Etiket: akne izleri

  • Akne izlerinin tedavisi nasıl yapılır?

    Akne izlerinin tedavisi nasıl yapılır?

    Aslında her akne (sivilce) iz bırakmaz. Akneler; kistik akne dediğimiz, derin yerleşimli olduğunda, koparılıp çok oynandığında iz bırakabilir. Roaccutane ve muadili ilaçlar kullanmak özellikle ciddi akne şikayeti olan kişilerde en iyi tedavi seçeneği olmasına karşın, cildin iyileşme kapasitesini azaltırlar bu nedenle bu tür ilaç kullanıldığı sürede çıkan sivilcelerinde iz bırakma ihtimalleri daha fazladır.

    Aknelere bağlı izler leke veya çukurlar şeklinde olabilir. Lekelerin tedavi daha kolaydır ve tam olarak geçebilirler. Fakat, çukurlar şeklinde izleri tedavisi daha zordur ve ne yazık ki her zaman tam olarak tedavi edilemezler.

    Akneden sonra oluşmuş leke şeklindeki izleri tedavi etmek için, peeling, lazer ve ilaç tedavileri yapılabilir. Derin çukur şeklindeki izleri, normal cilt haline getirmek şu an ki teknoloji ile dünyanın hiçbir yerinde mümkün değildir. Fakat tedaviler ile, izlerin normal cilde yaklaştırarak daha az görünür hale getirebiliriz. Bunun için yapılabilecek tedavilerin bazıları şunlardır;

    KİMYASAL PEELİNG;

    Uygulanması en kolay tedavi olduğu için sık kullanılır. Kimyasal solüsyonlar ile cildin üst tabakasının soyulması işlemidir. Glikonik asit, TCA (triklor asetik Asit), salisilik asit ve jesner solusyonu kullanılabilir. Kimyasal peeling yüzeysel bir işlemdir, lekeler de iyi sonuçlar verir fakat çukurları tam olarak düzeltmeye gücü yetmez. Aynı zamanda cildin daha parlak daha sağlıklı görünmesini sağlar. Güneşle birlikte kimyasal peeling kendisi leke oluşturabilir. Bu nedenle, yazın yapılmaz yalnızca kışın yapılır işlemden sonra güneş koruyucu kullanmak gerekmektedir.

    PRP ;

    Kişinin kendinden alınan kanın, santifüj işleminden geçirilip iyileştirici hücrelerin ayrılıp, tekrar aynı kişiye iğne ile verilme işlemidir. PRP, kolajen miktarını artırır, cilt kalitesinin daha iyi olmasını sağlar.Bu şekilde hem lekelerde hem de çukurlarda bir miktar düzelme sağlar.

    FRAKSİYONEL LAZERLER;

    Cildin içine lazer ile yanık sütunları oluşturur. Lazer cildin, derin katmalarına inebilecek kadar güçlü enerji sağlayabilir. Lazerin oluşturduğu bu hasar iyileşirken, hem cildin üst tabakası atılır, hem de kollajeni artırıp, cildin yenilenmesini sağlar. Böylece leke azalmış olur. Bunun yanında akneye bağlı çukur şeklindeki izler normal cilde yaklaşır, daha az görünür hale gelir. Lazer tedavisi tecrübe gerektiren bir işlemdir, eğer düzgün yapılmazsa ve güneşe dikkat edilmezse, kendisi iz yapar.

    DERMAROLLER;

    Cilde dermaroller veya dermapen denilen cihazlar ile minik delikler açma işlemidir. Bu deliklerden uygun serumların cildin alt tabakalarına inmesi sağlanır. Aynı zamanda delikler iyileşirken, kollejeni artırır. Akneye bağlı çukurları azaltır. Sonrasında cildi nemlendirmek ve güneş koruyucu kullanmak gereklidir.

    DOLGU;

    Dolguda kullanılan madde; Hyalüronik asit’tir. Hyalüronik asit jel kıvamında, bir maddedir ve akne çukurlarını doldurmakta kullanılır. Çukurlar doldurulduğunda normal cilde yaklaşır, daha az görünür hale gelirler. Hyalüronik asit, vücutla uyumlu bir maddedir. Allerjen değildir. Zamanla vücut tarafından emilir ve yok edilir. Bu yüzden kalıcı değildir yaklaşık 8-12 ay içinde geçince yeniden uygulamak gerekir.

