Etiket: çocuklarda öksürük

  • Çocuklarda Bronşit Belirtileri ve Tedavisi

    Çocuklarda Bronşit Belirtileri ve Tedavisi

    Çocuklarda bronşit nedenleri ve tedavisi sizler için araştırdık. Çocuğu bronşitten korumanın yolları arasında en bilineni ve doktorlar tarafından faydalı olduğunu söylenen yöntem çocuğa grip aşısı yaptırmaktır.

    Çocuklarda Bronşit Belirtileri

    Çocuklarda görülen bronşitin temel belirtileri şunlardır:

    • Balgamlı bir şekilde öksürme hali
    • Yorgunluk hissi
    • Nefes alıp verirken zorlanma ve bir nefes sıkışması yaşama durumu
    • Sık sık hapşırma
    • Gözlerde kızarıklık oluşması durumu
    • Boğazda ağrı hissedilmesi
    • Ateşin yükselmesi
    • Burun akıntısı olması

    Bronşit Şikayeti İle Ne Zaman Doktora Başvurmak Gerekir?

    Çocuklarda bronşit olarak genelde akut bronşiolit görülme sıklığı daha fazladır. Bu bronşlarda iltihap oluşması durumu birkaç hafta içerisinde kendiliğinden düzelebilir. Öksürük hali devam edebilir fakat bu da 15-20 gün içerisinde geçer.

    Eğer öksürük hali 15-20 gün içerisinde geçmiyor ise ve bronşit belirtileri daha şiddetli görülmeye devam ediyor ise doktora gidilmesi gereklidir. Eğer bu noktada bir tedavi yapılmaz ise kronik bronşite çevirir ve bu durumda hastalığın ciddiyeti de riskleri de artar. Kronik bronşitin risk faktörlerinden bazıları şunlardır:

    • Kronik sinüzit olması
    • Astımın ortaya çıkması
    • Bademciklerin şişmesi durumu
    • Çocuğun bağışıklık sisteminin düşük olması
    • Hava kirliliği ve polen, toz gibi alerjenler de bronşit için risk faktörlerindendir.
    • Reflü
    • Sigara dumanı
    Çocuklarda bronşit nasıl geçer
    Çocuklarda bronşit ve astım

    Bronşit Nasıl Tedavi Edilir?

    Akut bronşiolit olması durumunda 2-3 hafta içerisinde çocuk iyileşir. Akut bronşiolit sık sık tekrarlar ise çocuğun kronik bronşit olma riski vardır. Aynı zamanda astım olup olmadığından da şüphelenilmesi gereklidir. Bakteriyel enfeksiyona bağlı olarak akut bronşiolit olan bir çocuğa doktor antibiyotik tedavisi uygulayabilir.

    Çocuğun hava yollarının genişletilmesi ve oksijenlenmesinin arttırılması amacına yönelik tedaviler uygulanır. Çocuğun yeterli miktarda sıvı tüketmesi sağlanır ve öncelikli olarak burun tıkanıklığını gidermek amaçlanır.

    Özellikle 2 yaşın altındaki çocuklarda tedavi süreci takip edilmelidir ve geç kalınmamalıdır. Dilerseniz Çocuğu bronşit olan anneler forum sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Çoçuklarda Bronşite Ne İyi Gelir?

    Büyükler ve çocuklar için bronşite ve öksürüğe iyi gelen macun tarifi vereceğiz.

    çocuklarda bronşite ne iyi gelir
    çocuklarda bronşite ne iyi gelir

    Malzemeler:

    • Yenilebilir Bamya tohumu
    • Doğal hakiki bal
    • Doğal zeytinyağı

    Yapılışı:

    Aktardan aldığınız bamya tohumu un haline gelene kadar çektiriniz. Daha sonra un eleğinden geçirin. Bal ve zeytinyağını elektek geçirdiğiniz bamya tohumu ile bir kasede macun kıvamı olana kadar karıştırın. Ayrı bir cam kaseye bu macunu koyun. Bu macunu kahvaltı yapmadan 30 dakika önce bir çay kaşığı kadar alın. 1 hafta boyunca kullanın. Bu arada doktorunuza danışmadan uygulamayın. Şifa olması dileği ile..

    Çocuklar Bronşitten Nasıl Korunur?

