Etiket: bebeklerde astigmat

  • Bebeklerde Astigmat Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir?

    Bebeklerde Astigmat Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir?

    Bebeklerde görülen astigmatın oluşumu pek çok farklı nedenden kaynaklanabilmektedir. Kalıtsal yatkınlık, göz kapakları üzerinde bulunan kitleler ve uzun süre boyunca yakın mesafeden bakılma sonrası bebeklerde görülen astigmatın nedenleridir. Astigmat olan bebekler her ne kadar bulanık gördüğünü size sözel olarak ifade edemese de bazı farklı davranışları sonrası bebeğinizin astigmat olduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

    Bebeklerde Astigmat Belirtileri Nelerdir?

    Bebeklerde astigmat belirtileri dikkatle takip edilmelidir. Bebeğiniz rahatsızlığı nedeniyle farklı davranış biçimleri ile size rahatsızlığını anlatmaya çalışmaktadır. Bebeğinizde;

    • Ağrı nedeniyle başını tutarak sık sık ağlama,
    • Gözlerinde meydana gelen şiddetli kaşıntı nedeniyle sık sık ellerini gözlerine götürmesi,
    • Bakışlarında yorgunluk,
    • Kısık gözle bir noktaya bakması

    Fark etmeniz halinde astigmat teşhisini koyarak tedavi sürecine geçebilirsiniz.

    Bebeklerde Astigmat Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir? | 1

    Bebeklerde Astigmat İyileşir Mi?

    Yetişkinlerde astigmat tedavisi için lazer ameliyat veya gözlük kullanımı gerekmesi, bu tedavi süreçlerinden mahrum kalacak bebeklerde astigmat düzelir mi sorusunun sorulmasına yol açmaktadır. Yetişkinlerin aksine bebeklerde astigmat tedavisi göz egzersizleriyle mümkün olmaktadır.

    Bebeklerde Astigmat Nasıl Anlaşılır? Belirtileri Nelerdir? | 2

    Bebeklerde Astigmat İçin Yapılabilecek Egzersizler Nelerdir?

    Bebeklerde astigmat egzersizleri hastalığın teşhisi sonrası hemen uygulanmalıdır. Yetişkinlerin aksine astigmat tedavisi olmayan bebeklerde göz tembelliğine yakalanma riskinin yüksek olması, tedavi süreci için zaman kaybedilmemesi zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Uzmanlar tarafından astigmat tedavisi için harf çizme yöntemi tavsiye edilmektedir. Bebeğinizin kalem tutabildiği dönemde ona farklı bakış açılarına göre harf çizdirmek, bebeklerde kullanılan en yaygın astigmat egzersizleri arasında yer almakta olup belirli bir süre sonrasında bebeklerde görülen astigmat vakaları tarih olmaktadır.

  • Bebeklikten Çocukluk Dönemine Geçerken Ortaya Çıkabilecek Rahatsızlıklar

    Bebeklikten Çocukluk Dönemine Geçerken Ortaya Çıkabilecek Rahatsızlıklar

    Bebeklerin büyüme aşamasında rahatsızlıklar da gelişim kadar kendini göstermektedir. Bu rahatsızlıkların bir kısmı genetikken bir kısmı da çevresel olarak meydana gelebilmektedir. Siz de çocuğunuzun gelişim eğrisinde bir bozukluk ya da herhangi bir organının çalışmasında bir aksama seziyorsanız muhakkak uzmanınıza danışmalısınız.

    Bebeklerde Göz Rahatsızlıkları

    Bebeklerde astigmat rahatsızlığına çözüm bulabilmek için öncelikli olarak rahatsızlığın ilerlemesi önlenerek başlanmalıdır. Belirli bir yaşa geldikten sonra dinlendirici gözlükler ile ve ek müdahaleler ile rahatsızlığın üstesinden gelebilirsiniz.

    Bebeklerde ateş sonrası bazı organlarda tahribatlar meydana gelebilmektedir. Göz rahatsızlıklarının tek sebebi tabi ki bu değildir. Aynı zamanda çocukların genetik faktörler sebebi ile de gözlerinde bulanıklık, uzağı ya da yakını görememe gibi sorunlar meydana gelebilir.

    Lazer Tedavisi: Belirli bir yaşa geldikten sonra bu rahatsızlığın giderilebileceğinin ve lazer tedavisinin uygulanabileceği bilinmelidir. Tabi ki lazer için izin verilen yaş sınırı 18 üzeridir. Bu zaman dilimine kadar çocukların göz sağlığını farklı şekillerde koruma altına almak ebeveynlerin dikkati ile mümkün olacaktır.

    Bebeklikten Çocukluk Dönemine Geçerken Ortaya Çıkabilecek Rahatsızlıklar | 3

    Aşı Sonrası Ateşlenme Sorunu

    Bebeklerde ateş nasıl düşer sorusu ile alakalı olarak öncelikle ateşe sebebiyet veren sorunun ne olduğu bilinmelidir. Bu da uzman görüşü ile sağlanacaktır. Bebeklerde aşı sonrası da ateşlenmeler meydana gelebilmektedir. Bu sorunları aşabilmek için bir gün kadar beklemeli ve hafif bir biçimde soğuk kompres yapmalısınız. Aşılar vücuda verilen mikroplar olduğu için bebeğin vücudu bu mikroplara direnirken ateş gibi ters reaksiyon da meydana gelebilmektedir. Bebeklerde balgam gibi sorunlar da ateşli hastalıklar ve bronşit gibi kronik rahatsızlıklarda kendini gösterebilmektedir.

    Çocuğun ateşi kaç derece olmalı? Tıklayın !

    Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !