Etiket: ciltte kaşıntı

  • Seboreik Dermatit Doğal Tedavisi Ve Bitkisel Çözümler

    Seboreik Dermatit Doğal Tedavisi Ve Bitkisel Çözümler

    Seboreik dermatit tedavisi doğal ve bitkisel yöntemler ile yapılabilmekte olup etkili sonuçlar verebilmektedir. Seboreik dermatit saç egzaması olarak da bilinmektedir. Mantar kaynaklı oluşan bir cilt hastalığı olan seboreik dermatit, saç civarında oluşmaktadır. Bu hastalığa sebep olan en büyük etkenlerden bir tanesi bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır.

    Seboreik dermatit genel olarak saç ve yüz bölgesinde görülmektedir. Hastalığın oluştuğu bölgede yaşanan soyulmalar nedeniyle kepeğe benzer dökülmeler oluşmaktadır. Seboreik dermatit çok yağlı cilt sebebiyle de oluşabilmektedir.

    Seboreik Dermatit Hastalığının Sebep Olduğu Belirtiler Nelerdir?

    Seboreik dermatit belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir;

    • Kepek
    • Ciltte kızarıklık
    • Cildin yağlı ve yapışkan olması
    • Büyük alanlarda görülebilen kızıl plakalar
    • Cildin kabuklanması
    • Kaşıntı
    • Saç kaybı, saçların çok dökülmesi

    Seboreik Dermatit Doğal Tedavisi Ve Bitkisel Çözümler | 1

    Seboreik Dermatit Tedavisi İçin Bitkisel Yöntemler

    1. Seboreik Dermatit İçin Ardıç Katranı Sabunu Tedavisi

    Ardıç ağacından üretilen ardıç katranı sabunu ile cilt hastalıklarının tedavisinde etkili sonuçlar alınabilmektedir. Aktarlardan satın alınabilecek bu sabun ile doğal tedavi uygulanabilmektedir. Seboreik dermatit tedavisi için kullananlar etkili sonuçlar aldığını belirtmiştir.

    1. Seboreik Dermatit İçin Karbonat

    Yarım tatlı kaşığı karbonat ve yarım bardak su karıştırıldıktan sonra seboreik dermatit olan bölgeye sürülmektedir. 5 ila 10 dakika arası beklendikten sonra durulanır. Bu uygulama hastalık için etkili bir tedavi yöntemi sunmaktadır.

    1. Seboreik Dermatit İçin Elma Sirkesi Tedavisi

    Elma sirkesi en etkili seboreik dermatit tedavilerinden biridir. Elma sirkesinin içerisinde bulunan malik asit, hastalığın sebep olduğu mantarları tedavi etmek için etkilidir. Bir bardak içerisinde yarım sirke yarım su doldurarak ilgili bölgeye sürüp 10 ila 15 dakika bekledikten sonra durulamalısınız.

    1. Seboreik Dermatit İçin Defne Sabunu

    Defne sabunu seboreik dermatit için etkili bir tedavi yöntemidir. İlgili bölgeyi defne sabunu ile yıkadıktan sonra 10 dakika kadar bekleyin ve bol suyla durulayın. Kısa zamanda etkilerini göreceksiniz.

    İlgili Konular;

  • Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl Geçer?

    Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl Geçer?

    Sivrisinekleri dikkate almamız gerekir. Sivrisineklerin yoğun olduğu yaz dönemlerinde önlem almalıyız sivrisinekler daha ziyade akşam karanlığında ve sabah saatlerinde bize karşı saldırıya geçerler. Dolayısı ile akşam saatlerinde ve geceleri uzun kollu giyinmek yatılan yerde cibinlik kullanmak yakın çevremizde durgun sular bırakmamak sivrisineklerden korunmak için alabileceğimiz bazı önlemlerdir…

    Sivrisineklerden Korunma

    Çok yeşillik bir alana gittiğimizde sivrisinek kovucu ürünler kullanılabilir. Sivrisineklerden doğal yollar ile kurtulmak için fesleğen, reyhan gibi bazı kokulu bitkiler de sivrisineklerin hoşlanmadığı bitkilerdir. Bu bitkileri camın önünde balkonumuzda bulundurmak sivrisineklerin uzak kalması için yardımcı olabilir.

    Sivrisineklerden Korunma: Fesleğenin kokusunu sevmezler

    Sivrisinek ısırığı hangi hastalığa neden olur?

    Sivrisinekler konup kalktıkları yerlerden beslenme sırasında bazı mikropları virüsleri alabilir. İnsanları ısırdıklarında sivrisineklerin ağzından bize bulaşabilirler. Özellikle sıtma mikrobu sivrisineğin bulaştırdığı hastalıkların başında gelir. Bunun haricinde sarı humma, dang humması, afrika humması, tifüs hastalığı hatta grip bile sivrisinek ısırığından bulaşabilir. Bunların dışında aids hastalığı yada sarılık hastalığı sivrisinek ısırığı ile bulaşmaz bu konuda rahat olmakta fayda vardır.

    Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir

    Sivrisinek ısırdığında ortaya çıkan kaşıntıya kişinin yapısı alerjik durumuna göre farklı sürelerde devam edebilir. Çocuklarda ve alerjisi olanlarda bu kaşıntı şiddetli ve bir kaç gün sürebilir. Bu karşın yetişkinlerde çok hafif olduğundan herhangi bir önlem gerekmeyebilir. Bir çok kişinin bildiği biraz limon kolonyası sürmek yeterli olabilir. Kaşıntının şiddetli olduğu durumlarda kaşıntı giderici ilaçlar, özellikle antihistaminik diye tabir edilen jelleri yada daha da şiddetli ise kızarıklık ve şişkinlik yaptı ise egzama kremi diye tabir edilen hafif ve orta şiddette kortikosteroid içeren kremler kullanmak bizi hızla rahatlatacaktır. Eğer evde bu tür ilaçlar yok ise o zaman en basitinden kolonya sürmek yada 1 adet aspirini çay tabağında ezerek biraz sulandırılması yine kaşıntının hafifletilmesine yardımcı olacaktır.

    Bu tür önlemler ile sivrisinek ısırığının meydana getirdiği kaşıntı bir kaç saat sonra azalacak veya geçecektir.

    Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer, Ne Yapmalı?

    Sivrisineklerden Nasıl Kurtulunur?

    Sivrisinekler İçin Doğal Çözüm

    Hangi bitkiler sivrisinekleri kovar, Sivrisinekleri kovan bitkiler nelerdir?

    Öncelikle evimize girişini önlememiz lazım. Sivrisineklerin dişileri sokar. Bebekler için çibinlik kullanılması gerekir. Camlarda sineklik olması ve öncelikle sivrisinek ve böceklerin eve girişini önlemek lazım

    Sinek kovucu matlar var fişe takılan bunların içinde kimyasallar var hava kalitesini bozar.

    Çam yağı, limon yağı, nane yağı, okaliptüs yağından hiç haz etmezler. Bu cam içinde kimyasal olan fişe takılan matlar var bunların içini boşaltıp yağ koyarsanız bunlar buharlaşarak hem güzel koku yayar, hemde sivri sinekleri kovar faydalıdır.