Etiket: bebek hastalıkları

  • Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Rezene Çayı Bebeğe Nasıl Verilir?

    Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Rezene Çayı Bebeğe Nasıl Verilir?

    Rezene, kolik ve sindirim zayıflığı olan çocuklar, bebekler için mükemmel bir bitkidir. Bebeklere rezene çayı nasıl verilir? makalemizde bebeğine bu çayı içirmek isteyen annelere bilgiler verdik. Rezenin bebeklere faydaları saymakla bitmez, sindirimi rahatlatıp, yiyeceklerin daha kolay hazmedilmesini sağlar, karın ağrısı, gastrointestinal sistem, şişkinlik ve gaz spazmını rahatlatma amacıyla kullanılan en pratik ve en güvenli doğal ilaçlardandır.

    Yalnız doktorunuza danışmadan asla bebeğinize veya çocuğunuza bu çayı içirmeyin. Bebeklere Yeni Doğan Bebeğe Rezene Çayı Verilir mi? 1 Aylık bebeğe rezene çayı verilir mi? Bebeğe rezene çayı nasıl hazırlanır?

    Rezene çayı yapmak için 1 bardak kaynar suya 1 veya 2 tatlı kaşığı ezilmiş rezene tohumu atın, kapağını kapatıp, 15-20 dakika demlemeye bırakın. Süzgeçten geçirip için.

    Bebeklerde gaz sancısı için rezene;

    Bebeklere rezene çayı nasıl yapılır? Kolik olan bebeklere(gazlı bebeklere) rezene çayı yapmak için; 2 çay kaşığı catnip bitkisi, 2 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı rezene tohumu, 1 çay kaşığı papatyayı karıştırıp, bir bardak kaynar suya atın ve 15-20 dakika demlemeye bırakın. Gün boyu bebeğinize ara ara içirin. Tarifini verdiğimiz bu çay emziren anneler ve gazlı bebekler tarafından içilebilir.

    rezene_cayi_bebeklere_nasil_verilir (1)

    2007 yılında Paula Gardiner tarafından ‘Amerikan Pediatri Akademisi Dergisinde’, yapılan çalışmada bebeklere günde 3 kez 1 çay bardağı Alman papatyası, mine çiçeği, meyan kökü, rezene ve naneden oluşan bitkisel çay verildi ve 8 gün için bebeklerin yüzde 57’sinde gaz sorunu ortadan kalktı.

    Dozaj
    Bitkisel tıbbi ürünler yapan bilimsel bir temeli firma olan ESCOP 0-1 yaş bebekler için günde toplam 1-2 tatlı kaşığı dövülmüş rezeneden oluşan çayın, günde 3-4 defa güvenle verilebileceğini bildiriyor. Yani kısaca bebeğinizde gaz, kolik geçmiyorsa 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı rezene atıp 10-15 dakika demleyin ve ara ara gün boyu bu bir bardak çayı içirin.

    Emziren Annelerde Gaz Yapan Yiyecekler Listesi Tıklayınız

    ABD’de yapılan araştırmalara göre, rezene, “genel kabul görmüş olarak güvenli bitkiler” statüsüne sahip olarak tanımlanmıştır. Çocuklar tarafından da rezene çayının içilmesinde bir mahsuru olmadığı bildirilmiştir.

    ABD’nin Ünlü Doktoru Peters Aile Sağlığı Rehberi kitabında bebeklerde gaz nasıl geçer? konusunda okuyucularına bazı tavsiyelerde bulunmuştur. Bebekler inek sütü olan formula mamalara karşı duyarlıdır, bebekte alerjiye neden olabilir, bu nedenle inek sütü, keçi sütü bebekler için uygun gıdalardan değildir. Emziren annenin gaz yapan yiyecekler yemesi de bebekte gaza sebep olan etmenlerdendir.

    İlgili Konular;

  • Çocuklar Yazın Neden Hastalanır?

    Çocuklar Yazın Neden Hastalanır?

    Hemen hemen herkes enfeksiyonların kışın olduğunu, havaların soğumasıyla birlikte üşütme ve mikropların yaygınlaştığını düşünür. Yani bir şeyler ters gittiğinde, sağlıkla alakalı bir sorun olduğunda bunu doğadan biliriz.

