Paleo diyeti kilo aldırır mı? Kilolarından kurtulmak adına patates, süt ürünleri, ekmek ve baklagillerden uzak duruyorsan, senin için pek de iyi haberlerimiz yok. Çünkü Melbourne Üniversitesi bilim insanları, paleo diyetinin zayılatmak bir yana dursun, kilo bile aldırabileceğini belirtiyor.

Paleo diyeti kilo aldırır mı?

Diyabet başlangıcı bulunan aşırı kilolu farelere düşük karbonhidratlı ve de yüksek yağ içeren diyetlerin uygulandığı araştırmada, 9 haftalık bir sürecin sonunda, paleo diyeti uygulayan farelerin insülin seviyelerinin yükseldiği ve vücut ağırlıklarının %15’i kadar daha da kilo aldıkları gözlemlendi. Normal diyetlerine devam etmeleri sağlanan farelerde ise herhangi bir değişiklik gözlemlenmedi.

İlgini çekebilir: 2016 Diyet Trendleri

Bu haberlerden yola çıkarak makarna ve peynire yüklenme kararı almamalısın. Çünkü söz konusu çalışmada ciddi sınırlılıklar bulunuyor. İlk olarak, çalışma hayvanlar üzerinde uygulandı. İkinci olarak da farelerin tam olarak neler ile beslenmiş olduklarını bilmiyoruz. Ama tavuk ızgara ve sebze kavurması ile beslenmediklerinden eminiz.
Paleo diyeti kilo aldırır mı?

Paleo diyeti kilo aldırır mı?

Paleo’nun yaratıcısı Loren Cordain, çalışmanın kriterlerden yoksun olduğunu ve diyet- hastalık arasındaki neden-sonuç ilişkisine dair nesnelliği barındırmadığını belirtiyor. Ona göre fareler üzerinden yola çıkan tek bir çalışma, insanlar üzerine genellenemeyeceği gibi, aynı zamanda da kötü bir bilimdir. Dahası, bazı diğer çalışmalar, paleo diyeti gibi düşük karbonhidratlı ve yüksek yağ oranlı diyetlerin zayıflama konusunda etkili olabileceğini belirtiyor. Hatta bu diyetin, tartıdaki sonuçlar açısından vegan ya da Akdeniz diyetinden daha iyi olduğu da belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl American Journal of Clinical Nutrition‘da yayımlanan bir değerlendirmede de paleo diyetinin kısa vadede tansiyon ve bel çevresi konularında daha verimli sonuçlar yarattığı belirtiliyordu.

Kaynak: womenshealth