Etiket: adet ağrısı

  • Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler

    Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler

    Adet sancıları üzerine özellikle de genç kadınlar, yani bu konuda pek bir bilgi sahibi olmayan kişiler adet sancısına ne iyi gelir veya adet sancısına iyi gelen bitkiler üzerine internetten ve çeşitli mecralardan araştırmalar yapmaktadırlar.

    Adet sancıları kadınların bir kısmına göre hafif şiddetlerde oluşan bir rahatsızlık olsa da birçok kadın tarafından oldukça şiddetli ve katlanılamaz bir ağrı derecesinin var olduğu söylemlerine kadar uzamaktadır. Tabi bu bilgi bazı hususlarda kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmekte olan bir bulgu olarak ta tanımlanabilmektedir. Konumuzun devamında adet sancısına iyi gelen bitkiler üzerine sizlere detaylı bilgiler sunacağız.

    Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

    Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?
    Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

    Zencefil Çayı

    Bitki yapısı gereği ve yapılan araştırmalarca bir çeşit ağrı kesici görevi görmekte. Bu durum araştırması aynı zaman’da yapılan incelemelerce de adet sancıları üzerine iyi gelen bir bitki çayı olmakta. Adet sancısına iyi gelen bitki çayları arasında yer alan zencefili gün içerisinde maksimum 3 bardak kadar içmeniz sancıların yanı sıra mide bulantıları içinde iyi gelmektedir.

    Papatya Çayı

    Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar arasında yer alan papatya çayı normal statüsünde kasılmaları azaltan bir özelliğe sahip olmaktadır. Bu duruma yönelik olarak regl dönemlerinde sıklıkla meydana gelen kasılmalarda birçok kadın papatya çayı tüketerek ağrılarını ve kasılmaları dindirebilmektedir.

    adet sancısına iyi gelen bitki çayı
    adet sancısına iyi gelen bitki çayı

    Adet sancıları için papatya çayı tüketiminde yapısında bulunan “antispazmik” özelliğe sayesinde ağrıları engeller. Günlük bazda en fazla üç bardak papatya çayı tüketimi yapılmalıdır.

    Nane Çayı

    Nane çayı baş ağrısı için bitkisel çaylar sınıfında yer alan ve aynı zaman’da sakinleştirici ve ishal engelleyici bir özelliğe sahip olan bitki türüdür. Saydığımız bu üç sorun genellikle zaten adet dönemlerinde oluşan sancılar içerisinde sıklıkla yaşanmakta olunan vakalardır. Günde en fazla 3 bardak nane çayı tüketmeniz halinde sancılarınızı ve diğer ağrılarınızı dindirebilirsiniz.

    Yaban Mersini Çayı

    Yaban mersini özelliklede kan dolaşımını en iyi seviyeye odaklayan ve kas spazmı önleyici etkisiyle bilinen bir bitkidir. Bu kapsamda hem kas ağrıları hem de spazm geçirme olasıklarını engelleyen yaban mersini bitkisinin çayını tüketmek adet sancılarını da dindirebilen bir özelliğe sahip olmaktadır. Günde en fazla 2 bardak tüketilmesi faydalı olacaktır.

    İlgili Konular;

  • Menorajinin Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer?

    Menorajinin Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer?

    Menorajiye sebep olan etkenler kadınların yaşamlarını olumsuz etkilemekte ve aşırı adet kanamasına sebep olmaktadır. Tıp literatüründe Menoraji olarak bilinen aşırı adet kanaması adet dönemlerinde meydana gelen kanama şiddetinin artmasını ve adet döneminin 1 haftayı geçmesini ifade etmektedir.

    Aşırı adet kanamasının tespit edilmesi oldukça güç bir durumdur. Bu sebeple kadınlar normalden daha fazla kanama yaşıyorlarsa ya da her saat başında pet değiştirmek zorunda kalıyorlarsa Menorajiden söz edilebilir. Aynı zamanda aşırı yorgunluk hissi ve kansızlık gibi sebeplerle meydana gelen aşırı adet kanamaları Menorajinin en belirgin belirtilerindendir.

    Menoraji (Aşırı Adet Kanaması) Neden Olur?

    Menoraji nedir sorusunun cevabını adet dönemlerinde aşırı adet kanaması görmek şeklinde cevaplamakla birlikte her kadında aşırı adet kanaması farklı nedenlere bağlı gerçekleşebilir. Adet dönemi kadınlarda 12 yaşından itibaren görülmeye başlanır ve menopoza kadar devam eden bir süreçtir. Normal durumlarda adet dönemi 28 günde bir tekrarlanmakla birlikte bu süre 21 ila 35 gün arasında da gerçekleşebilir. Her adet döneminde sağlıklı bir kadının 60 ila 80 ml arasında kanaması olması beklenir. 80 ml üzerinde gerçekleşen aşırı adet kanamaları Menorajiye sebep olur.

    Menorajiye;

    • Rahim kanseri,
    • Rahim ağzı ve rahim içi enfeksiyonları,
    • Hipotiroidi gibi hormon bozuklukları,
    • Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları,
    • Yumurtalıkların adet düzensizliğine neden olacak şekilde düzgün çalışmaması

    Gibi nedenler aşırı adet kanamasına neden olmaktadır.

    Menorajinin Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer? | 1

    Menoraji (Aşırı Adet Kanaması) Nasıl Anlaşılır?

    Menoraji sürecini anlamlandırmak için rutin süreçlerin dışında birtakım farklı belirtilerin gerçekleşmesi ve adet dönemlerinde aşırı adet kanaması görülmesi Menorajinin anlaşılması için en önemli işarettir. Adet dönemi genellikle kadınlarda 7 ila 10 gün arasında değişen süreçlerde gerçekleşmektedir. Bu dönemde adet kanamasının yoğunluğu ve miktarı aynı olmaz. Ancak her gün bol miktarda kanama gerçekleşiyorsa ve bu durum adet döneminiz boyunca devam ediyorsa aşırı adet kanaması probleminden söz edilebilir.

    Günlük aktiviteler sırasında her saat ped değiştirmek zorunda kalıyorsanız ve regl döneminizde gece sürekli kanamanız devam ediyorsa yine Menoraji probleminden söz edilebilir. Aynı şekilde adet düzensizliği belirtileri de aşırı adet kanamasına sebep olacaktır. sürekli yorgunluk hissi taşımanız, kansızlık, karın ve kasıklarda ağrı gibi semptomlarda Menorajinin anlaşılması için sizlere yardımcı olacaktır. Bu durumlara regl döneminizde rastlamanız halinde doktor muayenesi olmanızda ve doktorunuzun gerekli gördüğü tedavi yöntemini uygulamanızda yarar vardır.

    Menorajinin Tedavi Edilmesi Nasıl Yapılmalıdır?

    Menorajinin tedavi edilmesi hastalığın doğru tanısının konularak hastalığa sebep olan durumların ortadan kaldırılması ile mümkün olacaktır. Adet düzensizliği tedavisi şeklinde uygulanan doğum kontrol hapları üreme ve yumurtalık sisteminden kaynaklı adet kanamalarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Basit ilaç tedavileri ile hormon dengesinin sağlanarak aşırı adet kanamasına neden olan durumlar tedavi edilmektedir.

    Menoriji problemi birçok kadın tarafından çok ciddi bir problem olarak karşılansa da çözümü basit yöntemler tedavide başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Aşırı adet kanamasına sebep olan rahim içinde meydana gelen tümörler ve polip şeklindeki iltihaplar cerrahi müdahaleler sonucunda Menoriji problemi tedavi edilmekte ameliyat sonrasında düzenli olarak yapılacak jinekolog muayeneleri ile regl döneminiz takip edilmektedir.

    Adet kanaması ile ilgili herşey Tıklayın !

    Adet sancısından kurtulmanın yolları Tıklayın !

    Adet Düzensizliği Nedir? Tıklayın !

    Adet Düzensizliği İçin Bitkisel Çareler Tıklayın !

    Hangi Bitkiler Adet Sancısına, Ağrısına İyi Gelir? Tıklayın !

  • Adet Krampları Nasıl Geçer?

    Adet Krampları Nasıl Geçer?

    Menstrual periyot dediğimiz ay başı hali kadınların pek çoğunda ağrılı geçer ve ağrı genelde kramp şeklinde görülür. Adet ağrısına ne iyi gelir? makalemizde adet kramplarını geçirecek yöntemlere yer verdik.

    Muz yiyin. Muz, yüksek potasyum özleri ile potasyum eksikliği sonucu oluşan krampları önler. Potasyumu açısından zengin olan diğer yiyecekler ise şunlardır;
    Beyaz fasulye çeşitleri
    Ispanak, marul gibi yeşillikler,
    Kuru kayısı, kuru erik, kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler
    Somon ve ton balığı gibi balıklar.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (1)

    Sağlığınız için kafeini hayatınızdan çıkarın. Çok fazla kafein alımı krampları daha da kötüleştirebilir.
    Kahve, çay, kola gibi kafein içeren içeceklerden özellikle adet öncesi ve adet döneminizde uzak durmalısınız.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (13)

    Papatya çayı içmeyi deneyin.
    Son zamanlarda Londra Imperial Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Alman papatyası çayı içmenin menstrüel krampların yol açtığı ağrıların giderilmesinde yardımcı olduğunu tespit etmiştir.Papatya glisin adında, kas spazmları rahatlatan bir amino asit içerir. Rahim rahatlatıcı etkisiyle, papatya çayı menstrual dönemden kaynaklanan krampları önleyerek, huzurlu bir ay başı geçirmenizi sağlayacaktır.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (3)

    Omega-3 yağ asitleri almayı deneyin.
    Balık yağı hapları, omega-3 yağ asitleri adı verilen sağlıklı yağ oranı yüksek özleri ile adet kramlarının neden olduğu ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmada günlük olarak balık yağı takviyeleri alan kadınların, bu hapları içmeyen kadınlara göre daha az kramp ağrısı çektiği tespit edildi.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (5)

    Aşağıdaki diğer takviye hapları deneyin. Bu takviye ilaçlara başlamadan önce doktorunuza danışın. Aşağıdaki takviyeler sağlığınız için yararlı olup, adet kramplarını engelleyebilir.
    Kalsiyum sitrat, 500 – Günlük 1.000 mg. Kalsiyum sitrat kas yapısını korumaya yardımcı olur.
    D vitamini, günlük 400 IU. D vitamini inflamasyon ile mücadele etmenin yanı sıra vücudunuzun kalsiyum ihtiyacının giderilmesinde rol oynar.
    E vitamini, günlük 500 IU. E vitamini de adet ağrılarını azaltmaya yardımcı olabilir.
    Magnezyum, menstruasyon başlamadan önce 3 gün boyunca günde 360 mg. Magnezyum adet ağrısı dahil kas kasılmaları neden kimyasalların salınımını azaltmaya yardımcı olur.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (6)

    Esneme Ve Egzersiz ile Krampları Rahatlatma
    Ayaklarınızın altına yastık koyup, yüksekte tutun Bu yöntem rahim kaslarını zorlayıp, rahatlamanızı sağlayabilir.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (7)

    Akupunkturu deneyin. Çeşitli çalışmalarda, akupunktur ile tedavi gören kadınların daha az ağrı çektiği ve daha az ilaç ihtiyacı hissettiği tespit edildi. Akupunktur vücutta qi (ya da enerji eksikliklerini) dengeleyerek çalışır. Adet krambı durumunda, Qi dengesi bozulup, bu durum karaciğer ve dalağı da etkiler, akupunkturla tedavi ise sizi rahatlatıp, acıyı alır.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (8)

    Her seferinde 10 saniye boyunca midenize hafifçe baskı yapın. Nazik basınç en iyisidir. Vücudunuz menstrüel krampın neden olduğu ağrı hissinin yerine sizin uyguladığınız basıncı fark etmeye başlayacaktır. Böylece oraya yönelip, adet ağrısının acısını unutturabilir.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (9)

    Ağırıyı yatıştırmak için karın bölgenize biraz masaj yapın.
    Aile bireylerinden veya arkadaşınızdan birine, arka bölgenizde, sırtınızın altı, böbreklerin olduğu yere hafifçe masaj yapmasını rica edin.
    Bu yöntem de ağrıyı hafifletecektir.

    Yürüyüşe çıkın
    Yürüyüş adet krambı ile ilişkili ağrı için etkin ve kolay bir çözümdür.
    En iyi sonuç için canlı, hızlı bir şekilde 30’ar dakika günde 3 kez tekrarlayın.
    Yürüyüş senin beta-endorfinleri çalıştırmanın yanı sıra prostaglandin oranını da azaltacaktır.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (14)

    Biraz koşu yapın. Koşmak da ağrıyı alıp, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
    Haftada 3 kez yarımşar saat yüzmek de size iyi gelecektir.

    Mekik çekin.
    Mekik çekmek karın kaslarını çalıştırarak krambı rahatlatabilecek sporlardandır.
    Egzersiz, vücudunuzunda iç opioidlerdeki beta-endorfin ortaya çıkarır veya doğal morfin işlevi görür.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (15)

    Midenizin üzerine sıcak su torbası yerleştirmeyi deneyin. Sıcak su torbanız yoksa ütü ile ısıttığınız pamuklu bir kumaş mesela atlette aynı işlevi görecektir. Bu sıcak su torbasını alt sırt bölgesinede uygulayabilirsiniz.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (11)

    Sıcak suyla banyo yapın.
    Sıcak bir banyo, kadınlarda kramp ağrılarını azaltmak için kullanılan, başka bir ısıl işlem şeklidir.. Sıcak banyonun vücudun kasları gevşetip, ağrıyı hafiflettiği tecrübelerle sabittir.

    Küveti sıcak suyla doldurun, 1-2 bardak epsom tuzunu içine atın. Epsom tuzu magnezyum zengini yapısıyla, magnezyum eksikliği dolasıyla oluşan krambınızı rahatlatacaktır.
    Bu suda en az yarım saat bekleyin.

    Epsom tuzu yoksa, 1 bardak deniz tuzu ile 1 bardak karbonatı küvet suyuna dökün.
    Bu kombinasyon vücut kaslarınızı gevşetecektir. Yine en az yarım saat bu suyun içinde kalmalısınız.adet_agrisina_ne_iyi_gelir (12)

    Ibuprofen, parasetamol veya dönem krampları için özel olarak tasarlanmış ağrı kesicilerden bir ağrı kesici almayı deneyin. Sadece şişe üzerindeki yönergeleri izleyin veya en iyisi bu ilacı almadan doktorunuza danışın.

    Şiddetli menstrual kramp ağrıları için doktorunuzla konuşup doğum kontrol hapı almaya başlayabilirsiniz. Doğum kontrol hapları adet dönemleri ile ilişkili ağrı, şişkinlik ve krampları azaltabilir.

    İlgili Konular

    Adet Ağrılarından Kurtulmanın 13 Yolu Tıklayınız

    Adet Düzenleyici Bitkiler Tıklayınız

     

  • Adet Ağrıları Nasıl Geçer? Adet Ağrılarını Geçiren Bitkisel Kürler

    Adet Ağrıları Nasıl Geçer? Adet Ağrılarını Geçiren Bitkisel Kürler

    Adet sancısı kadınların hayatını kabusa çeviren ağrılardandır. Adet sancısı nasıl geçer? Adet sancısı için doğal kürler makalemiz bu konudan muzdarip kişilerin şifaya kavuşması için hazırlanmıştır.
    Adet Sancısını Ne Geçirir?
    1. Kür
    Muayyen dönemlerinizde her gün 2 yemek kaşığı keten tohumu yiyin, çiğneyerek yutun.
    Prostaglandin rahim kaslarının kasılması ve mide ağrısına neden olan hormondur.
    Keten tohumunu bildirdiğimiz ölçüde tüketmek vücutta prostaglandin düzeylerini azaltır

    Adet Ağrılarından Kurtulmanın 13 Yolu İçin Tıklayınız

    2. Kür
    Siyah çayı demleyip, hazırlayın.
    İçine ezilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil katın.
    Ardından 2 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin
    1 tatlı kaşığı bal ilave edin.
    Gün boyunca düzenli aralıklarla bu çaydan için

    3. Kür
    Bir avuç fesleğen yaprağını ezin.
    Ezdiğiniz yaprakların suyunu süzün.
    Bir bardak sıcak suyun içine 2 tatlı kaşığı fesleğen suyu katın.
    İyice karıştırın.
    Günde 3 kez bunu tüketin.

    Tavsiyeler
    Akapuntur tedavisi size büyük rahatlama sağlar.
    Günlük beslenmenizde muhakkak şu gıdalar olsun;
    Tarçın
    Susam tohumları
    Zencefil
    Maydanoz

    [youtube id=”7FHfrgLHmmM” width=”600″ height=”350″]

     

    YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.