    Gerçekten de havalar soğudunda, okulda, kreşte veya kapalı olan ortamlarda virüsler daha kolay yayıldığı için çocuklarımız daha sık hastalanır. Kış aylarında çocuklarımızın sık hastalanmasına alışmış olabiliriz. Bazen hastalık daha çabuk atlatılırken bazen daha uzun ve yorucu olabilir. Peki yazın neden hastalanır çocuklarımız? Yaz aylarında çocuklarımızın daha sağlıklı olabilmesi için alabileceğimiz önlemler var mıdır?

    Çocuklar yazın neden hastalanır?

    Yazın havalar sıcak olmasına rağmen çocuklarda, öksürük, yüksek ateş, boğaz ağrısı görülür. Her hastalık üşütmeden kaynaklı olmayabilir. Virüsten veya başka bir çocuktan mikrop kapılması sonucu oluşmaz. Havalar sıcak olduğunda, bademcik enfeksiyonu virüslerden değil bakterilerden meydana gelir. Bu bakteriler vücudumuzda her zaman bulunan hali hazırda bekleyen bakterilerdir.

    İnsan vücudunun ağız ve boğaz yolunda milyonlarca bakteri bulunur. Bu bakterilerden bazıları zararlı ve bazıları da zararlı değil ve hatta aksine hastalık önleyicilerdir. Bu faydalı ve zararlı bakteriler arasındaki denge korunduğu sürece herhangi bir sorun olmaz. Fakat dost bakteriler herhangi bir şekilde zarar görür ve denge bozulursa, işte o zaman hastalık yaratanlar faaliyete geçer.

    Zararlı ve faydalı bakterilerin arasındaki dengeyi bozan en önemli faktör ise reflüdür. Sık hasta olan çocuklarda ve bebeklerde reflü daha fazladır.

    Reflü nedir?

    Reflü mide asidinin bir şekilde ağıza geri dönmesidir. Bu asit zararlı bakterilerden çok yararlı bakterilere zarar veriyor. Yararlı bakterilerin reflü nedeniyle azalması sonucu da zararlı bakteriler hastalıklara sebep oluyor. Bu nedenle çocuklarımızı reflüye sebep olacak gıdalardan uzak tutmalıyız.

    Rüflüye neden olan gıdalar nelerdir?

    Kafein içeren kakaolu gıdalar, dondurma, hamburger, patates kızartması, buzlu içecekler, gazlı içecekler, soğan ve sarımsak reflüye sebep olur.  Özellikle çikolata çok miktarda tüketildiğinde yemek borusu ile mide arasındaki kapağın gevşemesine ve mide asidinin ağız yoluna çıkmasına neden olur. Aşırı miktarda tüketilmese bile çikolata içeriğindeki kafeinden dolayı reflüye neden olan bir gıdadır. Gazlı içecekler ise özellikle yemekle birlikte tüketildiği zaman zaten artmış olan mide içi basıncını, içerdiği basınçlı gazın mide içinde serbest kalması ile daha da arttırır. Artmış olan bu basınç da mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasını kolaylaştırır.

    Çocuklarımızı reflüden korumak için nasıl beslemeliyiz?

    Çocuklarımızı reflüden korumak için fırında pişen, az yağlı az baharatlı basit meyve ve sebzelerle beslemeliyiz. Dondurmanın paketli ve çikolatalı olanı yerine meyveli olanını tercih etmeliyiz. Yemekten hemen sonra havuza girmek gibi fiziksel aktivitelerden uzak tutmalıyız. Yemek saatlerine sadık kalmalıyız. Özellikle yatmadan önceki iki üç saat içerisinde yemek yememesini sağlamalıyız. Yemekten sonraki yaklaşık bir saat fazla fiziksel aktivite yapmadan sakin kalmasını sağlamalıyız.

    Siz sağlıklı olursanız çocuğunuz da sağlıklı olur.

    Çocuğunuz için çikolatalı dondurmadan uzak durmak zor olacaktır elbette. Fakat her zaman söylediğimiz gibi çocuğunuza doğru bir alışkanlık kazandırmak istiyorsanız işe kendinizden başlamalısınız. Siz ne yapıyorsanız çocuğunuz da onu yapar. Siz sağlıklı beslenmeye dikkat ederseniz çocuğunuzda sizi örnek olarak daha sağlıklı beslenmeye istekli olacaktır.

