Etiket: dolgu estetiği

  • Dolgunun en çok kullanıldığı bölgeler nereleridir?

    Dolgunun en çok kullanıldığı bölgeler nereleridir?

    Gün geçtikçe trend haline gelen estetik dolgu, botoks uygulamasının yerini tutmaya başladı.

    Genç görünmek için kırışıklıkları ve izleri yok etmek isteyen kişilerin tercih ettiği estetik dolgu, zaman içerisinde ciltte azalan maddelerinin yerine konulması anlamına geliyor. Hyalüronik asit ise en güvenilir estetik dolgu maddesi. Hyalüronik asit vücutta bulunan bir madde olmasına rağmen 30’lu yaşların sonunda azalma gösterir. Estetik dolgu uygulamalarında diğer maddeler ile birlikte vücuda enjekte edilen Hyalüronik asit hem doğal görünmeyi sağlar hem de gençleştirir. Ağırlıklı yüz bölgesinde uygulanan estetik dolgu ayrıca meme bölgesinde, bacakların düzleştirilmesinde ve eldeki kırışıklıkları gidermek amacıyla da kullanılabilir. Dünyada giderek daha çok tercih edilen estetik dolgu ile ilgili merak edilenleri Medikal Estetik Hekimi Phd Dr. Devrim Gürsoy açıkladı.

    Dolgunun en çok kullanıldığı bölgeler nereleridir? Az bilinen bir bölge var mıdır?

    Dolgunun en yaygın kullanıldığı bölge yüz bölgesidir. Yüz bölgesinde özellikle kırışıklıkların ve izlerin ortadan kaldırılması amacı ile uygulanır. Bunun dışında yüzün şekillendirilmesinde yani yer çekimin etkisine bağlı zaman içerisinde gerçekleşen ovalite kaybının düzeltilmesinde kullanılır. Yüzde kullanıldığı başlıca bölgeler dudak bölgesi, nazolabial oluklar, marionette çizgileri ve elmacık kemiği bölgesidir. Bunun dışında şakak bölgesindeki çukurlaşmanın düzeltilmesi, kaşların kaldırılması, burun kontürünün düzeltilmesi, çene ve Jawline hattının düzeltilmesi ve botoksla tümü ile açılmayan kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında kullanılır. Dolgu aynı zamanda meme bölgesi ve bacak düzgünleştirme ve eldeki yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak amacı ile kullanılabilir. Özellikle burun ve çene bölgesine yapılan uygulamalar, gözaltı oluğu bölgesi ve şakak uygulaması daha az yapılan uygulamalardır.

    Dolgu yaptırmanın zararı var mıdır? Zararlı olmaması için nelere dikkat edilmelidir?

    Süre içerinde sentetik ve yarı sentetik birçok dolgu maddesi kullanılmıştır. Ancak bunların yan etkilerinin ileri düzeyde olması ideal dolgu maddesinin vücut tarafından tümü ile ortadan kaldırılabilecek bir madde ihtiyacını doğurmuştur. Bugün bu özelliği taşıyan başlıca dolgu maddesi hyalüronik asittir. Bunun dışında yağ enjeksiyonları da güvenilir dolgu uygulamalarına örnektir.
    Öncelikle dikkat edilmesi gereken unsur, dolgu maddesinin hyalüronik asit içerikli olmasıdır. Uygulamanın mutlaka bu konuda yetkin hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

    Kötü dolgu var mıdır?

    Hyalüronik asit içermeyen dolgular tercih edilmemelidir. Zira vücudun tümü ile ortadan kaldıramadığı her madde zaman içerisinde gelişebilecek yabancı cisim reaksiyonuna bağlı komplikasyonlara neden olacaktır. Doğal görüntünün dışında her türlü suni değişim görüntüsü oluşturan uygulama en hafif hali ile kişiye uygun olmamaktadır. İyi dolgu uygulaması nedeni anlaşılmayan bir güzelleşme ve gençleşme sağlar.

