Etiket: Diş Çıkaran Bebek

  • Çocuklarda Ağız Kokusu Sebepleri Nelerdir?

    Çocuklarda Ağız Kokusu Sebepleri Nelerdir?

    Çocuklarda oluşan ağız kokusu nedenleri altta yatan sebebe göre değişmektedir. Halitozis şeklinde ifade edilen kötü ağız kokusu, çocuklarda sıklıkla görülebilmektedir. Fizyolojik ya da patolojik olarak ağız kokusu görülebilir. Bebeklerde ağız kokusu ve ateş enfeksiyonel bir sağlık sorunun habercisidir. Özellikle üst ve alt solunum yollarındaki bir iltihap habercisi olabilir. Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmak önemlidir. Bunun dışında:

    • Solunum yolu problemleri sebebiyle,
    • Mide ve bağırsak problemleri kaynaklı olarak,
    • Kan gazındaki sorunlar sebebiyle ağız kokusu görülebilir.

    Çocuklarda Nefes Kokusu Sebepleri

    Çocuklarda nefes kokusuna yol açan birçok unsur bulunur. Çocuğun nefesi neden kokar:

    • Fizyolojik ağız kokusu, sabah uyanınca ortaya çıkan kokudur. Az su içmek, vitamin ve mineral eksikliği gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.
    • Ağız içi nedenlere bağlı olarak meydana gelen ağız kokusu ise dişeti ilhitapları ya da ağız içi enfeksiyonları sebebiyle ortaya çıkmaktadır.
    • Solunum yolu sebepleri ile ortaya çıkan ağız kokusu özellikle boğaz enfeksiyonları ve bademcik iltihapları kaynaklı olarak meydana gelir. Sinüzit ve burun iltihabı gibi sorunlar, ağız kokusuna yol açmaktadır.
    • Sistemik hastalıklara bağlı olarak görülen sorunlar 2 yaş bebeklerde ağız kokusu için önemli sebepler arasında bulunmaktadır.
    • Yiyecek ve içecek tüketimin dengesiz ve yanlış olması da ağız kokusuna yol açabilir.

    Çocuklarda Ağız Kokusu Sebepleri Nelerdir? | 1

    Bebeklerde Ağız Kokusu Neden Olur?

    Diş çıkaran bebeklerde ağız kokusu normal kabul edilir. Bebeklerin bu sürecinde ağız kokusu çok rahatsız edici ise, enfeksiyon söz konusu olabilir. Özellikle 2 aydan uzun süren ağız kokuları kronik olarak adlandırılır. Ağız kokusunun önüne geçmek için anne sütünden kesilen çocukların bol bol su içmesi gerekmektedir. Bunun dışında eğer 3 yaşından büyükse, mutlaka dişlerini düzenli olarak fırçalamak gerekmektedir. Özellikle anne memesi emen çocuklarda görülen ağız kokusu, annenin kullandığı ilaçlar sebebiyle de meydana gelebilir. Annenin kullandığı ilaçlar, anne sütü aracılığı ile bebeğe geçebilir ve bu durumda ağız kokusu meydana gelebilir. Bu gibi durumları engellemek için annenin ilaç kullanımı için doktora başvurması gerekir.

    Çocuklarda Ağız Kokusu Sorunu Tıklayın !

    Çocuklarda Ağız Kokusunun 6 Nedeni Tıklayın !

    Ağız Kokusuna Neden Olan Gıdalar Nelerdir? Tıklayın !

    Kötü ağız kokusunun nedenleri ve çözüm önerileri Tıklayın !

  • Diş Çıkaran Bebek Nasıl Rahatlatılır?

    Diş Çıkaran Bebek Nasıl Rahatlatılır?

    Diş Çıkaran Bebek Nasıl Rahatlatılır? Bebek gelişiminin en önemli süreçlerinden biri olan diş çıkarma dönemi, farklılıklar göstermekle beraber genelde 6. ya da 7. aylarda başlar. Ancak bu yeni dönem bebekler için biraz sancılı olabilir. Bu dönemin farkına varmak ve en rahat şekilde atlatmak için önerilerimize bir göz gezdirebilirsiniz.

    Diş Çıkarma Zamanı

    Bebeklerde ilk dişin görülmesi genelde 6 ay civarlarında olsa da bu bazı bebeklerde çok daha erken ya da geç olabilir. Burada diş yapısı, aile geçmişi gibi etkenler söz konusudur. Bu yüzden ilk dişin 3 ay gibi erken bir zamanda çıkması ya da 12 aya kadar gecikmesi durumunda endişelenmenize gerek yok. Bu konuda anne veya babanın ilk dişini ne zaman çıkardığına dikkat edilebilir.

    dis_cikaran_bebek

    Diş Çıkarırken Yaşananlar

    Yeni çıkan dişin diş etlerine baskı uygulaması, ağız içinde ağrılara neden olur ve bu da bebeğinizin biraz huysuzlaşabileceği anlamına gelir. Ayrıca salyanın artışı da diş çıkarmanın en önemli belirtilerindendir. Diş çıkarırken diş etleri kaşınan bebekler, bu kaşıntıyı gidermek için buldukları her şeyi ağızlarına götürmeye çalışıp ısırma alışkanlığı edinebilirler. Bu da bebeğin diş çıkarmaya başladığına dair önemli bir işarettir. Ayrıca bebek bu dönemde katı gıdayı reddedebilir. Bu durumda bir süreliğine sıvı gıdayla devam etmekte bir sakınca yoktur.

    Diş çıkarma belirtilerinden bir diğeri olan ateş, her bebekte görülmeyebilir. Ancak tek başına ateş, bebeğin diş çıkarmasına işaret eden bir durum değildir. Diğer belirtilerle birlikte ateş de görülüyorsa diş çıkarma olarak yorumlanabilir. Ateş gibi bir diğer belirti de ishaldir. Her bebekte görülmez ve yalnız başına ishal, bebeğin diş çıkardığı anlamına gelmez. Bebekte ateş artışı ya da ishal varsa diğer ihtimaller de göz önünden bulundurulmalı, olası hastalık ya da mikrobik durumlara karşı doktor kontrolü atlanmamalıdır. Diş etindeki ağrıya bağlı olarak gözlemlenen bir diğer davranış ise uykusuzluktur. Uykusuzluğa karşı emzirmek bebeği rahatlatacak ve uyutma konusunda yardımcı olacaktır.

    Diş Çıkaran Bebek Nasıl Rahatlatılır?

    Diş etleri kaşınan ve ağrıyan bebekleri rahatlatmak için diş kaşıyıcı oyuncaklardan yararlanılabilir. Hatta bu tarz oyuncakları buzdolabında bekletip vermek, bebekler için daha da rahatlatıcı olacaktır. Ayrıca bebeklerin yutamayacağı büyüklükte elma, armut gibi bütün meyveler de verilebilir. Aynı şekilde soğuk meyvelerle hazırlanmış püreler de bebekler için ideal bir besin olacaktır. Bebeğinizin diş çıkarma döneminde ishal de yaşanıyorsa kaybettiği suyu geri kazanması için sulu gıdaların tüketimi de arttırılabilir.

    Kaynak: blog.gittigidiyor.com