Oruç diyeti olarak bilinen if diyeti ile hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Ramazan ayında kilo almamak yada kilo vermek isteyenler oruç diyeti ile 1 ayda incelin.

Oruç diyeti ile 1 ayda incelin

Bu diyetin temelinde gün içerisinde kalori içermeyen su, çay ve kahve gibi içecekleri şekersiz olarak tüketmek ve akşam istediğiniz kadar yemek yer alır. Ramazan ayında oruç tutarken diyette birkaç değişiklik yapılmış olur. Sahurda bol bol su tüketerek gün içerisinde almanız gereken su ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

Oruç diyeti ile 1 ayda incelin | 1

Bu diyet ramazan ayında kilo vermek isteyenler için idealdir. Bu diyetin temelinde yer alan gündüz hiçbir gıda tüketmeyip akşam istediğinizi yemek fikri oruç tutma prensibi ile uyumludur.

Bu diyet ile sağlıklı kilo vermek için yapmanız gereken ise,

Mutlaka sahur yapın. Gün içerisinde susuz kalmak sizi hem yorar hemde akşama çok daha fazla yemek yemenize ve midenizde şişliğe neden olur.

Akşam yemeklerine mutlaka çorba ile başlayın.

Vücudunuzun protein, karbonhidrat, sağlıklı yağ ve vitaminlerden mahrum kalmaması için iftarda dengeli beslenmeye çalışın.

İftarda öncelik olarak çorba ve salatayı tüketin. Sonrasında karbonhidratlı gıdalara geçin. Mideniz dolmuş olacağı için yağlı ve karbonhidratlı gıdaları az tüketmiş olur ve kilo verirsiniz.

Bu diyet uzun vadeli uygulandığında sorun yaratabilir. Ramazan ayı sürecinde uygulamak en idealidir.

Ramazan ayında oruç tutarken çok zorlanmıyorsanız hafif tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. Kronik rahatsızlıklarınız varsa egzersizleri yapmayabilirsiniz.