Etiket: burun estetiği operasyonu

  • Karakter ve güzellik burnunuzun ucunda

    Karakter ve güzellik burnunuzun ucunda

    Burun estetik bakımdan  yüzdeki  tüm can alıcı noktaların ortasında bulunan hayati bir organdır.  Burun yüzde sadece kendi güzelliği adına önemli bir organ değil aynı zamanda gözlerin çekiciliğinden  kaşların ahengine, elmacık kemiklerinin belirgin duruşundan, dudakların ön planda oluşuna ve çenenin pozisyonuna  kadar  yüzdeki bir çok yapıyı ve de algıyı  etkileyebilecek önemli bir başyapıttır aslında.

    Burnun profilden güzel oluşu çok önemli olabilir belki ama gerçekte önden görüntünün iyi olmasının çok çok daha  önemli olduğunu, bu başyapıtın çevre organların estetik algısınını ne derece etkilediğini görünce  anlıyor insan.

    Bir burnun önden görüntüsünde en önemli olan yapı hiç kuşkusuz burun ucudur. Her iki kaştan gelen hayali  çizgilerin burun ucunda  simetrik sonlanmasının tamamlayıcısı olan çok hoş bir burun ucu mevcudiyeti,  gerek burnun bütünsel güzel görüntüsü adına, gerekse yüze kattığı tatlı duruş adına gözden kaçırılmayacak çok önemli bir ayrıntıdır.

    Geçmişten günümüze gelen sonucu beğenilmeyen burun estetiği operasyonlarına atfedilen çimdiklenmiş, asimetrik ya da mandalla sıkılmış burun ucu tasvirleri, estetikten yoksun bir görüntü sunar ve karşıdakinin ilgisini, aslında odaklanmasını istediğimiz kaş ve gözlerden alıp burun ucuna mıhlar. Bu durum kaş ve gözlerdeki büyülü etkinin yerini maalesef ki burun ucunun yüze verdiği orantısızlığa bırakır.

    Burnun karakterini ve bu karakterin yüze olan katkısını ortaya koyan burun ucudur ve burun ucu yüz hatlarıyla birlikte burnun tümüyle uyum içerisinde olması gereken bir bölümdür. Ne çok sivri olmalı ne de çok geniş. Burun ucunun olduğundan sivri oluşu kişiyi sert bir karaktere büründürürken çok geniş olması da palyaçovari bir görünüme yol açar. Burun ucu hem burnun hem de yüzün bütünsel uyumu göz ardı edilmeden hoş bir ahenk içerisinde olmalıdır.

    İnsan ilişkilerinde karşılıklı iletişimin önemi  düşünüldüğünde burnun ön görünüşünün profilden çok daha önemli olduğu aşikardır.  Burnun önden görüntüsünde de burun ucunun hem karakter belirleyici rolü hem burnun bütünselliği açısından önemi hem  de diğer yüz yapılarına kattığı anlam itibariyle inkar edilemez bir rolü olduğu apaçık bir gerçektir.

    Binlerce operasyon yapmış biri olarak tüm bu gerçekler bana şunu göstermektedir ki bir burun estetiğinde en önemli nokta burun ucudur kesinlikle… Neden mi? Çünkü hakkaten şunu bilmenizi isterim ki karakter ve güzellik burnunuzun ucunda…

    Op.Dr.Muhammet DİLBER
    Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
    www.noseestetik.com , www.muhammetdilber.com

    Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook 
    Op.Dr.Muhammet Dilber twitter

    İlgili yazıları ;

    – Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
    – Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
    – Doğal burun estetiği
    – Burun operasyonu öncesi öneriler
    – Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?

  • Burun estetiği operasyonu ne kadar önemsenmeli

    Burun estetiği operasyonu ne kadar önemsenmeli

    Estetik olarak güzel ve doğal bir burun insanların karşılıklı iletişiminde en göze çarpan, kaş ve gözleri ortaya çıkaran,  kişinin kendisine olan özgüvenini  etkileyen,  bireyin ifadesini belirleyen oldukça önemli bir organdır.

