Yağ tabakasını arttırmak isteyenler için kilo aldırıcı olarak bilinen birkaç gıda ve ilaç hakkında;

Zayıflıktan sıkılan biraz şişmanlamak isteyenler, belirli besin gruplarını daha ön plana çıkararak soruna çözüm bulmayı düşünse de, bir takım ilaçlar sayesinde bunu başarabileceğine inananlarda bulunuyor. Doğum kontrol hapları son dönemde şişmanlamaya katkı sağladığı inancı artmaktadır. Peki doğum kontrol hapları kilo aldırırmı, Bunun yanı sıra temel besin kaynağımız olarak bilinen ekmek kilo aldırırmı? Makarna, patates, dondurma ve kilo aldıran vitaminler işe yarıyormu.

Doğum kontrol hapları kilo aldırırmı

Kullanılan doğum kontrol hapları görünüşte kilo aldırıyor olsada bunun nedeninin vücutta su tutulmasına bağlı olarak kilo artışına sebep olduğu belirtilmektedir. Bu nedenle hiç gerek yokken sırf şişmanlamaya yardımcı olması için kontrolsüz bir şekilde kullanılması çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilecektir. Eğer aşırı zayıflık gibi bir problem yaşıyorsanız çözümün gereken tedavi yöntemlerinin uygulanarak çözüm bulunması gerekmektedir.

Ekmek kilo aldırırmı

Beslenirken doğru tercihler yapıldığında yeteri kadar ekmek yemek enerji ihtiyacımızı karşılayacağı gibi kilo almaya neden olmayacaktır. Fakat işlenme aşamasında posasından tamamen arındırılmış un ile elde edilen ekmek çeşitleri sağlıklı olmadığı gibi şişmanlamaya ve beraberinde kilo vermeyi zorlaştıracak özellikler gösterecektir. Sofralarımızda bulunan ekmekler karınlarımız doyurmamak için değil içerisinde bulunan vitamin ve mineralleri almak için yenmelidir.

Makarna kilo aldırırmı

Buğdaydan elde edilen makarna çeşitleri diğer hamur işleri gibi fazla tüketildiğinde şişmanlamaya neden olacaktır. Makarna hazırlanırken kullanılan sosların şişmanlamaya olan etkileri gözardı edilmemelidir. Sofralarımızda bulunan besin maddelerinin yeterince alınması ve çeşitliliğinin sağlanması gerekmektedir. Tek yönlü beslenme alışkanlığının şişmanlamaya neden olduğu gibi yetersiz kaldığı durumlarda aşırı şekilde zayıflamaya neden olduğu unutulmamalıdır.

Kola kilo aldırırmı

İçeriğindeki zararlı maddelerin sağlığımızı olumsuz yönde etkileyeceği tüm dünyada kabul görmüş bir gerçektir. Bunun yanı sıra kola ve cips ikilisi şişmanlamak ve sağlık sorunlarına davetiye çıkarmak gibi olumsuz etkileri bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan asitlerin midenin zarar görmesine neden olacaktır. Genç yaşlı sürekli olarak kola tüketenlerin obezite sorunuyla karşılaşmaları kaçınılmaz son olacaktır. Tv ve bilgiyasar başında saatlerce hareketsiz geçirilen zamanla birlikte yoğun olarak tüketilen kola ve cips tüketiminin çocuklarımız için oldukça tehlikeli olduğu unutulmamalıdır.

Patates kilo aldırırmı

Glisemik endeksi yüksek olan gıda grubundan olduğundan kızartma yerine haşlama ve diğer pişirme tekniklerinin kullanılması durumu değiştirmeyecektir. İçerisindeki yüksek orandaki nişasta dikkate alınmalıdır. Sürekli olarak soframızda yer alması yerine düzenli aralıklarla tüketilmelidir. Kızartma olarak tüketildiğinde beraberinde kalitesiz ve eski yağların kullanılması daha farklı sorunların oluşmasına neden olacaktır.

Dondurma kilo aldırır mı

Dondurmanın bir külahında ortalama 70 kalori olduğu düşünüldüğünde, (bazılarında bu oran daha yüksek olmaktadır) özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek için bolca tüketilmesi kilo alımına neden olacaktır. İçerisindeki yüksek şeker, kalori ve yağ oranı şişmanlamayı hızlı şekilde gerçekleştirecektir. Hareketliliğimizle orantılı olarak yediklerimize dikkat etmek gerekmektedir. Sonuç olarak şişmanlığın hormonal bozukluk dışında beslenme kaynaklı olduğu unutulmamalıdır. Bozulan beslenme düzeni hızlı şekilde kilo almanın yanı sıra zayıflamayı sağlayacaktır.

Kilo aldıran vitaminler

Zayıflıktan kurtulmak için vitamin desteğine ihtiyaç duyulduğunda doğal olarak üretilen bitkisel ürünlerden almanın yanı sıra hekimlerin kontrolünde tıbbi ilaçlar ile almak mümkün olmaktadır. Vitamin ihtiyacının oluşup oluşmadığı yapılacak tetkiklerden sonra ortaya çıkacak ve gereken tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Yüksek oranda alınan vitaminler farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.