Etiket: eklem ağrısı

  • Eklem Ağrısının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü

    Eklem Ağrısının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü

    Evde eklem ağrısına çözüm için önerilebilecek birçok egzersiz ve tüketilmesi gereken besin vardır. Evde eklem ve kas ağrıları için bitkisel doğal kür ve çaylar makalemizde sizlerle.

    İnsanlar eklem ağrılarının yalnızca yaşlılarda olacağını düşünür. Fakat pek çok genç kişide de çeşitli nedenlerden dolayı eklem ağrıları meydana gelir.

    Eklem Ağrısının Nedenleri

    Özellikle kilo sorunu olan kişilerin eklemleri de çok sık ağrır. Eklem ağrısı nedenleri arasında gösterilebilecek diğer rahatsızlıklardan bazıları ise şunlardır:

    • Kireçlenme,
    • Kesecik iltihabı,
    • Eklemlerin yoğun şekilde kullanılması,
    • Romatoid artrit

    Eklem Ağrısını Geçirmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Eklem ağrısının en büyük nedenlerinden bir tanesi aşırı kilodur. Vücudunun taşıyabileceğinden daha fazla kiloya sahip olan insanlarda eklem ağrıları da fazlaca görülür. Bundan dolayı eklem ağrısından kurtulmak için kilo vermek şarttır.

    Bunun dışında uykunun da düzenli olması yine ağrıların geçmesinde etkilidir. Yeteri kadar uyuyan kişilerin vücutları da dinleneceği için eklem ağrıları da kalmayacaktır. Bunların dışında eklem ağrısı için bitkisel çözümler de denenebilir.

    Eklem Ağrısının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü | 1

    Besinler İle Eklem Ağrısı Tedavisi

    Eklem ağrısının geçebilmesi için bazı besinlerin tüketilmesi gereklidir. Bu besinlerden bir tanesi yeşil yapraklı sebzelerdir. Bu sebzeler arasında ıspanak, lahana, karnabahar vardır. Ayrıca badem ya da ceviz gibi yemişler de eklem ağrısı için ne yapılmalı diye soranlara gösterilebilecek yiyecekler arasındadır. Bu yemişler inflasmasyon ile savaştıklarından dolayı eklem ağrıları için de birebirdir. Bunların dışında anti oksidan içeren bazı meyveler de uzmanlar tarafından eklem ağrıları için önerilmektedir. Bundan dolayı portakal, mandalina gibi meyveler sıklıkla tüketilmelidir.

    Eklem ağrısına iyi gelen besinler olduğu gibi ağrıları tetikleyen de yiyecek ve içecekler de mevcuttur. Bu besinlerden de kesinlikle uzak durulması gereklidir. Örneğin asitli içecekler, şekerler ya da fastfood yiyecekler inflamasyon oluşmasına neden olur ve eklem ağrılarına yol açar.

    Eklem Ağrısının Bitkisel Tedavisi

    Eklem ve kas ağrılarına bitkisel kür tarifleri ile azaltabilirsiniz. Kas ağrılarına bu doğal kürler ile şifa bulacaksınız. Gelelim tariflerimize…

    eklem ağrısına bitkisel çay tarifi

    Zerdeçal Çayı

    Zerdeçal ağrı giderici özelliği ile kas ve eklem ağrılarınıza iyi gelecektir.

    Malzemeler:

    • 1 Çay kaşığı zerdeçal
    • 2 bardak su

    Tarifi:

    Cezveye 2 bardak su koyun ve 1 tatlı kaşığı zerdeçalı koyun. Düşük ateşte kaynatın. Demlenmesini bekleyin (8 dk kadar) Bu ağrı kesiciyi sabah ve akşam için.

    Ananas Çayı

    En iyi ağrı kesicilerden bir diğer yöntem ise ananas çayıdır. Eklemlerdeki iltihabı azaltmak için ananas kürü birebir. Tarifi ise şöyledir.

