Bitkisel çaylar hızlı zayıflama üzerinde önemli bir etkiye sahip. En çok bilinenler ise maydanoz çayı ile  zayıflama , beyaz çay ile zayıflama, nane çayı ile zayıflama olarak  gidiyor. Bugün mucize bitki olan nane ile göbek eritme üzerine etkisi hakkında da bilgi vereceğiz.

Nane Çayı ile Zayıflama

Nane çayı özellikle ortadoğu kültüründe oldukça yaygındır. Son yıllarda nane çayı hakkında bilimsel araştırmla hızlandı. Bizde nanenin faydaları hakkında daha fazla bilgiye sahip olabiliyoruz.

Nane Çayı ile Zayıflama | 1

Nane çayı, sindirimin hızını ve verimliliğini arttırmak ve sağlıklı bağırsak hareketlerini geliştirmek için safra akışını uyarır. Artan metabolizma hızı ile yağ yakımı çok daha kolay bir hale gelir. Nane çayını tek başına içemiyorsanız  hazır halde satılan nane çayı ve diğer çayların karışımlarından almayı deneyin. Nane çayını diyet listelerinizin özellikle akşamüstü ara öğününe ekleyebilirsiniz. İştah kapatıcı özelliği ile askşam yemeğinde fazla yemenizi engeller.

Ev Yapımı Doğal Zayıflama Çayı Tarifleri Tıklayın!

Nane çayının diyet sırasında kullanılmasının diğer nedeni ise stresi azaltan hormonları sağlamaya yardımcı olmalıdır.

En sağlıklı nane çayı aslında kurutulmuş naneden evde yapacağınız çaydır. Özellikle doğal ve kimyasallardan uzak olan kurutulmuş nane yaprsaklarını kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Nane Çayı

7-8 tane kurutulmuş nane yaprağı

1 çubuk tarçın

1 buçuk bardak kadar su

Mide rahatsılığı olup bu çayı tüketmek isteyenler içine 1 dilim kadar limon ilave  edebilirler.

Bu çayı kışın sıcak yazında buz küpleri ile soğuk olarak içebilirler.

Zayıflama için hazırladığını başka çaylar varsa nane çayını bunların içine ilave edebilirsiniz.