Etiket: anne & çocuk

  • Bebekleri Uyutmanın Püf Noktaları

    Bebekleri Uyutmanın Püf Noktaları

    Bebeğinizi bir türlü uyutamıyorsanız bebekleri uyutmanın püf noktaları yazımız işinize yarayabilir hanımlar!

    Eve yeni gelen bebeğinize uyku düzeni kazandırmak elbette kolay değil. Ancak sabırlı olup uygulayacağınız birkaç püf noktayla bebeğinizi mışıl mışıl uyutmanız mümkün. Nasıl mı? Haydi bakalım birlikte göz atalım hanımlar! :)

    Bebekleri Uyutmanın Püf Noktaları | 1

    Bebekleri Uyutmanın Püf Noktaları

    Bebeğinizin kolay uyumasını istiyorsanız öncelikle bebeğinizi doğru anlamanız gerekir. Sizlerle paylaşacağımız püf noktalarla bebeğinizi yatağa koyduğunuz anda uyutabilmeniz mümkün!

    -Bebeğinizi sallamayı alışkanlık haline getirmeyin. Bebeğinizin başka sorunları yoksa diğer sorunu uykusuzluk olabilir. Bu nedenle bebeğinizi yatağa sallamadan koyma rutinleri yapın.

    -Yeni doğan bebeklerde emme alışkanlıkları yoğun olduğundan dolayı emzikle daha kaliteli uyku sunabilirsiniz. Ancak emzik ilk 4 ay etkili olabilir. Çünkü bebeğiniz 4 ay bittikten sonra ağzından düşeceği için uykusu bölünebilir.

    -Bebeğinize uyku düzeni oluşturmak istiyorsanız bebeğinizi kendi odasında uyutmaya alıştırın. Bebeğinizin beşiğini odanıza almış olabilirsiniz ama daha sonra o düzeni değiştirmeniz zor olabilir.

    -Bebeğiniz büyümeye başladıkça gündüz uykularını azaltmaya çalışın. Aksi halde bebeğinizin uyku düzeni bozulur ve sürekli huzursuz olur. Gece kaliteli bir uyku için gündüz bebeğinizin uykusunu zamanla azaltmaya çalışın.

    Sizin önerileriniz neler?

     

  • Hamileler Egzersiz Yapmalı Mı?

    Hamileler Egzersiz Yapmalı Mı?

    Anne adaylarının form ve sağlığı üzerine konuşacağız biraz… Hamileler spor yapmalı mı sorusunun cevabı elbette ki evet… Özel bir sağlık sorununuz olmadığı takdirde, doktorunuzun da bilgisi ve önerileri üzerine spor yapmanız hem sizin hem bebeğinizin sağlığı için oldukça olumlu. Kadınlar Kulübü olarak bizler siz sevgili anne adayları için hamilelerin yapabileceği egzersizleri derledik. Birlikte göz atalım mı?

    Hamilelerin Yapabileceği Egzersizler:

    • Yürüyüş : İlk sırayı tabi ki her anne adayının kendine göre belirlediği tempolu yürüyüş için ayırdık… Ortalama 25 – 30 dakikalık bir yürüyüş sağlığınız için çok yararlı olacaktır. Ancak bu sürede çok yorulmayıp, terlememeye dikkat etmenizde fayda var.

    hamile yürüyüş

    • Hamilelerin yapabileceği egzersizler arasında ikinci sırayı yüzme alıyor. Tüm kaslarınızı harekete geçiren yüzme sizin ve bebeğinizin sağlığı için oldukça faydalıdır. Ayrıca suyun dinlendirici etkisini unutmamak lazım

    hamile yüzme

    • Pilates! Ancak mutlaka bilir kişi eşliğinde yapılmalı… Pilates yapmak isteyen anne adayları bir uzman tarafından yönlendirilirse bu dönem için ideal egzersizlerden biri de pilatestir.

    hamile pilates

    Hamilelerin Yapmaması Gereken Egzersizler:

    1. Bisiklet: Her ne kadar faydalı ve eğlenceli bir aktivite olsa dahi anne adaylarının olası düşme riski göz önünde bulundurulduğunda bisiklet hamileler için önerilmiyor…
    2. Ağırlık içeren egzersizleri akılınızdan bile geçirmediniz değil mi J
    3. Basketbol,voleybol gibi topun özellikle karnınıza çarpma riskinin olduğu sporlar… Her türlü ihtimali düşünüp bebeğinizin ve sizin sağlığınızı düşünmelisiniz.
    4. Dalış, dağcılık , dövüş gibi egzersizlerden de uzak durmalısınız…
    5. Binicilikte bisikletle aynı riski taşıdığı için en azından bu dönem içinde tercih edilmemeli…

    Peki anne adaylarının spor ve egzersiz yapmalarının faydaları neler?