    Malzemeler:

    • Ananas 2 dilim
    • 4 bardak su

    Tarifi:

    Ananas dilimlerini ve suyu blendera koyup iyice karıştırın. (4 dk kadar) Eklem ağrısı kesici bu bitkisel kürü Sabah öğle ikindi ve akşam içmelisiniz. Geçmiş olsun.

    eklem ağrısı bitkisel tedavisi

    Dr. Feridun Kunak Eklem Ağrısı İçin Doğal Karışım

    Malzemeler:

    • Kara turp rendesi
    • Zencefil yağı
    • Ozon yağı
    • Biberiye yağı

    Tarifi:

    Yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın ve ısıtın. Isınan bu karışımı ağrıyan yere uygulayın masaj yaparak.

    Eklem Ağrısı İle İlgili Konular

  • Kemik Ağrısının Sebepleri Nelerdir, Hangi Hastalıklara İşarettir?

    Kemik Ağrısının Sebepleri Nelerdir, Hangi Hastalıklara İşarettir?

    Kemik ağrısına sebep olan rahatsızlıklar hastalıklardan kaynaklanabileceği gibi farklı nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir. Kemiklerde meydana gelen ağrılar genellikle hastalık kaynaklı değil günlük aktiviteler, aşırı kilolu olma, alınan darbe ve ödemlere bağlı olarak gerçekleşse de sürekli olarak kemik ağrısı yaşamak kemik gelişim dönemleri dışında kemik kanseri ve daha riskli hastalıkların belirtisi olabilmektedir.

    Yeterince dinlendiğiniz halde ağrılarınız hafiflemiyorsa ailenizde ve yakın çevrenizde kemik kanseri gibi rahatsızlar yaşayan birileri varsa bu tür kimseler riskli bir grupta değerlendirilmektedir. Kemik ağrısının kas ağrısından ayırt edilmesi ve belirtilerin ortaya çıkartılması hastalıklara doğru teşhis koyulması bakımından önem arz eder. Bu sebeple yaşanılan belirtiler iyi gözlemlenerek hastalığın veya kemik ağrısına neden olan etkenlerin neler olduğu net olarak belirlenmelidir.

    Bacak ve Kollarda Meydana Gelen Ağrıların Kemik Ağrısı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Eklem ve kemiklerde meydana gelen ağrılar kas ağrılarıyla karıştırılmaktadır. Kemik ve kemiklerin birleşim yerlerinde meydana gelen ağrılar daha derinden hissedilen ve kas ağrılarına göre daha uzun süre gerçekleşen ağrılardır. Geceleri bacak ağrısından uyuyamıyorum diyen biri için kemik ağrısı ve eklem ağrısı çektiği düşünülebilir. Çünkü kas ağrıları genellikle kısa süreli gerçekleşen ve yeterince dinlenildiği takdirde ortadan kalkan basit ağrılardır. Kemik ağrıları vücudun şeklini bozan ve hayatın olağan akışını etkileyen daha şiddetli gerçekleşen ağrılar olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Kemik ağrılarına daha çok kemiklerin birlikte hareket etmesini sağlayan eklemler neden olmaktadır. Eklemleri bir araya getiren kıkırdakta meydana gelen dokularda meydana gelen hasarlar ve deformeler kemik ağrılarının en önemli sebebidir. Kemik ağrısı nedenleri;

    • Kırık ve çıkıklar,
    • Daha önce kaza ve sakatlık geçirenler,
    • Aşırı kilolular,
    • İleri yaştakiler,
    • Grip, nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıkları

    Şeklinde ortaya çıkmaktadır. Genellikle bacak, kol, kalça, diz ve bileklerde görülen kemik ve eklem ağrıları yukarıdaki sebeplere bağlı olarak gerçekleşmiyorsa hastalık habercisi olabilir. Bu sebeple uzun süreli kemik ağrılarında doktor muayenesi olunmasında yarar vardır.

    Kemik Ağrısının Sebepleri Nelerdir, Hangi Hastalıklara İşarettir? | 2

    Kemik Ağrısı Hangi Hastalıklara İşaret Etmektedir?

