Etiket: dis beyazlatma

  • Diş Beyazlatma Evde Kolay Yöntemleri

    Diş Beyazlatma Evde Kolay Yöntemleri

    Diş beyazlatmanın yolları arasında iyi bir diş macunun kullanılması vardır. Diş macunun yetersiz geldiği yerlerde de eve uygulanacak doğal yöntemler ile diş beyazlatılabilir. Diş beyazlatma evde nasıl yapılır sorusunu cevaplarından bir tanesi muz kabuğu ile dişlerin ovulmasıdır. Muz kabuğunun diş minesini canlandırma özelliği bulunuyor.

    Diş Beyazlatma İçin Limon Ve Karbonat

    Diş beyazlatmak için en çok kullanılan yöntemler arasında limon ve karbonat vardır. Karbonatla diş beyazlatma için bir kaşık karbonatın içerisinde limon suyunun sıkılması gerekiyor. Daha sonrasında karışım köpürene kadar karıştırmak şarttır. Bu karşım da diş fırçası yardımıyla dişe sürülmelidir. Bu yöntem en fazla hafta bir ya da iki kez uygulanmalıdır.

    Diş Beyazlatma Evde Kolay Yöntemleri | 1
    Diş beyazlatma evde

    Diş Beyazlatmanın En Etkili Yöntemi: Çilek

    Anında diş beyazlatma evde yöntemlerle nasıl yapılır sorusuna pek çok kişinin ortak verdiği yanıt çilektir. Çilek dişte plak oluşumunu önler. Bu da dişin beyazlamasını sağlar. Çilekler ezilerek macun haline getirilmeli daha sonrasında ise diş fırçası yardımı ile dişe hafif şekilde uygulanmalıdır.

    İlgili Konular;

    DİŞ LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜM Tıklayın !

    ALÜMİNYUM FOLYO İLE DİŞ BEYAZLATMA TARİFİ Tıklayın !

    SARARMIŞ DİŞLER İÇİN DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA Tıklayın !

    DİŞ BEYAZLATMANIN ZARARI VAR MIDIR? Tıklayın !

  • Alüminyum folyo ile diş beyazlatma

    Alüminyum folyo ile diş beyazlatma

    Evde diş beyazlatma yöntemleri arasında en çok işinize yarayacak uygulama alüminyum folyo ile diş beyazlatma işlemidir. Bembeyaz dişler ve diş lekelerini çıkarmak için evde bu basit uygulamayı deneyebilirsiniz.

    Dişlerdeki sararmaların en büyük nedenleri, kahve, çay, sigara ve yemek kalıntılarıdır. Bu dış faktörler dışında genetik bazı etkenlerden dolayı diş renginiz tam beyaz olmayabilir. Bu durum için kesin bi çözüm olmasa bile dış etkenlerden kaynaklanan diş sararmalarında evde ekonomik olarak diş beyazlatmak mümkümdür.

    Alüminyum folya ile diş beyazlatma

    Alüminyum folyo ile diş beyazlatma | 2

    Bu işlem aslında profosyonel olarak yapılan diş beyazlatma işlemlerinin eve indirgenmiş hali sayılabilir.

    Malzemeler

    Diş macunu ( beyazlatıcı etkiye sahip olmalıdır ancak çok fazla mentollü olmamasına dikkat edin)

    1 tatlı kaşığı ingiliz karbonatı

    Alüminyum folya

    Hazırlanışı

    Küçük bir tabakta karbonat ve diş macununu karıştırın. Yeni fırçalanmış ve temiz olan dişlerinize uygulayın. Dişlerinizi alüminyum folyo ile sarın. Ortalama 45 dakika yada 1 saat kadar bekletin.

    Diş yapınız çok hassas ise daha az bekletmeniniz diş minelerinin zarar görmemesi açısından uygundur.

    Uyguladıktan sonra birkaç saat kahve, çay yada asitli içeceler tüketmeyin.

  • Sararmış dişler için Doğal diş beyazlatma

    Sararmış dişler için Doğal diş beyazlatma

    Sararmış dişler için Doğal diş beyazlatma … Eğer diş hekimine son gidişinizin üzerinden epey zaman geçmişse veya yıllardır sigara kullanıyor ya da çay, kahve gibi koyu renkli içecekler içiyorsanız, dişlerinizin sararması olasıdır. Sararmış dişler pek de çekici değildir ve sizi gülümsemekten alıkoyabilirler. 