    En iyi sonuç kombine tedaviler ile alınır yani bir çok tedaviyi birlikte kullanmak gerekir. Seanslar artıkça sonuç daha iyi olur. Sivilce izlerine bağlı lekeleri geçirerek, çukurlar azaltarak daha iyi bir görünüm elde etmek mümkündür. Yüzdeki bu sivilce izlerini azaltarak, cildin daha iyi görünmesini sağlamak, kişinin özgüvenini artırır. Bu nedenle, akne izlerinden şikayetçi kişilerin tedavi olmaları önerilir.

     

    Uzm. Dr. Fatma YILDIZ

  • Yüzdeki lekelere kimyasal peeling tedavisi

    Yüzdeki lekelere kimyasal peeling tedavisi

    Kimyasal soyma işlemi; hasarlı yüz veya vücut derisinin belli bir tabakasının kimyasal asitler kullanılarak kontrollü bir şekilde yenilenmesidir. Kimyasal soyma işleminin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Eski Mısır döneminden elde edilen kayıtlarda bile bu tedavi şeklinin uygulandığına ait verilere rastlanmıştır. Günümüzde modern anlamda uygulanması ise 1880’li yıllarda başlamış ve 1960 ’lardan sonra giderek hız kazanmıştır.

    Kimyasal soyma işlemi 4 gruba ayrılır;

    Çok yüzeysel kimyasal soyma

    Yüzeysel kimyasal soyma

    Orta derinlikte kimyasal soyma

    Derin kimyasal soyma

    Kullanılan asitlerin miktar ve derişimi ( yüzdesi ) artıkça deride oluşturdukları hasar miktarı da kademeli olarak artmaktadır. Kimyasal soyma işleminde amaç deride kontrollü bir şekilde hasar oluşturarak alttan sağlam hastalıksız derinin gelmesini sağlamaktır. Kimyasal soyma işleminde kullanılan başlıca asitler;

    sivilce_izi_kimyasal_peeling

    Glikolik asit

    Salisilik asit

    Laktik asit

    Rezorcinol

    Prüvik asit

    Trikloroasetik asit

    Fenol

    Kimyasal soyma işlemi birçok hastalıkta ve durumda tedavi ajanı olarak başarılı bir şekilde kullanılabilir. Bunların başlıcaları;

    Akne vulgaris ( sivilce ) tedavisinde,

    Akne izlerinin giderilmesi tedavisinde,

    Melasma ( doğum sonrası gelişen güneş lekeleri ) tedavisinde,

    Çiller tedavisinde,

    Lentigo ( güneşe bağlı deride oluşan kahverengi döküntüler ) tedavisinde,

    Siğil tedavisinde,

    Yüzdeki siyah ve beyaz noktaların tedavisinde,

    Antiaging ( deri yaşlanması tedavisinde )

    Yüzdeki kırışıklıkların tedavisinde

    Skatris ( Nedbe dokusu ) tedavisinde,

    Yüzdeki lekelere kimyasal peeling tedavisi
    Yüzdeki lekelere kimyasal peeling tedavisi

    Kimyasal soyma işleminin etkili olması hastalıktan hastalığa değişmesine rağmen genellikle 15 günlük aralar ile 4-5 seans tedavi ile olur. İşlem sonrası hastaların 1 haftalık iyileşme süresinde iz kalmaması için güneşten korunmaları önerilir. Bu işlem muhakkak bu konuda deneyimli ve bilgi sahibi olan uzman hekim tarafından yapılmalıdır. Aksi halde deri de istenmeyen bir takım yan etkiler ( yanma, kızarıklık, kahverengi lekelerde artış, nedbe dokusu gelişimi…) oluşabilir.

     

    Uzm. Dr. Murat KÜÇÜKTAŞ

  • Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske

    Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske

    Sivilce problemi zamanla geçse de pek çok kişi de lekeleri kalabilmekte, siz de bu sorundan muzdaripseniz, sivilce lekeleri için doğal maske tarifimizi muhakkak denemelisiniz. Bu maskeyi uygulayarak kısa sürede güzel sonuçlar elde edeceksiniz.

    Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske Malzemeler
    ½ su bardağı (yarım su bardağı) yulaf ezmesi
    1 su bardağı su
    2 limon damla
    1 tatlı kaşığı toz tarçın

    Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske Yapılışı: Suyu cezveye dökün orta hararette ısıtın. İçine yulaf ekleyin. İçine iki damla limon ekleyip kalın bir hamur halini alıncaya kadar karıştırın.
    Bu maskeyi soğumaya bırakın, soğuyunca içine tarçın ekleyin ve iyice karıştırıp maske haline getirin.
    20-30 dakika boyunca yüzünüzde kalsın. Ilık suyla yüzünüzü durulayıp, dilediğiniz nemlendiriciyi yüzünüze uygulayın.
    İlk ay, ayın birinde, 14ünde ve 28inde olmak üzere üç kez uygulanır. Ondan sonra gelen iki ayda ise ayda birer kez. Yani toplam 3 ayda 5 kez yapılan bir maske uygulamasıdır.

