Etiket: Dil Yarası

  • Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri 

    Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri 

    Dilde çıkan yaralar için tedavi yöntemleri farklılık göstermekte olup ilaç tedavilerinin yanı sıra doğal yöntemlerle de yapılabilmektedir. Dil hastalıkları ve yaraları pek çok farklı nedenle oluşabilmektedir. Özellikle dil yarası türleri oldukça fazladır ve tedavileri için de farklı birçok yöntem uygulanabilmektedir.

    Dil Yarası Tedavisi İçin İbrahim Saraçoğlu Önerileri

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dil yaraları için kırkkilit otunu önermektedir. Bu ot at kuyruğu otu olarak da bilinmektedir. Bir su bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar kırkkilit otu eklenmelidir. Kısık ateşte 2 dakika kaynatılmalı ve dinlendirilmelidir. Gün içerisinde bir ya da iki bardak tüketilmesi dil yarası için faydalı olacaktır. Bu bitkisel tedavi hem dil yaraları hem de ağız yaralarına iyi gelmektedir.

    Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri  | 1

    Dil Yarası Bitkisel Tedavi Alternatifleri

    Dil yarası için bitkisel bir tedavi yöntemlerini kullanabilirsiniz. Dil yarası için bitkisel tedaviler oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Dil yarası bitkisel tedavisi için alternatifler şu şekildedir;

    • Ekşi Nar Kabuğu Tedavisi: Kürün hazırlanışı için öncelikle ekşi nar kabuğu suda kaynatılmalıdır. Kaynadıktan sonra süzülmeli ve dinlendirilmelidir. Dinlendirilen su ile ağız çalkalanmalıdır.
    • Sinirli Yaprak Otu Tedavisi: Sinirli yaprak otu, bir miktar sumak ve böğürtlen filizi suda kaynatılmalıdır. Kaynatılan karışım süzüldükten sonra zeytinyağı ile yoğrulmalıdır. Yoğurma işlemi karışım bir merhem kıvamına gelene kadar yapılmalıdır. Elde edilen sabah ve akşam olmak üzere iki kez dil üzerine sürülmelidir.
    • Meyan Kökü Tedavisi: Ekşi nar kabuğu, mersin yaprağı ve meyan kökü kurutularak dövülmelidir. Elde edilen karışımın içerisine toz bal eklenmeli ve merhem kıvamına gelene kadar karıştırılmalıdır. Elde edilen merhem dil üzerine sürülmelidir. Tedavi dildeki yara geçene kadar devam etmelidir. 

    Ağız İçi Yaralarının Nedenleri ve Tedavisi Tıklayın !

    Ağız ve Dil Yarası için Çözümler Tıklayın !

    Dudakta Uçuk İçin Doğal Yöntemler Tıklayın !

  • Dil Şişmesi Neden Olur?

    Dil Şişmesi Neden Olur?

    Dil şişmesi genellikle alerjik reaksiyonların bir sonucu olarak meydana gelmekle birlikte pek çok diğer hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Bu hastalıklar arasında en ciddi olanı dil kanseridir. Ağız içi enfeksiyonları da dilin ve boğazın şişmesine yol açabilir. Eğer dildeki şişme 1-2 gün içinde geçmediyse mutlaka bir doktor kontrolüne gidilmelidir.

    Alerjiler

    Vücudun alerjik tepkileri dil ve boğaz bölgesinde şişliğe yol açabilir. Şişliğe ek olarak hapşırma, öksürük, solunum yollarının tıkanması, kaşıntı ve kızarıklık gibi diğer belirtiler görülebilir. Bazı durumlarda dil çok şişerek boğazı tıkayacak kadar büyüyebilir ve solunuma engel olabilir. Alerji nedeniyle görülen belirtiler vücudun bir bölümünde veya tamamında belirtilere yol açabilir.

    Mononükleoz

    “Öpüşme hastalığı” olarak da bilinen “mononükleoz” tükürük yoluyla bulaşır. Virüs kişide uzun süreli yorgunluk hissi olarak belirti gösterir. Bulaşan kişi virüsü hayatı boyunca taşır ve hastalık bazen aktif olup bazen uyku dönemine geçer. Mononükleoz’un diğer belirtileri arasında yorgunluk, ateş, dil şişmesi ve boğaz ağrısı bulunmaktadır. Hastanın dinlenmesi belirtileri hafifletir. Ateşi düşürmek ve boğaz ağrısını almak için reçeteli ilaç kullanmak gerekebilir.

    Dil Kanseri

    Dil kanseri zamanında teşhis edilip tedavi edilmezse ölüme varan sonuçlara yol açabilir. Dil şişmesi dışında ağız içinde uyuşma, kanama, ağrı, dil üzerinde kırmızı lekeler, şişmiş lenf bezleri, kulak ağırları, beyaz lekeler gibi diğer belirtiler görülebilir. Ancak bu belirtiler enfeksiyonlar da dahil olmak üzere diğer hastalıkların belirtisi olabileceği için mutlaka doktora gidilmeli ve gerekli kontroller yaptırılmalıdır. Tanı için fiziksel muayenenin ardından biyopsi istenebilir.

    Dil İltihabı

    Tıpta “Glossitis” olarak bilinen dil iltihaplanması dilin şişmesine ve boğaz ağrılarına neden olabilir. Oral herpes gibi viral veya bakteriyel enfeksiyonlar, mantar, demir eksikliği anemisi ya da aftöz ülser, tütün, baharat ya da sıcak gıdalar dil iltihaplanmasının diğer nedenleri arasında gösterilmektedir. İltihap neticesinde dil renk değiştirebilir, konuşma ve yutkunma güçlüğü oluşabilir, dil rengi solabilir.

    Yukarı da saydığımız nedenler dışında dil şişmesinin daha pek çok nedeni olabilir. Eğer şişlik sık meydana geliyorsa veya uzun süredir devam ediyorsa vakit kaybetmeden bir doktora gidip nedenini öğrenmek ve uygun tedavi sürecini başlatmak en güvenli yol olacaktır.