

    1/3 su bardağı beyaz sirkeyle 2/3 su bardağı suyu bir sprey şişesinde karıştırın. Kirli ve kokan halınızın üstüne serpin ve halının üzerine ıslak bir örtü örtün. Ütünüzü buhar moduna alarak 30 saniye boyunca üzerine örtü varken halıyı ütüleyin. İşte bu kadar!

    STOR PERDELER

    Storların temizliği can sıkıcı ve uğraştırıcı olabiliyor. Hemen elinize temiz ve kullanılmayan bir çorap geçirin ve ucuna beyaz sirke dökün. Hızlı ve etkili bir şekilde storlarınızı temizleyeceksiniz.

    BULAŞIK SÜNGERİ

    Bulaşık süngerleriniz zamanla kötü kokar. Hemen süngerinize bulaşık deterjanı ekleyin ve suyla biraz köpürtün. Daha sonra mikro dalgada 1-2 dakika bekletin. Süngeriniz yeni alınmış gibi olacak ve kokmayacaktır.

    GÜMÜŞ EŞYALAR

    Geniş bir kabın içini alüminyum folyo ile döşeyin. Daha sonra folyonun üstüne 300 gram kaba tuz ekleyin. Şimdi de kabınızı ağzına kadar sıcak suyla doldurun, gümüşlerinizi kabın içine koyun ve 20 dakika bekleyin. Beklemenin ardından gümüşlerinizi soğuk suyla durulayın. Tuz ve alüminyum arasındaki kimyasal reaksiyon sayesinde gümüşleriniz parlayacak.

    EVDEKİ KÖTÜ KOKU

    Bir çay kaşığı vanilyayı uygun bir kâseye yerleştirin ve fırınınızda 300 derecede bir saat boyunca ısıtın. Evinizin içini harika bir koku saracaktır.

    YATAĞINIZIN HİJYENİNDEN EMİN MİSİNİZ?

    Yataklar zamanla kirlenir. Ancak buna da çözüm var. Yatağınızın üzerine karbonat serpin ve birkaç saat bekleyin. Beklemenin ardından süpürgenizle karbonatları temizleyin. Kir ve koku gidecektir. Aynı yöntem koltuklarda da kullanılabilir.

    ÜTÜ

    Ütü masanızın üzerine yumuşak bir örtü koyun. Örtünün üzerine de tuz serpin. Şimdi ütünüzü en yüksek sıcaklığa getirin ve buhar ayarı açıksa kapatın. Üzeri tuz kaplı örtünün üzerine ütünüzü birkaç kez gezdirin. Ancak çok baskı yapmayın. Birkaç dakika sonra ütünüzün tabanı yepyeni görünecek.

    EKMEK KIZARTMA MAKİNESİ

    Hiç kullanılmamış bir diş fırçası gerekiyor. Aksi halde tost makinenize bakteri bulaştırabilirsiniz. Yeni diş fırçasıyla tost makinenizin içini rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

    Kaynak: posta.com.tr

  • Daha Temiz Bir Ev İçin Her Gün Yapmanız Gerekenler

    Daha Temiz Bir Ev İçin Her Gün Yapmanız Gerekenler

    Ev temizliği, evde daha huzurlu ve keyifli vakit geçirmek için olmazsa olmazlardandır. Ancak her gün biraz dağılıp biraz kirlenen evinizi temizleme işini tek bir güne sığdırmak çoğu zaman yorucu olur. Bunun yerine günlük alışkanlıklarınızda ufak değişiklikler yaparak evinizi her gün temiz tutabilirsiniz.

    Yataktan Kalkarken

    Şunu unutmayın ki güne enerjik bir başlangıç yapmak, yataktan nasıl kalktığınıza bağlıdır. Yataktan kalktığınızda hemen yatağınızı toplayarak güne başlayabilirsiniz. Yatak odanızdaki eşyaları yerlerine götürmek, çıkardığınız kıyafetleri dolaba yerleştirmek, uyandığınız anda bir odanın tamamen toparlanmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda odayı havalandırmak da odanın enerjisini değiştirecektir.

