Etiket: burun estetiği çeşitleri

  • Endoskopik Burun Estetiği Ameliyatı

    Endoskopik Burun Estetiği Ameliyatı

    Endoskopik Burun Estetiği Ameliyatı

    Video-endoskopi yani; üç boyutlu yüksek çözünürlüklü kamera teknolojisi yıllardır farklı operasyonlarda kullanılan bir yöntem. Burun estetiği ameliyatlarında da bu yöntem kullanılabilmekte.
    Üç boyutlu yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde milimetrik hesaplar yapılabiliyor. Üç boyutlu kamera teknolojisinin en büyük getirisi, dokular en ince ayrıntısına kadar görüntülenebiliyor olması. Bu yöntemin yardımı ile burun içinde zarar verilmemesi gereken yapılar daha iyi korunuyor ve diğer cerrahi işlemlere göre iyileşme sürecini hızlandırabiliyor.

    [youtube id=”CbOeDexRXQ8″ width=”600″ height=”350″]

    Endoskopik Burun Estetiği Ameliyatı Yöntemi

    Burun estetiği ameliyatlarında iki yöntem kullanılır; kapalı burun estetiği ameliyatı ve açık burun estetiği ameliyatı. Endoskopik burun estetiği, kapalı burun estetiği ile kullanılabilir bir yöntem. Bu teknik ile burun içi en ince ayrıntısına kadar görüntülenebiliyor. Kanama ve doku hasarının oluşmaması için etkili olan bu yöntem sayesinde, doku hasarı minimuma indiriliyor. Minimum doku hasarı ile morluk ve şişlik daha az oluyor. Bu sayede hastanın iyileşme süreci hızlanıyor.

    Her burun yapısı için üç boyutlu kamera teknolojisi uygun olmayabiliyor. Burun estetiğinde hangi yöntemin sizin için uygun olacağına doktorunuz karar verecektir. Bütün uygulamalarımızın detayına buradan ulaşabilirsiniz.

  • Ultrasonik Rinoplasti : Burun estetiğinde ultrasonik kemik şekillendirme

    Ultrasonik Rinoplasti : Burun estetiğinde ultrasonik kemik şekillendirme

    Op. Dr. Emre İlhan Burun estetiği ameliyatlarında biz cerrahları en çok zorlayan aşamalardan biri kemiklerin şekillendirilmesidir. Bu aşamada kontolün sağlanması klasik kemik kesme yöntemleri ile çok zordur ve başarılı bir burun estetiğinin olmazsa olmazıdır.Osteotomi denilen kemiklerin kesilmesi işlemi için günümüzde pek çok farklı yöntem kullanılmaktadır.Sıklıkla kullanılan yöntemler burun kemiklerinin çekiç ve keski ile kesilmesi,motor sistemleri ile kesilmesidir.Günümüzde bu işlem için hala klasik yöntemler olan osteotom (keski) ve çekiç kullanılması ile burun kemiklerinin kırılması çokca tercih edilmen bir yöntemdir. Osteotomi için artık çok daha zarif ve ince yeni bir yöntem var.Bu yöntemin ismi ultrasonik kemik kesme ve şekillendirme yöntemi.Yani:Ultrasonik Rinoplasti.

    Osteotomi (kemik kesme ve kırma) hastanın ameliyat sonrasında yüzünde oluşan şişlik ve morlukların en büyük sebebidir. Şişlik ve morlukların oluşma sebebi burun kemikleri kesilirken bu bölgedeki damarlarda zedelenme olması ve doku içine bu damarlardan olan kanamalardır. Ultrasonik Rinoplasti sayesinde ameliyat sırasında kemikler görerek ve milimetrik olarak ölçülerek çok zarif ve çok kontrollü bir şekilde kesilebiliyor.Bu yöntem burun kemiklerinin yüzle birleştiği bölgedeki damar yapılarına hiç zarar vermediği için bu yöntemi uyguladığımız hastalarda morarmanın neredeyse hiç olmadığını ve göz çevresinde sadece hafif bir sararma olduğunu gözlemliyoruz. Bu güne kadar binlerce ameliyat yapmış bir burun uzmanı olarak şunu söyleyebilirim ki hastalarımızın burun estetiği ameliyatları ile ilgili en çok korktukları şey şişlik ve morluklardır. Yüzdeki bu morluklar hastanın iyileşme sürecini uzatarak sosyal yaşama erken dönmesini engeller. Ultrasonik rinoplastide ise bu aşama kullandığımız ultrasonic aletler sayesinde hasta için son derece konforlu geçmektedir. Bu teknikle ameliyat ettiğimiz hastalarda morarmanın hiç olmadığını,renk değişiminin ve şişliklerin en aza indiğini gördük.

    Ultrasonik rinoplasti dünyada burun estetiği ameliyatlarında çok az kişi tarafından bilinen ve yeni kullanılan bir teknik. Bu yönetm Amerika’da FDA onayı almış ve son derece güvenle kullanılmaktadır. Ben bu yöntemi New York’da en son katıldığım uluslarası kongrede Dr.Greywoode isimli bir burun cerrahının konferansında dinledim ve yine Fransa ve Almanya da çok az sayıda neredeyse tüm dünyada bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda seçkin rinoplasti cerrahı taraından kullanıldığını öğrendim.Yöntem asıl olarak beyin ameliyatlarında kemiklerin kesilmesi sırasında beyin dokularına zarar vermeyecek bir yöntem olarak geliştirilmiş ve daha sonra çene cerrahisine adapte edilmiş.Çok sayıda rinoplasti yapan bir cerrah olarak ,bugüne kadar hep bu ameliyattaki eksik parçanın kemiklerin şekillendirilmesinin daha zarif yapacak ve çevre dokulara zarar vermeyecek kontrollü bir alet olduğuna inandım.Ayrıca hastaları en çok korkutan ve zorlayan morluk ve şişliği çözecek bir yöntem arayışında oldum.Bu yönetmi öğrendiğim anda bunun rinoplasti ameliyatının geleceği olduğuna inandım ve Türkiye’ye geldiğimde bu yönetemle çalışan bir sistem edindim rinoplasti ameliyatı için bıçak uçlarını hastarımda kullanmaya başladım.Bu yönetmin getirdiği hasta konforu ve sonuçlara yansıyan kontrol ve zarafeti hastalarım yararına kullanmaya başladım.Şu ana kadar gördüklerimiz bizleri çok etkiledi ve yöntemle ilgili Ar-Ge çalışmalarına da başladık.

    Ultrasonik rinoplastinin en büyük avantajı kullanılan ultrasonic bıçağın çevrede ki yumuşak dokulara zarar vermemesi. Kemik üzerindeki cilt,damar yapıları ve kemiğe bitişik kıkırdak dokular ultrasonic bıçak kullanılırken kesinlikle zarar görmemektedir. Bu durum hastaların şişliklerinin ve morluklarının daha az olmasını kesin olarak açıklıyor.

    Ultrasonik keskiler ve törpüler günümüzde beyin cerrahisi başta olmak üzere tıbbın pekçok alanında kullanılmaktadır.Yapılan beyin ameliyatlarında kafatası kemiklerinin kesilmesi için kullanılan bu yöntem beyin dokusuna kesinlikle zarar vermemektedir. Diş hekimleri de artık implant başta olmak üzere çene kemiği ile ilgili ameliyatlarda ultrasonic aletleri kullanmaktadırlar.

