Osteoporoz diyeti aslında kemik erimesi için beslenme olarak da tanımlanabilir. 30’lu yaşlardan itibaren görülmeye başlanan bu rahatsızlık için osteoporoz diyeti nasıl yapılır yazısını oluşturduk. Kemik erimesi diyeti tüm ayrıntılarıyla yazımızda.

Osteoporoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Osteoporoz, vücudumuzdaki kemiklerin sertliklerinin azalıp, kalitelerinin bozulması sonucunda daha zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkan ve tüm iskeletimizi etkileyen ve 30’lu yaşlardan itibaren özellikle kadınlarda menapoz döneminden sonra artan kemik erimesi hastalığıdır. Vücudun yükünü taşıyan sırt ve bel kemikleri zamanla aşınabilir ve hasar görmeye daha yatkın olabilir.

Osteoporoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Osteoporoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Osteoporoz hastası olan kişilerde vücutta çatlak, kırık ve kaburgada eğrileşme görülebilir.

Osteoporoz hastaları beslenme tüketimlerinde D vitamini ve kalsiyum gibi kemik sağlığı açısından önemli gıdaları eksik etmemelidirler.

Bu rahatsızlıkla başa çıkabilmeniz için tüketmeniz gereken belirli bir beslenme programı ve düzenli olarak yapılan egzersizler oldukça işinize yarayacaktır.

Osteoporoz hastaları için hazırlanmış alternatif bir diyeti sizle paylaşmak istiyoruz. Bu diyeti doktorunuzla konuştuktan sonra uygulayabilirsiniz.

Osteoporoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Osteoporoz Diyeti Nasıl Yapılır?

Sabah uyandığınızda

1 su bardağı ılık su, 1 çorba kaşığı bal

Kahvaltı

Haşlanmış yumurta ve kızarmış ekmek ( seçenek1)

Kalsiyum katkılı protein tozu ve süt (seçenek2)

Öğle yemeği

Ispanak, incir ve peynir salatası

Fırında balık ve  yeşillik salatası

Öğle yemeğinden sonra

1 kase yoğurt (ev yapımı olması daha sağlıklı olacaktır. Dışarıdan hazır olarak aldığımız bir çok yoğurtta süt tozu yada koruyucu madde kullanılır.)

Ara öğün

4 badem ve portakal suyu

Akşam yemeği

Brokoli Çorbası

Izgara sardalye ve ya sebzeli sardalya

Pancar, havuç, bezelye ve süzme peynir ile oluşturulmuş salata

2 dilim tam buğday ekmeği yada tahıllı ekmek

Yatmadan önce

1 bardak sıcak süt