Siz de zayıflıktan yakınanlardan mısınız? nasıl kilo alınır? 15 uzman önerisi makalemizde kısa sürede ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacak bazı tüyolara yer verdik.

1- Güne mutlaka sağlam bir kahvaltı ile başlayın.
Tereyağ, fıstık ezmesi, fındık, fıstık gibi kalorisi yüksek, enerji veren, besleyici gıdalardan oluşan mükellef bir kahvaltı kurun ve doyana kadar yiyim.
Çay yerine ballı süt içmeli, tahin ve pekmezi sofradan eksik etmemelidir. Tüm saydığımız yiyecekler kilo aldıran, sağlıklı gıdalardır.

2-Besin programınız 3 ana öğün ve 2-3 ara öğünden oluşsun, asla öğün atlamayın.
Ara öğünde de pizza, hamburger gibi boş, zararlı yiyecekler yerine kuruyemiş, kuru meyve gibi kalori bombası besinleri tercih edin.

3- Öğünlerinizde yoğurt, salata ve meyve mutlaka yer alsın. Makarna, ekmek, hamuru işi, pilav da karbohidrat deposu, kilo alma hedefinize
yardımcı olacak yiyeceklerdir.

4-Zeytinyağı kalori açısından zengin, besin değeri yüksek kilo aldıran yağlardandır. Keza kuruyemişler de, şişmanlatan, tam bir vitamin deposu atıştırmalıklardır.
Kilo almak istiyorsanız yeşil salatalarınıza bu yiyecekleri de eklemelisiniz!

5-Şişmanlama yolunda, alacağınız kiloları genelde kas olarak almaya çalışmalısınız.Her öğüne ekmek, makarna, patates vb karbonhidrat ve et,süt, tavuk, yumurta gibi protein ekleyerek bunu sağlayabilirsiniz.

6-Yemeklerden önce kesinlikle su içmeyin, su içmek iştahınızı kapatır, yeteri miktarda yemenizi önler.

7-İçeceğeniz çorbaya süt, krema, zeytinyağı, et suyu vb ekleyerek alacağınız kalori miktarını artırabilirsiniz.

8- Tatlılar kalori zengini, kilo aldıran besinlerdir, fakat çok miktarda tatlı yemek iştahınıza set çekip, ana yemeklerin alımını azaltabilir.

9-Yiyeceklerin kalori miktarlarını adınız soyadınız gibi bilin ve mümkün mertebe kalorisi yüksek yiyecekleri biraraya getirin mesela sütlaçı sade değil, üzerine badem, kuruyemiş vb serperek yiyin, makarnayı peynirli yahut kıymalı, pilavı ise etli tüketin.

10- Bazı yiyecekler ve baharatlar iştah açıcı etkiye sahiptir, iştahsız biriyseniz bu yiyecekleri tercih edin.

11- Sağlıklı kilo almak için kola, gazoz vb asitli zararlı, yüksek boş kalori içecekler yerine meyve suyu içmeyi yeğleyin.

12-Düzenli spor yapın, spor yapmak size kas olarak geri dönecek, dengeli kilo almanızı sağlayacaktır.

13-Moralinizin bozulmasını, motivasyonunuzun düşmesini önlemek için asla sürekli tartılmayın!

14-Stresten uzak durun, stres en önemli iştahsızlık nedenlerindendir.

15- Tüm bu tavsiyelere uymadan önce bir diyetisyene başvurup hormonal testler yaptırıp, kilo alamamanızın altındaki fizyolojik nedeni tespit etmeye çalışın, tedavi olun. Ve diyetisyeninizin verdiği diyet programına göre beslenin!

İlgili Konular

1 Ayda 10 Kilo Almanın Yolları İçin Tıklayınız