    Sürekli kemik ağrıları yaşayanlar Kemik ağrıları neyin belirtisi konusunda cevaplar aramaktadır. Birçok kemik ve eklem ağrısı ciddi olmayan günlük aktiviteler şeklinde meydana gelse de kemik ağrıları bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Kemik ağrısı;

    • Kemik kanseri,
    • Kireçlenme,
    • Bursit de denen eklemlerde meydana gelen kıkırdak kesesi iltihapları,
    • Kemik erimesi (osteoporoz)
    • Osteoid Osteoma denen kemik dokularında meydana gelen kemik tümörü,
    • Enkondroma adı verilen kemik kıkırdak dokusunda meydana gelen kemik içi tümörler

    Gibi hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Bu sebeple ağrıların 1 haftadan uzun sürmesi, kemik ağrılarına bağlı olarak gerçekleşen hareket azlığı, aşırı ve sürekli kilo kaybı, kemik ağrılarıyla birlikte görülen yüksek ateş ve kemik ağrısı olan bölgelerde meydana gelen ödem ve iltihap durumlarında mutlaka doktor kontrolüne gidilmelidir.

    Omuz Kol Ağrısı Nasıl Geçer? Tıklayın !

    Refleks Sempatik Distrofi Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayın !

    Yakı Bandı Nedir Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Nasıl Kullanılır? Tıklayın !

    Yel Girmesi Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler Tıklayın !

    Hamilelikte Kalça Ağrısı? Tıklayın !

  • Refleks Sempatik Distrofi Nedenleri Ve Tedavisi

    Refleks Sempatik Distrofi Nedenleri Ve Tedavisi

    Refleks sempatik distrofi tedavisi alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından yapılmalıdır. Yeni terimi ile CRPS (Complex Regional Pain Syndroma) olarak adlandırılmakta ve kompleks neuropatik ağrılar grubuna girmektedir. Refleks sempatik distrofi tanısı ve tedavi zor olan hastalıklardan bir tanesidir. RSD ortopedi travmalarından ya da ortopedik cerrahilerden sonra görülebilmektedir. Bu rahatsızlık ağırlıklı olarak kol ve bacaklarda görülmektedir. Yapılan araştırmalar kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla görüldüğünü göstermektedir.

    Refleks Sempatik Distrofi Belirtileri Nelerdir?

    Refleks sempatik distrofi belirtileri ilk dönemlerde ağrılı bölgede ısı ve renk değişimi ile başlamaktadır. Hastalığın ilk dönemlerinde ödem ve yanıcı bir ağrıdan şikâyet edilebilmektedir. Bunun yanı sıra ağrılı olan bölgede hassasiyet hissedilmektedir.

    İlk dönemlerde giderek şiddetlenen ağrılarla kendini hissettiren bu hastalık tedavi edilmezse zamanla bütün vücuda yayılabilmektedir. Eklemlerde fonksiyon kaybına sebep olabilmekte atrofi gibi rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Refleks sempatik distrofi ayak bileği ya da el bileği kırıklarından sonra çok sık görülebilmektedir. Refleks sempatik distrofi hastalık ilerleme süreci;

    1. Hastalığın başlangıç sürecinde oluşan zedelenmeye bağlı olarak ağrılı uyaranlar, sinir sistemine taşınmaktadır.
    2. Ağrılı bölgede zedelenmeler başlar ve bu zedelenmeler aşırı ağrıya sebep olur.
    3. Oluşan ağrılar damarlarda spazm, ağrılı bölgede şişme, eklemlerde hareket kaybına sebep olur.
    4. Sonuç olarak ödem, hareket kısıtlılığı, şiddetli ağrı oluşur.

    Refleks Sempatik Distrofi Nedenleri Ve Tedavisi | 3

    Refleks Sempatik Distrofi Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Refleks sempatik distrofi tedavisi için ilaç tedavisi, fizik tedavi ve egzersiz önerilmektedir. Çoğu zaman fizik tedavi ve ilaç ile desteklenen süreç tedavi için yeterli olmaktadır. İlaç tedavisinde;

    • Kas gevşetici kremler ve ilaçlar
    • Kortikosteroidler
    • Antidepresan ilaçlar
    • Analjezik ilaçlar
    • Antiromatizmal ilaçlar
    • Kalsitonin ve inhibitörleri kullanımı doktor tarafından önerilmekte olup tek tek ya da birlikte de kullanılabilmektedir.

    Önerilen egzersizler ile destek fizik tedavisi süreci ve ilaç tedavisi süreci birlikte devam ettirilmektedir.

    Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıklayın !

    Yel Girmesi Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler Tıklayın !

    Yakı Bandı Nedir Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Nasıl Kullanılır? Tıklayın !

    Omuz Kol Ağrısı Nasıl Geçer? Tıklayın !

  • Yel Girmesi Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler

    Yel Girmesi Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler

    Yel girmesi tedavisi için öncelikle dahiliye doktoruna gidilmesi gerekir. Yel girmesi durumunun meydana geliş nedenleri arasında en önemlisi kas ve eklemlerin soğuk algınlığına maruz kalmasıdır. Kulunç ağrısı olarak da bilinen yel girmesi sonucu meydana gelen ağrılar;

    • Kola, sırta ve omuz bölgesine,
    • Ayağa, boyun ve göğüs bölgesine girerek kişilerin şiddetli ağrılar çekilmesine neden olmaktadır.

    Göğse yel girmesi belirtileri şiddetli hissedilen ağrılar, iç üşümesi ve titremeler şeklinde olabilir. Göğüs kısmına iğne batıyor hissine sebebiyet veren yel girmesi ağrılarının giderilmesi için göğüs bölgesinin sıcak tutulması gerekir. Göğüs bölgesine giren ağrıları hafife almamak gerekir. Sürekli olarak devam eden göğüs ağrılarını yel girmesi şeklinde değerlendirmeden öncelikle ihmal edilmemeli ve doktor kontrolüne gidilmelidir.

    Ayağa yel girmesi nedenleri arasında en önemlileri hareketsizlik ve kaslarda meydana gelen zayıflama durumlarıdır. Ayrıca psikolojik etkenler ve soğuk algınlıkları bu sorunun yaşanmasına sebep olabilir.

    Yel Girmesi Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler | 4

    Yel Girmesine Karşı Önerilen Bitkisel Çözümler

    Yel girmesine bitkisel çözüm için gerekli olan ve olumlu etkisini gösteren doğal bitkiler şunlardır;

    • Karabaş otu 1 bardak suyun içerisine bir tutam ilave edilerek 10 dakika kaynatılmalı ve günde 4 kez tüketilmelidir.
    • Kimyon 1 bardak suyun içerisine bir tutam ilave edilerek 10 dakika kaynatılmalı ve günde 3 kere tüketilmelidir.
    • Keten tohumunu ağrıyan bölgeye sürerek üzerini sarmak gerekir.
    • Kırlangıç otu 1 bardak suya bir tutam ilave edilerek kaynatılır ve yemeklerden önce tüketilmesi önerilir.
    • Bayır turpu dilimlenerek yel giren bölgeye havlu ile sarılmalıdır. 20 dakika süre bekletilerek faydasını görmek mümkün olacaktır.

    Yel Girmesi Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler | 5

    Kaburgaya Giren Yel Nedenleri

    Kaburgaya yel girmesi genellikle insanların kış aylarında karşılaştıkları sağlık sorunları arasında bulunur. Araçlarının sol camını açık bırakan kişiler kasların soğuk nedeni ile zarar görmesine sebep olarak sol kaburgalarında ağrı yaşarlar. Kaburgaya giren yellerin bir nedeni düzensiz yapılan aşırı egzersizler olmaktadır. Oldukça hassas bölgelerden birisi olan kaburgaların çok küçük olaylardan bile etkilenmesi sonucunda ağrılar meydana gelmesi kaçınılmaz olmaktadır.

    Kas Ağrılarına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Tıklayın !

    Kas Gevşetici Bitkiler Nelerdir? Kas Ve Kemik Güçlendirici Kür Tarifi Tıklayın !

    Omuz Ağrısına İyi Gelen Hareketler ve Bitkisel Çözüm Tıklayın !

    Kulunç ağrısı nasıl geçer? Tıklayın !

  • Yakı Bandı Nedir Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Nasıl Kullanılır?

    Yakı Bandı Nedir Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Nasıl Kullanılır?