    Klasik osteotomi yöntemlerinde kullanılan keski ve çekiçlerle kontrollü kırık hattı oluşturmak mümkün değildir. Ultrasonik rinoplastide ise kemikleri düz hatlarda istediğimiz açılarda kesebiliyoruz. Bu da estetik açıdan yaptığımız işe yansıdığı için artık burun yanlarındaki kemikleri daha iyi inceltebiliyoruz. Kemiklerin kontrollü kesilmesi ile ultrasonic olarak ameliyat ettiğimiz hastaların burunları daha zarif ,ince ve doğal hatlara sahip oluyor. Burun sırtının daha ince görünmesi ve tabiri caizse kalemle çizilmiş gibi zarif sonuçların elde edilebilmesi biz cerrahların ameliyat sonuçları ile ilgili daha fazla kontrollü olmamızı sağlıyor. Tıbbın her bölümünde olduğu gibi burun ameliyatlarında da her geçen gün yeni gelişmeler görülüyor Benim tüm amacım dünyada kullanılan yeni teknolojilerin gerisinde kalmadan kişisel tecrübe ve becerilerim doğrultusunda hastalarım için en iyisini yapabilmek. Binlerce burun estetiği yapmış bir cerrah olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki ultrasonic rinoplasti hem hasta konforu hemde estetik açıdan diğer yöntemlerden daha üstün.

    Özetle Ultrasonik Kemik Şekillendirlmesi Avantajları:

    • Yumuşak doku travmasını sıfıra indiriyor.Böylece morluk şişlik neredeyse hiç olmuyor.
    • Çok kontrollü kesiler sayesinde kalemle çizilmişçesine hatlar oluşuyor.
    • Daha zarif burun sırtı burun ucu geçişi sağlıyor.
    • Keski ve çekiç yöntemi veya mikromotor sistemleri ile oluşabilen kontrol dışı kemik kırıklarını tamamen önlüyor.Böylece burun kemiği ile yüz kemikleri arasında oluşan basamak şeklindeki kötü görünüm yaratan bozuklukları önlüyor.
    • Yumuşak dokulara çevredeki kan damarları ve kıkırdaklarda zedelenmeye neden olmadığı için ameliyat sonrası dönemde iyileşme daha hızlı oluyor ve bu sayede hastalar günlük hayatlarına çok daha hızlı dönebiliyor.
    • Milimetrik olarak ölçülebilen kemik şekillendirilmesi ile daha öngörülü sonuçlar elde edilebiliyor.Ve bu da sonuçların daha tatminkar olmasını sağlıyor.Hasta tatminini arttırıyor.
    • Rinoplasti sonrası görülen komplikasyon ve istemeyen durumları azaltıyor.

    ULTRASONİK RİNOPLASTİ İLE KALEMLE ÇİZİLMİŞ GİBİ ZARİF,İNCE,DOĞAL HATLAR……..

    Sosyal medya hesapları
    Facebook
    Twitter
    Youtube
    Blog

  • Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler

    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler

    Burun estetiği ile ilgili en çok merak edilenler
    Her yıl Dünya’da yarım milyon insan burun estetiği ameliyatı yaptırıyor. Ülkemizde de son derece rağbet gören burun estetiği ameliyatı ile ilgili en çok merak edilenleri Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emre İlhan’a sorduk.

    Burun estetiği ameliyatlarını kısaca tanımlar mısınız?

     

    Burun estetiği ameliyatı yani rinoplasti burun dış yapısının yüzün diğer parçaları ile estetik olarak uyumlu hale getirildiği,aynı zamanda septum denilen burun orta direğini oluşturan kıkırdak yapısının düzeltilebildiği bir ameliyattır.

     

    Hangi yaşlar arasında burun estetiği yaptırılabilir?

     

    Bayanlarda 14-15 yaşından sonra erkeklerde ise 17-18 yaşından sonra burun estetiği yapılabilir.Bu ameliyat için üst yaş sınırı yoktur.

     

     

    Burun estetiği yaptırmak için uygun bir zaman var mıdır?

     

    Bu ameliyat her mevsimde yapılabilir.Özel bir zaman yoktur.

     

    Estetik burun ameliyatı yaptığınız hastalarınız genellikle ne tür şikayetlerle başvuruyor?

     

    Bu ameliyatı olmak için bana başvuran hastaların çoğunda hem nefes alma problemi hem de estetik problemler oluyor.Ancak sadece estetik problemlerle başvuranların sayısı da oldukça fazla.

     

     

    Burun ameliyatı için başvuran hastalarınızın en sık şikayetçi olduğu estetik problemler nelerdir?