    Sararmış dişler için Doğal diş beyazlatma

    Bu bahsedilen nedenlere ek olarak dişler, örneğin bazı antibiyotiklerde olduğu gibi ilaç kullanımına veya yağlı gıdaların, üzümsü meyvelerin veya gıda katkı maddelerinin tüketilmesine bağlı olarak da boyanabilir.

    Bu yazımızda size inci gibi dişlerinizi geri kazandıracak ve özlediğiniz o eski parlak beyaz renge kavuşmanızı sağlayacak faydalı ve doğal tavsiyelerde bulunacağız, böylece o güzel gülümsemenizi daha sık gösterebileceksiniz.

    Dişlerinizi beyazlatmak için öneriler

    Çilek posası

    dis_beyazlatma
    Sararmış dişler için Doğal diş beyazlatma

    Bu çok basit bir işlemdir. Az miktarda çilek alın ve beş dakika boyunca dişleriniz üzerinde sürtün. Bunu yaptıktan sonra ağzınızı iyice çalkalayın ve dişlerinizin arasına kaçmış olabilecek parçacıkları diş ipiyle temizleyin.

    Karbonat

    Karbonatla dişinizi temizlemek için diş fırçanıza az miktarda karbonat koyun ve dişlerinizi fırçalayın, veya her zaman kullandığınız diş macununa biraz kabartma tozu ekleyebilirsiniz.

    Limon suyu

    sararmis_disler_icin

    Dişinizi limon ile temizlemek için, az miktarda tuz ve limon suyu ile bir macunsu karışım hazırlamalısınız. Tuz yerine karbonat da kullanabilirsiniz. Bununla dişlerinizi ovalayıp bol suyla ağzınızı çalkalayın.

    Elma sirkesi

    Diş beyazlatıcı elma sirkesi aşağıdaki şekilde hazırlanır:

    Az miktarda elma sirkesini karbonatla karıştırın ve kıvamlı bir macun oluşturun. Bununla dişlerinizi iyice fırçalayın ve soğuk suyla ağzınızı çalkalayın.

    Portakal kabuğu ve defne yaprağı

    Bu çok bilinmeyen ama oldukça etkili bir diş beyazlatma yöntemidir. Portakal kabuğu ve defne yaprağı ile diş beyazlatmak için, biraz portakal kabuğuyla defne yaprağını beraber parçalayarak ezin ve bu karışımla her yere uygulamaya dikkat ederek dişlerinizi ovalayın. Son olarak soğuk suyla ağzınızı çalkalayın.

    Dişlerinizin Beyaz Kalmasını Sağlamak İçin Öneriler

    sararmis_disler

    • Düzenli olarak elma, kereviz, havuç ve brokoli çiğnemeye gayret edin.
    • Günde en az 3 kez dişlerinizi fırçalamalısınız.
    • Koyu renkli içeceklerden ve sigaradan kaçınmak için elinizden geleni yapın. Eğer çay veya kahve gibi bir şey içerseniz, dişlerinizin üzerinde lekelenmeyi önlemek için hemen arkasından dişinizi fırçalamalı veya en azından ağzınızı çalkalamalısınız.

    NOT: Bu tavsiyeleri gereğinden fazla kullanmayın, çünkü aşırı kullanım (özellikle limon ve kabartma tozu) çok fazla ve sık uygulanırsa dişte aksi etki yaratır. Lütfen bu önerileri dikkatle uygulayın ve aşırısından kaçının!

    Aynı şekilde, daha özel bir tedavi için diş hekiminizle görüşün.

    Kaynak: sagligabiradim.com

  • Zerdeçal diş beyazlatma tarifi

    Zerdeçal diş beyazlatma tarifi

    Zerdeçal diş beyazlatma tarifi… Diş beyazlatıcı ürünler hassas dişlerinize zarar veriyor ve iyi gelmiyorsa, zerdeçal kullanarak dişlerinizi doğal bir şekilde beyazlatabilirsiniz.

    Dişlerinizi beyazlatabileceğiniz, doğal malzemelerle hazırlanan pratik tarifi…

    Zerdeçal diş beyazlatma tarifi

    Malzemeler: 

    Hindistan cevizi yağı, bir tatlı kaşığı zerdeçal, küçük bir kap, diş fırçası, diş macunu

    dis_beyazlatma_zerdecal

    Yapılacaklar:  

    1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağına 1 yemek kaşığı zerdeçal ekleyip karıştırın.
    Diş fırcanızı kullanarak, bu iki bileşeni macun kıvamına getirene kadar karıştırın.
    Bu karışımla normalde dişlerinizi fırçaladığınız gibi fırçalayın.
    Fırçalama işlemi bittiğinde tükürmektense hazırladığınız macunun bir iki dakika dişlerinizde bırakın. Bu işlemden sonra dişleriniz sararacaktır ama geçici olduğunu unutmayın.
    Son olarak da normalde kullandığınız diş macunu ile bir daha dişlerinizi fırçalayın.