    1. Yorgunluğunuzu azaltır.
    2. Ağrılarınızı hafifletir.
    3. Hamilelik döneminde sık sık yaşanan kabızlık sorununu çözer.
    4. Diyabete iyi gelir.
    5. Bu dönem boyunca yapılan egzersizler doğum anında kolaylık sağlar.
    6. Doğum sonrası rahatlığı da unutmamak gerekir…
    7. Ve tabi ki hem sizin hem bebeğinizin sağlığını korur!
  • Çocuklarda Seröz ve Orta Kulak İltihabı

    Çocuklarda Seröz ve Orta Kulak İltihabı

    Çocuklarda burun ile kulak arasında bulunan ve kulağın havalanmasını sağlayan östaki tüpü tam gelişmemiştir.Ayrıca konum olarak da daha yatay olduğu için çocuklar yetişkinlere göre daha sık orta kulak enfeksyonu geçirirler. Östaki tüpünün çalışmadığı durumlarda ve östaki tüpünün burun arkasına açılan ağzını tıkayan geniz eti (Adenoid dokusu) gibi bir durum varsa orta kulak basıncı negatife döner. Negatif orta kulak basıncı sonunda orta kulaktaki kılcal damarlardan orta kulak içine serum çekilir. Böylece çocuğun kulağının içinde sıvı oluşur.

    Bu durum çocukların çok büyük bir çoğunluğunda gözlenir. Çocuğunuz seslendiğinizde sizi duymuyor , televizyonu yakından izliyorsa, bunu farkedip bir KBB uzmanına başvurmalısınız. Ayrıca okul çağındaki çocuklarda çocuğun öğretmeni sizleri uyaracaktır. Doktor size çocuğunuzun kulağında sıvı var derse korkmayın bu sıvı kulağa dışarıdan girmiş değildir.

    Bu durumdaki bir çocuk gerekli ilaç tedavisini almazsa kalıcı bir takım kulak problemleri gelişmesi kaçınılmazdır. Orta kulaktaki sıvı ilaç tedavisine rağmen geçmezse ki bu durumu tekrarlayan timpanogram testleri ile kolayca anlıyoruz.

    Çocuğun her iki kulağına sıvıyı oradan almak ve orta kulak basıncını normale döndürmek için kulak zarını çizerek buradan içeriye tüp uyguluyoruz. Bu müdahale için genel anestezi tercih edilir. Çocuğun eşlik eden bademcik ve veya geniz eti mevcut ise bunlarda aynı seansda çocuk uyumuşken alınabilir.

    Çocuğumun kulağına tüp takıldı ama bu tüpler ne kadar kalacak ?

    Bu tüpleri genellikle durumuna göre 6 ay ila 1 sene arasında takip ederek kulak zarında tutuyoruz. Bu süre dolmadan da çocuğun kulağındaki bu tüpler kendiliğinden de düşebilir. Ameliyat sonrası ayda bir kontrol gerekmektedir. Nispeten kolay olan bu uygulama bir çok önemli orta kulak hastalığını ve işitme kayıplarını önleme açısından çok önemlidir.

    Çocuklarda Orta Kulak İltihabı
    1. Orta kulak iltihabında kullanılan tüp tedavisi nedir?
    2. Tedavi edilmeyen orta kulak iltihabı işitme kaybına neden olur mu?
    3. Çocuklarda orta kulak iltihabı nasıl tedavi edilir?
    4. Orta kulak iltihabı sonucu işitme kaybı nasıl oluşur?
    5. Çocuklarda orta kulak iltihabının ne tür belirtileri vardır?
    6. Çocuklarda orta kulak iltihabının nedenleri nelerdir?
    7. Çocuklarda orta kulak iltihabı nedir?
    8. Çocuklarda orta kulak iltihabı için nasıl bir cerrahi yöntem uygulanır?
    9. Çocuklarda hangi orta kulak iltihabı türlerine rastlanır?