Etiket: atrofi

  • Vajinal Atrofi Nedir?

    Vajinal Atrofi Nedir?

    VAJİNAL ATROFİ NEDİR? VAJİNAL ATROFİ BELİRTİLERİ NEDENLERİ VE TEDAVİSİ

    Vajinal Atrofi Nedir?

    Östrojen seviyesinin azlığı sebebiyle vajinal duvarlarda oluşan zayıflama ve iltihaplanma durumunda anlaşılan bir rahatsızlıktır. Vajinal atrofi genellikle menapoz döneminin ardından gözlemlenmeye başlar. Buna karşılık rahatsızlık emzirme döneminde de ortaya çıkabilir.

    Vajinal Atrofi Belirtileri:

    * Cinsel ilişkiyi ağrılı hale getirir.
    * Vajinal kuruluk,
    * Vajinal yanma,
    * İdrarda yanma,
    * İdrara çıkmada sıklık,
    * İdrar yolu iltihabı,
    * Cinsel ilişki esnasında rahatsızlık,
    * Cinsel ilişki sonrası hafif kanama,
    * Vajinal kanalda kısalma ve sıkılaşma olarak ortaya çıkar.

    Vajinal Atrofi Neden Olur?

    Vajinal atrofinin nedeni düşük östrojen seviyesidir. Düşük östrojen dolaşımı vajinal dokuyu inceltir ve vajinanın elastikliğinde azalmaya neden olur. Vücuttaki östrojen seviyesi genellikle menapoz döneminde, perimenapoz döneminde, emzirme döneminde ve kemoterapi sonrası ortaya çıkar.

    Vajinal Atrofi Tedavisi:

    Hafif vajinal atrofi durumunda bazı kayganlaştırıcılar ve nemlendiriciler kadınlar için oldukça faydalı olabilir. Buna karşın eğer vajinal atrofi ciddi boyutlarda ise oral ve topikal östrojen terapileri uygulanır.

    İlgili Konular ;
    Atrofik Vulva Distrofisi
    Vajinal Mantar Enfeksiyonu
    Genital Bölge Siğilleri
    Genital Enfeksiyonlardan Korunmanın 10 Altın Kuralı
    Vajinal Operasyonlar Nelerdir?
    Bel soğukluğu nedir ?
    Penil Estetik Operasyon
    Cinsel gücü Artıran besinler

  • Kadınlarda Yaşanan Genital Tümör Sorunu

    Kadınlarda Yaşanan Genital Tümör Sorunu

    Özellikle kadınların cinsel organlarında devamlı olarak bazı değişimler ve hormonal yapılar oluşmakta, zamanla bunlar kaybolmaktadır. Kısacası bu bölge her açıdan sıkıntılı bir bölgedir.

    Kadınların genital bölgelerinde yaşanan bu sorunlar zamanla Genital Tümör adını verdiğimiz sağlık sorununa neden olabilmektedir. Bu sorun diğer hastalıklarda olduğu gibi istenmeyen bir durumdur ve ölümle sonuçlanabilir.

    Kadınların Vajinalarında meydana gelen bu tarz Genital Tümörler iki kademede incelenebilmektedir. Bu kademelerden bir tanesi İyi Huylu Tümörler, diğer ise Kötü Huylu Tümörlerdir.

    İyi huylu tümörler zaman içerisinde kötü huyluya dönüşebilirler. Kütü huylu tümörler ise müdahale edilmezse hastayı ölümle sonuçlanacak bir dönem içerisine sokabilmektedir.

    Günümüzde doktorlar tarafından yapılan araştırmalar, hastalığın ortaya çıkış sebebi, ilerleme durumu ve daha birçok detayla birlikte hastalığın geniş bir tablosu çıkarılmıştır. Ancak buradan sizlere bu bilgileri sunmayacağım. Çünkü aşırı tıbbi bir listedir ve anlaşılması oldukça sıkıntılıdır.

    Ancak şunları bilmenizde fayda var. Genital Tümör aynen Rahim Kanseri gibi erken teşhis edildiğinde daha kolay tedavi edilmektedir. Bu durumda kadınların özellikle belli bir yaştan sonra senede 1-2 kez kontrole girmeleri ve bu kontroller sonucunda gerekeni yapmalarıdır.

    Bu sayede bu tarz hastalıkların önüne daha rahat geçmeniz mümkündür.