    Zerdeçal plakları ve lekeleri yok edici aşındırıcı bir yapıya sahiptir. Ayrıca antibakterial ve iltihap karşıtıdır.

    Bu temizleme işlemi biraz meşakkatli bir süreç olabilir  ama tekrarlanması sonucunda oldukça etkili sonuçlar verecektir.

    Milliyet.com.tr / Pembenar

  • Diş beyazlatmanın zararı var mıdır?

    Diş beyazlatmanın zararı var mıdır?

    Dişler yıllar içerisinde yiyecekler,içecekler(kahve,şarap,çay v.b.) ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybedebilirler.bu durumu düzeltmek için diş beyazlatma işlemi yapılabilir.Diş beyazlatma işlemi porselen kaplamalarla karşılaştırıldığında kolay,güvenilir,ekonomik ve dişler aşındırılmadığı için daha koruyucu bir işlemdir.

    Dişlerde neden lekelenme ve renk değişimi olur?

    Diş rengi, göz rengi ve saç rengi gibi kişiye özgüdür.Dişin içerdiği elementlerin birbirine göre oranı dişin rengini belirler.Mine yüzeyi gözle görülmeyen küçük delikli bir yapıya sahiptir.Bu nedenle dişin doğal rengi zaman içerisinde dış etkenlerden etkilenerek değişebilir.

    Her çeşit renkleşmede aynı sonucu alabilir miyiz?

    Zaman içinde oluşan sarı ve hafifçe kahverengi renkleşmeler en iyi sonucu verirler. Koyu kahve,mavi-gri renkleşmeler ise dişin en derin yapılarına yerleşmiş zor beyazlatılan renkleşmelerdir. Bu tür renkleşmeler genellikle dişin gelişimi esnasında tetrasiklin gibi antibiyotiklerin kullanımı sonucu oluşurlar ve istenilen sonucun elde edilmesi için beyazlatma seans sayısının arttırılması gerekebilir.

    Diş beyazlatmanın zararı var mıdır?
    Diş beyazlatmanın zararı var mıdır?

    Tedavi nasıl uygulanır?

    Seçilebilecek iki tip tedavi yöntemi vardır.Bunlardan ilki dişhekiminizin kliniğinde daha hızlı sonuç alınan yöntemdir.(office bleaching) Diğeri de yine hekiminiz tarafından hazırlanan size özel apareyle sayesinde evde kendinizin uygulayacağı yöntemdir.(home bleaching)

    Office tipi beyazlatma nasıl yapılır?

    Beyazlatma işlemi tek seansta yapılır,ancak gerekli ise seans tekrarlanabilir.bu amaçla dişetleri izole edilerek dişler üzerine beyazlatma özelliğine sahip bir jel uygulanır.Jeli aktive etmek için özel ışık kaynakları kullanılır.

    Ev tipi beyazlatma nasıl uygulanır?

    Evde yapılan beyazlatma yöntemi de dişhekiminin denetiminde yapılır.İlk randevuda hastanın dişlerinden ölçü alınır ve dişlerin üzerine geçecek şeffaf plaklar hazırlanır.Evde beyazlatma yapan kişi tarafından kullanılan bu plak,hastanın dişlere beyazlatma maddesinin uygulanmasını ve dişetlerinin korunmasını sağlar.

    Ne kadar sürede beyazlatma işleminin sonucunu alabilirim?

    Klinikte yapılan beyazlatma işlemi ortalama 40 dakika ile 1 saat arasında sürer.Beyazlatmadan birkaç gün sonra dişlerin rengi son halini alır.Evde yapılan beyazlatma işlemi ise 1-2 hafta içerisinde sonuç vermektedir.

    Beyazlatma yapılırken ağrı duyar mıyım?

    Her hastada olmasa da çok az bir hassasiyet duyulabilir.Bu durum 24 saat içerisinde geçer.

    Piyasada satılan beyazlatma ürünleri kullanılabilir mi?

