Etiket: buğday çimi

  • Buğday çimi suyu nasıl yapılır?

    Buğday çimi suyu nasıl yapılır?

    Buğday şırası yada buğday çimi son yıllarda bir çok hastalığın özellikle de kanser tedavisinde sıkça kullanılıyor. Buğday çimi suyu nasıl yapılır? Buğday çiminin faydaları nelerdir?

    Buğday çimi karaciğerin temizlenmesi, kanın temzilenmesi, hemoglabin oranında artış olması için kullanılan vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir.

    Buğday çimi faydaları, içerisinde bulunan klorofil vücuttan toksinlerin atılmasında, karaciğerin safra üretiminde, kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Klorofil aynı zamanda kalbin işleyişini artırır, vasküler sistemi, bağırsakları düzenler. İçerisindeki yüksek oksijen miktarı ile dokuları onarır.

    Ucuz bir maliyet ile hazırlayacağınız bu buğday çimi suyu nasıl hazırlanır.

    Buğday çimi suyu nasıl yapılır? | 1

    Buğday Çimi Suyu Nasıl Yapılır?

    Malzemeler

    Buğday çimi, kesildiğinde ve kıyarken yaklaşık 1/2 fincan  yapmaya yetecek kadar

    2 ila 3 bardak su

    Limon

    Buğday çimlerini yakşalık 4-5 cm yüksekliğinde olduğunda kesebilirsiniz. Evde buğday çimi yetiştirme ihtimaliniz yoksa dışarıdan hazır olarak alabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz evde ilaçsız tohumlar ile yetiştirebileceğiniz buğday çimlerini kullanmanız yönündedir.

    Buğday çimlerini hafifçe ılık su ile yıkayın. Böylece böcek yada bakterilerden arındırmış olursunuz.

    Temiz bir havanın içinde buğday çimlerini iyice ezin. Biraz su ekleyin bu sayede su çimler daha düzgün ezilecektir. Limon suyunu ekleyin. Buğday çimi suyunuz hazır.

    Buğday çimi suyu hazırlamak için diğer yöntem

    Bu malzemeleri bir blendıra ekleyin. Üzerine suyu ve limonu ekleyin. Yaklaşık 60 saniye kıyın. suyunuz hazırlanmış olacaktır.

    Bu hazırlamay yönteminden sonra özellikle yazın içine birkaç parça buz ekleyebilirsiniz. Sağlıklı içeceğiniz hazırlanmış olacaktır.

    Meyve sıkacağı ile hazırlama

    Aynı ölçüleri meyve sıkacağınızın içine alın. İyice su kıvamına gelene kadar karıştırın. Eğer çıkan suda minik çim parçalarından rahatsız oluyorsanız. Temiz ve kullanılmamış bir tülbent yardımı ile tamamen süzebilirsiniz.

    Buğday çimi ile tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Unutmayın.

    Buğday çimi suyu cilt yaşlanmasını geciktirme amacıylada kullanılan bir yöntemdir. Yurtdışında sıkça kullanılan ancak oldukça pahalı bir içecektir. Sizde evinizde  güneş alan ve toz barındırmayan bir yerde ilaçsız tamamen doğal olan buğday tohumlarından çim üretebilirsiniz.

    Bu yöntem doğal olduğu için ilk denemenizde mucize beklemeyin. Devamlı olarak uygulanmalıdır.

    Haftada birkaç defa uygulayabilirsiniz.

    Bazı hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılacaksa doktorunuza mutlaka danışın. Bazı doğal içerikli içecekler ilaçların etkinliğini azaltabilir. Bunun tamamen tedavi edici değil destekleyici bir yöntem olduğunu unutmayın.

  • Buğday Şırası Ve Faydaları

    Buğday Şırası Ve Faydaları

    Son zamanların popüler içeceklerinden biri de buğday çimi suyudur. Buğday şırası nasıl yapılır, faydaları nelerdir ?makalemizde buğday çim suyu hakkında bilgiler verdik. Buğday suyu yahut ot suyu olarak da bilinen bu bitkinin zayıflamadan kanseri önlemeye kadar sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır.Buğday çimi suyu nerede satılır? Alışveriş merkezlerinin meyve suyu satan reyonlarında ve internetten temin edilebilir.