    Burun sadece şeklen de önemli bir organ değildir. Hayati öneme sahip solunum, koku alma, havanın filtrelenmesi gibi bir çok görevi yerine getirir.

    Burun;  kıkırdak,  kemik, sinüsler,  ciltlatı yağ , kas, bağ dokusu,  burun eti ve ciltten oluşan kompleks bir anatomidir.

    Bu kompleks anatominin yanında  bir çok kişide de farklı özellikler göstermesi nedeniyle ayrıca zor olan bir organdır.

    Bu kadar kompleks bir anatomiye sahip, fonksiyonlarını korumanın hayati öneme sahip olduğu, yüzün ortasında her zaman görünen ve estetik açıdan oldukça önem arzeden bir organın ameliyatı da doktor için oldukça yoğun eğitim,  sabır, tecrübe, ve  yetenek gerektiren zor bir operasyondur.

    Unutulmamalıdır ki başarısız burun estetiği operasyonunun en sık sebebi  yanlış hekim seçimidir. Hem estetik hem de fonksiyon olarak bu kadar önemli bir organ ortadayken, operasyonunuzu gerçekleştirecek hekime karar verirken,  onunla yüzyüze mutlaka görüşün yaptığı operasyonları görün ve tam bir güven ortamı oluştuysa,  o zaman ameliyat olmaya karar verin.

    Burun estetiği operasyonları hekimler için oldukça zor bir operasyon olmasına rağmen, tecrübeli ellerde kolay kolay sorun yaşayamayacağınız,hasta açısından ağrısız sızısız ve kolay bir operasyondur diyebiliriz.

    Op.Dr.Muhammet DİLBER
    Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
    noseestetik.com , muhammetdilber.com

    Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook 
    Op.Dr.Muhammet Dilber twitter

    İlgili yazıları ;

    – Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
    – Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
    – Doğal burun estetiği
    – Burun operasyonu öncesi öneriler
    Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?

  • Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?

    Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?

    Burun estetiği operasyonları hangi yaşlarda yapılmalı, ya da hangi mevsimler bu operasyon için en uygun zamandır  sorusu sıkça bizlere yöneltiliyor…

    Burun estetiği operasyonu için alt yaş sınırı var ama üst yaş sınırı yoktur.

    Kabaca kızlarda 16 yaş ve sonrasında,  erkeklerde ise 18 yaş ve sonrasında bu operasyonlar yapılabilir. Geçmişte  vucut gelişimi,  beslenme alışkanlıklarının günümüze göre biraz geri olması nedeniyle bu yaş sınırı konulmuş olsa da, bu mutlak bir kural değildir.

    Yaş sınırı  yüz ve vücut gelişimine bağlı olarak değişebilen bir durumdur.  Bir erkek çocuk bedensel ve yüz olarak yeterli gelişime ulaşmış ise bu çocuğa 14 yaşında dahi operasyon yapılabilir. Kızlar için de aynı şey sözkonusudur. İllaki  16 ya da 18 yaş sınırı koymak çok da doğru değildir. Ama bu konuda  önemli olan bir husus  var ki;  bu da kişinin bedensel ve özellikle de yüz gelişiminin tamamlanmış olmasıdır. Yüz gelişimi tamamlanmadan burun estetiği yapılması doğru değildir.

    Burun estetiği operasyonu için üst yaş sınırı yoktur. Yani kişinin genel sağlık durumu elverişli ise istediği yaşta ameliyat olabilir ve  buna bir engel yoktur.

    Hangi mevsimde yapılması en uygundur sorusuna gelince;

    Burun estetiği  her mevsimde yapılabilen bir operasyondur.  Yaz, kış ya da bahar ayları fark etmez.  Fakat operasyon sonrası  bir ay boyunca güneşlenmek pek uygun olmadığı için ve ağır güneş gözlükleri  takmak yine bir ay boyunca kullanılmaması gerektiği için, bu konuda  engeli olanlar, yaz mevsimi değil de kışı tercih edebilirler.  Tıbben yaz ve kış mevsimi arasında burun esetetiği operasyonu  açısından  bir farklılık yoktur.