    Hekime danışmadan marketlerdeki beyazlatma ürünlerini kullanırsa ve hastanın dişlerinde dentin tabakası açıktaysa geçmek bilmeyen diş hassasiyetleri ile karşı karşıya kalınabilir.Bu nedenle beyazlatma ajanları mutlaka dişhekimi kontrolünde kullanılmalıdır.

    Kanal tedavisi nedeniyle rengi değişen dişlerin beyazlatılması da mümkün mü?

    Eğer beyaz dişler arasında diğer dişlere göre daha koyu renkli bir diş varsa bu diş canlılığını yitirmiş veya kanal tedavisi yapılmış bir diştir.Bu dişe yapılacak beyazlatma işlemi ile dişin rengi açılabilir.Hekim tarafından diş içerisine beyazlatıcı madde konur ve 1-2 gün aralıklarla bu madde istenilen sonuç alınıncaya kadar değiştirilir

    Beyazlatma sonrası nelere dikkat etmeliyim?

    Klinikte yapılan beyazlatma işlemini takiben 2 gün süre ile renkli gıdalardan(çay,kahve,sigara,kırmızı şarap,vişne suyu gibi) uzak durmakta fayda vardır.

    Dt. Berk GÖL tarafından yazılmıştır.

  • Beyaz dişler için 4 doğal yöntem

    Beyaz dişler için 4 doğal yöntem

    Beyaz dişler için 4 doğal yöntem… Bembeyaz bir gülümseme herkesin hoşuna gider, ama beyaz dişler sadece güzellik değil aynı zamanda sağlık için de önemli.

    Beyaz dişler için 4 doğal yöntem

    Beyaz dişler için 4 doğal yöntem
    Beyaz dişler için 4 doğal yöntem

    “Yağ Çalkalama” yöntemi

    Bu eski yöntem, birçok sağlık problemi için kullanılan, ve ağız sağlığınızı arttırabilen bir yöntem. Yağ çalkalama hem dişleri beyazlatıyor, hem de pembe ve sağlıklı dişetlerine sahip olmanızı sağlayabilir. Sabah rutininize eklemesi de çok zor değil.

    Yapması biraz zaman alıcı ancak zor değil. Bir yemek kaşığı yağı alıp, 20 dakikalığına ağzınızda gargara yapıyorsunuz, hem dişleriniz beyazlıyor hem de ağzınızda oluşan bakterilerden kurtulabiliyorsunuz. Alışması biraz zor olduğu için, daha kısa sürelerle başlayıp, yavaş yavaş 20 dakikaya ulaşmak da mantıklı. Her yağ bunun için uygundur, ama Hindistan cevizi yağını öneriyoruz. Karbonatın aksine, bu günlük olarak yapılabilir, ancak yağı yutmamaya dikkat edin.

    beyaz dişler için
    beyaz dişler için

    Karbonat

    Karbonat sağlık meraklısı herkesin dolabında bulunması gereken bir madde. Normal ağız sağlığı rutininize bir haftalığına karbonat eklemek, diş renginizde fark edilir bir değişiklik sağlayacaktır. Masadan kıyafete kadar her lekeyi çıkarmakta kullanılan karbonat, dişler üzerinde de iyi bir iş başarıyor.

    Uygulaması da çok kolay. Bir haftalığına, diş fırçanıza macun sürdükten sonra, karbonata batırın. Ön dişlerinizle başlamakta fayda var, böylece karbonat ilk olarak görülmesi en kolay dişlere nüfuz edecektir. Bu tekniği bir hafta kullandıktan sonra ara vermeye özen gösterin, çünkü karbonat her ne kadar bir hafta gibi kısa sürelerde zararsız olsa da, aşırı ve uzun süreli kullanımı dişlerinize zarar verebilir.

    Çilek

    Kırmızı olmalarına rağmen, çileklerin dişleri beyazlatma gibi bir etkisi vardır. Çilekte bulunan malik asit, lekeleri doğal yoldan kolayca çıkarmaya yarar, ve çilekteki C Vitamini plaklardan kurtulmada etkilidir. Çilek yemek dişlerinizi beyaz tutmanın tatlı bir yolu olabilir.

    Yemekten sonra ağzınızı çalkalayın

    Koyu içecekler ve renkli yiyecekler tüketen insanlar için bu yöntem çok önemli olabilir. Kahve ve şarap gibi içecekler dişlerinizi lekelemeden, ağzınızı suyla çalkalamak dişlerinizin beyaz kalmasına yardımcı olabilir. Eğer ağzınızı çalkalamak mümkün değilse, biraz suyu ağzınızda döndürüp yutmak da lekeleri oluşmadan yok edebilir.

    Kaynak: sabah.com.tr/saglik

  • Diş beyazlatmak için

    Diş beyazlatmak için

    Engin Fırat Cakan, kulaktan dolma bilgilerle hareket ederek dişlerine işlem yapanlara uyarıda bulunarak, “Beyazlatma malzemelerinin gerekli kullanım şeklini ve uygulanması gereken ideal dozlarını hekim belirler. Bu nedenle beyazlatma işlemi hekim gözetiminde yapılmalı, diş hekimi kliniği dışında hiç bir market ürünü kullanılmamalıdır” dedi.

    Diş beyazlatmak için
    Diş beyazlatmak için

    İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Engin Fırat Cakan, verdiği bilgilere şöyle devam etti:

    “Diş rengi, genetik birçok özellik gibi (saç, göz, cilt rengi) kişiye özgü bir özelliktir. Dişin yapısını oluşturan farklı dokular ve bu dokuların içerik oranları dişlerin ana renklerini belirlemektedir.

    Diş gelişimi esnasında antibiyotik kullanımı ve radyasyon gibi dış etkenler dolayısıyla ya da gelişimsel, genetik sorunlar nedeniyle dişlerde doğal olmayan renklenmeler görülebilmektedir. Bu renklenme faktörlerinin dışında dişlerin doğal olan renk özellikleri zaman içerisinde bir takım dış etkenlerden dolayı da değişebilmektedir.

    Dişler zaman içerisinde yiyecek, içecek (çay, kahve vb.) ve tütün ürünlerinin yapısında bulunan kolormatik bileşiklerin etkisiyle beyazlıklarını kaybederler. Beyazlatma tedavisi ile bu renklenme faktörlerini ortadan kaldırıp dişleri daha açık tonlara getirerek beyazlatmak mümkündür.

    Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu için Tıklayın!

    Diş minesi, çok özel ve zarar gördüğünde tamiri mümkün olmayan bir dokudur. İçeriğinde ne olduğu bilinmeyen ürünler kullanarak onarılması imkansız sonuçlarla karşılaşmamak için hekim dışında hiç kimseye itibar edilmemelidir. Aksi yönde hareket ederek uygulanan yöntemler diş minesinde ve diş etlerinde geri dönüşümü olmayan hasarlara yol açacaktır.”

    Klinikte yapılan beyazlatma işleminin (In-Office Bleaching), dişlere her hangi bir zarar vermeden, özel solüsyonlar kullanılarak, yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında süren bir seansta tamamlanabildiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Engin Fırat Cakan, beyazlatma işleminin etkinliğinin genellikle 6 ay – 2 yıl arasında devam ettiğini kaydetti.

    Yrd. Doç. Dr. Cakan şöyle devam etti:

    “Klinikte yapılan beyazlatma işlemine ek olarak, hastadan alınan diş ölçüsü ile hazırlanan şeffaf plakların içine yerleştirilen beyazlatma jelleri ile ev tipi beyazlatma işlemi de (Home Bleaching) yapılabilmektedir. Tedavi günlük 4 – 8 saat, hekimin belirlediği aralıklarla, ortalama 1 – 4 hafta süreyle devam etmektedir. Beyazlatma işlemlerini takip eden birkaç gün içinde dişler son rengini almaktadır.
    Klinikte yapılan beyazlatma işlemi sırasında hekim beyazlatma jelinin ulaşmasının istenmediği bölgeleri izole ederek kapatmaktadır.

    Evde yapılan beyazlatma işleminde plaklar hastanın diş yapısı ve diş etlerinin konumlarına göre, hastaya zarar vermeyecek şekilde hazırlanmaktadır. Gerekli kullanım şekli ve uygulanması gereken ideal dozlar yine hekim tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle beyazlatma işlemi hekim gözetiminde yapılmalı, hekime danışmadan market ürünleri kullanılmamalıdır.

    Diş minesi, çok sert bir doku olmasına rağmen, içeriğinde ne olduğu bilinmeyen ürünler ve hekim faktörü dışarıda bırakılarak uygulanan yöntemler diş minesinde geri dönüşümsüz aşınmalara ve hasarlara, dolayısıyla yakın gelecekte daha yüksek oranda renklenmelere, estetik olmayan kötü sonuçlara neden olacaktır.

