Etiket: bebek dişleri

  • Biberon Çürüğü nedir ? Biberon Çürüğünden Nasıl Korunmalı?

    Biberon Çürüğü nedir ? Biberon Çürüğünden Nasıl Korunmalı?

    Biberon çürüğü nedir; Biberon çürükleri ya da günümüzdeki adıyla erken dönem çocukluk çağı çürükleri bebeklerin özellikle üst ön süt dişlerinde başlayan ve diğer dişlere de hızla sıçrayan ve çok çabuk ilerleyen yaygın çürük tipidir.

    Bebeklerin ya da çocukların emzirme sırasında ya da biberonla ağzında uyuya kalmasıyla oluşur. Burada çürüğü oluşturan biberon değil, biberonun içerisindeki şekerli, ballı ya da pekmezli süt, mama ya da anne sütüdür. Bu şekerli sıvıların tüm gece boyunca dişlerle temas etmesi süt dişlerinin hızlı bir şekilde çürümesine yol açar.

    Biberon çürükleri ilk olarak dişlerin minesinde tebeşirimsi beyaz lekelenmeler ile başlayıp mineden madde kayıplarıyla birlikte sarımsı kahverengi bir görüntü verirler. Çoğu zaman aile dişlerdeki çürüğü fark ettiğinde çürükler oldukça ilerlemiş olur. Biberon çürüklerinin erken teşhisi oldukça önemlidir. Erken başlangıçta çocuk diş doktorunuzun vereceği beslenme tavsiyeleriyle ve yapacağı koruyucu uygulamalarla biberon çürüğü kontrol altına alınabilir. Ancak geç kalındığı zaman dişlere kanal tedavisi gerekebilir ya da dişlerin çekimi gerekebilir.

    Biberon çürüğünden korunmak için, bebeğinizin ağzında, içerisinde şekerli sıvılar bulunan biberonla uykuya dalmamasını sağlayın. Her beslenmeden sonra dişlerini temiz bir bez ya da yumuşak kıllı bir diş fırçası ile temizleyin eğer temizleyemiyorsanız biberon içerisine su koyarak ağzın en azından çalkalanmasını sağlayın. En önemlisi de bebeğinizi ilk dişleri çıktıktan sonra düzenli olarak bir pedodontiste götürmelisiniz.

    Biberon Çürüğü Nasıl Geçer? Tıklayın !

    DR. PINAR KARATABAN (PEDODONTİST)
    İMPLADENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ
    Mimar Sinan Cad. No:8/1 Maltepe-İSTANBUL
    e-mail : pinarkarataban@impladent.com.tr          www.impladent.com.tr
    Telefon : 0216 370 01 87

  • Bebeklerin Diş Çıkarma Evresi En Kolay Nasıl Atlatılır?

    Bebeklerin Diş Çıkarma Evresi En Kolay Nasıl Atlatılır?

    Bebeklerde diş çıkarma evresi gelişim süreci içerisinde en zor tamamlanan aşamaların başında gelmektedir. Bu süreç içerisinde bebekler kadar anne babalar için de oldukça zor bir biçimde geçmektedir.

    Yeni annelerin kendini bu sürece şimdiden alıştırması gerekmektedir.  Bebeklerde diş çıkarma süreci içerisinde bazı ateşlenme sorunları ve bebeklerde normalde olmayan huysuzluklar kendini gösterebilir. Olabildiğince anlayışlı birer ebeveyn olarak bebeklerin diş çıkarma evresini psikolojik olarak da bedensel olarak da yıpranmadan geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

    Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

    Bebeklerde diş çıkarma belirtileri denildiği zaman akla ilk olarak gelmesi gereken noktalar şu biçimdedir;

    • Bebeklerin ağızlarında tükürük ve salya birikiminde artış meydana gelebilir.
    • Bebekler dişlerini kaşımak maksadı ile hemen hemen buldukları bütün ürünleri ağızlarına götürmeye çalışırlar.
    • Dişlerini kaşıyacak herhangi bir eşya bulamazlar ise ellerini yumruk yaparak ağızlarına sokarlar.
    • Huzursuzluklar eskisinden çok daha sık bir biçimde meydana gelir.
    • Ateşlenmeler de bu sürecin olmazsa olmaz parçalarından bir tanesidir.

    Özellikle hassas bünyeye sahip bir bebeğiniz varsa bu süreç daha da zorlayıcı olabilir. Bebekleri olabildiğince rahatlatacak ve onların huzursuzluklarını dindirecek olan aktivitelere odaklanılması gerekmektedir.

    Bebeklerin Diş Çıkarma Evresi En Kolay Nasıl Atlatılır? | 1
    Baby. Cute Smiling Baby Girl

    Diş Çıkarma Sırasında İlk Hangileri Bulunmaktadır?

    Bebeklerde diş çıkarma sırası hakkında ilk olarak bilinmesi gereken nokta ön dişlerdir. Çocukların 6-12 ay içerisinde dişleri çıkmaya başlayacaktır. Bu dişlerin çıkma aşaması arka dişler kadar zorlayıcı olmayacaktır. Bebeklerde ateş yapan asıl dişler bu ön dişler değil ağzın arkalarında oluşacak olan dişlerdir. Bebeklerde ateş nasıl düşer sorusunun yanıtını ararken olabildiğince ilaçsız olan yöntemleri kullanmanız sizin için çok daha mantıklı olacaktır.

    Bebeklerde Diş Çıkarma Ağrısını Rahatlatan Müthiş Tavsiyeler

    Bebeğim Diş Çıkarıyor Ateşi Çok Yüksek Ne Yapmalıyım?

    Diş Çıkaran Bebek Nasıl Rahatlatılır? Tıklayın !

    Bebeklerde Gaz Yapan Besinler Ve Gaz Problemi Nasıl Geçer? Tıklayın !

    Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !