Metabolizma nedir? metabolizmayı hızlandırıcı yağ yakıcılar ve metabolizmayı hızlandırmanın yolları ve daha fazlası burada.

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Metabolizma, dışarıdan aldığımız besinlerin vücutta bazı kimyasal tepkimeler ile yıkılıp yerine vücudun ihtiyacı olan enerjinin tüketilmesidir. Besinlerin vücutta dönüşümü olarak özetlenebilir.

Metabozlimayı Hızlandırıcı Yağ Yakıcılar

Yeşil çay

Lifli gıdalar

Meyve ve sebzeler

Kepekli gıdalar

Tarçın, karabiber gibi baharatlar

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları

Kahvaltı

Sabahları doyurucu bir kahvaltıyla başlayın. Vücudun metabolizması besinleri sindirdiğinde yükselir ve kahvaltıyı sindiren kalorili yakma, gece boyunca daha hızlı kaldıktan sonra metabolizmanızı artırabilir, böylece gün boyunca daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Bol miktarda taze meyve, tahıl, protein ve süt içeren, dengeli ve dengeli bir kahvaltı yapın.

Grefurt Tüketin

Her gün bir greyfurt tüketin. Meyve başına sadece 80 kalori olan greyfurt, glikoz metabolizmasını etkileyen insülin seviyelerini azaltabilir.

6 Öğün Yemek Tüketin

Günde altı veya daha fazla küçük yemek yiyin. Gün boyunca “atışdırğınızda”, vücudunuzu kaloriyi yakan sindirim moduna başlayacaksınız. Metabolizmanızı artırmaya yardımcı olabilecek hızlı, sağlıklı aperitifler için taze meyve, hindi dilimleri, kuru üzümler, haşlanmış yumurta, yoğurt ve salata içeriklerini kullanışlı tutun.

Metabolizmayı Hızlandırmanın Yolları | 1

Su

Günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Su vücudun doğal yapı taşı olduğu için hem yakılan enerjiyi atmanızı sağlar. Toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Akşam Yemekleri

Günün belirli saatlerinden sonra vücutta yavaşlamalar ve dinlenme pozisyonuna geçiş olacağı için akşam yemeklerini hafifletme metabozlimanızın hızlanmasına yardımcı olur. Akşam yemeklerindeki ağır gıdalar vücudu yorar ve metabolizmanızın yavaşlamasına neden olur.