Etiket: böbrek sağlığı

  • Çocukların Böbrek Sağlığı Nasıl Korunur?

    Çocukların Böbrek Sağlığı Nasıl Korunur?

    Çocukların böbrek sağlığını koruma yöntemleri, çocuğunuzun böbrek hastalıklarının baş göstermesine ya da var olan böbrek hastalığının ilerlemesine ve ileride böbrek yetmezliğine sebebiyet verebileceğinden, düzenli bir şekilde uygulanması gerektiğini unutmayın. Bu yüzden çocuğunuzun böbrek sağlığı için erkenden korumak için tedbirler almalısınız.

    Çocuklarda Böbrek Sağlığı Nasıl Korunur?

    Çocukların böbrek sağlığını koruma yolları aşağıda sıralanmıştır;

    • Çocuğunuzun bol bol sıvı almasını sağlayın. Bu çoğu ebeveyn tarafından yapılmaz. Genellikle ebeveynler çocuğun yiyeceğine önem verir ve içeceklerini ihmal eder. Aksine, suyun vücuttaki düzenleyici görevi oldukça fazladır. Metabolizmayı bir düzene sokar ve antioksidan görevi görür. Bebeklere, anne sütünü içmeyi bıraktıktan sonra 6.aydan itibaren her yemekten sonra 100 ml sıvı verilmelidir.
    • Çocuğunuza vereceğiniz yemeklerdeki tuz oranına dikkat edin. Eğer çocuğunuzun aldığı tuz oranı fazla ise bu tuz böbrekler aracılığı ile atılır. Tuz atılırken de böbrekler aşırı derece yorulur.
    • Çocuğunuzda böbrek taşı oluşmaması için tedbirli davranın. Çocuğunuza bol su vererek ve tuz tüketimini de kontrol altına alarak böbrek taşı oluşma ihtimalini azaltabilirsiniz. Bu hususta, potasyum değeri fazla olan sebze ve meyveler ile çocuk beslenmelidir.
    çocuklarda böbrek sağlığını koruma
    çocuklarda böbrek sağlığını koruma

    Çocuğunuzun Böbreğine Zarar Veren Nedenler Nelerdir?

    Çocuğunuz yeteri miktarda su alamazsa ya da yeterli miktarın üstünde tuz tüketirse, böbrekleri büyük ölçüde zarar görür. Bunlar, birkaç yıl çocuk için soruna yol açmasa da, ileriki yaşlarında böbrek hastalıklarına ve böbrek yetmezliğine yol açabilir. Bunların haricinde çocuğun böbreklerine zarar veren alışkanlıklar ise; sigara, yetersiz uyku, kahve ve gün içinde fazla protein alınmasıdır.

    Çocuk İleride Böbrek Hastalarına Yakalanabilir mi?

    Eğer çocuğunuzun böbrek sağlığını koruyucu tedbirler almazsanız, çocuğunuzun ileride böbrek hastalıklarına yakalanma ihtimali oldukça fazladır. Böbreklerin sağlıklı çalışmadığını gösteren işaretler için tıklayın!

  • Kreatinin Düşüklüğü Yüksekliği Nedir? Normal Değeri Kaç Olmalıdır?

    Kreatinin Düşüklüğü Yüksekliği Nedir? Normal Değeri Kaç Olmalıdır?

    Kreatinin nedir kaç olmalı gibi soruların cevapları sıklıkla merak edilmektedir. Kreatinin; böbrek sağlığının ve böbreklerin görevini yerine getirip getirmediğinin ifade edilebilmesi için kullanılan bir değerdir. Kas hücrelerinde oluşan kreatinin, vücuttan atılması gereken bir madde olarak tanımlanabilir. Yapılan tahliller sonucu belirlenebilen kreatin seviyesi düşük ya da yüksek olduğunda farklı hastalıkların habercisi olabilmektedir.

    Kreatinin Düşüklüğü Yüksekliği Nedir? Normal Değeri Kaç Olmalıdır? | 1

    Kreatinin Normal Değerleri Nedir?

    Kreatin maddesinin vücutta üretimi doğal olarak gerçekleşmekte olup karaciğerden kaslara doğru bir yayılım göstermektedir. Karaciğerden dağılan kreatinin öncelikle beyine ulaşarak ardından kaslara yönlendirilmektedir. Bu durumunda vücutta üretilen kreatinin yaklaşık olarak %95’i beyine iletilir. Kreatin Düşüklüğü ve yüksekliğinde farklı hastalıklara sebep olabilen kreatinin normal değerleri şu şekildedir;

    • Kreatin normal değerleri erkeklerde 0.6 ila 1,2 mg/Dl arasında olmalıdır.
    • Kreatinin normal değerleri kadınlarda 0.5 ila 1,1 mg/Dl arasında olmalıdır.
    • Kreatinin normal değerleri çocuklarda 0.3 ila 0,7 mg/Dl arasında olmalıdır.
    • Kreatinin normal değerleri tek böbreği olan kişilerde 1.8 ila 1,9 arasında olmalıdır.
    • Kreatinin normal değerleri bebeklerde 0.2 ila 1,2 mg/Dl arasında olmalıdır.
    • Kreatinin normal değerleri ergenlerde 0.5 ila 1,0 mg/Dl arasında olmalıdır.

    Kreatinin Düşüklüğü Yüksekliği Nedir? Normal Değeri Kaç Olmalıdır? | 2

    Kreatin Seviyesinde Düşüklüğün Sebepleri Nelerdir?

    Kreatinin normal değerlerinin altında bir değer söz konusu olduğunda kreatinin düşüklüğü olarak adlandırılmaktadır. Kreatin düşüklüğünün sebepleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

    • Hamileliğin 3, 4 ve 6. aylarında kreatin seviyesinde düşüklük olabilmektedir.
    • Yaşlılık dönemine girildiğinde seviyede düşme olabilmektedir.
    • Protein eksikliği kreatin seviyesi düşüklüğüyle ilişkili olabilir.
    • Kas kütlelerinde azalma olduğunda kreatinin düşebilmektedir.
    • Karaciğerde yaşanan problemlerde kreatinin düşebilmektedir.

    Bu tarz durumlar uzman bir doktora danışılması ve gerekli görülürse uygun tedavi sürecine başlanması gerekmektedir.

    Kreatinin Düşüklüğü Yüksekliği Nedir? Normal Değeri Kaç Olmalıdır? | 3
    Kreatin yüksekliği nedenleri

    Kreatin Seviyesinde Yüksekliğin Sebepleri Nelerdir?

    Kreatin seviyesinde normalin üstüne bir değer görüldüğünde kreatin yüksekliği olarak adlandırılmaktadır. Kreatin yüksekliğinde ilk hissedilen belirtiler susuzluk hissi ve yorgunluktur. Bu belirtileri sonrasında metal bulanıklığı (bilinç bulanıklığı) ve nefes darlığı takip etmektedir. Kreatin seviyesinin yükselmesinin en büyük nedeni böbreklerde oluşan bir rahatsızlık olabilmektedir. Diğer sebepler ise idrar yolunda oluşan tıkanıklıklar, hamilelik ya da farklı kan hastalıkları olarak sayılabilmektedir.

    Kreatin Seviyesini Düşüren Besin Tavsiyeleri Tıklayın !

    CRP Yüksekliği Neyi İfade Eder? CRP Normal Değeri Kaçtır?Tıklayın !

    MPV Nedir? MPV Yüksekliği Düşüklüğü Tehlikeli Mi? Tıklayın !

    Hamilelikte PLT Yüksekliği Nedir? PLT Yüksekliği Sonucu Neler Meydana Gelebilir? Tıklayın !

