Etiket: bronzlaşma yöntemleri

  • Evde Etkili ve Hızlı Bronzlaşma Sprey Yapımı Tarifi

    Evde Etkili ve Hızlı Bronzlaşma Sprey Yapımı Tarifi

    Ev yapımı doğal bronzlaştırıcı sprey hazırlayabilirsiniz. Bronzlaşma için her ne kadar ilk akla gelen güneşlenme olsa da güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak son derece zordur. Hatta çoğu zaman güneşlenme ile bronzlaşma istenirken cilt lekeleri, ciltte erken yaşlanma, kuruma ve hatta yanıklar bile oluşmaktadır.

    Güneşsiz evde bronzlaşmak için iki farklı yöntem vardır. İlki piyasada bulunan güneşsiz bronzlaşma kremleri kullanmak, ikincisi ise doğal yöntemlerle güneşsiz bronzlaşmaktır. İlkinin kimyasal içerikli olduğu düşünüldüğünde çoğu kişinin neden doğal içerikli ev yapımı karışımlar aradığı kolaylıkla anlaşılır. İşte evde yapabileceğiniz tamamen doğal tarifler;

    Evde Etkili ve Hızlı Bronzlaşma Sprey Yapımı Tarifi | 1

    Etkili ve Hızlı Bronzlaşma Spreyi

    Etkili ve hızlı bronzlaşma için kakao yağı ile evde bronzlaşma spreyi hazırlayabilirsiniz. Karışım için malzemeler;

    • Kakao yağı
    • Havuç yağı
    • Tarçın yağı

    Yukarıdaki malzemeleri 1 adet cam sprey şişesine alarak karıştırın. Aynı oranda kakao ve havuç yağını karıştırarak hazırladığınız bronzlaştırıcıya 4-5 damla kadar tarçın yağı ekliyoruz. Kakao ve havuç yağının bronzlaştırıcı etkisinin yanında tarçın yağının da leke giderici etkisi sayesinde pürüzsüz bir bronzluğa sahip olabilirsiniz.

    Hazırladığınız karışımı güneş kreminizi sürmeden yarım saat önce cildinize hafif masaj yaparak uygulayın. Karışımı sürekli kullanarak bronzluğun kalıcılığını artırabilirsiniz. Günde birkaç kez kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

    Evde Etkili ve Hızlı Bronzlaşma Sprey Yapımı Tarifi | 2

    Havuçlu Bronzlaştırıcı Sprey

    Güneşsiz cilt bronzlaştırma için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz en basit tariflerden biri de havuçlu bronzlaştırıcı spreydir. İlk olarak 3-4 adet havucu rendeleyerek cam bir kavanoza alın. Kavanozun boş kalan kısmı doluncaya kadar zeytin yağı ilave edin. Yarım litrelik bir kavanoz kullanmanız idealdir. Kavanozu 5 gün buzdolabından beklettikten sonra dışarı çıkartıp 1 günde dışarıda bekletin. Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirerek başka bir kaba alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Dilerseniz etkinliği artırmak için üzüm çekirdeği, ceviz yağı, kakao yağı gibi tamamen doğal yakları da karışımınıza ekleyebilirsiniz.

    Son olarak şunu da belirtelim ki evde bronzlaştırıcı yapmanız için verdiğimiz tarifler sizleri daha güzel pürüzsüz bir bronz görüntüye kavuşturmak için etkilidir. Bu karışımların güneş koruma özelliği olmadığından güneşe çıkarken güneş koruyucu kullanmanız gerekmektedir.

    İlgili Konular;

    Bronzlaştırıcı Ürün Seçerken Dikkat Edilecek Unsurlar Tıklayın !

    Hızlı Bronzlaşmak İçin Bitkisel Yağlar ( Havuç ve Susam Yağı ) Tıklayın !

    Doğal yollarla bronzlaşma yolları Tıklayın !