    Banyoya Girdiğinizde

    Sabah uyanıp kendinize gelmek için duşa girdiniz. Duşun sonunda kabinin içini ve fayansları kısa sürede temizleyebilirsiniz. Temizleyici ürünler ve duş başlığı işinizi görmek için yeterli olacaktır. Banyo sonunda lavaboda saçlarınızı tarayıp etrafa saç dökülmesini engelleyebilir, lavabodaki işleriniz bittiğinde biraz su ve temizleyici ürünle son dokunuşları yapabilirsiniz.

    Mutfak Temizliğine Dikkat!

    Evin en kolay dağılan ve kirlenen yerlerinden biri olan mutfak, çoğu zaman özel bir ilgi gerektirir. Önerimiz, bir yandan yemek yaparken diğer yandan dağınıklığı toparlamak ve hiç vakit kaybetmeden makineye bulaşıkları yerleştirmek. Mutfak temizliğinde en çok vakit kaybettiren alışkanlıklardan biri de bulaşıkları elde yıkama isteğidir. Ancak bulaşık makinesine girebilecek bulaşıkları elde yıkamayarak zaman kazanabilirsiniz.

    Giyinme Odası ve Dolap Temizliği

    Kıyafet seçimi konusunda kararsız kaldığınızda nasıl bir dağınıklıkla baş başa kaldığınızı çok iyi biliyoruz. Beğenmediğiniz giyecekleri atıp yenilerini almak bir çözüm tabii, ama bu biraz masraflı olabilir. Bunun yerine giyeceklerinizi haftalık olarak belirleyebilir ya da ertesi gün ne giyeceğinize akşamdan karar verebilirsiniz. Böylece sabah bir yandan işe yetişmeye çalışıp bir yandan odayı toparlamak zorunda kalmazsınız. Akşamdan kıyafetleri belirleyip dağıttıklarınızı o an toplayarak büyük bir karmaşayı önlemiş olursunuz.

    Altın Kural: Biriktirmeyin!

    Dağınıklık ve temizliği anlık olarak yapmak her zaman evinizin temiz olmasını sağlayacaktır. Yere kırıntı döküldüğünde bir mini şarjlı süpürge ile o anda temizleyebilirsiniz. Aynı şekilde aynada gördüğünüz parmak izini hemen o an silmeniz de mümkün. Yerleri süpürüp silme konusunda ise önerimiz bir gün süpürüp bir gün silmenizden yana. Bu şekilde evinizin kirlenmesini engeller, kendinize de vakit ayırabilirsiniz.

     

    Kaynak: blog.gittigidiyor.com/ev-bahce-ve-ofis

  • 30 Dakikada Ev Temizliği

    30 Dakikada Ev Temizliği

    Eviniz dağınık ve temiz değil! Ne yapmalısınız? İşte size yarım saatten daha kısa bir zamanda evinizi “temizmiş” gibi gösterecek ipuçları:

    1. DAĞINIKLIĞI TOPLAYIN (Süre: 4 dakika)

    Hızlı bir şekilde geçtiğiniz tüm odalardan etrafta duran dağınıklığı toplayın. Onları doğru yerlerine koymayı aklınızdan bile geçirmeyin! Direk bir tane dolabın içine tıkın. Etrafta olmaması gereken bazı şeyler şunlardır:
    • Kataloglar, faturalar ve gazeteler
    • Evcil hayvanınızın oyuncakları
    • Çantalar ve ayakkabılar
    • Spor malzemeleri
    • DVD’ler
    • Çocuğunun oyuncakları ya da boyama kitapları