     

    Burun estetiği için bana başvuran hastaların sıklıkla burun sırtında kemer olması,burun ucunun geniş kutu veya top gibi olması ,burunda bir tarafa doğru eğrilik olması ve burun ucunun sarkık olması gibi estetik şikayetleri oluyor.Genellikle bu problemlerin birkaç tanesi bir arada bulunuyor.

     

     

    Hastalarınız genellikle ne tür burun yaptırmak istiyor?

     

    Son yıllarda toplumda gelişen estetik görüşün bir sonucu olarak insanlar artık ‘ameliyatlı görünümlü’ burunlar yerine doğal görünümlü , karakterli , çok kalkık olmayan,burun sırtı çok oyuk olmayan burunlar istiyorlar.

     

     

    Sizin en sık gözlemlediğiniz estetik bozukluk?

     

    Benim gözlemlediğim estetik problemler arasında sık olanlar; burun kemerinin yüksek olması,orta burun çatısının güçsüz olması, ve burun ucunun düşük olması,yine burun ucu ile burun sırtının birbiriyle uyumsuz olması.

     

    Ameliyat öncesinde hastaneye ne zaman yatmalıyım?

     

    Hastaneye ameliyat günü ameliyattan 2-3 saat önce yatılması gerekli tahlil ve muayenelerin yapılması için yeterli oluyor.

     

    Ameliyat öncesinde kan tahlillerini ne zaman yaptırmalıyım?

     

    Kan tahlilleri ameliyat günü yine ameliyattan 2-3 saat önce hastaneye yattıktan sonra yapılıyor.

     

    Ameliyat öncesinde aç kalmalı mıyım?

     

    Ameliyatlarımı genel anestezi altında yaptığım için en az 6 saatlik açlık istiyorum.Eğer ameliyatınız sabah erken olacaksa gece saat 12 den sonra hiçbir şey yiyip içilmemelidir.Eğer öğleden sonra ameliyat olacaksanız 6-7 saat öncesinde hafif bir şeyler yenilebilir.

     

    Ameliyat öncesinde kullanmayı kesmem gereken ilaçlar?

     

    Devamlı kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları ameliyattan önce mutlaka bilmeliyiz.Bu ilaçlar duruma göre ameliyat öncesinde kesilebilir veya devam edilebilir.Ancak ağrı kesici ve özellikle Aspirin türevi ilaçlar 1 hafta önceden kesilmelidir.

     

     

    Ameliyatlarınızı lokal anestezi ile yapıyor musunuz?

     

    Hayır lokal anestezi ile estetik burun ameliyatı yapmıyorum.Bunun nedeni hem hastanın hem de hekimin konforunun yüksek olması.Bu ameliyat %100 konsantrasyon gerektiren bir ameliyat olduğu için hastanın uyanık olmasının ve en küçük bir rahatsızlığının hekimin konsantrasyonunu bozacağını düşünüyorum.

     

    Genel anestezi hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

     

    Uygulanacak olan cerrahi işlem sırasında yapılanları hissetmemeniz ve hatırlamamanız amacıyla size, genel anestezi uygulanacaktır.

     

    Bu uygulamalar bilimsel ve etik olarak tüm dünyada kabul edilmiş uygulamalardır.

     

    Sizi, operasyon için ameliyat öncesi ameliyata hazırlık amacıyla hazırlık bölümüne getirdiklerinde, ameliyat salonuna alınmadan önce, anestezistiniz uygun görecek olursa bir ilaç verilecektir. Bu ilaç, ağız kuruluğu, geçici unutkanlık ve uyku hali yapabilir.

     

    Daha sonra ameliyat salonuna alınacaksınız ve bu sırada;

     

    • Kalbinizin durumunu değerlendirmek için EKG elektrotları vücudunuza yapıştırılacak,

     

    • Serum takılması için damarınıza özel bir iğne ile girilecek,

     

    • Parmağınıza, kanın oksijenlenmesini gösteren bir cihaz takılacak,

     

    • Kolunuza tansiyon aleti bağlanacaktır.