    Op.Dr.Muhammet DİLBER
    Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
    noseestetik.com , muhammetdilber.com

    Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook
    Op.Dr.Muhammet Dilber twitter

    İlgili yazıları ;

    – Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
    Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
    Doğal burun estetiği
    Burun operasyonu öncesi öneriler

  • Başarılı bir burun estetiği nasıl olmalıdır?

    Başarılı bir burun estetiği nasıl olmalıdır?

    Başarılı bir burun estetiği nasıl olmalıdır?

    Başarılı bir burun estetiği nasıl olmalıdır? | 1Günümüzde yüz estetik cerrahisi ve estetik burun ameliyatlarındaki gelişmeler sonrasında yapısal olarak çok kötü burunlar bile ideale yakın hale getirilebiliyor.

     

    Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan, Dünya’da kabul görmüş, ideal bir burun şekli olmadığını ifade ederek, başarılı bir burun ameliyatının nasıl olması gerektiğini anlatıyor. 

    İdeal burun şekli nasıl olmalıdır?

    Dünya’da kabul görmüş, ideal bir burun şekli yoktur. İdeal burun şekli, kişinin etnik kökeni ve yüz hatları ile uyumlu olmalıdır. Herkesin yüzü ve yüzünün oranları birbirinden farklı olduğu için burun estetiği ameliyatının kişiye özel tam anlamıyla terzi işi planlanması ve yapılması gereken bir ameliyattır.

    Başarılı bir burun ameliyatının kriterleri nelerdir?

    Başarılı bir burun ameliyatından bahsederken 3 kriterimiz var. Bunlar:

    1. Hastada ameliyat öncesinde burun tıkanıklığı varsa bu problem estetik burun ameliyatı sırasında mutlaka düzeltilmelidir.Eğer burun tıkanıklığı yoksa ameliyat sonrasında burun tıkanmamalıdır. Yani burun tıkalıysa açılmalı, açıksa tıkanmamalı. Sonuçta ameliyat sonrasında burun açık olmalıdır.

    2. Yapılan burun doğal, kendi içinde ve yüzün diğer parçaları ile dengeli ve uyumlu olmalıdır.Yani size sizin burnunuz yapılmalı.Herkese aynı burun yapılmamalı .Erkeğe erkek, bayana bayan burnu standartlarında burun yapılmalı.

    Ameliyat sonrasında hastalarımın zaman zaman yaşadıkları bir durum: Sizi eskiden beri tanıyan ve ameliyat olduğunuzu bilmeyenler sizi gördüğünde sizde bir değişiklik olduğunu anlamalı ancak burun ameliyatı olduğunuzu anlamamalıdır. Bu durumu genelde “sende bir hoşluk var saçını mı değiştirdin” cümlesiyle özetlenmektedir. Sizi hiç tanımayan insanlar ise burnunuzun ameliyatlı olduğunu hiç anlamamalılar.

    3. Burnunuz ameliyattan sonra sağlam olmalı ve uzun dönemde burnunuzda eğilme, kayma, düşme, çökme ve sıkılmış burun görünümü olmamalıdır. 

    Burun estetiği ameliyatı sonrasında bu üç özellikten birinin bile olmaması burun estetiği ameliyatının başarısına gölge düşürür.

    Estetik burun ameliyatı olmuş olan bir arkadaşım var ve burun tıkanıklığı şikayeti geçmedi hatta nefesi eskisinden de kötü bunun nedeni nedir? 

    Burun estetiği ameliyatı öncesinde burun içinde burun tıkanıklığı yaratabilecek nedenler mutlaka araştırılmalı ve ameliyat sırasında bunlar mutlaka düzeltilmelidir .Eğer ameliyat sonrasında 6 ay geçtiği halde,burun tıkanıklığı şikayeti varsa bu hastalar mutlaka burun tıkanıklığı nedenleri açısından araştırılmalı ve burun içine gereken müdahale yapılmalıdır.