    2. SİLİN-OVUN (Süre: 10 dakika)

    • Temizlik eldivenlerinizi geçirin ve tüm temizlik gereçlerini bir kovaya toplayıp gittiğiniz her yere yanınızda kolayca taşıyın:
    • Tüm yüzeyler için uygun olan sprey temizleyiciyi mutfağınızın tezgâhına püskürtün ve bir kâğıt havlu yardımıyla silin.
    • Cam temizleyici yardımıyla paslanmaz çelik minik ev eşyalarınızdan parmak izlerinizi yok edin.
    • Yemek masasını, büfenin üstünü ve orta sehpasını nemli bir bez yardımıyla silin. (sadece tozları alıyorsunuz sakın fazla uğraşıp vakit kaybetmeyin)
    • Banyo lavabosunu, tuvalet kapağını ve tezgâhı çok amaçlı dezenfektan püskürterek bir kere silin.
    • Duşa kabinin ya da küvetin sadece dış kısmını da aynı spreyle silin ve mutlaka duşa kabin kapısını ya da duş perdesini kapalı tutun.
    • Bir cam temizleyici ve bir parça gazete kâğıdı ile aynaları silin (garip ama işe yarıyor-kâğıt havlular beyaz hav bırakıyor )
    • Bir dezenfektanı tuvaletinizin içine püskürtün ve tuvalet fırçasıyla hızlıca dağıtıp sifonu çekin.

    Sirke ile ev temizliği için tıklayın !

    3. TOZ ALIN (Süre: 5 dakika)

    Orta sehpasını, televizyonu, müzik setini, duvardaki çerçeveleri ve büyük biblo ve süs eşyalarını tüylü bir toz alıcı yardımıyla hızlı bir şekilde gıdıklayın. Kıyafetlerinizdeki tüyleri ve saçları temizlemek için aldığınız yapışkanlı roll-on ile salonda baş hizasına gelen yastıkları tüy ve saçlardan arındırın.

    4. BOŞALTIN (Süre: 2 dakika)

    Lavabonun içinde gereksiz mutfak malzemeleri duruyorsa hızlıca bulaşık makinesine doldurun. Banyodaki çöpü boşaltın. Çöpü dışarı koyun.

    5. YERLEŞTİRİN (Süre: 4 dakika)

    • Temiz el ve yüz havluları asın, yeni bir kalıp el sabunu çıkartın. Oda kokusu sıkın.
    • Fazla sandalye varsa salondan çıkartıp bir odaya koyarak kapıyı kapatın.
    • Eğer şu anda yayılı olan masa örtüsü lekeliyse yenisini serin. Eğer yeni ve temizi yoksa tersini çevirin.
    • Peçeteliği doldurun.

    6. GÖSTERİN (Süre: 4 dakika)

    • Misafir için aldığınız fincanları çıkartın, lekeli olup olmadıklarını kontrol edin.
    • Yastıkları kabartın.
    • Meyve varsa şık bir kâseye meyveleri doldurup orta sehpaya koyun!
    • Işıkları kısın, ya da kokulu mum yakın.
    • En mutlu ifadenizi takının ve kapıya bakın!

  • Bayram temizliği nasıl yapılır?

    Bayram temizliği nasıl yapılır?

    Şimdi herkesin gündeminde “temizlik” var. Bu aralar evlerimizde sıkı bir “bayram temizliği” gerekli. İşte size Bayram ev temizliğinin püf noktaları…

    Bayrama sayılı günler kala perdeler, halılar dahil her şeyi temizleyip, paklama, mutfaktaki bütün malzemeleri yıkayıp, kurulayıp kaldırmak şart. Evin her tarafı sıkı sıkıya temizlenmek için kadınları bekliyor.
    Ama bütün bunların kurallarına da dikkat etmek gerekiyor. Çünkü ev temizliği, çamaşır ve bulaşık kadınların zamanını çok alıyor. Hem fazla vakit harcayıp hem de tam bir temizlik yapılamıyor çoğu kez. Bunlara uymayanlar evde iyice yorulsalar da yaptıkları temizlikten memnun olamıyorlar. Hatta yanlış bir temizleme işlemi eşyalara zarar da verebiliyor. Oysa kurallara uygun temizliği yapmak için önemli “püf noktaları” var. Uzmanlar, temizleme eyleminin planlı, programlı olması gerektiğini anlatıyor.

