Bel, göbek bölgesindeki yağlanma pek çok insanda görülebilen bir durumdur. Göbek nasıl eritilir, kadınlar için tavsiyeler makalemizde karın yağlarından kurtulma ile ilgili bazı önerilerde bulunduk. Göbek yağlarından bildirdiğimiz egzersizleri yaparak, doğru beslenerek tüm bunlara istikrarla devam ederek zamanla kurtulabilirsiniz.

Plank egzersizi yapın
Alttaki resimdeki pozisyonu alın ve poponuz sırtınız düz dursun, dayanabildiğiniz kadar bu şekilde kalın.
Öncelikli olarak 5-10 saniye ile başlayıp, zamanla bu süreyi artırın.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (7)

Mekik çekin
Sabah akşam günde 50 mekik çekmek için kendinize hedef belirleyin. Mekik sporu göbek eritme için en etkili yöntemlerdendir.
Bu spor hem karın kaslarını güçlendrir, hem de göbek çevresindeki yağların yakımını sağlar. Günde 10 mekikle başlayıp 50’ye kadar çıkın.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (2)

Şınav çekin
Şınavda da mekikte olduğu gibi önce az bir sayı ile başlayıp zamanla artırın.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (1)

Sağlıklı beslenin
Öğünleriniz meyve ve sebze ağırlıklı olsun, bu yiyecekler lif deposudur, uzun süre tok tutup, açlık krizleriyle savaşırlar.

Şok diyetlerden uzak durun, bu tarz diyetlerde verilen kilo yağ değil, genelde kas ve su kaybıdır ve yo-yo etkisiyle verdiğiniz kilolar hızla geri alınır. Göbek eritme uzun ve zor bir süreçtir. Bunun için yapmanız gereken şey doğru beslenmek göbek eriten yiecek ve içeceklere ağırlık vermek ve bildirdiğimiz sporlara devam etmektir.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (3)

Kahvaltıyı asla terk etmeyin!
Yapılan bilimsel araştırmalar güne kahvaltı yaparak başlamanın insülin seviyesini dengede tuttuğunu, açlık krizlerini önlediğini ve ldl yani kötü kolestrolü düşürdüğünü gösteriyor.

Günde 10.000 adım atmayı hedefleyin.
Bir pedometre alın ve adımlarınızın sayısını takip edin.
Asansör, yürüyen merdiven yerine normal merdiveni tercih edin.
Her yarım saatte bir ayağa kalkıp en az 30 adım yürüyün.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (1)

Kilo verdikçe bel ve basen bölgenizi ölçün, beden olarak küçülmek, motivasyonunuza yardımcı olacaktır.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (5)

Günde 8-10-12 bardak su için.
Su içmek için uygun miktar günde 8 bardak yani 2 lt’dir.
Spor yapan terle su atanlar için bu oran daha fazladır.
Su içmek bedenden toksinleri, zehirli atıkları temizler, basen, göbek gibi bölgesel yağlarla savaşmakta yardımcınız olur.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (6)

Ekmek, pirinç gibi nişastalı yiyeceklerden uzak durun, bunu başaramam diyorsanız en azından nişastalı gıda tüketimini azaltın.

Gazlı, asitli yiyecekleri hayatınızdan çıkarıp, yerine su ve bitki çaylarını getirin.
Bol su için, ara öğünlerde ise yeşil çay bitki bitki çayları için.gobek_nasil_eritilir_kadinlar_icin_tavsiyeler (4)

Spor yaptığınız ilk 20 dkika boyunca o an vücudunuzdaki yağları yakarsınız, 20 dakika sonra ise vücutta depolanmış yağları, bunun için düzenli olarak 40 dakika spor yapın.

Öğünlerden önce 2 bardak su için, böylece beyninize tokluk sinyalleri giderek fazla yemek yemeniz engellenecektir.

İlgili Konular

Göbek Eriten Diyet Listesi İle Zayıflama Tıklayınız

Göbek Eriten İçecekler Tıklayınız

2 Haftada Göbek Eritme Yolları Tıklayınız

Göbek Eriten Kürler Listesi Tıklayınız

Göbek Yağlarını Eritmenin 15 Yolu için Tıklayın

Göbek Yağlarının Sağlığa Zararları

Göbek Eriten Muhteşem 5 İçecek için tıklayınız

Göbek Eriten Hareketler Hangileridir? Resimli Anlatım

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.