1- Sebze Diyeti

1/2 simit, çay ya da kahveden oluşan kahvaltının ardından, öğlen yiyeceğiniz sebze salatası, akşam ise yağsız beyaz et ve1 kase salata, göbeğinizdeki fazlalıkların azalmasını sağlıyor.

2- Yağsız Yoğurt Diyeti

Her gün yenilen 4 su bardağı yağsız yoğurt, göbek bölgesindeki yağları yüzde 81 oranında azaltıyor. Yaptığınız diyete uygun olarak 4 su bardağı yağsız yoğurt da yiyebilirsiniz.

3- Düz Karın Diyeti

Güne iyi bir kahvaltı yaparak başlayacağınız bu diyette günde 3 öğün, bol protein içeren yemekler yemelisiniz. Tavuk, kahverengi pirinç gibi tam tahıllar, bol sebze ve salatadan oluşan öğünlerin yanında gün içinde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmek de gerekiyor. Güne başlarken bir bardak sıcak suya sıkılmış limon suyu ve gün içinde en az 6-8 bardak su içmek de göbeğinizin erimesine yardımcı oluyor.

gobek_eriten_diyet

4- Kuru Meyve Diyeti

Kahvaltıda, 4 adet kayısı, bir adet C vitamini içeren meyve; ara öğünde, 3 adet diyet bisküvi ile yapacağınız bu diyette öğle yemeklerinde ise ızgara tavuk ya da balık yanında bol bol yeşillikli salata tüketebilirsiniz.

Akşam yemeği yemeden önce tüketeceğiniz iki ara öğününüzde ise 4 adet badem ve 1 adet yeşil elmaya yer verebilirsiniz. Akşamları ıspanak yemeği ve 3 dilim tam buğday ekmek yiyebilirsiniz. Yatmadan önce ılık su içine sıkılmış yarım limonlu su ile 4 adet badem, 4 adet fındık içi sizi bölgesel fazlalıklarınızdan kurtaracaktır.

5- Enginar Diyeti

3 adet enginar, 2 avuç marul, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı portakal suyu, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı enginar suyu sosunun katılması ile yapılan enginar salatası göbeğini eritmek isteyenler için iyi bir alternatif oluyor. Enginar salatası ile besleyeceğiniz öğünler lezzetli ve kilo verdiren bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

6- Diyet Listesi

Göbek eriten diyetlerde yapmanız gereken en önemli şey kahvaltı öğününü aksatmamak ve yağ oranı düşük yoğurt tüketmektir. Tam tahıllı yulaf ekmeği, peynir, domates, haşlanmış yumurta gibi karbonhidrat ve protein bakımından zengin bir menü ile kahvaltınızı yapın. Siyah çay yerine yeşil çayı tercih etmeniz ve şekersiz olarak tüketmeniz antioksidan özelliği gösterecektir. Aynı zamanda kahvaltınıza salatalık, biber gibi sebzeleri de dahil edebilirsiniz.

Öğle öğünlerinde az ekmek kullanarak içeceğiniz yayla çorbası, mercimek ya da sebze çorbası ve sebze salatalarını tercih edebilirsiniz.

Tavuk eti, 1 kase yoğurt, sebze salataları ve kepekli ekmek ile başlayacağınız akşam yemeklerinde, kuru tahıllar, az yağlı sebze yemekleri, taze balık çeşitleri ve yağsız daha eti tüketebilirsiniz.

Ara öğünlerinizde ise bir elma, bir kase çilek, bir muz, bir incir, mandalina ya da taze sıkılmış bir meyve suyu, az yağlı yoğurt, havuç ya da birkaç domates tercih edebilirsiniz.

 

Kaynak: hthayat.com