    Kan ve idrar tahlilindeki kısaltmaların anlamları Tıklayın !

  • Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları

    Böbrek kumu yada taşı gibi hatta çeşitli böbrek hastalıkları için böbrek hastalıklarından korunma yolları yazısını inceleyebilirsiniz. Böbrek hastalıkları genetik midir diye aklınızda soru varsa bu yazıyı incelemelisiniz.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları

    Böbrekler  esas olarak süzme işlevi gören hayati organlardır ve bu nedenle sıvı ve elektrolit dengesi, kan basıncı regülasyonu, idrar oluşumu, alyuvar üretimi ve enerji seviyeleri üzerinde büyük etkiye sahiptir. Böbrek disfonksiyonu ve hastalığının belirtileri ödem (şişkinlik), yüksek tansiyon, uyuşukluk (enerji eksikliği), nefes darlığı, karışıklık, bel ağrısı ve anormal kalp ritmini içerir.

    Bir çok hastalıkta olduğu gibi böbrek rahatsızlıklarında da genetik faktörler ön plana çıkıyor. Eğer ailenizde böbrek hastaları varsa sizinde bu konuda daha fazla önlem almanız gerekebilir. Sağlıklı böbreklere sahip olmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 4

    Su Tüketimi

    Oldukça yüksek hacimli filtreler oldukları için, böbreklerin toksinleri, atıkları ve istenmeyen veya gereksiz bileşikleri kandan uzaklaştırmak için yeterli suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle, gün boyunca düzenli aralıklarla bol miktarda su içmek böbreklerinizin düzgün şekilde çalışmasına yardımcı olur. Günde en az 8 bardak su tüketin. İdrarınız oldukça açık veya saman renginde olmalıdır. Eğer bundan daha koyu renkse, susuzluğun bir işareti olabilir.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 5

    Tansiyonunuzu Sabitleyin

    Yüksek tansiyon, böbrekler içindeki filtrasyon yeteneği için çok önemli olan küçük arterler de dahil olmak üzere vücudun tamamındaki kan damarlarına zarar verir. Çok yüksek yada düşük tansiyon böbreklerin işlevini yerine getirmesini engelleyebilir.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 6

    Spor

    Obezite vücutta diğer organlara olduğu kadar böbreklerede zarar verir. Günde 30 dakikalık kısa egzersizler yapmanız gerekir. Kalp damar rahatsızlıkarınız varsa egzersizlerinizi doktora danışarak uygulayın.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları
    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları

    Doğru Sebze ve Meyve Tüketin

    Sağlıklı, düşük tuzlu bir diyet böbrekler için sağlıklıdır çünkü kan basıncını kontrol altında tutar. Çoğunlukla, taze meyveler ve sebzeler sodyumda düşük, vitamin ve minerallerde yüksektir ve iyi bir antioksidan kaynağı olup kardiyovasküler sistem ve böbrekler için faydalıdır. Meyve ve sebzeler, böbreklerin kanı uygun bir şekilde süzmek için ihtiyaç duyduğu iyi su kaynaklarıdır.

    Düşük sodyum içeren sebzelere enginar, pancar, havuç, yosun, şalgam ve kereviz. Konserve ve turşu sebzeler genellikle sodyumda yüksektir ve diyetinizde kaçınılması veya en aza indirgenmesi gerekir. Sodyum doğrudan böbrekler üzerinde etkili olduğu için düşük sodyum içeren gıdalar ile beslenin.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları
    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları

    Ek Gıdalar Alabilirsiniz.