    Kaynak: sevgilibebek.com

  • Bebeklerde Muz Alerjisi Belirtileri Ve Tedavisi

    Bebeklerde Muz Alerjisi Belirtileri Ve Tedavisi

    Muz, ilk katı gıdaya geçiş meyvelerindendir. Vitamin ve mineral dolu yapısı sayesinde bebeğiniz için besleyici harika bir yiyecektir. Bebeklerde muz alerjisi belirtileri nelerdir? makalemizde muzun bebeğinize dokunduğunu gösteren semptomlara yer verdik.

    Gıda alerjisi, çocuğunuzun bağışıklık sisteminin, alerjisi olduğu yiyecekteki proteine karşı aşırı hassas, duyarlı olduğu anlamına gelir. Kişinin vücudu bu proteini bir tehdit olarak görür, antikor salgılamaya başlar, bedeniniz ise antikorla protein savaşından yenik düşer ve çeşitli sağlıklı sorunları yaşarsınız. En sık rastlanılan alerji belirtileri ciltte döküntü, kusma ve ishaldir.

    Ciltteki belirtiler
    Ciltteki döküntüler ve diğer sorunlar, muz alerjisinin yaygın bir belirtisidir.
    Bebeğinize muz püresi verdikten sonra bu belirtilerin olup olmadığını gözlemleyin
    Kurdeşen
    Kırmızımsı şişlikler
    Egzama
    Kaşıntı hissi
    Dil iltihabı
    Yüz şişmesi
    Ağız inflamasyonu

    Gastrointestinal Sistem Sorunları:

    Bazı belirtiler de bebeğinizin gastrointestinal sistemi ile ilgilidir.Şayet muza alerjisi varsa, bebeğinize muz yedirdikten birkaç saat içinde bu semptomlarla karşılabilirsiniz.
    Karın ağrısı
    Mide bulantısı
    Kusma
    Ishal
    Gaz

    Solunum Yolu Semptomları
    Bebeğinizde muz alerjisi varsa, nefesle ilgili birkaç sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
    Nefes darlığı
    huysuzluk
    Göğüste sıkışma
    hırıltı
    burun tıkanması
    öksürük
    burun akıntısı
    bayılma

    Bebeklerde alerji nasıl tespit edilir?
    Bebeğinize katı gıdaları tek tek tanıtın ve yeni bir tanesini tanıtmak için 3 gün ara verin. Mesela bebeğinize muzu tanıttınız, diğer katı gıdalara geçmeden 3 gün bekleyip, bebeğinizde alerji gelişip gelişmediğini gözlemleyin, böylece bebeğinizin hangi yiyeceklere karşı alerjisi olduğunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

    Bebeklerde muz alerjisi nasıl geçer?
    Uzmanlar, bebeklerde 3 yaşına kadar, zaman zaman yiyecek alerjileryle karşılaşılabildiğini ve yapılacak en doğru şeyin alerjen maddeden uzak durup, bebeği aynı besin değerinde başka bir yiyecekle beslemek olduğunu bildiriyorlar.

    İlgili Konular

    Bebeklerde Alerji Hakkında Herşey İçin Tıklayınız

     

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir

     

  • Bebeklerde Kulakta Sivilce Neden Olur, Nasıl Geçer?

    Bebeklerde Kulakta Sivilce Neden Olur, Nasıl Geçer?

    Bebek aknesi, genellikle bebeklerin yüzünde ve kulak çevresinde görülen kırmızı yumrulardır. Bebeklerde kulakta sivilce neden olur, nasıl geçer? makalemizde sizlere bu konu hakkında bilgiler verdik.  Bebeklerde çıkan sivilceler için ekseri tedaviye gerek yoktur, çünkü birkaç haftada kendi kendine kaybolacaktır. Bebeğinizdeki sivilceler uzun zaman geçmesine rağmen iyileşmiyorsa, o zaman doktora başvurabilirsiniz. Bebeklerde akne oluşumunun nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, hamilelik sırasında annenin hormonlarındaki dalgalanma ile ilgili olabileceği yahut alerjik reaksiyon sonucu gerçekleşebileceği düşünülüyor.

