Etiket: bağırsak sağlığı

  • Bağırsak İltihabının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü

    Bağırsak İltihabının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü

    Bağırsak iltihabı nasıl geçer ve doğal yöntemler arıyorsanız sizlere önerilerimiz.. Bağırsak iltihabının doğal yöntemlerle çözülmesi için uygulanabileceklerden bazıları şunlardır:

    • Doğal Yoğurt: İçeceklere, meyvelere veya sebzelere yoğurt karıştırılabilir. Ayrıca bunun haricinde her gün bir kase yoğurt yenmelidir. Laktik asit üretimine katkı sağladığından, bağırsakta barınan zararlı maddelerin de yok edilmesini sağlar.
    • Patates Suyu: Çiğ bir patates rendeleyip, süzülmeli ve süzüldükten sonra suyu içilmelidir. Bu işlem günde 2-3 kez tekrar edilmelidir. Patates bağırsak aktivitelerini arttıran maddeler bakımından zengin bir besindir.
    • Pirinç Suyu: Bir demlik suda iki yemek kaşığı kadar pirinç kaynatılmalıdır. Sonrasında ılıması beklenmelidir. Ilıdıktan sonra süzülüp içilmelidir. Bu işlem günde 1-2 defa yapılabilir.
    • Keten Tohumu Suyu: 1 bardak suya 1 yemek kaşığı keten tohumu koyularak bir gece boyunca bekletilmelidir. Ertesi gün bu karışım süzülmelidir. Sonrasında her gün bir bardak içilmelidir.

    Bağırsak İltihabının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü | 1

    Bağırsak Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?

    Bağırsak hastalıklarının belirgin bazı belirtileri şunlardır:

    • Dışkıda kan görülmesi
    • Sık sık ishal olunması
    • Karna aniden kramp girmesi
    • Kilo kaybının istemsiz bir şekilde yaşanması
    • Kansızlık

    Bağırsak Hastalıklarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

    Bağırsak hastalıklarında dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları şunlardır:

    • Bol sıvı tüketilmelidir.
    • Tuvaletin gelmesi durumunda beklenmemelidir.
    • Maden suyu ve bitki çayı gibi faydalı içecekler tüketilmelidir.

    Huzursuz Bağırsak Sendromu Tıklayın !

    İrritabl Barsak Sendromu Neden Olur? Tıklayın !

  • Bağırsak Dostu Gaps Diyeti Nasıl Yapılır?

    Bağırsak Dostu Gaps Diyeti Nasıl Yapılır?

    Diyet programlarının tamamında ve zayıflama formüllerinde temel hedeflerden biri, metabolizmanın hızlandırılmasıdır. Doğal yağ, lif, vitamin, mineral ve protein içeriği bakımından zengin yiyeceklerin alınması, diyetin daha başarılı olması ve hızlı etki sağlamasına olanak sunar.

    Formda olmak, sağlıklı beslenmek ve ideal kilonuza kavuşmak için GAPS diyeti, en popüler diyetler arasında sunuluyor.

    GAPS Diyetinin Sindirim Boşaltım Sistemine Etkisi

    Vücut fonksiyonlarının ideal biçimde çalışması, bağırsak sağlığı ve yapısıyla doğrudan alakalıdır. Bağırsaklarda bulunan organizmalar, vücuttaki kimyasallar, toksinler ve patojenlere karşı koruma sağlarken, kişinin daha sağlıklı olması için çalışır.

    İdeal çalışan bağırsaklar, sağlam bağışıklık sisteminin yansıması ve teminatı niteliğindedir. GAPS diyetinde temel hedef, bağırsaklara sağlık kazandırmaktır.

    GAPS diyetinde bozulan bakteri düzenini sağlamak, amaçtır. Hasarlı, sızıntılı veya yaralı olan bağırsak dokusu bu diyet sistemiyle iyileştirilir.

    Bağırsak Dostu Gaps Diyeti Nasıl Yapılır? | 2

    GAPS Diyeti Nasıl Uygulanır?

    GAPS diyeti, bir tedavi programı niteliğinde uygulanır. Hasarlı bağırsak dokuları onarılır ve bakteri, mantar oluşumu önlenir. Beden fonksiyonlarının daha iyi çalışması için bağırsağı olumlu ve onarıcı şekilde etkileyen besinlerle, besin listesi oluşturulur.

    GAPS tedavisi uygulanırken, toksinlerin kana karışması önlenir. Sindirimi yapılmamış besinlerinde kana karışması önlenir ve hasarlı dokular onarılır. Doku ve organ toksitlenmesi önlenerek, bağırsak sağlığı ideal seviyeye getirilir. Bu diyet 12 aylık bir programda uygulanır.