    Doktor kontrolünde olması şartı ile magnezyum yada potasyum gibi ek vitamin ve mineraller almanız gerekebilir. Unutmamanız gereken ise bu takviyelerin sizin için ne ölçüde faydalı olduğu konusunda en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 7

    Alkol Tüketmeyin

    Alkollü içeceklerin (bir karsinojen olan etanol içeren) aşırı dalgınlığın, böbrekler de dahil olmak üzere birçok kanser ve organ hasarı ile ilişkilendirildiği biliniyor. En az zararlı alkollü içecek, resveratrol gibi kan damarlarının ve diğer dokuların serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar içerdiğinden kırmızı şarap olarak kabul edilir. Alkol tüketmek istiyorsanız haftada bir güne indirgeyin.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 8

    Fazla İlaç Kullanmayın

    Tüm ilaçlar karaciğer ve böbrek gibi organlara en azından bir derece toksiktir (dozu önemlidir), ancak bazıları diğerlerine göre çok daha zararlıdır. Örneğin, ibuprofen, naproksen ve aspirin gibi tezgah üstü anti-inflamatuvarların uzun süreli kullanımlarının böbrek hasarına neden olduğu biliniyor. Yüksek ve gereksiz ilaç kullanımı böbreklere ve karaciğere kolayca zarar verebilir. Ancak devamlı kullanmanız gereken ilaçları kesmeyin.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 9

    Protein Tüketimi

    Protein, vücutta kas dokusu, cilt, enzimler ve diğer pek çok bileşeni oluşturmak için gerekli olan esaslı makro besin maddesidir. Bununla birlikte, yüksek proteinli beslenme böbrekler üzerinde zarar verici etkiler bırakabilir. Tüm protein ve amino asitleri kan dolaşımının dışına süzmekiçin böbreklerin çok daha fazla çalışması gerekir. Ayrıca, yüksek proteinli diyetler böbrek hastalığında böbrek fonksiyonlarını kötüleştirebilir.

    Böbrek Hastalıklarından Korunma Yolları | 10

    Sigara Tüketimi

    Sigara, böbrekler içinde çok zararlıdır, çünkü kan dolaşımında çözünen toksinler böbreklerin içindeki küçük kan damarlarına ve “filtrelerine” zarar verirler. Zehirli bileşikler esasen böbreklerdeki tıkanmalarla kan akışını düşürür. Tıkanmış arterler, böbrekler ve vücudun başka yerlerinde yüksek kan basıncı riskini arttırır.

  • İbrahim Saraçoğlu Böbrek Taşı Kürü Tarifi

    İbrahim Saraçoğlu Böbrek Taşı Kürü Tarifi

    Böbrek taşı bitkisel tedavi yöntemi arıyosanız, avakado yaprağı böbrek taşı kürümüzü deneyebilirsiniz. İbrahim saraçoğlu böbrek taşı kürü tarifi ile pek çok kişi bu derdinden kurtulmuştur. Yapılan araştırmalar avokado yaprağının özellikle kalsiyum oksalat böbrek taşının çözülmesinde ve erimesinde çok etkili olduğunu gösteriyor. Kalsiyum taşları böbrek taşlarının %75-%80’ini oluşturuyor.
    Avokado yaprağına böbrek taşını harekete geçirme, böbrek taşı düşürme gücü veren yaprağın özlerinde bulunan methyl-chavicol maddesidir. Bu madde sayesinde taşta oynama ve düşme meydana gelir.

    İbrahim Saraçoğlu böbrek taşı kürü

    Malzemeler
    Su
    Avokado

    Yapılışı

    • 1 çay bardağı (150 ml) klorsuz suyu kaynatın.
    • İçine aktardan aldığınız veya kendinizi kuruttuğunuz 1 tatlı kaşığı avakado yaprağını atın.
    • 8 dakika ocakta kısık ateşte pişirin.
    • Süzüp, akşam yemeğinden 2 saat önce için.
    • 5 gün uygulayın, 3 gün ara verin ve 20 güne bu şekilde tamamlayın.
    • Tekrar kürü yapabilmek için 20 gün geçmesi gerekir.