    Bebeklerde görülen sivilceler aynı ergenlikteki akneler gibi ortası beyaz, kırmızı şişlikler şeklinde belirir.
    Bebeğinizdeki sivilceler beyaz şişlik şeklindeyse, iltihaplanma yoksa, bu kabarıklıklara milia denir ve yenidoğan bebeklerde sıkça karşılaşılan gayet doğal bir durumdur.
    Bebek cildinde sivilce teşkil etmeyen bir döküntü meydana gelmişse, egzama, su çiçeği yahut çevrede bir şeyle temas sonucu ciltte tahrişle gerçekleşmiş olabilir.

    Çoğu bebekte sivilceler haftalar hatta aylarca sürebilir. Çocuk hekimleri ve araştırmacılar bebeklerde akne nedenleri hakkında herhangi bir fikir birliği içinde değildirler. Birçok uzman aknenin gebeliğin sonunda annenin hormon düzeylerinin dalgalanmasının bir sonucu olabileceğine inanıyor.
    Bazı uzmanlara göre ise kumaşlarda kalan deterjan kalıntılarının ciltteki gözenekleri tıkar ve bunun sonucunda bebeklerde sivilce oluşur.

    Bebeklerde kulakta ve ciltte sivilce nasıl tedavi edilir?
    Sivilcelere günde 1 kez bebe sabunu sürüp, su ile durulayın.
    Yetişkin sivilceleri için kullanılan ürünleri asla denemeyin.
    Akne çok şiddetli ise, çocuk doktoru hafif bir sabun veya herhangi bir tedavi önerebilir, ancak tipik olarak hiçbir ilaç gerekli değildir, akne birkaç ay içinde zaten kendi kendine geçecektir.

    Ne zaman çocuk doktoruna gitmeli?
    Eğer akne uzun zaman geçmiyorsa ve ağrılı bir şekilde seyrediyorsa, çocuğunuzun cildinde yoğun tahriş görüntü varsa o zaman doktora gidilebilir.

    İlgili Konular

    Bebeklerde Akne Tedavisi Nasıl Yapılır? Tıklayınız

    Bebeklerde Sivilceye Çare Anne Sütü Tıklayınız

     

     

  • Bebeklerde Alerji Nasıl Önlenir?

    Bebeklerde Alerji Nasıl Önlenir?

    Alerji, insan vücudunun herhangi bir şeye aşırı tepki vermesidir. Bebeklerde alerji nasıl geçer? makalemizde bebeğinde alerji olan annelere bazı önerilerde bulunduk.

    Bebeğinizin giydiği kıyafetler ve yatağı %100 pamuktan yapılmış olmalı ve bebek çamaşırları yıkanırken kimyasal deterjanlar yerine doğal deterjanlar kullanmalı.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (1)

    Bebeği kucağına alan kişinin üzerinde de pamuklu giysiler olmalı, veya bebeği pamuklu bir battaniyeye giysiye sarıp öyle kucaklamalı.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (3)

    Emziren anne alerjiye sebep olabilecek yiyecek ve içeceklerden mümkün mertebe uzak durmalıdır, çünkü yediğin herşey süt yoluyla bebeğinize de geçecektir.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (4)

    Odayı sıkça havalandırın, bebeğinizin yanında asla sigara içmeyin.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (5)

    Kimyasal oda kokusu kullanmayın, bu oda kokuları çoğu kişide alerjiye neden olabilen maddelerden yapılırlar. Kendi oda kokunuzu doğal maddelerden, kendiniz yapabilirsiniz.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (9)

    Parfümlü deterjanlar burun ve akciğerde alerjiye neden olabilir. Çok fazla deterjan kalıntısı da cilt alerjisine yol açabilir.Evdeki kimyasal deterjanlardan kurtulup, doğal deterjanlara yönelin.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (6)

    Bebeğiniz kustuğunda veya altını değiştirirken ıslak mendil yerine, ılık su ile ıslattığınız pamuklu kumaşları kullanın.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (11)

    Banyodan sonra yumuşak, pamuklu bir bez ile bebeğin vücudunu kurutun. Hava kuru ise bebek cildini nemlendirmek için bebek yağı, nergis yağı veya zeytin yağı kullanın.