    Hızlı Bronzlaşmak İçin Etkili Yöntemler Tıklayın !

    Bronzlaşan Cilt Rengini Açan Maske Tarifleri Tıklayın !

    Doğal bronzlaştıran krem tarifi Tıklayın !

  • Yaz Aylarında Hızlı Bronzlaşmak İçin Etkili Yöntemler

    Yaz Aylarında Hızlı Bronzlaşmak İçin Etkili Yöntemler

    Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hem kadınlar hem de erkekler bronzlaştırıcı ürünler tercih etmektedirler. Bu noktada ise sağlıklı bir şekilde bronzlaşabilmek adına cilt açısından zararlı olmayan ürünler seçmekte fayda vardır. Hızlı bronzlaşmak için etkili yöntemler arasında, düşük koruma faktörlü güneş kremlerini kullanmak gösterilebilir. Ancak açık bir cilt rengine sahip olanların düşük koruma faktörü seçerken dikkatli olmaları gerekir. Bu noktada cildi bronzlaştıran bitkisel yağlar da son derece etkilidir. Kakao, havuç, ceviz ve susam yağları, cildin bronzlaşmasına katkı sağlayan ürünler arasındadır.

    Bronzlaştırıcı Ürün Seçerken Dikkat Edilecek Unsurlar

    Bronzlaştırıcı ürün seçerken sağlık açısından zararlı olmamasına dikkat edilmelidir. Özellikle güneşin zararlı etkilerinden koruyacak dayanıklı krem ya da bronzlaştırıcı yağların tercih edilmesinde de fayda vardır.

    • Genç bir cilt için yaz aylarında güneş koruyucu ürünler kullanmak önemlidir.
    • Yaşlanma, kırışıklık ya da lekelenme gibi problemlerin ortaya çıkmaması adına güneş koruyucu kremlerin tercih edilmesinde fayda vardır.
    • Cilt bakım yağlarının faydaları bu noktada son derece önemlidir.
    • Koruyucu kremler yerine bakım yağları tercih edenler, bu sayede hem güneşin zararlı etkilerinden korunabilir hem de ciltlerine zarar vermeden kalıcı bir bronzluğa ulaşabilirler.

    Yaz Aylarında Hızlı Bronzlaşmak İçin Etkili Yöntemler | 3

    Etkili koruma için sık aralıklarla yenilenmeli:  Yaz aylarında hızlı bir şekilde bronzlaşırken cilt dokusunun zarar görmemesi adına kullanılan ürünler sık aralıklar ile uygulanması önemlidir. Güneş kremleri ya da bronzlaştırıcılar, 2-3 saat içerisinde etkisini kaybedebilir. Cilt yanığı oluşmaması adına düzenli tekrarlamak gerekir. Cildin ferahlaması için güneş sonrasında nemlendirici ve ferahlatıcı kremler uygulamakta da fayda vardır.

    İlgili Konular;

    Bronzlaşırken Sağlığınızı Korumak İçin Bitkisel Yağ Önerileri Tıklayın !

    Doğru Güneşlenme Nasıl Olmalıdır? Tıklayın !

    Güneşe çıkmadan bronzlaşma! Otobronzan Kremler Tıklayın !

    Bronzlaşan Cilt Rengini Açan Maske Tarifleri Tıklayın !

    Solaryum Zararlı mı? Tıklayın !

  • Doğal Yöntemler İle Bronzlaşma

    Doğal Yöntemler İle Bronzlaşma

    Yaz aylarında hızlı, eşit ve kalıcı bir bronzluk istiyorsanız önerilerimiz var. Doğal yöntemler ile bronzlaşmayı hızlandırın. Bitkisel içerikli olduğu için kola gibi cildinizde tahrişe neden olmayacaktır.
    Işıltılı ve bronz bir ten yaz aylarının vazgeçilmezleri arasındadır. Cildinizin sağlıklı bronzlaşabilmesi için güneşin tahriş edici etkisinden uzak durmanız gerekiyor. Özellikle beyaz tenliler bronzlaşmayı engellemeyecek güneş kremlerini tercih edebilirler. Bu uygulamaları güneşin en yoğun olarak dünyaya etki ettiği saatlerin dışında deneyebilirsiniz.
    Doğal Yöntemler İle Bronzlaşma

    Kakao Yağı Karışımı 

    • 2 çorba kaşığı kakao yağı
    • 2 çorba kaşığı badem yağı
    • 3 -4 damla ceviz yağı
    Tüm malzemeleri bir şişenin içerisinde iyice karıştırın. Bu karışım kalıcı bir bronzluk sağlamanıza yardımcı olacaktır.
    Doğal Yöntemler İle Bronzlaşma | 4
    Tarçın Yağı Karışımı
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı tarçın yağı
    • 1 çorba kaşığı havuç yağı
    • 2 kapsül E vitamini
    Tüm bu malzemeleri bir şişede karıştırın. Güneşe çıkmadan önce cildinize uygulayın.

    Kalıcı Bronzluk Sırları

    • Kalıcı bronzluk sağlamak için bu uygulamaları düzenli olarak yapmalısınız.
    • Tükettiğiniz besinlerin B5 ve C vitamini açısından zengin olmasına dikkat edin.
    • Sağlıklı bronzlaşmanızı sağlayacak güneş sonrası losyonlar ile cildinizin soyulmasını engelleyebilirsiniz.
    • Bu tariflere ek olarak gün içerisinde susam yağı kullanarak güneş lekelerinin önüne geçmiş olursunuz.

    Hızlı Bronzlaşmak İçin Bitkisel Yağlar ( Havuç ve Susam Yağı ) Tıklayın !

  • Bronzlaşırken güneş lekelerine dikkat !

    Bronzlaşırken güneş lekelerine dikkat !

    Bronzlaşmak için güneşin altında saatler geçirenlerin karşılaştıkları başlıca sorunlardan birinin, güneş yanıkları olduğunu söylüyor. Günümüzde deri kanserini artırdığı bilimsel olarak kanıtlanan temel faktörün güneş hasarları olduğunu bilinmektedir…

    Bronz görünmeyi seviyoruz ama bronzluğun aslında bir cilt hasarı olduğunu biliyor muyuz? Peki ya çabuk bronzlaşmak uğruna sürülen havuç ve kakao yağlarının lekelere davetiye çıkardığını? Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Coşkun Acay, güneş lekelerini ve lekeli ciltlerin güneşten nasıl korunması gerektiğini anlattı.

    Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları için tıklayın !

    Güneş lekeleri nasıl oluşuyor?
    Tıbbi terminolojide “solar lentigo” olarak adlandırılan güneş lekelerinin oluşumunda en büyük etken, adından da anlaşılacağı üzere güneş ışınları. Güneş lekelerine, güneş hasarı oluşabilecek, beyaz tenli, zor bronzlaşan, kolay kızaran cilt tiplerinde daha sık rastlanıyor. Lekeler, güneşte aşırı kalan kişilerde ani yanmalar, soyulmalar ve kızarmaların tekrarı durumunda yıllar içinde ortaya çıkıyor. Genetik eğilimler de güneş lekelerinin oluşumunda etken.

    Peki ya çiller?
    Yaz mevsiminde ortaya çıkan çillenmeler güneş lekelerinin aksine kalıtsal bir özellik. Çoğunlukla açık tenli bireylerde görülen çiller, güneş lekelerinden farklı olarak güneş ışınlarıyla koyulaşıyor ve belirginleşiyor. Çözüm ise çok basit: Güneşten korunmak. Güneşe çıkmayarak ya da yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanarak çillerin belirginleşmesinin önüne geçilebilir.