    Diş Beyazlatma işleminin etkinliğini arttırmak için 6 aylık ya da 1 yıllık süreçlerde tekrar uygulama yapılmalı ya da 3-6 aylık süreçlerde ev tipi beyazlatma ile süreç desteklenmelidir. Genel ağız bakımına dikkat etmek ve beyazlatma sonrasındaki, özellikle ilk bir haftalık süreçte, baskın renge sahip olan gıdalardan uzak durmak beyazlatmanın etkinliğini ve ömrünü arttıracaktır.”

  • Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

    Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

    Diş beyazlatmanın pek çok yöntemi vardır. Bitkisel diş beyazlatma tarifleri makalemizde beyaz dişlere kavuşmanızı sağlayacak yöntemlere yer verdik.

    Portakal Kabuğu
    Portakal kabuğu kalsiyum ve C vitamini zengini bir maddedir.
    Çürüklerle savaşır, dişleri kuvvetlendirir.
    Dişlerde birikmiş plakları azaltarak, beyaz dişlere kavuşmanızı sağlar.
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı portakal kabuğu
    Su
    Uygulanışı
    Portakal kabuklarını küçük küçük diilimleyin ardından toz haline gelene kadar
    blenderdan geçin.
    İçine biraz su ekleyip macun yapın..
    Dişlerinizi bunla fırçalayın.
    Beyaz dişler elde etmek için 2 hafta boyunca devam edin.bitkisel_dis_beyazlatma (2)

    Karbonat Ve Hidrojen Peroksit
    Karbonat evde diş beyazlatma için çok etkili yöntemlerdendir.
    Aynı zamanda ağız kokusuyla da mücade eder.
    Malzemeler
    1 yemek kaşığı karbonat
    1 veya 1,5 yemek kaşığı hidrojen peroksit
    1 su bardağı su
    Uygulanışı
    1 bardak suya 1 yemek kaşığı karbonat ve 1,5 yemek kaşığı hidrojen peroksit katın.
    İyice karıştırıp, macun kıvamına getirin, bir kaseye koyup, ağzınızı örtün.
    Günde 2 defa ağzınızı bu sıvıyla çalkalayın.

    Portakal Kabuğu İçi
    Portakal kabuğu içeriğindeki dlimonen bileşiği sayesinde dişlerdeki sigara izlerini ve sarı lekeleri temizler. Tek yapmanız gereken portakal kabuğunun içini dişlerinize sürmek ve 2-3 dakika bekleyip durulamak.

    Limon Suyu
    Limon suyu içeriğindeki sitrik asit sayesinde dişlerdeki plakalardan ve sarı görüntüden kurtulmanıza yardımcı olur.
    Limon doğal ağartıcılardandır.
    Malzemeler
    1-2 tatlı kaşığı limon suyu
    Pamuk
    Kase
    Uygulanışı
    Küçük bir kaseye limon suyunu koyun içine pamuğu batırıp 1-2 dakika bekletin.
    Bu pamukla dişlerinizi ovalayın.
    5 dakika boyunca 2-3 pamuk değiştirerek işleme devam edin.
    Limon suyunu karbonatla karıştırıp daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
    Beyaz dişler için, her gün 2 hafta boyunca uygulamayı tekrarlayın.bitkisel_dis_beyazlatma (1)

    Elma Sirkesi
    Malzemeler
    2 yemek kaşığı elma sirkesi
    4 yemek kaşığı su
    Uygulanışı
    Elma sirkesini kullanmadan önce suyla seyreltmek çok önemlidir, dişe direk sirke uygulamak diş minesine büyük zarar verir.
    Bildirdiğimiz ölçülerde elma sirkesi ve suyu karıştırın.
    Pamuğu bu karışıma batırıp, 2 dakika dişlerinize tutun.
    Daha sonra ağzınızı suyla çalkalayın.

    İlgili Konular

    Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu

    Diş Beyazlatmanın Doğal Yolları İçin Tıklayınız

    Diş Nasıl Fırçalanır? Resimli Anlatım

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Diş sağlığında doğru bilinen 4 yanlış

    Diş sağlığında doğru bilinen 4 yanlış

    Sağlıklı bir vücut için ağız ve diş sağlığının önemi gözardı edilemez. Ancak doğru bilinen birçok yanlış düşünce, insanlarda kafa karışıklığına yol açıyor. Uzmanlar diş sağlığı ile ilgili, “Sert diş fırçası dişleri beyazlatır, diş taşlarını rutin temizletmeye gerek yoktur, her hamilelikte bir diş kaybedilir, düzenli diş fırçalamak iyi bir ağız bakımı için yeterlidir.” gibi bilgilerin kesinlikle yanlış olduğunu belirtti.

    Diş Hekimi Murat Zogun, ağız ve diş sağlığına ilişkin doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
    Sert diş fırçası dişleri beyazlatır bilgisinin kesinlikle yanlış olduğunu söyleyen Zogun,”Çünkü önemli olan fırçanın sertliği değil, fırçalama tekniğidir.Diş fırçası, sentetik kıldan yapılma olmalıdır.Kişiye uygun diş fırçalarını konusunda diş hekimleri hastalarını bilgilendirirler. Doğru teknikle,düzenli olarak fırçalamak ağız ve diş bakımı açısından oldukça önemlidir.Diş beyazlatma; çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş veya kişiye özel diş rengini bir kaç ton açmak için dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile çözünmesi işlemidir.Bu nedenle dişlerin beyazlatılması da ancak diş hekimin uyguladığı yöntemle ya da ev tipi diş beyazlatma ile sağlanabilir.” dedi.

    Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu İçin Tıklayınız!

    Ağız bakımı için sadece diş fırçalamak yetersiz kalır diyen Zogun, “Dişler ağız yüzeyinin yalnızca yüzde 25’ini kapladığı için, kalan yüzde 75’lik ağız yüzeyi fırça ve diş ipiyle yapılan temizlikten belli bir oranda yarar görüyor. Ulaşılamayan yüzeylerdeki bakteriler hızla çoğalarak dişlerin üzerine ve tüm ağıza yeniden yayılıyor. Bu sebeple bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma uygun bir ağız gargarası, diş fırçası ve diş ipi ile günlük, etkin bir ağız temizliği yapılabiliyor.” diye konuştu.

    Her hamilelikte bir diş kaybedilir düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Zogun, şunları ifade etti: “Anne adayında yetersiz kalsiyum alımı veya yeme bozukluğu varsa bebekler bu eksiği annenin kemiklerinden aldıkları kalsiyum ile gidermeye çalışırlar. Ancak dişlerden kalsiyum çözülmesi gibi bir durum kesinlikle doğru değildir. Hamilelikte meydana gelen diş kayıpları çoğunlukla annenin ağız bakımındaki ihmallerinden kaynaklanmaktadır. Hamilelik sırasında diş fırçalama, diş ipi ve üç ayda bir hekim kontrolü tavsiye ediliyor. İlk ve üçüncü üç ayda acil olmayan diş tedavilerinden kaçınmak gerekiyor. Ağız bakımlarını doğru ve düzenli yapan bir anne adayı için böyle bir durum söz konusu değildir.”

    Diş taşlarını rutin temizletmeye gerek yoktur fikrinin de yanlış olduğunu söyleyen Zogun, “Diş taşı temizliğinde diş yüzeyine ait olmayan maddeler (plak, diş taşı) temizlenir. Yani diş taşı temizliği yapılmış ya da yapılmamış olsun ağız ve diş bakımı yapılmadığı sürece diş taşlarının oluşumu kaçınılmazdır.Tabii ki düzenli ve doğru fırçalama diş taşı oluşumunun önüne geçiyor. Ancak oluşmuş diş taşlarının mutlaka hekim tarafından temizlenmesi gerekiyor.Bu temizliğinde rutin olarak 6 ayda bir yaptırılması gerekiyor.” diye konuştu.

  • Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu

    Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu

    Evde diş beyazlatmanın 7 doğal yolu ile siz de arzu ettiğiniz mükemmel dişlere kavuşacaksınız.

    Hepimizin hayali bembeyaz inci gibi dişlere sahip olmaktır.
    Güzel dişler gülümsemenizi güzelleştirmekle kalmaz, sizi çekici biri yapar.
    Beyaz ve düzgün sıralanmış dişler güzelliğinize güzellik katar.
    Evde diş beyazlatmanın 7 doğal yolu ile siz de arzu ettiğiniz mükemmel dişlere kavuşacaksınız.

    dis_beyazlatma

    Karbonat, adaçayı ve Tarçın 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı adaçayı ve 1 çay kaşığı tarçını birbirine ekliyoruz. Islak ve temiz bir diş fırçası ile dişlerimizi fırçalıyoruz. Her akşam yatmadan önce bunu tatbik edin sonucu 1 haftada göreceksiniz