    Yakı bandı kullanmak, vücudun çeşitli yerlerinde oluşan eklem ve kas ağrılarının hafifletilebilmesi için oldukça etkili bir yöntemdir. Eczanelerden temin edilebilen yakı bantlarının bezinde yakıcı bir kimyasal madde bulunmaktadır. Bu yakıcı madde sebebiyle yakmak fiilinden türetilen yakı ismini almıştır. Yakı banda çoğunlukla;

    • Bel ağrıları
    • Boyun ağrıları
    • Bacak ağrıları
    • Omuz ağrıları
    • Çeşitli fıtık ağrıları
    • Kas sıkışması
    • Eklem kayması
    • İncinme ve burkulmalar
    • Artrit
    • Acıya sebep verebilecek kas gerilmelerinde kullanılmaktadır.

    Yakı Bandı Nedir Ne İşe Yarar? Yakı Bandı Nasıl Kullanılır? | 6

    Kimler Yakı Bandı Kullanabilir?

    Vücutta çeşitli yerlerde ve çeşitli sebeplerle oluşabilecek ağrılar için kullanılan yakı bandı, deri altına nüfus eden kimyasallara sahiptir. Bu sebeple yakı bandı hamilelikte kullanımı tavsiye edilmemektedir. Ağrılı bölgeye yapıştırıldığında deri altına nüfus eden kimyasalların hamilelik döneminde fetüse zarar verebileceği düşünülmektedir. Bunun yanı sıra lohusalık döneminde ve bebek emzirilirken de kullanılması tavsiye edilmemektedir. Bunun sebebi deri altına geçebilecek olan kimyasalların süt yolu ile bebeğe zarar verebilme olasılığıdır.

    Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin de yakı bandı kullanmaması tavsiye edilmektedir. Alerjik bünyeye sahip lan kişilerin ve çocuklarında yakı bandı kullanması önerilmez. Bunlar haricinde ağrısı olan herkes yakı bandını kullanabilmektedir. Yakı bandı kullananlar eklem ve kas ağrılarının hafiflediğini dile getirmektedir.

    Yakı Bandı Nasıl Kullanılır?

    Yakı bandının ilgili bölgeye yapıştırılması ile kullanımı başlamaktadır. Yakı bandının üzerinde bulunan koruyucu çıkarıldıktan sonra bant ilgili bölgeye yapıştırılmalıdır. Bir paketin içerisinde tek bir yakı bandı bulunmakta olup tek kullanımlıktır. Yakı en az kaç saat durmalı sorusunun cevabı en az 4 saat, en fazla 48 saat olarak verilebilmektedir. Bant yapıştırıldıktan kısa bir süre sonra ilgili bölgede ısınma ve bir süre sonra yanma hissedilmektedir.

    Kas Ağrısına Ne İyi Gelir? Kas Ağrısına Doğal Çözümler  Tıklayın !

    Omuz Kol Ağrısı Nasıl Geçer? Tıklayın !

    Bel Ağrısı (tutulması) ve yakı bandı Tıklayın !

  • Omuz Kol Ağrısı Nasıl Geçer?

    Omuz Kol Ağrısı Nasıl Geçer?

    Omuz kol ağrısı tedavisi için evde uygulanabilecek birçok alternatif çözüm bulunmaktadır. Genel olarak ciddi sorunlardan kaynaklanmayan omuz ağrıları evde uygulanabilen doğal yöntemler ile geçmiyorsa ve giderek daha fazla ağrı hissediliyorsa doktora gidilmesi gerekir. Her yaştan insanda sıklıkla görülebilen omuz ağrısı nedenleri arasında en sıklıkla görülen omuz bağlarında, yumuşak dokularda ve kaslarda hasar meydana gelmesidir. Uzun süreli olarak telefon ve laptop gibi elektronik cihaz kullanan kişilerde omuz ve kol ağrıları daha sıklıkla görülmektedir.

    Omuz Ağrılarının Nedenleri

    Sağ ve sol omuz ağrısı oluşum nedenleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

    • Omuz bölgesinde kireçlenme meydana gelmesi,
    • Omuz bölgesindeki eklemi saran yumuşak dokuda bulunan sıvı dolu keseciklerde iltihaplanma(bursit) olması,
    • Omuzlarda kemiğin tutulması görevini gören tendon baplarının yırtılması ya da kireçlenmesi,
    • Omuzda çıkık olması ve kas sinirlerinin hasar görmesi,
    • Romatizmal hastalıklara bağlı olarak oluşan ağrılar,
    • Omuz ayrılması ve omuz istikrarsızlığı,
    • Omuz bölgesindeki kasların zorlanması ile meydana gelmektedir.