    Ameliyat sonrasında burun tıkanıklığı şikayeti ile bana başvuran hastalarda sıklıkla gördüğüm burun tıkanıklığı nedenleri:

    – İlk ameliyat sırasında hastanın orta burun direği olan septumdaki ‘deviasyonlara’ dokunulmaması .Yani burnun sadece dışının yapılması.

    – İlk ameliyatta hastanın büyümüş olan burun etlerine yönelik bir girişimde bulunulmaması.

    -Ameliyat öncesinde hastada var olan burun allerjisi ve kronik sinüzit gibi burun problemlerin atlanması.

    -Ameliyatta burun solunumunun en önemli kısmı olan Valv bölgesi ne yani burun orta çatısı ve yan duvarlara güçlendirme yapılmamış olması.Hatta bu bölgeden aşırı kıkırdak çıkarılması.

    Siz ameliyatlarınızda burun fonksiyonlarını iyileştirmek için neler yapıyorsunuz?

     Her şeyden önce hastamı ameliyattan önce tam bir endoskopik burun muayenesinden geçiriyorum. Burun içinde hastada burun tıkanıklığı yaratacak tüm nedenleri tespit ediyorum. Hastanın allejik bir yapısı olup olmadığını mutlaka sorguluyorum ve eğer allerji problemi var ise bununla ilgi tedavilerine ameliyattan bir süre önce başlıyorum .Ameliyat sırasında burun tıkanıklığı yaratacak burun içi ve burun dışı nedenleri tek tek düzeltmeye çalışıyorum .Burun etleri büyük olan hastalarda Radyofrekans yöntemi ile burun etlerini kesmeden küçültüyorum. Hastada kronik sinüzit problemi de varsa hastaya ek olarak endoskopik sinüs cerrahisi uyguluyorum ve hastalıklı olan sinüsleri açıyorum.

    Son olarak başarısız bir burun ameliyatı geçirdiğini düşünenlere tavsiyeniz nedir?

     Bir kez estetik burun ameliyatı olmuşsanız ve estetik açıdan veya nefes alma probleminiz varsa benim tavsiyem öncelikle sabırlı olup, doktorunuza başvurarak bu sorun için çözüm istemenizdir. Çünkü doktorunuz bu konuyu çözüme kavuşturmayı en az sizin kadar isteyecektir. Doktorunuzun size önereceği çözümleri uygulamanızı eğer yine tatmin olmazsanız başka doktorlara başvurmanızı öneririm.

    İlgili konular ;
    Ortalama Burun estetiği fiyatları
    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler
    Revizyon burun estetiği ile ilgili merak edilenler
    Güzelliğin şifresi güzel burun
    Burun şekli insan psikolojisini nasıl etkiliyor?
    Burundaki Hapşırma Hissi

  • Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler

    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler

    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler
    Her yıl Dünya’da yarım milyon insan burun estetiği ameliyatı yaptırıyor. Ülkemizde de son derece rağbet gören burun estetiği ameliyatı ile ilgili en çok merak edilenleri Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan’a sorduk.

    Burun estetiği ameliyatlarını kısaca tanımlar mısınız?

     

    Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti burun dış yapısının yüzün diğer parçaları ile estetik olarak uyumlu hale getirildiği,aynı zamanda septum denilen burun orta direğini oluşturan kıkırdak yapısının düzeltilebildiği bir ameliyattır.

     

    Hangi yaşlar arasında burun estetiği yaptırılabilir?

     

    Bayanlarda 14-15 yaşından sonra erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra burun estetiği yapılabilir.Bu ameliyat için üst yaş sınırı yoktur.

     

     

    Burun estetiği yaptırmak için uygun bir zaman var mıdır?

     

    Bu ameliyat her mevsimde yapılabilir.Özel bir zaman yoktur.

     

    Estetik burun ameliyatı yaptığınız hastalarınız genellikle ne tür şikayetlerle başvuruyor?

     

    Bu ameliyatı olmak için bana başvuran hastaların çoğunda hem nefes alma problemi hem de estetik problemler oluyor.Ancak sadece estetik problemlerle başvuranların sayısı da oldukça fazla.