    Evde Diş Beyazlatmanın 7 Doğal Yolu
    Strawberries-Çilek

    Çilek dişlerde tartar oluşumunu yumuşatır ve onlara beyaz ve temiz bir görünüm verir.
    Çilek, diş macunlarında beyazlatıcı olarak kullanılan, önemli bir enzim olan malik asit içerir,
    ikinci olarak bu mükemmel meyve, ağzınızdaki ve dişlerinizdeki bakterileri izale eden liflerle kaplıdır.
    Çileği alın ve ezin, macun kıvamına geldiğinde dişlerinizi bunla fırçalayın.
    Bu uygulama dişlerinizi beyazlattığı gibi dişteki kalıntılarıda temizleyecektir.
    Fakat bu uygulamayı sık tekrarlamamalısınız, çilek asidiktir, çok fazla kullanıldığında
    diş minesine zarar verebilir.

    Diş Beyazlatmanın Doğal Yolları İçin Tıklayınız

    SaltTuz
    Tuz antibakteriyeldir ve bir temizlik maddesidir.

    Macununuza tuz ekleyip kullanmak, tuzun aşındırıcı özelliğinden dolayı, dişlerinizdeki kalıntıları giderir, temiz ve beyaz dişlere kavuşursunuz.
    Dişlerinizi beyazlatmak istediğinizde bu uygulamayı yapabilirsiniz.

    Bay-Leaf-and-orange-Peel

    Defne Yaprağı Ve Portakal Kabuğu
    Defne yaprağını alın ve ezin.
    Portakal kabuğunu rendeleyip, ezdiğiniz defne yaprağına ekleyip macun kıvamına getirin.
    Diş fırçanıza bu macunu sürün.
    5 dakika boyunca dişinizle bunla fırçalayın.
    Dişleri beyazlatmakta kesinlikle etkili bir yöntemdir.
    Her gün uygulanması dişlerin üst tabakasını aşındırabileceğinden tavsiye edilmez.Raw-carrots-1

    Havuç
    Çiğ şekilde havucu rendeleyin, ezin macun kıvamına getirin ve fırçanıza koyup, dişlerinizi bunla fırçalayın
    Havuç içerisinde dişleri beyazlatmak için özel bir madde içermez fakat
    havucun sert yapısı, dişlerinizi temizleyerek, onları beyaz ve çekici bir görüntüye kavuşturur.
    Havucun dişlere uygulanmasında herhangi bir mahsur olmadığından dişlerinizi beyazlatmak için, hergün uygulamnızı tavsiye ederiz.
    Dişlerinizi önce limon veya çilekle beyazlattıktan sonra, bu beyazlığı korumak
    için size önerimiz hergün dişlerinizi, fırçanıza koyduğunuz havuç parçalarıyla ovun.banana-peel

    Muz
    Muzda vücudunuz için gerekli çok değerli besinler vardır.
    Fakat muz kabuklarının bir işe yaramadığını düşünüp onları çöpe atarız.
    Dişlerinizi doğal yönden beyazlatmak için size önerimiz, muzun kabuğunu çöpe atmayın!
    Muzun kabuk kısmını ezip macun yapın, bunla dişlerinizi 2-3 dakika boyunca fırçalayın.
    15-20 dakika sonra normal diş macununuzla fırçalayın.
    Bunu haftada 3 kez uygulayıp, beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.fruits

    C vitamini içeren gıdalar
    C vitamini açısından zengin meyveler dişlerinizi beyazlatmak yardımcı olabilir.
    Limon, portakal, çilek domates gibi gıdaları dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bunları ezip macun yapın, fırçanıza sürüp, birkaç dakika boyunca bunla dişlerinizi fırçalayın.
    Biraz dişinizde dursun bu macun, ardından dişinizi yıkayıp durulayın.
    Dişleriniz beyazlayacak ve temizlenecektir.baking-soda

    Karbonat
    Karbonat dişleri beyazlatma amaçlı yüzyıllardır kullanılan bir maddedir.
    Bu gıdadan macun hazılaması çok kolay, yapmanız gereken biraz suyla, karbonatı karıştırıp macun kıvamına getirmek, bu macunu fırçaya sürüp, dişlerinizi fırçalamak hepsi bu.
    Yapılan son çalışmalar, karbonatın en güçlü ve en güvenilir diş beyazlatıcı olduğunu gösteriyor.
    Yalnız sık sık uygulamamalı, dişlerde aşınmaya neden olup, diş çürüklerine yol açabilir.

    İlgili Konular

    Diş Nasıl Fırçalanır? Resimli Anlatım

    Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

    Diş Hekimi & Diş Hastanesi

     

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.