    Buğday çimi suyu yani buğday şırası nasıl yapılır?
    Aktardan organik buğday çim tohumu temin edin.
    2 su bardağı buğday çimi tohumunu güzelce yıkayıp, bir kaseye boşaltın ve üzerini suyla doldurun, kapakla örtüp, 1 gün boyunca bu şekilde bekletin.
    Ertesi gün, suyunu süzüp, tekrar aynı kaba koyun ve sağlam bir kağıt havluyla üzerini örtüp 1 gün bekletin. Ertesi gün tohumları karıştırıp, 1 gün daha bekleyin.
    İşlem 3 gün sürecektir, bu süre zarfırnın sonunda tohumlarınız çimlenmeye başlayacaktır.
    Tohumları toprak dolu tepsiye ekin, üzerini bir kaç kat yaptığınız kağıt havluyla örtün, ardından sulayın. Tohumlar çimlenmeye başlayınca kağıt havluyu çıkarıp, her gün düzenli şekilde bu işleme devam edin.
    Çimleriniz uzayıp kesilmeye hazır hale geldiğinde kesip, katı meyve sıkıcağına koyun ve suyunu çıkarıp için, bunun için çim suyu sıkmaz makinesi de alabilirsiniz.

    Buğday çimi suyu günde ne kadar içilebilir?
    Sabah akşam birer çay bardağı içebilirsiniz.

    Buğday çimi suyu ve faydaları

    1-Buğday çimi suyu vücuttan ağır metallerin giderilmesinde, ve kılcal damarlardaki kan akışını artırarak, yüksek tansiyonu düşürür.

    2-Buğday çimi bağırsakları çalıştıran, kabızlığı önleyen magnezyum minerali açısından zengin bir bitkidir.

    3-Enzim zengini içeriği ile cilt bozukluklarını giderir, cildinizi içeriden temizler.bugday_sirasi_nasil_yapilir (1)

    4-Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarını iyileştirir, saçların erken ağarmasını önler, sivilce ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.

    5-Klorofil açısından zengin özleri ile beyin ve vücut dokularının optimal düzeyde faaliyet göstermesini sağlar, bakteri üremesini önler.

    6-Buğday çimi, mantar ve bakteriler için uygun olmayan bir ortam oluşturan antibakteriyel özlere sahiptir.

    7-Buğday çimi içeriğindeki anti-enflamatuar bir enzim olan SOD ile radyasyonunun zarar verici etkilerinin azaltılmasında etkilidir.bugday_sirasi_nasil_yapilir (2)

    8-Buğday çimi suyu tüketimi hemoglobin üretimini artırarak karbon monoksit etkilerini azaltır, böylece daha fazla oksijen alırsınız.

    9-Buğday çimi suyu en iyi detoks içeceklerindendir. Karaciğerinizi temizler, alerji, sivilce gibi karaciğer kaynaklı çeşitli sağlık sorunlarından sizi korur.

    10-Buğday çimi kandaki aşırı asit oranını düşürür, peptik ülser, ishal, mide-bağırsak şikayetlerini giderir ve kabızlığı iyileştirir.

    11-Anti-oksidan, anti-kanser ve klorofil özleri ile kanseri önler.bugday_sirasi_nasil_yapilir (3)

    12-Çimen suyu, kan şekeri seviyesini düzenleyerek, diyabetik hastaların sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar.

    13-Çimen suyu ile zayıflama! Açlığı bastırıp, iştahı kontrol eder, böylece kilo kontrolü sağlar.

    14-Yüksek demir içeriği ile kırmızı kan hücrelerin oluşumunu artırır, kansızlıkla mücadele eder.

    15-Beynin oksijen alım kapasitesini artırarak alzheimer riskini azaltır.