    Grip aşısı sayesinde, çocukların direnç seviyesi artar ve hastalıklara yakalanma olasılığında düşüşler olur. Aynı zamanda çocuklar bronşitten korunmazsa, önlemler alınmaz ya da bronşit olduktan sonra tedavisi yapılmazsa, çocuk tekrarlayıcı hırıltıya yakalanabilir ve astımı gelişebilir. Dilerseniz Çocuklara Grip Aşısı Yapılmalı Mı? forum sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Bu konuda ebeveynlerin oldukça ihtiyatlı olması gerekir. Çocukları bronşitten koruma yöntemleri aşağıda sıralanmıştır;

    • Çocuklar, tozlu şehir havasından uzak tutulmalı, temiz hava alması sağlanmalıdır.
    • Çocuğun yanında sigara içilmemeli, herhangi bir nedende dolayı çocuk sigara havası solumamalıdır.
    • Mutlaka çocuğa grip aşısı yapılmalıdır.

    Bronşit, birçok büyük hastalığa giden yolda bir basamak olduğu için aileler bronşit konusunda tedbir almalı ve yukarıdaki yöntemleri uygulamalıdır.

    Çocuklarda Bronşitin Nedenleri Nelerdir?

    Uzmanlara göre, çocukların bronşit hastalığına yakalanmasının en büyük nedeni viral virüslerdir. Diğer bir neden ise, çocuğun yanında sigara içilmesi ya da açık alanda sigara dumanını solumasıdır. Aynı zamanda çocuk elini sık sık yıkamalıdır.

    Çocuklar elini etrafa sürüp, sonra elini ağzına götürebilir. Hem çocuk hem de ebeveynler sık sık elini yıkamadığı için de çocuklar bronşit hastalığına yakalanabilir.

    Çocuklarda Bronşit Hastalığında Antibiyotik Kullanılmalı mıdır?

    Çocukların bronşit hastalığı tedavisi yapılırken, ateş düşürücü, ağrı kesici gibi ilaçlar kullanılabilir. Fakat, bronşit tedavisinde ağrı kesici kullanılmamalıdır. Çünkü, antibiyotiğin bronşit hastalığına bir etkisi yoktur.

    İlgili Konular;

  • Çocuğum Dışarıda Sürekli Öksürüyor ve Hapşırıyor, Neden?

    Çocuğum Dışarıda Sürekli Öksürüyor ve Hapşırıyor, Neden?

    Çocuk dışarıda sürekli öksürüyor ve hapşırıyor ise, alerjik nezle olmuş olabilir. Hapşırma krizlerini burun akıntısı ve kaşıntısı takip etmektedir. Bu durum genelde bahar aylarında başlayıp, yaz aylarında da devam eder. Fakat çocuğun alerjik nezle olup olmadığını hapşırık ve öksürük krizlerinden önce de fark edebilmek mümkündür. Evdeki çiçeklere olan duyarlılığından veya yeşillik bir alana gittiğinde verdiği tepkilerden anlaşılabilir.

    Çocuğum Dışarıda Sürekli Öksürüyor ve Hapşırıyor, Neden? | 1
    Çocuğum Dışarıda Sürekli Öksürüyor ve Hapşırıyor, Neden?

    Alerjik Nezlenin Belirtileri Nelerdir?

    Alerjik nezlenin başlıca belirtileri şunlardır:

    1. Hapşırma krizleri
    2. Hırıltılı solunum
    3. Kaşıntılı ve sulu burun akıntısı
    4. Burunda yanma olması
    5. Gözlerde kızarıklık oluşması ve gözlerde yanma hissi olması
    6. Gözlerde kaşıntı oluşması ve gözlerin sulanması
    7. Koku alma yetisinde kısa süreli kayıp olması
    8. Kulaklarda tıkanma meydana gelmesi
    9. Genizde ve damakta kaşıntı oluşması

    Alerjik Nezlenin Belirli Bir Mevsimi Var Mıdır?

    Alerjik nezle genel olarak bahar aylarında ortaya çıkar. Fakat yıl içerisinde herhangi bir zaman diliminde de görülebilme ihtimali vardır. Soğuk algınlığı ile karıştırmadan önleminin alınması gereklidir.

    İlgili Konular;

  • Çocuklarda Kuru Öksürük Neden Olur, Nasıl Geçer?

    Çocuklarda Kuru Öksürük Neden Olur, Nasıl Geçer?

