Etiket: diş eti bakımı

  • Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler

    Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler

    Diş eti çekilmesi için doğal tedavi olarak önerilebilecek yöntemlerden bir tanesi zerdeçaldır. Zerdeçal içerisinde antioksidanlar bulunduruyor. Ayrıca zerdeçalın içerisinde anti-inflamatuar da bulunuyor. Bu da diş eti tedavi için etkili oluyor. Diş eti çekilmesi gargara yapılarak da durdurulabilir. Gargara için de genellikle karbonat tavsiye edilir. Su ile karıştırılan karbonat ile düzenli gargara yapılması diş eti tedavisi için önemlidir.

    Diş Eti Çekilmesine Ne iyi Gelir?

    1. Yeşilçay
    2. Aloevera
    3. Gargara
    4. Zerdeçal

    Yeşil Çay İle Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

    Diş eti çekilmesinden kurtulanların başvurdukları yöntemler arasında yeşil çay bulunuyor. Evde diş eti çekilmesini tedavi etmek isteyen kişilere gösterilebilecek etkili yollardan birisi yeşil çay tüketmektir. Yeşil çayın içerisinde hem antioksidan hem de anti enflamatuar vardır. Bu da diş ve diş etini güçlendiren faktörlerdendir.

    Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler | 1
    diş eti çekilmesine ne iyi gelir

    Diş Eti Tedavi İçin Aloe Vera

    Diş etlerini tedavi etmek isteyen işiler aloe veraya da başvurabilir. Diş eti çekilmesi bitkisel tedavisi arayan kişiler aloe veranın içerisindeki jel ile diş etlerine masaj yapabilir. Daha sonrasında ise ağız ılık su ile durulanmalıdır.

    Diş Eti Tedavisi İle İlgili Konular

    1. Diş Eti Çekilmesi Nasıl Geçer? Doğal Bitkisel Yöntemler Tıklayın !
    2. Doğal Diş Eti Peelingi Nasıl Yapılır? Tıklayın !
    3. Diş Eti İltihabını Yok Eden Kekik Kürü Tıklayın !
    4. Diş eti kanaması neden olur Tıklayın !
    5. Hamilelikte oluşan dişeti hastalıkları Tıklayın !

  • Diş eti çekilmesinin nedenleri

    Diş eti çekilmesinin nedenleri

    Diş eti dokusunun normal sınırı olan mine-sement birleşiminden başka bir deyişle kron-kök sınırından apikal yöne, yani diş köküne doğru sıyrılmasına diş eti çekilmesi ya da tıp dilinde diş eti atrofisi denir. Dişeti çekilmesinin birçok nedeni vardır ve önlem alınmadığı zaman diş kayıplarına neden olmaktadır.

    Diş eti çekilmesinin sebepleri nelerdir?
    – Yaşlanma,
    – Yanlış diş fırçalama,
    – Diş taşları ve bakteri plağı,
    – Diş arkı (diş dizisi) üzerindeki diş veya dişlerin, diş arkı dışında yer almaları ve çarpık, düzensiz, rotasyona uğramış (dönmüş) olmaları,
    – Diş eti iltihabı veya periodontitis sonucunda diş eti kenarında meydana gelen iltihaplı ve dejeneratif değişimler,

    – Periodontal cepler ve büyümüş diş etlerinin ortadan kaldırılması amacıyla yapılan bazı diş eti operasyonları sonrasında,
    – Okluzal travmalar (yüksek ya da hatalı yapılmış kron, köprü, dolgulu dişlerde ve bruksizm denen diş sıkma ve gıcırdatma vakalarında,
    – Dudak, yanak kas bağlantılarının diş etlerine yakın olmaları,
    – Dişler arasına gereksiz ve çok fazla kürdan, toplu iğne vb. cisimler sokulup kurcalanması, diş etinin tahriş ve tahrip edilmesi.
    Söz konusu bu nedenler arasında çok önemli yer tutan diş taşları ve bakteri plağı (diş yüzeyine yapışan, gözle görülmeyen, gıda artıkları ve bakterilerin birlikte oluşturduğu yapışkan bir tabaka) detartraj da denen diş taşı temizliği veya gerekiyorsa diş eti altında, daha derinde bulunan diş taşları ve oluşumların uzaklaştırılması amacıyla yapılan subgingival küretaj işlemiyle temizlenmelidir.
    Dişeti seviyesindeki ya da üzerindeki görünür diş taşları çeşitli görevleri ve biçimleri olan el aletleri ya da ultrasonik cihazlar ile temizlenir. Daha derinlerdeki, diş eti altındaki, kök yüzeyindeki gözle görülmeyen diş taşları, granülasyon dokusu (bozulmuş, hastalıklı nedbe dokuları) ve nekrotik (ölü) sement dokusunun ortadan kaldırılması ve temizliği işlemine de subgingival küretaj denir ve dişe, küretaj yapılan bölgeye ve dişin yüzeyine uygun farklı şekil, büyüklük ve amaçtaki ‘küret’ denen el aletleri yardımıyla yapılır.

    Dişlerimizi beyazlatmak için sert fırçalamayalım!
    Dişlerinizin renginden, şeklinden ve boyutundan memnun musunuz ?
    Gülümsemeniz özgüveninizdir
    Dişhekimliğinde Lazer Kullanımı ve Dişeti Hastalıkları