Etiket: ağız yarası

  • Bebeklerde ağız yarası neden olur, nasıl geçer?

    Bebeklerde ağız yarası neden olur, nasıl geçer?

    Bebeklerde ağız yarası en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Aft olarak ifade edilen ağız yaraları, bebeğin huysuzlaşmasına ve rahatsız olmasına yol açabilir. Genellikle diş çıkarma döneminde meydana gelen bu aft’lar yani ağız yaraları, şu sebeplerle olabilir:

    • Bebeğin ateşinin yükselmesi, ağız yaralarının oluşmasına yol açabilir.
    • Ağızdaki yaralanmalar enfeksiyona yol açar ve ağız yarası oluşmasına sebep olabilir.
    • Bebekteki vitamin eksiklikleri, yetersiz beslenme ağız yarasına yol açabilir.
    • Stres de bebekler için ağız yaralarının oluşmasına yol açabilir.
    • Çeşitli viral hastalıklar sebebiyle de aft meydana gelebilir.
    • Gıda alerjileri de ağız yaralarına sebep olabilir.
    • Dudak ısırma ya da sert besinlerin tüketilmesi tahrişe yol açabilir.

    Bebeklerde ağız yarası neden olur, nasıl geçer? | 1

    Bebeklerde ağız yarası belirti verir mi?

    Bebeklerde ağız yarası belirtileri anne tarafından kolaylıkla anlaşılabilir. Genellikle yanakların ve dudakların iç kısmında meydana gelen ağız yaraları, damakta da meydana gelebilir. Ağız yaraları yuvarlar ve oval şekildedir. Belirtileri ise:

    • Ağız yarası patlar ve yaraya dönüşür. Yaraya dönüşmesi sırasında ağız içine su yayılır ve kötü bir ağız kokusuna yol açar.
    • Ağız yaraları durumunda bebek süt ememez ya da besinleri tüketemez.
    • Ağız yaraları çoğunlukla salya oranında artış ile beraber görülür. Bunun yanında yüksek ateş ve iştahsızlık da en yaygın belirtiler arasındadır.
    • Bebeklerde huysuzluk ve rahatsızlık görülür.

    Bebeklerde ağız yarası neden olur, nasıl geçer? | 2

    Bebeklerde ağız yarası tedavisi nasıl yapılır?

    Bebeklerde ağız yarası tedavisi için şiddetli olmayan ağız yaralarının kendiliğinden geçmesi beklenir. Ancak vitamin eksikliği ya da farklı durumlar söz konusu ise bu durumda doktordan destek almak önemlidir. Doğal yöntemler genellikle ağız yaraları için etkili olsa da bazı bebeklerin çeşitli (zerdeçal ya da bal gibi) besinlere alerjisi olduğundan doktor önerisi dışında kullanılması önerilmez. Kendiliğinden geçmeyen aftlar söz konusu ise (ağız yarası on gün içinde iyileşmiyorsa) mutlaka bir uzmana başvurmak ve en uygun tedavi yönteminin doktor tarafından başlatılması gerekir. Vitamin eksikliği gibi durumlarda doktor önerisi ile takviyeye başlanabilir.

    Bebeklerde Aft Neden Olur Nasıl Geçer? Tıklayın !

    Çocuklarda Aft Nasıl Geçer Tıklayın !

    Diş Çıkartan Bebeğinizin Sıkıntısını Paylaşın Tıklayın !

  • Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri 

    Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri 

    Dilde çıkan yaralar için tedavi yöntemleri farklılık göstermekte olup ilaç tedavilerinin yanı sıra doğal yöntemlerle de yapılabilmektedir. Dil hastalıkları ve yaraları pek çok farklı nedenle oluşabilmektedir. Özellikle dil yarası türleri oldukça fazladır ve tedavileri için de farklı birçok yöntem uygulanabilmektedir.

    Dil Yarası Tedavisi İçin İbrahim Saraçoğlu Önerileri

    Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dil yaraları için kırkkilit otunu önermektedir. Bu ot at kuyruğu otu olarak da bilinmektedir. Bir su bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar kırkkilit otu eklenmelidir. Kısık ateşte 2 dakika kaynatılmalı ve dinlendirilmelidir. Gün içerisinde bir ya da iki bardak tüketilmesi dil yarası için faydalı olacaktır. Bu bitkisel tedavi hem dil yaraları hem de ağız yaralarına iyi gelmektedir.

    Dilde Çıkan Yaralara Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Önerileri  | 3

    Dil Yarası Bitkisel Tedavi Alternatifleri

    Dil yarası için bitkisel bir tedavi yöntemlerini kullanabilirsiniz. Dil yarası için bitkisel tedaviler oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Dil yarası bitkisel tedavisi için alternatifler şu şekildedir;

    • Ekşi Nar Kabuğu Tedavisi: Kürün hazırlanışı için öncelikle ekşi nar kabuğu suda kaynatılmalıdır. Kaynadıktan sonra süzülmeli ve dinlendirilmelidir. Dinlendirilen su ile ağız çalkalanmalıdır.
    • Sinirli Yaprak Otu Tedavisi: Sinirli yaprak otu, bir miktar sumak ve böğürtlen filizi suda kaynatılmalıdır. Kaynatılan karışım süzüldükten sonra zeytinyağı ile yoğrulmalıdır. Yoğurma işlemi karışım bir merhem kıvamına gelene kadar yapılmalıdır. Elde edilen sabah ve akşam olmak üzere iki kez dil üzerine sürülmelidir.
    • Meyan Kökü Tedavisi: Ekşi nar kabuğu, mersin yaprağı ve meyan kökü kurutularak dövülmelidir. Elde edilen karışımın içerisine toz bal eklenmeli ve merhem kıvamına gelene kadar karıştırılmalıdır. Elde edilen merhem dil üzerine sürülmelidir. Tedavi dildeki yara geçene kadar devam etmelidir. 

    Ağız İçi Yaralarının Nedenleri ve Tedavisi Tıklayın !

    Ağız ve Dil Yarası için Çözümler Tıklayın !

    Dudakta Uçuk İçin Doğal Yöntemler Tıklayın !