    Dolgu malzemeleri insan vücuduna uyumlu mudur? Alerji yapar mı?

    Başlıca kullandığımız hyalüronik asit vücudumuzda yaygın olarak bulunan su tutucu ve dolaşım artırıcı özellikleri olan, polisakkarit yani şeker türevi bir maddedir. Doku tarafından tümü ile metobolize edilmiş özelliktedir. Uygulama sonrası hyalüronik asit ile yapılan her dolgunun yan etkileri ortadan kaldırılabilir. İşlem sonrası zaman zaman kızarıklık, morluk benzeri geçici yan etkiler görülebilir.

    Dolgu ne kadar dayanır? Çıkarılması için ayrı bir operasyon gerektirir mi?

    Hyalüronik asit dolgusu içerdiği hyalüronik asit yoğunluğuna göre 4 ile 18 ay kalıcı etki sağlar. Tümü ile dokuyla uyumlu bir madde olduğundan dolayı ifade ettiğimiz süreler içerisinde kendiliğinden eriyecektir.

    Dolgu uygulaması nasıl olur? Acı verir mi? İyileşme süreci var mıdır, nasıldır?

    Dolgu uygulaması çok ince iğneler aracılığı ile gerçekleştirilen bir uygulamadır. Uygulama ortalama 15 ila 45 dakika süreler içerisinde kişiye yapılabilir. Kişi günlük aktivitesine hemen geri döner. İşlem sonrası kızarıklık, morluk ve ödem benzeri durumlar zaman zaman ortaya çıkabilir. Bunlar 2 ila 7 gün içerisinde ortadan kalkar.

    Dolgu yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

    Dolgu yaparken ilk dikkat edilmesi gereken kişinin gerçekten dolguya ihtiyacı olup olmadığıdır. Ek olarak hastanın ne tür beklentilerle dolgu yaptırmak istediği iyi anlaşılmalıdır. Dolgu yapıldığı miktara paralel etki gösteren bir uygulamadır. Dolgunun ihtiyaçları karşılayacak miktarda ve yüz orantısını bozmayacak şekilde uygulanması gerekir.

  • Dolgu Enjeksiyonu

    Dolgu Enjeksiyonu

    Estetiğin yeni gözdesi dolgu enjeksiyonu nedir, ne işe yarar?

    Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu estetiği , derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. Dolgu enjeksiyonu tedavisi sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Dolgu estetiği yüzdeki yorgun ifade giderilir

    Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu başarıyla kullanılabilir.

    Dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.

    Dolgu enjeksiyonu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.

    Dolgu maddesi olarak pek çok farklı molekül ortaya konmuş ancak bir kısmı yüksek allerji riski ya da sert doku gelişebilmesi yan etkileri yüzünden gözden düşmüştür.

    Hyalüronik asit tüm dünyada giderek popülaritesi artan etkin ve şu an için en güvenli dolgu maddesidir. Bu dolgu maddesi dudaklara hacim ve dolgunluk verirken ağız ve burun çevresindeki kırışıklarda çok etkili olabilmektedir.

    Hyalüronik asit kırışıklık hattına ya da dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu etkisi uzun süre kalıcıdır. Alerji ve deri sertleştirme riski çok düşüktür.

    Dolgu enjeksiyonu 20- 30 dakika sürmektedir. Uygulama sonrası kişi rutin aktivitelerine hemen dönebilir. Kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 6- 9 ay kadardır.

    Hyalüronik asit nedir?

    Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH’ı 7 olan bir jel şeklinde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Bu yüzden hayvansal kaynaklı bazı hastalıkların (deli dana vb.) bulaşması gibi riskler taşımaz. Vücudumuzda zaten bulunan bir madde olduğundan alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.

    Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir?

    · Alın çizgileri

    · Kaş arasındaki çizgiler

    · Ağız etrafındaki kırışıklıklar

    · Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırııklık)

    · Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar

    · Kaşa şekil vermek

    · Elmacık kemiklerini belirginleştirmek

    · Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.