    Bebeğinizle temasa geçen kişilerin de üzerinde parfüm kokusu olmadığından emin olun.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (15)

    Bebeğiniz soğuk algınlığı geçirdiğinde biran önce ihmal etmeden tedavi ettirmeye bakın. Çocuklarda nezle, grip gibi vakalar zamanla alerjik astıma neden olabilirler.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (12)

    Bir anne olarak bebeğinize dokunan yiyecekleri deneme yanılma yoluyla tecrübe ederek kendiniz belirleyin ve bebekte alerjiye neden olabilecek yiyeceklerden onu uzak tutup alternatif gıdalara yönelin. Mesela bebeğinizin süte alerjisi varsa, sütün besin değerlerine yakın olan yoğurt yedirin.bebeklerde_alerji_nasil_gecer (13)

    1 yaşından önce bebeğinize bal vermeyin.

    Bebek mamasına şeker veya tuz eklemekten kaçının.

    İlgili Konular

    Bebeklerde Alerji Yapan Besinler Nelerdir? Tıklayınız

    Bebeklerde Gıda Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Tıklayınız

     

    bebeklerde_alerji_nasil_gecer (14)

  • Bebeklerde Kıl Kurdu

    Bebeklerde Kıl Kurdu

    Anneler olarak evlatlarımızın sağlığı bizler için çok önemlidir. Bebeklerde kıl kurdu nedir, nasıl geçer? makalemiz çocuğunda kıl kurdu enfeksiyonu olup deva arayan kişilere yardımcı olmak için hazırlanmıştır.Kıl kurtları birçok kişinin karşı karşıya en yaygın enfeksiyon türlerinden biridir. Her yıl, binlerce insan kıl kurdu enfeksiyonuna maruz kalmaktadır. Bu enfeksiyona yakalanma riski bebeklerde ve çocuklarda daha fazladır. Bebeğinizde kıl kurdu gördüğünüzde ebeveynler olarak canınız sıkılmış, kendinizi çaresiz hissetmiş olabilirsiniz, asla üzülmeyin! kıl kurdu atlatılması zor bir hastalık değildir. Kıl kurtları sindirim sistemini etkileyen küçük beyaz solucanlardır.
    Hijyene bu kadar dikkat ederken, bebeğimde neden kıl kurdu çıktı diye kendi kendinize sorabilirsiniz, şunu bilin ki kıl kurdunun tek nedeni hijyene dikkat etmemek değildir. Pek çok sebepten kaynaklanabilir.

    Bebeklere kıl kurdu nasıl bulaşır?
    Oyuncaklar
    İç çamaşırları
    Tuvalet ve banyolar
    Kreşteki masa ve sandalyeler
    Dışarıda yenilen yemekler
    Bedeninde kıl kurdu olan biriyle temasta bulunmak.

    Yumurta bebeğinizin vücuduna girdikten sonra, sindirim sisteminde, bağırsaklarda görülmeye başlarlar. Daha sonra, dişi solucanlar anüs çevresine yumurtalarını bırakır ve tedavi edilmezse bu kısır döngü sürekli devam eder.

    Bebeklerde Kıl kurdu belirtileri, Bebeklerde ve küçük çocuklarda kıl kurdu semptomlarından bazıları şunlardır;
    -Kıl kurdu enfeksiyonunun görüldüğü anüs ve çevresinde kaşıntı.
    – Bebeğiniz küçükse acısını, sıkıntısı sürekli ağlayarak, huzursuz bir şekilde uyuyarak belli eder.
    -Bazı nadir durumlarda, kusma ve mide bulantısı da görülebilir.
    -Anüs ve vajina çevresindeki tahriş olmuş cilt de kıl kurdu enfeksiyonun bir göstergesi olabilir.bebeklerde_kil_kurdu (1)

    Teşhis
    Doktorlar tarafından tavsiye en sık tanı yöntemi bir şeffaf bant yardımı ile anüs alanı çevresinde yumurta ve solucanların varlığını kontrol etmektir.
    Solucanlar en aktif gece saatlerinde görüldüğünden bu kontrol yöntemini en iyisi gece uygulamaktır.
    Doktor bantı kontrol edip, gerekli ilaçları yazacaktır.

    Diğer bir kolay bir yöntem ise tuvaleti veya banyo alanını kontrol etmektir.
    Şayet küçük beyaz iplik benzeri solucanlar bulursanız kıl kurdu enfeksiyonu için bebeğinizi kontrol edebilirsiniz.