    Omuz Kol Ağrısı Nasıl Geçer? | 7

    Omuz Ağrılarında Doğal Tedavi Yöntemleri

    Omuz ağrılarını geçirmekte etkili olacak yöntemler arasında Omuz ağrısı egzersizleri ve masaj uygulamaları gelmektedir. Ağrıyan bölgeye zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile uygulanacak masajlar omuz bölgesindeki gerginliği alarak kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur. Omuz masajı yapılırken acı hissi duyulması halinde masaj yapılmamalıdır. Omuz bölgesinde yaşanan ağrılara iyi gelecek bitkiler şunlardır:

    • Kaba yonca omuz ağrısına iyi gelen doğal bitkiler arasında önemlidir.
    • Zencefil iltihap önleyici özelliği ile ağrıları geçirmek ve iltihabı önlemek için etkili olmaktadır.
    • Elma sirkesi iltihap önleyici aynı zamanda iltihap giderici özelliklere sahiptir bu sebeple omuz bölgesindeki ağrıları dindirmek için etkili olmaktadır.
    • Zerdeçal önemli bir ağrı kesici ve iltihap gidericidir.
    • Lavanta yağı yorgun kasları rahatlatmak için etkili olmaktadır. Masaj yaparak omuz bölgesine uygulanan lavanta yağı ağrıları dindirmeye yardımcı olacak etkili bir yöntemdir.

    Omuz Ağrısına İyi Gelen Hareketler ve Bitkisel Çözüm Tıklayın !

    Omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığı Tıklayın !

    Omuz ağrısı nasıl tedavi edilir? Tıklayın !

    Boyun ve kol ağrısı sebepleri? Tıklayın !

  • Acı Biberli Doğal Ağrı Kesici Krem

    Acı Biberli Doğal Ağrı Kesici Krem

    Acı biber en etkili doğal ağrı kesicilerdendir. Vücudumuzda acıdan sorumlu olan nörotransmitterleri bloke ederek, ağrıyı, sızıyı alır. İçeriğinde kapsaisin maddesi ile eklem ağrılarını geçirmekte de oldukça etkilidir. Acı biberli doğal ağrı kesici krem tarifimiz ağrılarınızdan kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

    Kapsaisin özlü doğal ağrı kesici acı biber kremi ;
    Romatizmal, fibromiyalijik ve diğer eklem ağrıları
    Cilt hastalıkları nedeniyle oluşan ağrılar
    Diyabet ağrıları
    Bel ağrısı
    ve daha pek çok ağrının giderilmesinde size şifa olacaktır.

    Malzemeler
    3 yemek kaşığı toz acı biber
    1 su bardağı zeytinyağı
    Yarım su bardağı rendelenmiş balmumu
    1 adet cam kavanoz

    Doğal Ağrı Kesici Kür Tarifleri İçin Tıklayınız

    Yapılışı
    3 yemek kaşığı kırmızı toz acı biber ile zeytinyağını karıştırıp, cezvede 5-10 dakika ısıtın.
    Ayrı bir cezvede yarım su bardağı rendelenmiş balmumunu eritin.
    Tüm malzemeyi bir kasede birleştirip 10 dakikalığına buzdolabına kaldırın.
    Süre dolunca malzemeleri tekrar karıştırın.
    10 dakika daha dolapta kalsın, ardından malzemeleri dolaptan alıp, cam bir kaseye boşaltın.
    Dolabınızda muhafa edin dilediğiniz zaman çıkarıp kullanın.

    bitkisel_agri_kesici_krem (1) bitkisel_agri_kesici_krem (2) bitkisel_agri_kesici_krem (3)dogal_agri_kesiciler

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Asrın buluşu Aspirin !

    Basında Aspirin ile ilgili çok çeşitli haberler yer almaktadır. Bu haberlerde bahsedilen aspirin çeşitleri kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. Ancak bazı mecralarda bu farklılıklara dikkat edilmeden yanlış ürün resimleri kullanılmaktadır. Genellikle karşılaşılan yanlış Ağrı ve Soğuk Algınlığı’nda kullanılan Aspirin ürünlerine ait resimlerin kalp ve damar sağlığı ile ilgili yazılan olumlu/olumsuz haberlerde kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Bu gibi yanlışlıkların kamu sağlığını tehdit etmemesi açısından ve kamuoyunu bilinçlendirmek için aşağıdaki bilgileri paylaşmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.