     

     

    Burun ameliyatı için başvuran hastalarınızın en sık şikayetçi olduğu estetik problemler nelerdir?

     

    Burun estetiği için bana başvuran hastaların sıklıkla burun sırtında kemer olması,burun ucunun geniş kutu veya top gibi olması ,burunda bir tarafa doğru eğrilik olması ve burun ucunun sarkık olması gibi estetik şikayetleri oluyor.Genellikle bu problemlerin birkaç tanesi bir arada bulunuyor.

     

     

    Hastalarınız genellikle ne tür burun yaptırmak istiyor?

     

    Son yıllarda toplumda gelişen estetik görüşün bir sonucu olarak insanlar artık ‘ameliyatlı görünümlü’ burunlar yerine doğal görünümlü , karakterli , çok kalkık olmayan,burun sırtı çok oyuk olmayan burunlar istiyorlar.

     

     

    Sizin en sık gözlemlediğiniz estetik bozukluk?

     

    Benim gözlemlediğim estetik problemler arasında sık olanlar; burun kemerinin yüksek olması,orta burun çatısının güçsüz olması, ve burun ucunun düşük olması,yine burun ucu ile burun sırtının birbiriyle uyumsuz olması.

     

    Ameliyat öncesinde hastaneye ne zaman yatmalıyım?

     

    Hastaneye ameliyat günü ameliyattan 2-3 saat önce yatılması gerekli tahlil ve muayenelerin yapılması için yeterli oluyor.

     

    Ameliyat öncesinde kan tahlillerini ne zaman yaptırmalıyım?

     

    Kan tahlilleri ameliyat günü yine ameliyattan 2-3 saat önce hastaneye yattıktan sonra yapılıyor.

     

    Ameliyat öncesinde aç kalmalı mıyım?

     

    Ameliyatlarımı genel anestezi altında yaptığım için en az 6 saatlik açlık istiyorum.Eğer ameliyatınız sabah erken olacaksa gece saat 12 den sonra hiçbir şey yiyip içilmemelidir.Eğer öğleden sonra ameliyat olacaksanız 6-7 saat öncesinde hafif bir şeyler yenilebilir.

     

    Ameliyat öncesinde kullanmayı kesmem gereken ilaçlar?

     

    Devamlı kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları ameliyattan önce mutlaka bilmeliyiz.Bu ilaçlar duruma göre ameliyat öncesinde kesilebilir veya devam edilebilir.Ancak ağrı kesici ve özellikle Aspirin türevi ilaçlar 1 hafta önceden kesilmelidir.

     

     

    Ameliyatlarınızı lokal anestezi ile yapıyor musunuz?

     

    Hayır lokal anestezi ile estetik burun ameliyatı yapmıyorum.Bunun nedeni hem hastanın hem de hekimin konforunun yüksek olması.Bu ameliyat %100 konsantrasyon gerektiren bir ameliyat olduğu için hastanın uyanık olmasının ve en küçük bir rahatsızlığının hekimin konsantrasyonunu bozacağını düşünüyorum.

     

    Genel anestezi hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

     

    Uygulanacak olan cerrahi işlem sırasında yapılanları hissetmemeniz ve hatırlamamanız amacıyla size, genel anestezi uygulanacaktır.

     

    Bu uygulamalar bilimsel ve etik olarak tüm dünyada kabul edilmiş uygulamalardır.

     

    Sizi, operasyon için ameliyat öncesi ameliyata hazırlık amacıyla hazırlık bölümüne getirdiklerinde, ameliyat salonuna alınmadan önce, anestezistiniz uygun görecek olursa bir ilaç verilecektir. Bu ilaç, ağız kuruluğu, geçici unutkanlık ve uyku hali yapabilir.

     

    Daha sonra ameliyat salonuna alınacaksınız ve bu sırada;

     

    • Kalbinizin durumunu değerlendirmek için EKG elektrotları vücudunuza yapıştırılacak,

     

    • Serum takılması için damarınıza özel bir iğne ile girilecek,

     

    • Parmağınıza, kanın oksijenlenmesini gösteren bir cihaz takılacak,

     

    • Kolunuza tansiyon aleti bağlanacaktır.