    Bayram Ev temizliği Püf Noktaları
    – Önce görünen kirleri temizleyin. Daha detaylı temizliği, aşamalı olarak gerçekleştirin. Vakumlu süpürge ile toz kaldırmadan her yeri süpürmek genellikle ilk işlemdir. Temizlik sırasında kullanılan suyun sıcak olması önemli. Sildiğiniz döşemeleri en sonunda kuru ve temiz bir bezle kurulamanız şart…
    – Evdeki yaşanılan ortamların temizliği sırasında kadınların dikkat etmesi gerekli kritik noktalar arasında deterjan ve dezenfeksiyon malzemelerinin kullanım şekli geliyor. Her türlü temizlik maddesinin her yerde kullanılmaması gerekir. Mesela, çamaşırdaki toz deterjanını kalebodurları ya da salon döşemesini temizlemek için kullanmayın.
    – Kir ve mikroplar sıcak su ile daha kolay gider. Bu suyun yeterli sıcaklıkta olması önemli. Örneğin yağlı kirler sıcak su ile temizlenir. Ancak içinde yağ çözücülerin bulunduğu temizlik malzemelerini kullanmak daha pratik olacaktır.
    – Pürüzlü yüzeylerdeki kirler ovunca daha kolay çıkar. Ama bazı yüzeyleri aşırı ovma, ona zarar verir.
    – Temizleme suyunu sık sık değiştirmek gerekir. “Kir kiri çıkarır” gibi bir anlayış kesinlikle yanlıştır. Aksi halde, temizlenen yüzeye çıkarılan kirden iki mislini ilave etmiş oluyorsunuz!
    – Seçtiğiniz temizlik ürünleri güzel kokulu da olmalı. Ev temizliğini koku ile daha çok hissedersiniz.
    – Temizleyici maddenin derine işlemesi için biraz beklemek lazım. O yüzden, kullandığınız ürün sildiğiniz zeminde biraz kalmalı, ondan sonra durulama veya kurulama yapmalı.
    -Temizliği ev tozu akarları ve küf mantarı sporlarına karşı da bir önlem olarak da düşünün. Yatak, yorgan, yastık, çarşaf ve örtülerin dışında kullanılan tekstil ürünlerinin hepsini makinede uygun sıcaklıkta yıkayın. Ayrıca bunların tamamen kaybolması için ütülemeyi de unutmayın.
    – El yıkanan lavabolar, klozetler ve duş yerleri sağlığımız açısından en fazla temizlenmesi gereken yerler. Buralar çok önemli…
    – Halı ve yerlerde kullanılan temizlik bezleri, fırçaları çok temiz olmalı. Temizlik gereçleri kirliyse zaten biz etrafı kirletiyoruz demektir. Bir de hassas noktalar var. Örneğin yerleri sildiğimiz bir bezle koltukları silersek farkında olmadan mikrop yayabiliriz. Bilinçsiz temizlikte bunu yapanlara çok rastlanıyor..
    – Uzun zamandır temizlenmemiş, yerleşmiş kirler için leke çıkarıcılardan, plastik yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alın. Örneğin, artık evlerin pencere çerçeveleri plastik. Uzay Plastik Yüzey temizleyici ile bu cam çerçevelerinin lekelerden arındırarak temizlemeniz mümkün.
    – Mobilyaların tozlarını nemli bezle silin. Lekeler varsa, yüzeyi bozmayacak özel temizleyiciler ya da deterjanlar kullanın.
    – Kapı kolları ya da merdiven kenarı gibi çok kişinin ellerinin değdiği yüzeyleri, önce sıcak su ile ve sonra hijyenik bir malzemeyle (Ya da çamaşır deterjanı ile dezenfekte eklenmiş suyla) silin.
    – Bütün gün çocukların onun üzerinde oynadığı göz önüne alınırsa halıların temizliği çok önemli. Ancak tazyikli suyla ve fırçalanarak yıkanan halıların tabanı ve birleşme yerlerine zarar görür, yıpranır. Arap sabunu gibi malzemelerle halılarını temizleyen kadınlar, daha sonra toz ve kirin tekrar yüzeye çıktığının farkında olmuyorlar. Oysa “halı şampuanı” ile yıkanan bir halı kuruduktan sonra elektrikli süpürge ile temizlendiğinde kir kalmıyor.

