Yeşilliklerden oluşan, işlenmiş gıda ve şekerden uzak durmak gibi kuralları olan alkalin diyeti, sağlıklı ve enerji dolu bir vücudun sahibi olmak isteyenler için benimsenen bir diyet olmuştur.
Bu diyet Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow ve Jennifer Aniston gibi Holywood ünlüleri tarafından müdavimi olunan ve senelerdir uygulanan bir diyettir.
Bu beslenme tarzı ile sağlınıza kavuşmuş olmakla kalmıyor, kilo da veriyorsunuz.Yeni Başlayanlar için Alkali Diyeti hakkında herşeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.
Alkali diyet nedir, hangi yiyeceklerden oluşuyor, yasaklı listesi ne bu gibi bilgileri vermek amacıyla bu yazımızı hazırladık. Doktora danışmadan bu diyeti asla yapmayın

Alkalı diyeti insan kanı hafif alkalidir, önermesine dayalı bir diyettir. Vücudumuz, alkali gıdalar ile bu Ph dengesini doğal olarak korur.
Asitli gıdaların sık sık alımı sonunda, vücutta doğal olarak bulunan, bu alkali mineraller tükenir ve kişinin vücut sağlığı bozulur.Bu yüzden, bedenimizin doğal alkalin Ph oranını korumak için, alkali gıdalara devam edip, asidik gıdalardan uzak durmalıyız.

Alkali Diyetinde Neleri Yemeli?
Alkali Diyeti ağırlıklı olarak koyu yeşil yapraklı sebzeler (genellikle çiğ veya hafifçe buğulama), lahana, fındık, mercimek, yumrular, kabak, fasulye, ve uçucu yağlar vb den oluşur.
Meyve içeriğinde şekerden dolayı tartışmalı bir konudur bu diyette, yalnızca mevsiminde ve aşırıya kaçmadan yenilmesi hakkında çoğu diyetisyen hem fikirdir.
Limon, avokado, domates ve üzüm, yüksek alkali içeren gıdalardır ve bu diyetin temellerindendir.

Alkali Diyeti İçecekleri Neler?
Alkali içecekler ise basit ve anlaşılırdır, alkali su, limon salatalık gibi alkali meyve sebzelerin sularından oluşan bir içecek listesi vardır.
Sebze suları bu diyette çok önemli yer tutar.
Yerba Mate Çay, Rooibos Çay ve Zencefil Çayı gibi bitkisel çaylar, yine bu diyet listesinde yeralan içeceklerdir.

Alkali Diyeti İçecekleri için tıklayın

Alkali Diyetinde Neler Yasak?
İşlenmiş gıdalardan uzak durun. Şekerli gıdalar yemeyi ise aklınızdan bile geçirmeyin.
Kafein ve alkol ise eve bile sokulmaması gereken yiyeceklerdir.
Trans yağlar, yapay tadlandırıcılar yüksek asit içerir ve bunlar da yasak listesindedir.
Bazı diyetisyenler, hayvansal süt ürünlerini de alkali diyet listesi yasaklarından sayar.
Buna alternatif olarak hindistan cevizi, badem ve soya sütünü gösterirler.
Hayvanların etleri yüksek oranda asit içerdiğinden, mümkün mertebe bu gıdadan uzak durmalıdır.

Alkali Diyeti Yemekleri Nelerdir?
Alkali diyetini tavsiye eden diyetisyenler günlük gıda alımının %70 alkali gıdalardan, %30 ise alkali olmayan gıdalardan oluşması gerektiğini bildiriyorlar.
Tipik alkali beslenmesi ya çok karışık sebze, çorba,sandviç, alkalin spagetti veya lazanyadan oluşur veya falafel köftesi, domates ve güveçten.
Bildirdiğimiz şeyler alkali diyetine yeni başlayanlar için, diyetin temel öğretileridir.
Alkali gıdaların yenmesi, vücudun alkali dengesine bir etki etmiyor diye düşünen diyetisyenler olmasına rağmen, bu yeme biçimini benimseyip, hayat felsefesi yapmak bizim yararımıza olacaktır, çünkü bu diyet son derece ideal ve besleyici bir beslenme tarzıdır. Yalnızca şekerden ve işlenmiş gıdadan uzak durma prensibi bile, bu diyetin ne kadar sağlıklı olduğunu kanıtlamıyor mu?

 

Alkali diyeti nasıl yapılır?

Yeni Başlayanlar için Alkali Diyeti

Yeni Başlayanlar için Alkali Diyeti

Yeni Başlayanlar için Alkali Diyeti

Yeni Başlayanlar için Alkali Diyeti

Alkali Diyeti