    Bebeklerde kıl kurdu nasıl geçer?
    Bebeklerde kıl kurdunu geçirmek için evde de çeşitli yöntemleri deneyebilirsiniz.

    Sarımsak
    Sarımsak en güçlü antibiyotiklerdendir.
    Sarımsağı ezip hamur kıvamına getirin, ardından vazelinle karıştırın.
    Elde ettiğiniz doğal kremi kalçaya ve kıl kurdu olan yerlere sürün.bebeklerde_kil_kurdu (2)

    Üzüm Özü
    1 bardak suya 10-12 damla üzüm özü damlatın.
    Bebeğinize haftada 3-4 kez bunu içirin.

    Hastalıklarda en önemli husus enfeksiyona yakalanmadan tedbirini almaktır.
    Bebeklerde kıl kurdu oluşumu nasıl önlenir?
    Bebeğinizin ve kendinizin ellerinizi her yemekten önce ve sonra yıkayın.
    Tırnaklar düzenli kesilmeli, uzatmaktan kaçınmalıdır.
    Banyo ve tuvaletlerde hijyene dikkat edilmeli, en azından haftada 1-2 kez bu yerler yıkanmalıdır.
    Bebeğinizi taze sebze ve meyve suları gibi sağlıklı gıdalarla besleyin, şekerli, yüksek karbonhidratlı ürünlerden uzak tutun.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Bebeklerde Sivilceye Çare Anne Sütü

    Bebeklerde Sivilceye Çare Anne Sütü

    Bebeklerde sivilceye çare anne sütü, devayı uzaklarda aramayın! makalemizde bu konuda bilgiler bulabilirsiniz.

    Anne olmak, bir çocuğun sorumluluğunu almak, onu sağlıklı bir şekilde büyütmeye çalışmak emek isteyen şeylerdendir. Bebeklerde yüzde sivilce nasıl geçer? makalemizde bebeğinde akne olan annelere önerilerde bulunduk. Bebeklerde sivilcenin yetişkin aknesi ile benzer nedenlerden olabildiği aklınıza gelebilir. Fakat bebek aknesi tamamen ayrıdır ve yetişkin aknelerinde olduğu gibi doğal yollarla da şifa bulabilir. Tıbbi adı Eritema toxicum neonatorum olan bebek aknesi genelde iltihaplı sivilce olarak değil de doğumdan 3-4 hafta sonra ciltte kabartı, kızarıklık olarak kendini gösterir.

    Bebek aknesinin ana nedeni yağ bezlerinin hormonal stimülasyonudur. Bebek tarafından üretilen hormonlar normalde akne sorunlardan sorumlu değildir, fakat bebeğin plasenta yoluyla anneden aldığı hormon nedeniyle ciltte küçük sivilcelenmeler meydana gelir. Bu sivilceler, alın, burun ve yanaklar başta olmak üzere bebeğin bedeninin her yerinde görünebilir.bebeklerde_yuzde_sivilce (1)

    Bebeğiniz akneden muzdarip ise, bu durum bebeğinizin sağlıksız olduğu anlamına gelmez.Hatta, salgılanan hormonlar bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebek aknesi yenidoğan bebeklerde oldukça yaygındır, bebeklerin yaklaşık% 20’si bebek aknesinden muzdariptir.  Bebeklerde sivilce geçici bir sorundur , sivilcelenme 2 haftadan daha uzun sürmeyecektir, ev ilaçları yardımıyla hızlı bir şekilde bebek akne tedavisini gerçekleştirebilirsiniz

    Bebeklerde ilk ay ciltte sivilcelenme görülebilir. Bu dönemde onlar için en önemli besin kaynağı anne sütüdür. Şayet emziren bir anne iseniz yedikleriniz süt yoluyla bebeğe geçecektir, yediklerinize içtiklerinize dikkat ederek bebeğinizi sivilcelerden kurtarabilirsiniz.