    Ancak halı yüzeyi ilk silmede temizlenmiş görünebilir. Fakat halı kuruduğunda o leke yeniden ortaya çıkabilir. O nedenle, leke çıkartma çalışması bir veya bir kaç kez tekrarlanmalı. Leke silinirken leaaai dış çevresinden merkezine doğru temizleyin. Leke çıkartma işleminin başarısı için dağılmadan temizlenmesi çok önemli.
    – Cila işlemi, mobilyalar üzerindeki leke ve tozları mükemmel temizleyerek zeminler üzerinde kaygan ve parlak bir yüzey oluşturuyor. Her cins parke ve ahşap yüzeyi parlatan cilalar odalara farklı bir havalar veriyor. Ayrıca bu tip ürünler ahşabın natürel güzelliğini korur, doğal kalmasını sağlar, ömrünü uzatır. Evdeki ceviz, meşe ve çam gibi mobilyalara cila uygulayabilirsiniz.. Bu işlemler yüzeylerdeki çizik, leke ve parmak izlerini yok eder.
    – Mermer, ev ve ofis dekorasyonunda çok hoş bir malzemedir. Fakat güzel olduğu ölçüde bakımı da zor bir malzemedir. Mermer, kırılgan ve gözenekli bir yapıda olduğu için yüzeyinin güzelliğine zarar vermeden korumak önemlidir. Sirke veya limon veya limon tipli asidik yiyecekleri salatanıza koyun ama asla mermer yüzeyle temas ettirmeyin! Eski bir inanış, sirke ve su karışımının mermer yüzeyler için en iyi temizlik karışımı olduğu şeklinde idi. Ancak doğru değil. Örneğin Uzay yer cilası, mermer, marley, mozaik, seramik ve taş gibi her türlü sert yüzeylerin parlatılması ve bakımı için özel olarak formüle edildiği için uygun bir malzeme. Kirli yüzeyleri temizleyerek ekstra parlaklık sağlar. Çizikleri kapatır, bakımını gerçekleştirir.
    – Mutfak dolapları masif, lamine veya farklı bir malzemeden de olsa genellikle koruyucu bir cila ile kaplanmıştır. Gerek yemek pişirme esnasında havada oluşan nemli ve yağlı zerreciklerin yüzeye yapışması gerekse yemek hazırlığı esnasında açılan kapanan dolap kapaklarında kalan el ve parmak izleri kötü bir görüntü yaratır. Ortama da hoş olmayan bir koku bırakabilir. O nedenle temizliği ayrıntılı yapılmalı.

    – Dolapların temizliğinde güçlü deterjanlar ve aşındıran, abrasif sabun veya temizleyici kullanmaktan kaçının. Mutfak dolaplarını temizlemede deterjan ve yağ kalıntıları özel malzemelerle çıkar. Bu arada, bulaşıkta kullanılan bir bezi, dolap silmede kullanmanız büyük hata.
    – Mutfaktaki lavabo ve ana cihazların yakınlarını devamlı kontrol ediniz. Kahve makinaları, kızartma makineleri gibi cihazlardan çıkan ısı ve buhar dolaplara zarar vereceği için, onları dolap altında çalıştırmamanız daha mantıklı.
    – Ahşap ürünlerin en büyük düşmanı rutubettir. Islandığında mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde kurutunuz. Mutlaka “ahşap koruyucu” kullanın.

    – Temizlik malzemelerinin ambalajlarının kapağını açık bırakmayın. Özellikle toz ve benzeri türdeki deterjanları nemli yerde tutmamaya gayret gösterin…