    Güneş lekelerinin vücuda zararı var mıdır?
    Güneş lekelerinin kötü huylu lekelere dönüşüm riski çok az. Ancak güneş hasarını göstermesi açısından önemli. Güneş hasarlı deride erken yaşlanma ve bazı deri kanseri riskleri artma eğilimi gösterdiğinden, güneşten korunma önem kazanıyor.

    Yazın oluşan güneş lekelerini önlemek mümkün mü?
    Vücudumuzda oluşacak yeni güneş lekelerinin önüne geçmek mümkün. Kademeli olarak güneşte kalmak, hiçbir zaman soyulacak ve aşırı derecede kızaracak şekilde yanmamak önemli. Zira bronzluk aslında bir deri hasarı. Bu nedenle deri fototipine göre açık tenli bireyler 30 ve üstü, koyu tenli bireyler 15 ve üstü koruma faktörlü koruyucu ürünleri güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce uygulamalı. Ayrıca olabildiğince 11.00-15.00 saatleri arasında güneşte kalınmamalı.

    “Tedavi edilse bile korunma şart”

    Güneş lekeleri nasıl tedavi edilir?
    Eğer güneş lekesi kişi için kozmetik problem oluşturuyorsa tedavi planlanabilir. Tedavi aşamasında, tıbbi ve kozmetik renk açıcı preparatlar, yüzeysel peeling, lazer tedavileri, IPL ve soğuk uygulaması, dondurma tedavisi gibi çeşitli seçenekler önerilebilir. Tedavi uygulansa dahi yeni güneş lekeleri ortaya çıkabilir. Bu nedenle esas olan doğru yöntemlerle güneşten korunmaktır.

    Deride açık ve koyu renkli lekelerle seyreden hastalıklar, güneşten nasıl etkilenir?
    Deride lekeyle seyreden hastalıklar güneşten etkilenirler ve güneş mevsiminde koyulaşırlar. Vitiligo gibi beyaz lekelerle seyreden hastalıklardaysa, deri güneşe karşı savunmasız olduğundan kızarır. Güneşten korunma, hastalığın belirginleşmesini engellemek ve tedavinin başarısını artırmak açısından zorunlu.

    Tatilden sonra nasıl bir cilt bakımı uygulamak gerekir?
    Düzenli cilt temizliği yapın. Özellikle gece yatmadan önce doktorunuzun önerdiği, uygun bir ürünle cildinizi derinlemesine temizleyin. Geceleri cilt hücreleri yenilendiği için gözeneklerin mutlaka temizlenmiş olması gerekir. Yeni hücreler yukarı doğru hareket ederken nemini kaybeden cilt de pul pul dökülmeye başlar. Cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılacak peeling işlemiyle alttan sağlıklı derinin çıkması sağlanabilir. Düzenli olarak nem maskesi uygulayın. Güneş altında kalmak cildin su kaybetmesine ve kurumasına neden olur. Ciltteki kuruluk nedeniyle deriniz pul pul dökülebilir. Bu nedenle cilt yapınıza uygun bir kremle cildinizi her banyodan sonra nemlendirin.

    “Cilde nem vermek ve peeling yapmak gerek”

    Günlük ve haftalık bakımda neler yapılmalı?
    Günlük bakımda cilt, her gün uygun bir temizleme kremi veya jeliyle temizlenmeli, arkasından da bir tonik ve en önemlisi mutlaka nemlendirici uygulanmalı. Haftalık bakımda ise yaz mevsiminde banyo sonrası 15-20 dakika ciltte kalacak şekilde nem maskeleri veya kırışıklık önleyici antioksidan maskeler uygulanmalı. Eğer ciltte aşırı bir hassasiyet ve kızarıklık yoksa maske öncesinde cildin ölü hücre tabakasını gidermek için uygun peeling’ler uygulanabilir. Bu işlemler güneş hassasiyeti yapabileceği için akşamları uygulanmalı ve gündüz mutlaka güneş koruyucular kullanılmalı.

    Habertürk