Yaz sezonuna hazırlıklar çoktan başladı. Diyetler, özel beslenme programları, spor ve hatta vücut şekillendirme uygulamaları şu günlerde sıkça konuştuğumuz konular arasında. Şu da bir gerçek ki, çoğumuz çabalarımızın sonuçlarını hemen görmek istiyoruz. Ancak aslında en iyisi mucizeler beklemek yerine, hangi yöntemlerden daha etkili bir şekilde faydalanabileceğimizi öğrenmek. İşte, kısa sürede incelme ve sıkılık vaat eden beş yol…

1. Bu Kurallara Uyun

“Göbeğimi nasıl eritirim?” sorusuna basit bir formülle cevap bulmak isteyenler için kaleme alınan aynı isimli kitapta; Dr. Fevzi Özgönül, diyet mantığını bir kenara bırakarak, bedenimizin isteklerini yerine getirdiğimizde kilo derdinden aç kalmadan nasıl kurtulabileceğimizi anlatıyor. Dr. Özgönül’ün önerdiği 50 basit adımdan bazıları ise şöyle:

1. Kesinlikle tartılmayın, sadece tok ve sağlıklı hissedin.
2. Sabah mutlaka erken uyanın.
3. Sabah kalkınca mutlaka oda ısısında 1 bardak su için.
4. Sabah kahvaltınızda çok soğuk/sıcak su veya içecek içmeyin.
5. Kahvaltınızı en geç saat 08.00’de bitirin.
6. Kahvaltıdan mutlaka tam doyarak kalkın.
7. Öğün aralarında bir şey yemeyin.
8. Her kahve ve çay sonrası 1 bardak su için.
9. Öğün aralarında başınız döner, şekeriniz düşerse süt, ayran için veya çiğ badem yiyin.
10. Öğlen yemeğini en geç saat 15.00’te bitirin.
11. Çorbayı yemekten sonra için.
12. Meyveyi 1 porsiyonu geçmeyecek şekilde öğlen yemeğinde veya kahvaltıda yiyin.
13. Gün içerisinde tatlı krizi olursa, gece 22.00’den sonra yiyin.
14. Sporu sabah aç karnına değil, akşam üzeri yapmaya çalışın.
15. Gece yatmadan önce zıplayın!

 

2. Ameliyatsız Yöntemleri Deneyin

Ameliyatsız yeni Body Shape yöntemleri; yüz, boyun ve karın bölgesini nazik ve etkili bir şekilde sıkılaştırmayı vaat ediyor. Örneğin Plastik ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas, “Maximus uygulaması, çok düşük enerjiyle, acısız bir şekilde, yüksek hassasiyetle cildi sıkılaştırıyor” diyor. “Cildin kendi doğal dokularını uyararak görünümünü düzenleyen işlem, cildin genç bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.” Karın, selülit ve kalça bölgeleri başta olmak üzere tüm vücuda uygulanabilen Velashape ise tek seansta popoyu kaldırıp, vücut hatlarını güzelleştirmek, karın bölgesinde incelme sağlamak üzere geliştirilmiş. Op. Dr. Arvas, “Günlük hayatı etkilemeyen, konforlu bir vücut şekillendirme tedavisi” diyor.
Radyo dalgalarını kullanarak cilt ve cilt altı dokuları üzerinde yenileyici ve sıkılaştırıcı bir etki yaratan Termaj da ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlıyor.

gobek_eritme

 

3. Bölgesel Zayıflama Yöntemlerini Deneyin

Klasik liposuction yöntemine alternatif lazer lipoliz tekniği, yağları azaltmanın dışında sıkılaşma da vaat ediyor. İşlemde, bedenden yağlı bölgenin çıkarılması için küçük boyutlu bir kanül kullanılıyor. Kanül, lazerle eriyen yağ tabakasının dışarı atılmasına, temel yağ dokusunun ısınmasına, cilt altında çapraz bir işlem yaparak diğer dokuların tahriş olmamasına fayda sağlıyor. Kanül çıkarıldıktan sonra ince bir yara bandı ile kesi alanı kapatılıp, hasta hemen evine gidebiliyor. Diz ve ayak bilekleri, gıdı, kollar, bel, bacaklar ve karın bölgesine uygulanabiliyor.

4. Karın Kası Estetiğini Deneyin

Op. Dr. Bülent Cihantimur, “Bireyler her zaman spor yapmalı, besinlerine dikkat etmeli fakat profesyonel bir şekilde çalışmaya vaktiniz yoksa karın kası estetiğinden faydalanabilirsiniz” diyor. “Hepimizin karın, göbek bölgesinde kas var. Fakat üzerine binen yağ tabakası yüzünden belirgin şekilde durmuyorlar. Karın kası estetiğinde amacımız bu kasların üzerindeki yağlara kas şekli vermek.” Op. Dr. Cihantimur’un kullandığı teknik ise liposculpture metodu: “Kasların hemen kıvrım yerleri üzerine gelen yağ birikimini inceltiyoruz. Hastanın bu bölgede çok fazla yağı varsa, karındaki yağlanma sorununu yağ alımı yaparak çözümlüyoruz. Ortalama 1 saat süren uygulamanın iyileşme dönemi de son derece kısa.”

gobegimi_nasil_eritebilirim

5. Ananas Yiyin

Uzman Diyetisyen İpek Ağca Özger, içindeki bromelain enziminden dolayı ananasın kan dolaşımını hızlandırıp, özellikle vücutta fazla birikmiş ödemi atmaya yardımcı olduğunu söylüyor: “Ananas, kan dolaşımını hızlandırdığı için selülitlerin tedavisinde de çok etkili. Aynı zamanda C vitamini ve manganez bakımından oldukça zengin ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmede rolü büyük.” Bir kalın dilim ananas bir porsiyon meyve yerine geçiyor ve ortalama 60 kalori içeriyor.

Fotoğraflar: Quartz Clinique, Estetik International Sağlık Grubu, Therapia Spa

Kaynak: blog.gittigidiyor.com