     

    Bunların dışında anestezistinizin gerekli göreceği özel uygulamalar yapılabilir. Eğer yapılacaksa bu uygulamalar hakkında size detaylı bilgi verilecektir.

     

    Damarınıza takılan iğneden verilecek ilaçlarla veya maskeden solutulacak oksijen ve anestezik ilaç karışımı ile uyumanız sağlanacak, gerekirse ilaçlarla solunumunuz durdurularak aletler yardımıyla kontrol edilecektir. Bu işlemleri hatırlamayacaksınız. Solunum kontrolü için gerekli görülürse soluk borunuza takılacak olan tüp yoluyla oksijen ve anestezik ilaç verilmesine devam edilecektir.

     

    Bu işlemlerden sonra ameliyata başlanmasına izin verilecektir. Ameliyatınız süresince yaşamsal fonksiyonlarınız sürekli olarak izlenecektir. Gerektiğinde ilaç uygulama ve düzenlemeleri yapılacaktır. Yapılan tüm işlemler, “Anestezi İzleme Formuna” kaydedilecektir.

     

    Operasyon bittikten sonra, size verdiğimiz oksijen dışındaki ilaçları uygulamayı keseceğiz. Bazılarının etkilerini ortadan kaldıran ilaçlar vereceğiz. Eğer takılmış ise boğazınızdaki tüpü çıkaracağız. Durumunuzu takip için uyanma odasına alacağız. İyice uyandığınıza karar verildikten sonra cerrahi kliniğe gönderileceksin.

     

    Hastanede anestezi doktoru beni görecek mi?

     

    Hastaneye yatıp kan tahlilleriniz yapıldıktan sonra anestezi doktoru gelip sizi muayene edecek, genel anestezi almaya uygun olup olmadığınızı değerlendirecektir.

     

     

    Adetli olmam ameliyatımı etkiler mi?

     

    Adetli olmanız bu ameliyatı olmanıza mani değildir.

     

    Ameliyat öncesi sigara kullanımı zararlı mıdır?

     

    Sigara kullanmanız hem genel anestezi sırasında akciğerlerinizi zorlayacak , uyanmanızı güçleştirecektir.Bu yüzden ameliyattan en az 15 gün önce bırakılmalıdır.Ameliyat sonrasında da yara iyileşmesini kötü yönde etkilediği için bir dönem kullanılmaması gerekir.

     

    Ameliyat öncesi grip oldum, ne yapmalıyım?

     

    Ameliyat öncesi soğuk algınlığı, grip gibi basit enfeksiyonlar bile ameliyat olmanıza engel teşkil eder. Tam iyileşme olduktan sonra ameliyat olmanız uygun olur.

     

     

    Hastaneye gelirken yapmam gereken hazırlıklar var mı , nasıl bir kıyafet giymeliyim?

     

    Hastaneye gelmeden önce ılık bir duş almanızda yarar var.Bunun dışında rahat bir kıyafet giymeli baştan geçmeli değil önden düğmelenen kıyafetleri tercih etmelisiniz,saçlar uzunsa örülmesi iyi olur.Makyaj yapılmamalı ayaklardaki ve ellerdeki ojeler çıkarılmalıdır.Takı takılmamalıdır.

     

     

    Ameliyat sonrasında hastanede kaç gün kalırım,yanımda refakatçi olmasına gerek var mı?

     

    Estetik burun ameliyatından sonra hasta aynı gün içinde narkozun etkisi tamamen geçtikten sonra taburcu edilebilir.Ancak ben hastalarımı genellikle 1 gece hastanede yatırıyorum.Hatanın yanında 1 refakatçi olması ,ihtiyaçlarını gidermesi açısından yararlı olacaktır.

    İlgili konular ;
    Revizyon burun estetiği ile ilgili merak edilenler
    Güzelliğin şifresi güzel burun
    Burun şekli insan psikolojisini nasıl etkiliyor?
    Burundaki Hapşırma Hissi