Etiket: bebek emzirme tekniği

  • Bebekler Nasıl Doğru Emzirilir?

    Bebekler Nasıl Doğru Emzirilir?

    Bebek emzirme yöntemleri özellikle doğru bebek beslenmesi ve gaz sorunları yaşamaması açısından önem taşımaktadır. Bebeğin memede kalması aktif olarak emzirme anlamına gelmez. Bebeğin memeyi tam olarak kavradığından emin olmak gerekmektedir. Bebeği emzirirken nasıl tutmalı:

    • Bebek sol memeyi emerken, anne sağ elinin 4 parmağı memenin altında kalacak şekilde emmeyi desteklemelidir. Daha sonra baş parmağı ile arada göğsü yukarı aşağı ovalayarak süt akışını sağlamalıdır.
    • Meme başı ve kahverengi bölge, bebeğin ağzını dolduracak şekilde kalmalıdır.
    • Bebeği tutarken ve emzirirken, burun deliklerinin açık olmasına dikkat edilmelidir.

    Bebek Nasıl Emzirilmeli?

    Yenidoğan bebek emzirme teknikleri bebeğin sağlıklı ve düzenli beslenmesi için önemlidir. Bebeği en az 15 dakika boyunca emzirmek gerekmektedir. İlk memeyi 15 dakika emdikten sonra ikinci memeyi de 15 dakika emmeli ve bu iki beslenme arasında bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Bebek ne kadar emzirilmeli sorusunun yanıtı ise 2-3 saatte bir olmasıdır. Özellikle yeni dünyaya gelen bebekler 2 saat ara ile mutlaka emzirilmelidir.

    Bebekler Nasıl Doğru Emzirilir? | 1

    • Emzirme sırasında rahat bir pozisyonda olmanız gerekmektedir. Ayağınızın altına destek ve kolunuzun altına yastık alabilirsiniz.
    • Bebeğin yalnızca başı değil, tüm vücudu size dönük olmalıdır.
    • Bebekle göbek göbeğe temas etmeniz gerekir.
    • Bebeğiniz göğüs ucunun tamamını almalıdır. İlk kavrama anında biraz acı duyulabilir ancak ritmik emmeye başlandığında acı duyulmamalıdır.
    • Emzirme düzene girene dek iki meme de düzenli olarak verilmelidir.

    Bebek İlk Günlerde Hangi Sıklıkta Emzirilmeli?

    Yeni doğan bebek hangi aralıklarla emzirilmeli iki saatte bir olmaktadır. Yeni doğan bebekler ilk 10 gün boyunca 2 saat gibi sık aralıklarla emzirilmelidir. Bebeğin düzenli olarak emzirilmesi, sindirim sisteminin de düzenli olarak çalışmasını sağlayacaktır. Özellikle ilk 20 günde, 2 -3 saat aralıklarla emzirme, gaz problemlerinin yaşanmaması için önem teşkil etmektedir. Eğer bebek huysuzlanıyorsa, yeterli emmiyorsa, memeye geldiğinde hemen uyuyor ya da çok kısa aralıklarla emmek istiyorsa, yeterli beslenmediği anlamına gelebilir. Bu gibi durumlarda anne memesini sağabilir ve süt akışını başlatabilir. Emzirmeye her defasında farklı göğüsle başlamanız önemlidir.

    Anne adaylarına emzirme rehberi Tıklayın !

    Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları Tıklayın !

    Emzirmeyle ilgili annelerin bilmesi gerekenler  Tıklayın !

    Bebeği Memeden Kesmek Zamanı Ve Süreci Tıklayın !

  • Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları

    Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları

    Lohusalık dönemi içerisinde yer alan ve annelerin en çok duygusallaştığı bebek emzirme durumu hakkında sizlere önemli bilgiler sunacağız. Birçok anne adayı bebeğinin doğumuyla birlikte nasıl sağlıklı emziririm düşüncesinde olmaktadır. Buna yönelik birçok annenin de yanlış tekniklerle emzirme işlemini yapmaktadırlar.

    Bebeğinizi Emzirirken Dikkatli Olun

    Bebeğinizi emzirirken sürekli kendisine sarılın ve tüm vücudunu kavrayın. Emzirme işleminde en sevdiği tarafından tutarak emzirin. Aynı tarafta bulunan kolunuzla ona destek verin ve gizinle göğüs göğse gelecek şekilde, çenesi de göğüs hizanızda yatıyor biçiminde olmalıdır. Ağız göğüste ve meme ucuyla aynı bir hiza içerisinde olmasına da dikkat edin. Kucak bölgesinde olacağından bir yastık ile bebeğinizi desteklemekte fayda var.

    Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları | 2

    Doğru Tekniklerle Bebek Emzirmenin Yolları

    • Serbest bir halde olan elinizi bebeğinizin hemen göğsüne doğru götürün. Bebeğinizin bu kapsamda ağzını iyice geniş bir şekilde açması gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek için göğüs ucunuzu bebeğinizin alt dudağına değdirerek bebeğinizin ağzını iyice açabilmesini rahatlıkla sağlayabilirsiniz.
    • Bebeğinizin ağzı geniş bir şekilde açıldığı gibi vakit kaybetmeden bebeğinizi hızlıca göğsünüze doğru yöneltin. Bebeğin meme ucu başta olmak üzere meme ucu etrafını kapsayan koyu renge sahip bölgeyi iyice ağzına aldığından emin olmalısınız.
    • Bebeğiniz süt emerken ağzının iyice geniş olmasıyla birlikte, iki dudağının da dış kısma doğru açılmakta olduğunu hissedip görebileceksiniz.
    • Bebeğiniz bu durumda tatmin olduktan sonra göğsünüzü bırakacaktır. Bu durumda aynı zamanda emme durumu da son bulacak. Eğer bebeğinizin yeteri kadar beslendiğini düşünüyorsanız ya da bir acıdan kaynaklı olarak göğsünüzü bırakmasını istiyorsanız, asla bebeği hızlıca çekmemeniz gerekmektedir. Bunu daha sağlıklı bir formatta yapabilmek için temiz olduğunu düşündüğünüz küçük parmağınızı bebeğinizin ağız kenarına yerleştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan bebeğinizin burnunu çok hafif bir şekilde sıkmanızla da bebeğiniz süt emmeyi kesecektir.

    Önemli Not: Bebeğinize daha bol ve sağlıklı süt sağlamak istiyorsanız bunun için hemen yukarıda bahsettiğimiz tüm adımları uygulamanız gerekmektedir. öte yandan emziren annelerin her fırsatta sutyen giymesi faydalı olmaktadır. Ek olarak tercih edilecek olan sutyenlerin pamuklu ve bol olanı tercih edilmesi daha katkı sağlayacaktır.

    Emzirme Teknikleri Ve Meme Verme Yöntemleri için Tıklayın !

    Emzirmenin Yararları Nelerdir ? Tıklayın !

    Anne sütünü artırmak için altın öneriler Tıklayın !

    Emzirme Döneminde Bebeğe Gaz Yapan Yiyecekler için Tıklayın !

    Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Tıklayın !