     GAPS Diyeti Aşamaları

    GAPS diyeti toplamda 3 bölümden oluşur. GAPS diyeti bölümleri;

    • Bölüm; GAPS Giriş Diyeti: İlk bölüm, 6 aşamadan oluşur. Hastanın psikolojik ve fizyolojik durumları yavaş yavaş ortadan kalkarak, düzelme- iyileşme sağlanır.
    • Bölüm; Tam GAPS Diyeti: Fizyolojik ve psikolojik semptomlar, 2. aşamada tamamen ortadan kalkar. Bağırsak florası ideal biçimde dengelenir.
    • Bölüm; Gaps Diyetinden Çıkma: Bağırsaklardaki epitelyum adı verilen doku ile bağırsak duvarları, bağırsak florası tamamen iyileşmiştir.

    Gaps Diyeti Nedir? Gaps Diyet Listesi 7 günlük Tıklayın !

    Gaps diyeti için 9 önemli besin Tıklayın !

    Amerikan kalp vakfı diyeti deneyimlerimiz İçin Tıklayın !

  • Sağlıklı Olmanın Yolu Bağırsaklardan Geçiyor

    Sağlıklı Olmanın Yolu Bağırsaklardan Geçiyor

    Vücudunuzda bir sürü organ varken aslında sizi hastalıklara karşı koruyan bağışıklık sisteminizin en büyük askerinin bağırsaklarınız olduğunu, bağırsaklarınız ne kadar sağlıklı olursa genel sağlık durumunuzun da o kadar iyi olacağını biliyor muydunuz?

    Bağışıklık sisteminin önemli unsurlarından biri olan bağırsakların ve bağırsakların en büyük desteği probiyotiklerin hayatımızdaki yeri ve önemini Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Güçlü’ye sorduk…

    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DİREĞİ: BAĞIRSAKLAR
    Erişkin bir insan bağırsaklarında ortalama 100 trilyon faydalı bakteri ve mantar bulunur. Bunu düşününcebağırsak savunma sisteminin ne kadar aktif olduğunu anlayabiliriz. Bağışıklık sistemini korumak için zaten programlanmış hücrelerimiz vardır. Ancak yine de bu sistemi korumak için beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekir. Dengeli beslenmek, enginar, yoğurt, domates, havuç ve brokoli gibi besinleri sıklıkla tüketmek bağışıklı sistemimizi güçlendirir. Temel besin gruplarımız olan süt ve süt ürünleri, et ve balık, sebze ve meyveler ayrıca tahıllar günde en az 3 ana, 3 ara öğünde yeterli miktarda tüketmelisiniz. Unutulmamalıdır ki lifli gıdalar sağlıklı bir bağırsak için vazgeçilmezdir.
    Bağırsaklarınızı ne kadar sağlıklı tutarsanız; özellikle iltihabi bağırsak hastalıkları ve %95 polip dediğimiz et benlerinin neden olduğu bağırsak kanserine karşı o kadar dirençli olursunuz. Gastrointestinal sistem ortalama 8 metredir ve bütün sistem bağışıklık hücreleri ile kaplıdır. Sayıları yaklaşık olarak 400’ün üzerinde olan bu bakteriler ve mantarlar normal bağırsak florasını oluştururlar. İlaçlar özellikle antibiyotikler, bakteriler, virüsler, toksinler ve normal olmayan bağırsak florası bağırsağa zarar verir. Ayrıca hastalıklarda kullanılan antibiyotiklerin faydaları olduğu gibi yan etkileri de çoktur. Antibiyotikler kemik iliği depresyonundan tutun da bağırsak florasını bozmaya kadar birçok yoldan bağışıklık sistemini etkilerler.

    PROBİYOTİK NEDİR?
    Yeterli miktarda tüketildiğinde insan sağlığına faydalı mikroorganizmalara probiyotik denir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, bazı vitaminlerin sentezini yapmak (K vitamini,B12, Biyotin, Niasin gibi), bağırsak duvarını zararlı maddelerden korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak, toksinlerin kana geçişini engellemek, iltihabi hastalıkların oluşumunu engellemek, kanser gelişimini önlemek, ishal ve kabızlığı düzeltmek gibi birçok faydaları vardır. Ayrıca bizim prebiyotik dediğimiz lifli gıdalar bazı faydalı mikroorganizmaların çoğalmasını sağlamasının yanı sıra aktivitesini de uyarırlar.

    Kanser gelişimi, iltihabi hastalıklar ve alerjik hastalıklar gibi birçok hastalığa karşı koruyucudur. Özellikle kış aylarında daha çok probiyotik tüketimi bağışıklık sisteminizi güçlendireceği, toksin ve alerjen maddelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlayacağı için hastalıklara özellikle gastroenterit ve kolitlere karşı daha dirençli olursunuz. İshal, kabızlık gibi bağırsak hastalıklarının önlenmesinde ve iltihabi bağırsak hastalıklarında çok önemli destek oluştururlar.