    İlgili Konular

    Çimen Suyu İçerek Zayıflama Tıklayınız

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Kozmetik peeling yerine…

    Kozmetik peeling yerine…

    Eğer haftada bir kimyasal ürünlerle peeling yapıyorsanız, önerilerimize kulak verin. Hem daha sağlıklı, hem daha çok güzellik vaat ediyor…

    *Kuru mercimek, pirinç, fasulye veya kabuklu yemişler cildi ovmak için mükemmeldir. Bir öğütücüde bunları çekin ve bir miktar sıvı (örneğin filtre edilmiş su, sıvı yağ, bal, ot çayı, yeşil çay) katarak krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
    *Cildinize bir pamuk yardımı ile uygulayacağınız elma sirkesi fazla yağın parçalanmasını sağlar.
    *Tohumlar ve kabuklu yemişler cildi nazikçe temizler ve besin sağlar. Bir kahve öğütücüsünde iki yemek kaşığı veya daha fazla kavrulmamış organik ay çekirdeği, susam ve bademi öğütün. Eşit miktarda 1-2 yemek kaşığı suyla krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
    *Buğday çimi ve yulaf da ciltteki ölü deriyi temizlemek için yumuşak bir temizleyici olarak kullanılabilir.

  • Buğday çimi faydaları

    Buğday çimi faydaları

    Alternatif tıp tedavi yöntemlerini kabul eden çoğu doktorun ortak iddiası, buğday çimi yenilmesi ve buğday şırası içilmesi yönünde. Pakistan’daki Hunzakut Prensliği’nde kanserden ölüm yok. Ayrıca Hunzakutlular, acı badem ve kayısı çekirdeğini yiyorlar ve kansere yakalanmıyorlar. Türkiye’de acı badem ve kayısı tüketilen bölgelerde kanser vakalarının azlığı dikkat çekiyor.

    Buğday çiminin faydaları

    1. Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir.
    2. İsviçre’deki ünlü Bircher-Benner Clinic’in kurucusu, “müsli”yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr. Max Bircher, klorofili “Konsantre Güneş Gücü” olarak isimlendirmiştir.
    3. Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur.
    4. Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler.
    5. Klorofil karaciğeri temizler.
    6. Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır. Dr. Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vb. sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir.
    7. Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir. Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir.
    8. Dr. Max Bircher’e göre “Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler… Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir.”
    9. Dr. Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır.
    10. Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir.
    11. Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir.
    12. Dr. Bircher’e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini -zararsız hale getirilmesini sağlayan- ve canlandırarak yeniden yapılanmasına -yenilenmesine- destek olan bir madde olarak kullanmaktadır.
    13. 1940 yılında Dr.Benjamin Cruskin American Journal of Surgery’de klorofili;
    • Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
    • Yaraların iyileşmesi
    • Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
    • Kronik sinüzit tedavisi
    • Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi
    • Varis damarlarının tedavisi
    • Bacak ülserlerinin tedavisi
    • İtihaplı isilik tedavisi
    • Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
    • Rektum (anal) yaraların tedavisi
    • Rahim boynu yangılarının tedavisi,
    • Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
    • Tifo, karahumma ateşini düşürme
    • Kötü kokuların giderilmesi ve
    • İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir.
    14. Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır.
    15. Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur.
    16. Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edilen gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir. Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92’sini emerek kendi bünyesine alır.
    17. Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir. Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür.
    18. Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur. Tabii bunun için aynı zamanda sağlık beslenme de şarttır.
    19. Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir.
    20. Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr. Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir.
    21. Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler. Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır. Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır.
    22. Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır.
    23. Buğday çimi “çim suyu faktörü” içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir.
    24. Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz.
    25. Ham -işlenmemiş- saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır.
    26. Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler.
    27. Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
    28. Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır.
    29. Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin. Posayı bir süre sonra tükürerek atın.
    30. Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur.
    31. Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir.
    32. Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için.
    33. Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler.
    34. Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır.
    35. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir. Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın-.
    36. Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır.
    37. Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir.
    38. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder “zararsız” hale getirir.
    39. Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
    40. Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.