    Sivilce İzlerinden Nasıl Kurtulurum? yazımızı okumak için tıklayınız

    Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske Not: Yüzünüze uygulamadan kolunuzdan bir yere, bir parça bu maskeden sürerseniz, cildinizin maskeye hassasiyetini ölçüp, tahriş ve sorun yoksa şayet, güvenle yüzünüzde uygulayabilirsiniz.

    Sivilce Lekeleri İçin Doğal Maske Uyarılar

    • Bu maddelerden birine karşı alerjiniz varsa kullanmayın
    • Şiddetli akne sorununuz varsa veya akne lekeleriniz derinse bu maske size göre değil
    • Maskenin içeriğindeki tarçından dolayı hafif yanma hissedeceksiniz, fakat bu dayanılmaz derecedeyse yani cildiniz hassas olup maskeye tepki verdiyse hemen yüzünüzü yıkayıp maskeyi çıkarın
    • Maskeyi yüzünüzden çıkardıktan sonra yüzünüzde hafif bir kırmızılık olabilir, cildinize soğuk bez tutarak bunun biran önce geçmesini temin edebilirsiniz.
    • Bu maske çok sık kullanılacak bir maske değildir.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
    sivilce lekeleri için doğal maske
  • Sivilce İzlerinden Nasıl Kurtulurum?

    Sivilce İzlerinden Nasıl Kurtulurum?

    Yüzümüzde sivilce çıkması çok can sıkıcı bir durum, fakat bundan daha üzücü olan bu sivilcelerin yüzümüzde iz bırakmasıdır. Peki bu sivilce izlerinden nasıl kurtulacağız, Sivilce izlerinden nasıl kurtulurum? yazımızda, bu konuda uzman kişilerin tavsiyelerine yer vereceğiz

    Sivilce izlerinden nasıl kurtulurum?sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (1)Salatalık Salatalık pürüzsüz bir cilt ve akne izlerinden kurtulmak için büyük bir yardımcıdır. Salatalık güzelliğin anahtarıdır. Günümüzde pekçok güzellik ürünü maskeden tutun, saç bakımına kadar salatalık özleri içeren pekçok kozmetik mevcut, bu bile salatalığın ne kadar önemli bir güzellik maddesi olduğunu görmemiz için yeter. sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (1)Bal Bal, sivilce izlerinden kurtulmak için çok tatlı bir seçenektir:) Balı temiz cilde uygulayın ve istediğiniz kadar kalsın. Ardından yüzünüzü yıkayıp, durulayın, kısa sürede sivilce izlerinden eser kalmayacaktır. sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (2)Yumurta Akı Yumurtanın yalnızca akını bir kaba alın, ve ince bir tabaka olarak yüzünüze uygulayın. 30-45 dakika yüzünüzde tutup, yüzünüzü durulayın. Her gün bunu yaptığınızda sivilce izlerinden, cilt lekelerinden kurtulmaya başladığınızı göreceksiniz.

    Yüzdeki Leke Ve Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Süper Etkili Çözümler Tıklayınız

    sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (3)Aleo Vera Aleo Vera tarihi çok eskiye dayanan, ilk insanlardan beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Bu bitki akne izlerini tedavi etmekte doğal bir çaredir. Ale Vera yaraları ve yara izlerini iyileştirmesiyle bilinir. Aleo Vera’lı sivilce kremlerini kullandığınızda muhteşem sonuçlar alacak, cildiniz düzelmeye başlayacaktır.

    sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (4)Çemen Çemen akne izlerinden kurtulmakta etkili bir çözümdür. Çemen otunun yapraklarını suyla ezip, püre haline getirip cildinize uygulayın ve 1 saat yüzünüzde kalsın ve yüzünüzü yıkayıp durulayın. Diğer bir yöntem çemen tohumlarını kaynatın ve soğuyunca, bu suyu akne izlerinin olduğu yere sürün. Güzel sonuçlar alacaksınız. sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (5)

    Elma Sirkesi Elma sirkesi yalnız göbek eritmek için yaramaz, akne izlerinde de etkilidir. Temiz yüzünüzde akne izi olan yere sürün ve yarım saat bekleyin. Daha sonra yüzünüzü yıkayıp kurulayın. Her gün uygulayarak güzel neticeler alabilirsiniz.

    sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum (6)Zeytinyağı Zeytinyağı akne izleri için müthiş bir çözümdür. Harikulade işe yarar. Yüzünüzü tahrişten, kızarıklıktan kurtarıp, pürüzsüzleştirir. Yüzünüzde iz olan bölgelere sürün ve istediğiniz zaman yüzünüzü yıkayın.

    sivilce_izlerinden_nasil_kurtulurum_6 Çay Ağacı Yağı Çay ağacı yağı akne izlerini, cilt lekelerini yok etmeye yardımcıdır. Bu yağ, Avusturalyadan gelir ve orada akne tedavisinde ve akne izlerinden kurtulmakta kullanılır. Aktarlardan temin edebilirsiniz, yapmanız gereken sivilce izlerinin olduğu yere, pamuklu çubuk yardımıyla bu yağdan sürmek. İz olan bölgeyi yağlayın. Birkaç gün kullanımdan sonra aknenin tahriş ettiği izlerin ve kızarıklıkların bulunduğu bölgede farkları göreceksiniz.

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

  • Akneler nasıl giderilir?

    Akneler nasıl giderilir?

    Sağlıklı bir cilt, sağlıklı bedenin yansımasıdır. Vücut vitamin, mineral ve önemli elementleri cilt altında depolar, iç organlar ihtiyaçlarını buradan karşılar. Hava kirliliği, mevsimsel ve hormonal değişiklikler, aşırı stres, yaşam tarzı (bilgisayarlı ortamlar, televizyon, elektrikli aletler) gibi faktörler nedeniyle vücut belli bir stres ortamına girer.

    Vücut bu stresi minimum zararla telafi etmek için ana rezervi olan ciltten tüm ihtiyacını karşılar. Buna bağlı olarak rezerv azalır ve cilt savunmasız kalır. Yaş ilerledikçe bu kayıplar cildi kurutmaya başlar. Sağlıklı ve güzel bir cilt için yedikleriniz, sürdüklerinizden daha büyük önem taşır.

    Akneler nasıl giderilir?

    Dengeli beslenme cilt hücrelerini güçlü ve nemli tutar. Omega 3 ve Omega 6, elzem yağlar cilt hücrelerini saran zarı güçlendirir. Cildin daha genç görünmesini sağlar, kırışıklıkları önler. Cilt üzerindeki yaraların enfeksiyon kapmasını engeller, çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Elzem yağların eksikliği, cildin kurumasına ve çabuk yaşlanmasına neden olur.

    Ayrıca, Omega yağlarının ideal dengesiyle gelen düzenli kan dolaşımı sayesinde cilde daha fazla oksijen taşınır. Omega 3 ve Omega 6 yağlarının ideal dengesi, akne, siyah nokta gibi cilt sorunlarının giderilmesinde de etkilidir. Bu gibi cilt problemleri, A, D ve E vitaminleri eksikliğinin yanı sıra elzem Omega yağlarının eksikliğinden de kaynaklanır.

    Sıkı bir cildin sırrı

    Cilt sağlığı, kırışıklıkların giderilmesi veya oluşumunun engellenmesinde C vitamini, selenyum, dengeli beslenme, spor ve su çok önemli rol oynar. Kollajen sentezi için gereken sinyali C vitamininin oluşturduğu düşünülmektedir. Sıklıkla yediğimiz taze sebze ve meyveler C vitamini için çok iyi birer kaynaktır.

    Süt, yumurta, domates, greyfurt, badem, marul ve karnabaharda bulunan biotin de sağlıklı, parlak bir cilt ve saçlar için gereklidir. Yağsız ve az yağlı kırmızı et, mayalı, kepekli ekmekler ve tahıl ürünlerini belli porsiyonlarda tüketerek alabileceğiniz lipoik asit ise, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak daha dinç, canlı ve genç görünmenizi sağlar.

  • Akneleri kurutmak için maske

    Akneleri kurutmak için maske

    Akneleri sivilceleri kurutmak için bitkisel maske tarifi

    Malzemeler:

    – Kuru soğan
    – Yarım tablet kan sulandırıcı

    Yapılışı :

    Kuru soğan suyu ile yarım tablet kan sulandırıcı karıştırıp macun kıvamına getirilerek sürün. 2 saat sonra tahriş olmasını engellemek için ılık suyla yıkanır. Koku bakımından bu maskeyi akşam yapmanız önerilir.