    Çocuklarda kuru öksürük neden olur? Tedavisi… Çocuklarda oldukça sık rastlanan kuru öksürük, mevsimsel etkiler veya enfeksiyon kaynaklı olabileceği gibi tehlikeli akciğer ve solunum rahatsızlıklarının habercisi de olabilmektedir. Çocuklar, yetişkinlere göre soğuk havalardan daha çabuk etkilenmekte ve kuru öksürük başta olmak üzere çeşitli hastalık belirtileri ortaya çıkmaktadır. Aynı şekilde solunum yolu enfeksiyonları, kulak iltihapları, akciğer hastalıkları da çocuklarda sık görülen kuru öksürüğe neden olan etkenlerdendir.

    Çocuklarda Kuru Öksürük Nedenleri

    Çocuklarda her yaş grubunda görülebilen kuru öksürüğün nedenleri tam olarak ortaya konulmadığı takdirde ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara yol açılabileceği asla unutulmamalıdır. Kuru öksürüğün en basit nedeni çevresel etkenlerdir. Çocuğunuzun bulunduğu ortamda sigara içmek, hava kirliliği, kapalı ortamların havalandırılmaması ve rutubetli ev ortamı gibi çevreden kaynaklanan etkenler akciğerlerin temiz hava ile buluşmasını engellediğinden çocuklarda kuru öksürüğe neden olmakta ve hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.

    Çevresel etkenler dışında çocuklarda kuru öksürük nedenleri;

    • Soğuk algınlığı,
    • Alerji,
    • Astım,
    • Faranjit,
    • Kulak iltihapları,
    • Bademcik ihtihabı,
    • Akciğer ve solunum sistemi rahatsızlıkları

    Olarak da kendini göstermektedir. Bu durumdan çocuğunuzun kurtulması ve hastalığın teşhis edilmesi için doktor kontrolüne ihtiyaç vardır. Çocuğunuz uyurken bile kuru kuru öksürüyorsa ya da öksürükle beraber balgam çıkarıyorsa ilaç vermek yerine doktor muayenesine gitmek daha sağlıklı bir yöntem olmasının yanında hastalığın nedenlerinin ortaya koyulması bakımından etkili bir yöntemdir.

    Çocuklarda Kuru Öksürük Neden Olur, Nasıl Geçer? | 2

    Çocuklarda Kuru Öksürüğü Önlemede Etkili Tedavi Yöntemleri

    Çocuklarının sağlıklı bir yaşam sürmesini amaçlayan ebeveynler öncelikle hastalığa sebep olacak etkenlerden çocuklarını korumakla işe başlamalıdır. Çocuğunuzun uyuduğu odasında yeterince nemli bir ortam yaratmak, odasını havalandırmak kuru öksürükle mücadelede yapılması gereken davranışlardandır. Çocuğunuzun yanında sigara içmemek de çocuklarda boğaz ağrısı ve öksürükleri önlemede etkilidir. Çocuklarda öksürük için şurup doktor tavsiyesi üzerine alınmalıdır. Bilinçsizce kullanılan öksürük şurupları öksürüğü geçirmekle birlikte çocuğunuzda balgamın atılmasını zorlaştıracağından zararlıdır.

    Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir evde tedavi yöntemleri de kuru öksürüğün önlenmesinde sizlere yardımcı olacak ve çocuğunuzu rahat ettirecektir. Çocuğunuza;

    • Küçük yaşlardan itibaren yatmadan önce çocuğunuza ılık süt ve su içirmek,
    • Ihlamur ve ayva yaprağı gibi boğazı yumuşatma işlemi olan doğal bitkileri kaynatarak tedavi amaçlı kullanmak ve ılık olarak kuru öksürük zamanlarında tercih etmek,
    • 1 tatlı kaşığı bal ve az miktarda karabiberi karıştırarak kuru öksürüğün kesilmesi için kullanmak

    Evde basit olarak uygulayabileceğiniz ve kuru öksürükten çocuğunuzu kolayca kurtarabileceğiniz çözümlerdendir.

    Çocuklarda Kuru Öksürük Nasıl Giderilir? Tıklayın !

    Bebeklerde Öksürük Tedavisi Tıklayın !

    Çocuklarda Grip Nasıl Geçer? Tıklayın !

    Çocuğun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapılmalı? Tıklayın !