    Diğer avakado yaprağı böbrek taşı kürü tarifimiz için;

    • Bahçenizden veya aktardan taze avokado yaprağı temin edin.
    • 7 avokado yaprağını bir kase suyun içinde güzelce yıkayıp, tozlardan arındırın.
    • 1,5- 2 litre filtrelenmiş veya distile suyu tencereye koyun, yaprakları içine atın. Çeşme suyu yahut maden suyu kullanmayın.
    • Suyu 10-15 dakika kaynatın.
    • Daha sonra soğumaya bırakın.

    avakado_yapragi_böbrek tasi_1 avakado_yapragi_böbrek tasi_2 avakado_yapragi_böbrek tasi_3

    Kullanılışı: Gün boyu bu sudan için. Sabah aç karına ve geceleri en az 1 litre içmeniz böbrek taşlarından daha hızlı kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

    Böbrekler kanı ve idrarı toksinlerden arındırmaktan sorumludur.
    Böbrek taşı iki çeşittir.
    o Ürik asit taşları
    o Kalsiyum taşları

    Belli başlı böbrek taşı belirtileri
    -İdrarın renginde kahverengi veya kırmızıya dönme
    -idrarı kontrol edememe
    -mida bulandısı
    -kusma
    – taşlarda büyüme meydana geldikçe ağrıda artma

    Böbrek Taşı Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu 2 Kür Tarifi Tıklayınız

    Böbrek Taşını Düşürmenin Bitkisel Yolu Tıklayınız

    Böbrek taşı neden oluşur?
    Böbrek taşları idrarda bulunan bazı minerallerin kristalleşmesiyle oluşurlar. Taş oluşumunun nedeni tam olarak bilinenemekle birlikte bazı faktörlerin taş oluşumunu tetiklediği düşünülür.
    İşte böbrek taşı nedenleri;

    • Genetik faktörler, annenizde, babanızda veya dede yahut ninerilerinizde taş gibi böbrek sorunu varsa, sizde risk altındasınızdır.
    • Su içmemek, sıvı yetersizliği böbrek taşı oluşumunun en önemli nedenlerindendir.
      Buna mahal vermemek için günde 2-2,5 litre su içmelidir.
    • İlaçların yan etkisi.. bazı ilaçlarda kalsiyum oranı yüksektir, ve mide asidini yok ederler. Bu tür ilaçlar da böbrek taşına yol açabilir.
    • B6 ve magnezyumun düşük miktarda alınması olası böbrek taşı nedenlerindendir.
    • Böbreklerin şekilsel bozukluğu da taşa sebep olan durumlardandır.
    • Kalsiyum zengini gıdalardan çok fazla tüketmek kalsiyumum kristalleşip taşa dönmesine neden olur.

    [youtube id=”YfEjo6wvMBo” width=”600″ height=”350″]

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Böbrek Taşını Düşürmenin Bitkisel Yolu

    Böbrek Taşını Düşürmenin Bitkisel Yolu

    Böbrekler bedeni toksinlerden arındırır, fazla tuzları filtreler, kan basıncını düzenler. Böbrek taşını nasıl düşürebilirim? diye çözüm yöntemleri arıyorsanız, böbrek taşı bitkisel kürü
    makalemizdeki bildirilen tarifi uygulayabilirsiniz.
    Malzemeler
    250 gram maydanoz kökü
    250 gram bal
    1 su bardağı sızma zeytinyağı
    250 gram pudra şekeri
    250 gram limon ve kabuğu

    Yapılışı
    Limonu güzelce yıkayın. Kaynar suya atıp hemen çıkarmanız da limonu temizleyecektir
    4 parçaya bölüp blenderdan geçirin.
    Maydanoz kökü için de aynı işlemi uygulayın.( maydanozun kendisi değil, kökünü kullanacağınız)
    İkisini iyice karıştırıp içine pudra şekeri, bal ve zeytinyağını katın.
    Tüm malzemeyi karıştırın.