    Anne Sütü Nasıl Artar?Çözüm Yolları İçin Tıklayınız

    Anne sütü laurik asit özleri ile bebek sivilcesi için en doğal ve en güvenlir çözümdür, antimikrobiyal ve antibakteriyel bir sıvıdır, sivilceyi geçirmekte oldukça etkilidir. Akne saldırılarından bebeğinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda cildi nemlendirir, yatıştırır.
    Anne sütünü dilerseniz bebeğin tüm yüzüne, dilerseniz de yalnızca sivilce olan yerlere pamukla sürebilirsiniz.
    20 dakika bekletin.
    Islak ve ılık bir bezle bebeğinizin yüzünü silin.
    Şifa bulmak için günde üç kez uygulayın.

    Bebeklerde Akne Tedavisi Nasıl Yapılır? Tıklayınız

    bebeklerde_yuzde_sivilce (2)

    Karahindiba kökü kadın üreme sistemininde hormonal dengeyi korumak için önerilen bir bitkidir. Karahindiba çayı alımı annenin yanı sıra bebek için de yararlı olacaktır. Karahindiba kökü akneye neden olan bakterilerin yok edilmesine yardımcı şifalı bitkilerdendir. Emziren anne karahindiba çayı içiyor ise, çocuk anne sütü yoluyla karahindibanın bu etkisinden yararlanabilir.

    bebeklerde_yuzde_sivilce (3)

    Malzemeler
    Yarım su bardağı ısırgan otu
    1 kase su
    Limonotu
    Karahindiba

    Yapılışı
    1 kase suya bir kaç karahindiba kökü, yarım su bardağı ısırgan kökü, biraz limon otu ve kırmızı ahududu atıp kaynatın 15-20 dakika demlemeye bırakın.
    Süzüp içine bal ekleyip günde 3 kez için.
    Önceden hazırladığınız bu çayı buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • 2015 Aşı Takvimi Çizelgesi

    2015 Aşı Takvimi Çizelgesi

    Gözümüzün nuru, sevgili evlatlarımızın hasta olmaması için aşı çok önemlidir. 2015 Aşı takvimi cetveli makalemizde bu sene doğan bebeklerin vurulması gereken aşıları yayınladık. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından her çocuğun, Sağlık Bakanlığı aşı takviminde yer alan tüm aşıları ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

    Doğumda Anında
    Hepatit B Aşısı 1. Doz

    1. Ay Aşısı (30 Günlük)
    Hepatit B Aşısı (2. Doz)

    2. Ay Aşısı (60 Günlük)
    1. Karma Aşı
    ( Difteri + Boğmaca + Tetanoz +Menenjit + Çocuk Felci)
    1 .Doz Zatürre Aşısı + Rotavirüs Aşısı
    BCG Aşısı ; Sağlık ocağında yapılmalıdır.

    3. Ay Aşısı (90 Günlük)
    2. Karma Aşı
    ( Difteri + Çocuk Felci+ Tetanoz + Boğmaca + Menenjit )

    4. Ay Aşısı (120 Gün)
    3.Karma Aşı
    ( Boğmaca+ Difteri + Tetanoz + Çocuk Felci + Menenjit )
    2.Doz Zatürre Aşısı Vurulacak

    6. Ay Aşısı (180 Gün)
    Hepatit B 3.Doz ve Zatürre Aşısı

    12. Aylık Bebek
    Kızamık + Kabakulak + Kızamıkçık
    (Priorix veya Trimovax ya da MMR 2)

    13. Aylık Bebek
    Su Çiçeği Aşısı

    15. Aylık Bebek
    Hepatit B 4.Doz Vurulacak

    18. Aylık Bebek
    Karma Aşı
    (Tetanoz+ Difteri + Boğmaca + Menenjit ve Çocuk Felci)

    24. Aylık Bebek
    Hepatit A Aşısı 1.Doz

    30. Aylık Bebek
    Hepatit A Aşısı 2.Doz

  • Bebeklerde Kabızlık Nasıl Geçer? Ne Yapmalı?

    Bebeklerde Kabızlık Nasıl Geçer? Ne Yapmalı?

