Son zamanlarda basında, sosyal medyada, dergi ve kitaplarda Beslenme Ve Diyetetik Bölümü mezunu Diyetisyen ünvanı olmayan bir çok kişi ve kişilerin sağlıklı yaşam, kilo verme, diyet programı, zayıflamada püf noktalar adı altında yazdıkları/söyledikleri “Sağlığınıza Büyük Zararlar Vermektedir.”

Sadece Meyve Tüketilerek Diyet Yapılır mı?

Hayır! Sadece meyve tüketilerek diyet yapılmamalıdır.

Meyveler, vitaminler ve mineraller den zengindir. Fakat protein içermezler. Proteinler vücudumuzda hücre yapım ve onarımı sağlayan ve metabolizmamızı hızlandıran besin öğeleridir.

Uzun süre sadece meyve tüketerek yapılacak bir diyet vücut kas dokusu kaybına, ishale, hazımsızlık ve gaz sindirim sistemi problemlerine neden olur. Beslenme programınız da (diyetinize) dört besin öğesinin de yer alması gerekmektedir.

Yazılarımda bahsettiğim DÖRT YAPRAKLI YONCA’yı hayal edin. Şeker içeriği yüksek olan meyveleri tüketerek diyet yapmak isterseniz göbek ve basen bölgesinden yağ kaybınız daha az olacaktır .

Yaz aylarının en çok sorulan sorularından bir diğeri de ELMA DİYETİ, KARPUZ DİYETİ, KAVUN DİYETİ nasıl yapıyorum / yapılır ?

Diyetisyen olarak her zaman üzerinde durduğum konulardan bir diğeri de Diyet programlarının tek yönlü beslenme programı içermemesi gerektiğidir. Az önce söylediğim gibi Meyveler, vitaminler ve mineraller den zengindir fakat protein içermezler.

Vücudumuzun proteinlere, karbonhidratlara, yağlara ve sebze-meyvelere ihtiyacı vardır. Tek yönlü beslenme ile vücut kas dokusu kaybına, ishale, hazımsızlık ve gaz sindirim sistemi problemlerine neden olacaktır. Diyetinize dört besin öğesinin de yer alması gerekmektedir.

Sağlık Dolu Günler Dileğiyle

Diyetisyen Serpil Parlak