    Aspirin içeren ürünlerimizi Ağrı, Soğuk Algınlığı ve Grip, Kalp ve Damar Hastalıkları olmak üzere 3 farklı grupta konumlandırıyoruz.

    BAYER ASETİLSALİSİLİK ASİT Ürün Çeşitleri

    AĞRIDA

    Aspirin 0,5:

    Her bir Aspirin® tablet 500 mg Asetilsalisilik Asit (ASA) içermektedir.

    Kullanıldığı Yerler:

    • Baş ağrısı, diş ağrısı, sırt ağrısı, adet sancısı, nevralji, kas ağrısı, eklem ağrısı gibi hafif ve orta dereceli ağrılarda.
    • 15 yaşın üstünde grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda görülen ağrı ve ateşte.
    • 15 yaşın altında grip ve suçiçeği dışında yüksek ateşte seyreden enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateşin giderilmesinde.

    Aspirin Forte:

    Her bir Aspirin® tablet 500 mg Asetilsalisilik Asit (ASA) ve 50 mg Kafein içermektedir.

    Kullanıldığı yerler :

    • Ağrılarda; özellikle baş ve diş ağrısı, bel ağrısı(lumbago), nevralji, siyatik, migren ve adet sancılarında
    • Soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateş durumlarında
    • İltihabi durumlarda : örn. akut ve kronik romatizmal hastalıklarda

    Aspirin 0,1:

    Her bir Aspirin® tablet 100 mg Asetilsalisilik Asit (ASA) içermektedir.

    Kullanıldığı yerler :

    • İltihabi durumlarda : örn. akut ve kronik romatizmal hastalıklarda
    • Ağrılarda; örn. baş ve diş ağrısı, bel ağrısı (lumbago), nevralji, siyatik, migren
    • Soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateş durumlarında

    SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİPTE:

    Her bir Aspirin® Plus C efervesan tablet 400 mg Asetilsalisilik Asit (ASA) & 240mg C Vitamini içermektedir.

    Kullanıldığı Yerler:

    • Soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateş durumlarında
    • Ağrılarda; örn. Baş ve diş ağrısı, bel ağrısı, nevralji, siyatik, migren ve adet sancılarında
    • Enflamatuvar hastalıklarda: örn. Romatizmal ağrılarda

    KALP VE DAMAR HASTALIKLARINDA:

    Coraspin :

    Her bir Coraspin® tablet 100 mg Asetilsalisilik Asit (ASA) içermektedir. Enterik kaplıdır.

    Kullanım Yerleri:

    – Non-stabil anjina pektoriste
    – Risk altındaki (hipertansif, hiperlipidemik, diyabetik) hastalarda koroner trombozun önlenmesinde
    – Miyokard reinfarktüs profilaksisinde
    – Kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner by-pass ve arteriovenöz şantlarda post-operatif tromboz ve embolizmin önlenmesinde
    – Geçici iskemik ataklarda
    – İnme profilaksisinde

    Her bir Coraspin® tablet 300 mg Asetilsalisilik Asit (ASA) içermektedir. Enterik kaplıdır.

    Kullanım Yerleri:

    – Yüzeyel venlerin enflamasyonunda
    – Non-stabil anjina pektoriste
    – Risk altındaki (hipertansif, hiperlipidemik, diyabetik) hastalarda koroner trombozun önlenmesinde
    – Miyokard reinfarktüs profilaksisinde
    – Kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner by-pass ve arteriovenöz şantlarda post-operatif tromboz ve embolizmin önlenmesinde
    – Geçici iskemik ataklarda
    – İnme profilaksisinde
    – Hafif ve orta şiddette ağrılarda (baş ağrısı, diş ağrısı, nevralji ve adet sancılarında)
    – Migrende
    – İltihabi durumlarda (romatizmal hastalıklar)
    – Ateşte (soğuk algınlığı)