    Bebeklerde kabızlık hem bebek hem de ebeveynler için zor bir durumdur. Bebeklerde kabızlık nasıl çözülür? bebeklerde kabızlık sorunu nasıl giderilir? makalemizde bebeğinizi kabızlıktan kurtarabilecek yöntemlere yer verdik.

    bebeklerde_kabizlik (1)
    Bazı gıdalar kabızlık yapıcıdır, dışkıyı sertleştirir. Bebeğinizde bu gıdaların tüketimini azaltın.
    O besinler şunlardır:
    pirinç
    muz
    pişmiş havuç
    peynir
    yoğurt
    beyaz ekmek
    makarna
    Aşırı patates tüketimi

     

    bebeklerde_kabizlik (2)
    Bebeğinize lif oranı yüksek, dışkıyı yumuşatan gıdalar verin.
    Bu yiyecekler şunlardır
    Elma
    şeftali
    kayısı
    armut
    erik
    bezelye

    Bebeklerde Kabızlık İçin Bitkisel Çözüm Tıklayınız

    bebeklerde_kabizlik_tedavisi
    Bebeğinize günde 2 kez meyve suyu için.
    Erik gibi sorbitol, kafeik asit ve dihydrophenylisatin içeren meyveler kabızlıktan
    kurtulmaya yardımcıdır. Evde erik kaynatıp, soğutup içirebilirsiniz.

     

    bebeklerde_kabizlik (4)
    Masaj bebeği rahatlatan, bağırsaklarını harekete geçiren etkenlerdendir.
    Bebeğinize masajı nasıl yapabilirsiniz? öğrenmek için linkimiz size yardımcı olacaktır.

    Bebek Masajı Hakkında Herşey! Tıklayınız

     

    bebeklerde_kabizlik (5)
    Bebeğinizin bağırsaklarını hareket ettirmenin bir yolu da bisiklet çevirme şeklinde bacaklarını hareket ettirmektir.
    Bunun için yapmanız gereken;
    Bebeğinizi sırt üstü yatırın, ayaklarını tutup, bisiklet çevirir gibi hafif hızlı fakat
    dikkatli bir çekilde hareket ettirin.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Bebeklerde Egzama Nedir? Nasıl Geçer?

    Bebeklerde Egzama Nedir? Nasıl Geçer?

    Ebeveynlerin yaklaşık %20’si bebeklerinde egzama ve diğer cilt hastalıklarından muzdariptir. Bebeklerde egzama nedir? nasıl geçer makalemiz bebeğinde egzama
    olan anne ve babalara yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Egzama ciltte kırmızılık, döküntü, pullanma şeklinde kendini gösteren deri
    hastalığıdır. Yaygın olarak kollarda ve bacaklarda, bedenin diğer bölgelerinde hatta yüzde görülebilir.

    bebeklerde_egzama (1)
    Süt, yüksek asit içeren meyveler, bazı koruyucular ve renklendirici maddeler, yumurta ve deniz ürünleri egzamayı tetiklediği bilinen yiyeceklerdir.
    Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin ve ne yediğinde egzamasının arttığını gözlemleyip bu yiyeceklerin tüketimini azaltın.

    bebeklerde_egzama (2)
    Bazı giysiler, bebek losyonları, kullandığınız deterjanlar da egzamaya neden olabilen etkenlerdendir.
    Tecrübe ederek bebeğinize neyin dokunduğunu belirleyin.

    Bebeklerde Egzama Nasıl Geçer? Makalemizi Okumak İçin Tıklayınız

     

    bebeklerde_egzama (3)
    Bebeğinizi banyo yaptırırken çok sıcak su yerine daha ılık suyu tercih edin, böylece cildinin çok kurumasını önleyebilirsiniz.

    bebeklerde_egzama (4)
    Çocuğunuzun kimyasalla temasını en aza indirgemek için, şampuanlama ve sabunlama işini banyo bitimine doğru yapın.

    bebeklerde_egzama (5)
    Bebeğinizin cildini nemlendirmek, egzama oluşumunu önlemek için doğal bebe losyonları kullanın.

    bebeklerde_egzama (6)
    Bebeğinize cildin hava almasına izin veren pamuklu giysiler giydirin.
    Yün, jarse gibi kumaşlardan uzak durun.
    Bebeğinizin giysilerini yıkarken organik deterjan kullanın.

    bebeklerde_egzama (7)
    Aldığınız pek çok tedbire rağmen egzama geçmediyse üniversite hastanesinin bir cildiye uzmanına başvurup gerekli tetkikleri yaptırın.

    bebeklerde_egzama (8)
    Egzamalı bölgelere doktorunuzun verdiği hafif kortizonlu kremleri kullanabilirsiniz.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.