Yaz sebze ve meyveleri ile kolay kilo vermek mümkün. Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler nelerdir? Düşük kalorili bu besinler ile vermek çok kolay.

Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler

Yazın daha fit bir vücudu sahip olabilmek tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Yaz sebze ve meyvelerinin bir çoğu düşük kalori barındırır. Sizde yazın sıcağında hem metabolizmanızı yormadan hemde düşük kalorili olarak beslenmek istiyorsanız bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

Düşük Kalorili Besinler

Semizotu
Çok değerli vitamin ve minerallere sahiip olan semizotu aynı zamanda kanı temizler. Ödem atmanıza yardımcı olarak idrar söktürür. İster yemek olarak istersenizde az yağlı yoğurt ile semizotu salatası yapabilirsiniz.

Bezelye
Kışın da dondurulmuş olarak tüketebileceğiniz bu besin kansızlığa iyi geliyor. Az miktarda tüketildiğinde uzun süre tok kalmanızı sağlayabilir.

Kilo vermek için tüketmeniz gereken besinler | 1

Kiraz
Bol miktarda A vitamini içeren kiraz bunun yanında C, K ve B6 vitaminlerini de içermektedir. Kiraz, potasyum, demir ve magnezyum açısından da zenginidir. Cildinize iyi gelecek olan bu meyveyi mevsiminde tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca kiraz sapını ödem attırıcı olarak kullanabilirsiniz.

Taze Fasulye
Bir tabak taze fasulye yemeği az kalori alarak doymanızı sağlar. Yemeği hazırlarken az yağlı ve az tuzlu olmasına dikkat edin. Taze fasulye bir çok hastalığa karşı koruyucudur.

Domates
Domates aslında yaz sebzesidir. Kışın daha az tüketseniz bile yazın organik ve mevsiminde olduğu için ister salata içinde istersenizde yemeklerde bol bol yer verin.

Mürdüm Eriği
Metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenizi sağlar. Gün içerisinde aşırıya kaçmamak kaydı ile tüketebilirsiniz. Aynı zamanda adet düzenleyici özelliğe sahiptir.

Bamya
Sindirim sisteminizi düzenlemeniz konusunda size yardımcı olacak en iyi besinlerden biridir. Sadece bamya yemeği yiyemiyorsanız yaz türlüsü olarak bir kaç sebze bile hazırlayabilirsiniz.