    Safra kesesi veböbrek taşınızı düşürmek için sabah aç karına ve gece yatmadan olmak üzere günde iki kez 1’er yemek kaşığı tüketin.
    Karışımı buzdolabında saklayın.
    Şayet kum varsa günde 2 tatlı kaşığı yeter.
    Bu yöntem böbrek taşlarını düşürmek için çok etkilidir.
    Bol su içmekte etkinliği artırır.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

     

  • Böbreklere Zararlı Besinler Nelerdir?

    Böbreklere Zararlı Besinler Nelerdir?

    Böbrek hastalıkları günümüzde çok rastlanılan sağlık sorunlarındandır. Böbrek taşı olanlar nasıl beslenmeliBöbreklere zararlı besinler nelerdir? makalemizde böbrek sağlığı için uzak durmamız gereken yiyeceklere yer verdik. Böbreklerimizde oluşan böbrek taşları genelde kalsiyum oksalat ve ürik asit taşlarıdır. Bu taşlar kalsiyum fazlalığı ve idrardaki fazla ürik asit nedeniyle oluşur. Bazı yiyeceklerden uzak durarak taş oluşumunu engelleyebiliriz

    Hayvansal Protein
    Böbrek sağlığını korumak isteyen kişiye yapılabilecek tavsiyelerden biri de hayvansal gıda alımına sınırlama getirmesidir. Dana eti hatta balık fosfor ve pürin içerir.
    Fosfor böbrek hastalarının çok tüketmemesi gereken bir mineraldir, keza pürin kandaki ürik asit içeriğini artırarak böbreklerinize zarar verebilir.
    Protein ihtiyacınızı bakliyat, proteini yüksek sebzelerden karşılayın.

    Oksalik Asit Açısından Yüksek Gıdalar
    Anti oksidanlar böbrekler için yararlıdır, fakat oksalik asit gıdalar veya okzalatlar değildir.
    Çay, kahve, üzüm, portakal, yeşil yapraklı sebzeler, böbrek hastalıklarının uzak durması gereken yiyeceklerdendir.
    Bu besinler böbrek taşı oluşumunu kolaylaştıran gıdalardır.

    Böbrek Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler Tıklayınız

    Sodyum İçeriği Yüksek Yiyecekler
    Böbrek hastaları için bilinen bir gerçek şu ki tuz onlara zararlı.
    Tansiyon ve böbreklerin çalışması yakından ilgili bir olaydır.
    Birindeki arıza diğerini de etkiler. Yemeklerinizdeki tuzu azaltmalı, turşu ve
    konserve gıdalardan uzak durmalıdır.

    Yüksek Potasyum İçeren Gıdalar
    Enginar, fasulye, barbunya, mercimek, pancar, pazı, kara lahana, kale, ıspanak, muz, incir, kayısı, avokado, kivi, mango, kavun, şeftali, portakal, papaya, armut, kuru
    patates, kabak, domates, kış kabağı, dolmalık kabak,
    krema, süt, fındık ezmesi, kakao, çikolata, yer fıstığı, yoğurt, potasyum yüksek potasyum içeren besinlerdendir.
    Bu gıdaların çok tüketimi vücutta su tutulmasına neden olarak böbreklere zarar verir.

    Yüksek Fosfor İçeren Gıdalar
    Çikolata sevenlerdenseniz size kötü haberimiz var.. Çikolata, süt ve süt ürünleri, fındık dahil olmak üzere tüm kakao ürünleri, kuru meyveler sık tüketmekten uzak durmanız gereken fosforlu gıdalardandır. Böbreklerde çok miktarda fosfor birikimi, kalsiyum emilimi sürecini engellemektedir.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Böbrek Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler

    Böbrek Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler

    Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, böbrek sağlığını korumak için yapılması gerekenler, makalemizi hazırladık.Böbreklerin sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz, neler yapmalıyız, bu sorularının cevabını makalemizde bulabilirsiniz.Bedenin sağlıklı olması, tüm organların düzenli işleyişiyle mümkündür.
    Vücutta bir yerde arıza olduğunda diğer uvuzlar da bundan olumsuz etkilenir.Böbreklerle ilgili bir sorun olunca, bu iş daha fazla önem arz eder.
    Organların, fonksiyonlarını doğru yürütebilmeleri için, böbreklerimiz de sağlıklı olmalıdır.
    Peki böbrekler neden bu kadar önemlidir? Böbrekler bir insanın yumruğu büyüklüğünde, fasulye şeklinde organlardır. Göğüs kafesinin altında bulunup, vücut için en önemli bazı işlevlere katılmaktadırlar.
    Böbrekler bedeni toksinlerden arındırmakta çok etkili bir roldedir. Vücut tarafından tüketilen her şey bedene gerekmemektedir.
    Böbreklerin görevi, toksin, üre ve ekstra tuzları filtrelemektir.
    İdrar üretimi böbreklerin önemli bir fonksiyonudur. Bu fonksiyon vücutta su seviyesini dengeler. Bu iki önemli işlevin yanı sıra, böbrekler vücutta, kan basıncı, kırmızı kan hücreleri ve asitlerin düzenlenmesinde çok aktiftirler.

     böbrek sağlığını korumak için yapılması gerekenler
    böbrek sağlığını korumak için yapılması gerekenler

    Diyet Kontrolü
    Yedikleriniz sizin insiyatifinizdedir.
    Marketler pek çok yiyecekle doludur,
    fakat sizin tercihiniz akıllı gıdalardan oluşmalıdır.
    Yapay tatlandırıcılardan, işlenmiş gıdalardan,
    dondurulmuş yiyeceklerden uzak durun.

    sigara içmeyin
    sigara içmeyin

    Sigarayı Bırakmak
    Sigara, böbreklere kan akışını yavaşlatarak, böbreklerin işleyişini olumsuz etkiler.
    Böbrek sağlığı için sigaradan uzak durun.

    böbrek sağlığı
    böbrek sağlığı

    Tıbbi Testler
    30 yaşından sonra düzenli olarak her sene check up yaptırmalıdır.
    Böylece tüm organların işleyişi kontrolümüz altında olup herhangi bir sorunda müdahale edebilelim.
    Özellikle ailesinde böbrek hastalıkları olanlar daim doktor kontrolünde kalmalıdır.

    böbrek sağlığı
    böbrek sağlığı

    Kan basıncını kontrol altında tutun
    Böbreklerin, kan basıncının düzenlenmesindeki rolü nedeniye,
    tansiyonun kontrol altında tutulması önemlidir.
    Yüksek kan basıncı böbrek hasarına neden olabilir.

     böbrek sağlığını korumak için yapılması gerekenler
    böbrek sağlığını korumak için yapılması gerekenler

    Egzersiz
    Spor insan yaşamında çok mühimdir.
    Böbreklerde dahil, bedenin hangi organın sağlığı söz konusu olursa olsun,
    organların düzenli çalışmasının yolu egzersiz yapmaktan geçer.
    Sporu yaşamanızın bir parçası haline getirmenizi tavsiye ederiz,
    en azından her gün en az yarım saat yürüyüş yapmalıdır.

    Böbreklerin sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz
    Böbreklerin sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz

    Bol Su İçmek
    Böbreklerin düzgün işleyişinin sağlanması yeterli sıvı alımıyla mümkündür.
    Az su içmek böbreklerin üzerindeki baskıyı artırarak sağlık sorunlarına yol açabilir.

    su için
    su için

    Kan Şekeri Kontrolü
    Diyabet ve böbrek sağlığı yakından ilişkilidir.
    Maksimum diyabetik hastalarda böbrek problemleri ortaya çıktığı bilinmektedir.
    Kan şekerinin dengede olması, sağlıklı böbrekler için önemlidir.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.