Karın yağlarından kurtulmayı hedeflemek, sağlığınız için olumlu bir adım atmanız anlamına gelir. Limon suyu göbek eritir mi? makalemizde bu suyun göbek eritmeye etkilerinden bahsettik, tarifine yer verdik. Göbek çevresinde yağlanma diyabet 2 ve kalp hastalıkları ile doğrudan ilgili bir durumdur. Limon suyu, zayıflama hedefinizde sağlıklı diyetin bir parçası olabilir, fakat bu suya çok büyük anlam yükleyip, senelerin birikimi olan yağların bir anda yok olmasını hayal etmek doğru değildir.
Yağları anında eriten hiç bir gıda yoktur. Zayıflama ancak aldığınız kaloriden daha fazla enerji harcadğınızda gerçekleşir. Fakat şu var ki limon, greyfurt, acı biber gibi bazı yiyecekler metabolizma hızına etki ederek, kilo verme işlemini hızlandırır, yağ yakımında yardımcı olurlar.

Karaciğer yağ yakmakta büyük rol oynayan önemli bir organımızdır.
Limon, karaciğeri toksinlerden arındırarak, yağ yakımını kolaylaştırır.

Her sabah uyandığınızda kahvaltıdan yarım saat önce 1 su bardağı suya biraz limon suyu sıkarak güne başlayın, bu içecek size hem zindelik verecek hem de kısa sürede ince bir bele kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Purdue Üniversitesi’ne göre, limon suyu, sitrik asit içeren bir diüretik yani idrar söktürücüdür, bu özelliği sayesinde de kilo vermekde, vücuttan ödemi atmak da çok etkilidir.
Limon suyu ile göbek eriten içecek tarifi
Malzemeler
1-2 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağı yahut 1 poşet yeşil çay
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 bardak sıcak su
5 adet nane yaprağı
Bal ( bal katmak size kalmış)
Yapılışı
1 bardak sıcak suya, yeşil çay ve nane yapraklarını atın.
Üzerine kapak örtüp 7-10 dk demlemeye bırakın.
Çayı süzün ve limon suyu ve bal ilave edin.
İyice karıştırın ve günde 3-4 kez tüketin. Tercihen yemeklerden sonra içmeniz önerilir.

İlgili Konular

Göbek Eriten İçecekler Tıklayınız

2 Haftada Göbek Eritme Yolları Tıklayınız

Göbek Eriten Kürler Listesi Tıklayınız

Göbek Yağlarını Eritmenin 15 Yolu için Tıklayın

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.