     

    Bunların dışında anestezistinizin gerekli göreceği özel uygulamalar yapılabilir. Eğer yapılacaksa bu uygulamalar hakkında size detaylı bilgi verilecektir.

     

    Damarınıza takılan iğneden verilecek ilaçlarla veya maskeden solutulacak oksijen ve anestezik ilaç karışımı ile uyumanız sağlanacak, gerekirse ilaçlarla solunumunuz durdurularak aletler yardımıyla kontrol edilecektir. Bu işlemleri hatırlamayacaksınız. Solunum kontrolü için gerekli görülürse soluk borunuza takılacak olan tüp yoluyla oksijen ve anestezik ilaç verilmesine devam edilecektir.

     

    Bu işlemlerden sonra ameliyata başlanmasına izin verilecektir. Ameliyatınız süresince yaşamsal fonksiyonlarınız sürekli olarak izlenecektir. Gerektiğinde ilaç uygulama ve düzenlemeleri yapılacaktır. Yapılan tüm işlemler, “Anestezi İzleme Formuna” kaydedilecektir.

     

    Operasyon bittikten sonra, size verdiğimiz oksijen dışındaki ilaçları uygulamayı keseceğiz. Bazılarının etkilerini ortadan kaldıran ilaçlar vereceğiz. Eğer takılmış ise boğazınızdaki tüpü çıkaracağız. Durumunuzu takip için uyanma odasına alacağız. İyice uyandığınıza karar verildikten sonra cerrahi kliniğe gönderileceksin.

     

    Hastanede anestezi doktoru beni görecek mi?

     

    Hastaneye yatıp kan tahlilleriniz yapıldıktan sonra anestezi doktoru gelip sizi muayene edecek, genel anestezi almaya uygun olup olmadığınızı değerlendirecektir.

     

     

    Adetli olmam ameliyatımı etkiler mi?

     

    Adetli olmanız bu ameliyatı olmanıza mani değildir.

     

    Ameliyat öncesi sigara kullanımı zararlı mıdır?

     

    Sigara kullanmanız hem genel anestezi sırasında akciğerlerinizi zorlayacak , uyanmanızı güçleştirecektir.Bu yüzden ameliyattan en az 15 gün önce bırakılmalıdır.Ameliyat sonrasında da yara iyileşmesini kötü yönde etkilediği için bir dönem kullanılmaması gerekir.

     

    Ameliyat öncesi grip oldum, ne yapmalıyım?

     

    Ameliyat öncesi soğuk algınlığı, grip gibi basit enfeksiyonlar bile ameliyat olmanıza engel teşkil eder. Tam iyileşme olduktan sonra ameliyat olmanız uygun olur.

     

     

    Hastaneye gelirken yapmam gereken hazırlıklar var mı , nasıl bir kıyafet giymeliyim?

     

    Hastaneye gelmeden önce ılık bir duş almanızda yarar var.Bunun dışında rahat bir kıyafet giymeli baştan geçmeli değil önden düğmelenen kıyafetleri tercih etmelisiniz,saçlar uzunsa örülmesi iyi olur.Makyaj yapılmamalı ayaklardaki ve ellerdeki ojeler çıkarılmalıdır.Takı takılmamalıdır.

     

     

    Ameliyat sonrasında hastanede kaç gün kalırım,yanımda refakatçi olmasına gerek var mı?

     

    Estetik burun ameliyatından sonra hasta aynı gün içinde narkozun etkisi tamamen geçtikten sonra taburcu edilebilir.Ancak ben hastalarımı genellikle 1 gece hastanede yatırıyorum.Hatanın yanında 1 refakatçi olması ,ihtiyaçlarını gidermesi açısından yararlı olacaktır.

    İlgili konular ;
    Revizyon burun estetiği ile ilgili merak edilenler
    Güzelliğin şifresi güzel burun
    Burun şekli insan psikolojisini nasıl etkiliyor?
    Burundaki Hapşırma Hissi