Mandalina narenciye grubundan olan içerisinde çeşitli vitamin ve mineraller barındıran harika bir meyvedir. Mandalina zayıflatır mı? makalemizde bu yiyeceğin kilo vermeye etkilerinden bahsettik. Öncelikle şunu bildirelim ki meyve seviyorsanız kolay kilo verebilmeniz mandalina size önerebileceğimiz kalorisi düşük besin değeri yüksek meyvelerdendir.

Mandalina Zayıflatır mı?

100 gram mandalina sadece ve sadece 53 kalori içerir ki, bu rakam,1500-2000 olan günlük kalori ihtiyacının %3 ‘üne tekabül eder. Düşük kalorili yiyecekler, diyet yapanlar için ideal gıda sınıfındandır çünkü biraz aktivite ile kolayca yakılıp enerjiye dönüşürler. Örneğin 5 dk koşmanız veya kulaç atmanız hemen 53 kaloriyi harcamanızı sağlar.

Yağ İçeriği
Mandalina 100 gramında sadece 0,3 g diyet yağ içerir. Yağsız yiyeceklerle beslenme ise kilo vermenin en önemli kurallarındandır.

Lif içeriği
Kadınlar için günlük lif ihtiyacı 25 gramdır.
100 gram mandalinde 2 gram lif vardır. Lifli yiyecekler, kan şekerini kontrol altına alır, toklu hissini artırır ve uzun süre acıkmanızı önleyerek, gereksiz kalorilerden sizi uzak tutar.mandalina_zayiflatirmi_1

C vitamini
C vitamini kemiklerinizi, diş ve kıkırdak bütünlüğünü korumaya yardımcı olan bir besin öğesidir. Her 100 gr mandalina kilo kaybına yardımcı olabilen bu besin öğesinden yaklaşık 27 mg içerir. “Beslenme American College of Journal” Haziran 2005 sayısında yayınlanan bir çalışmada yüksek C vitamini tüketiminin egzersiz sırasında yağ yakım miktarını artırdığını gösteriyor. Bundan çıkan sonuçlar mandalina ve diğer C vitamini yönünden zengin besinler kilo vermenize yardımcı olabilirler!

Mandalin kalsiyum açısından da zengindir. 100 gram mandalin size 37 mg kalsiyum kazandırır. Kalsiyum kemikleri sağlıklı kılar ve kilo verme üzerinde de etikilidir.
“Nutrition Reviews” ‘in Haziran 2011 sayısında yayınlanan araştırmaya göre, kalsiyum, düşük kalorili diyetlerle kombinlendiğinde zayıflamanıza yardımcı oluyor.

İlgili Konular

Mandalina Diyeti İle 3 Günde 5 Kilo Diyet Listesi Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.