Düşük karbonhidratlı sebze arıyorsanız bu makalemizde… Sebzelerin kalorisi düşüktür ancak vitaminler, mineraller ve diğer önemli besinler açısından zengindir. Karbonhidrat bakımından düşük ve lif bakımından yüksektir, bu da onları düşük karbonhidratlı diyetler için ideal kılar.

Düşük Karbonhidratlı Sebzeler

Düşük karbonhidrat diyetinin tanımı büyük ölçüde değişir. Çoğu günde 150 gram karbonhidratın altındadır ve bazıları günde 20 gram kadar düşüktür. Düşük karbonhidrat diyeti uygulasanız da olmasanız da, daha fazla sebze yemek her zaman harika bir fikirdir.

İşte diyetinize dahil edilecek en iyi 21 düşük karbonhidratlı sebzenin bir listesi.

Biber

Dolmalık biber de tatlı biber veya kırmızı biber olarak bilinen inanılmaz besleyicidir.

İnflamasyona (enflamasyon) azaltabilen , kanser riskini azaltabilen ve kolesterolü ve yağları oksidatif hasardan koruyabilen karotenoid adı verilen antioksidanlar içerirler.

En Sağlıklı 10 Düşük Karbonhidratlı Sebze | 1

149 gram doğranmış kırmızı biber, 3’ü lif olmak üzere 9 gram karbonhidrat içerir.

A vitamini için Referans Günlük Alımın (RDI)% 93’ünü ve genellikle çok düşük karbonhidrat diyetlerinden yoksun olan C vitamini için RDI’nin% 317’sini sağlar.

Yeşil, turuncu ve sarı dolmalık biberler benzer besin profillerine sahiptir, ancak antioksidan içerikleri değişebilir.

Özet: Dolmalık biber, anti-enflamatuardır ve A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Porsiyon başına 6 gram sindirilebilir (net) karbonhidrat içerirler.

Domates

Domateslerin sağlık için birçok etkili faydası vardır. Avokado benzer meyvelerdir ancak genellikle sebze olarak tüketilirler. Ayrıca sindirilebilir karbonhidrat oranı düşüktür.

149 gram domates, 2’si lif olmak üzere 6 gram karbonhidrat içerir. Domates iyi bir A, C ve K vitamini kaynağıdır.

düşük karbonhidratlı sebzeler
düşük karbonhidratlı sebzeler

Ayrıca, potasyum bakımından zengindirler, bu da kan basıncını düşürmeye ve felç riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca arterlerinizi çevreleyen endotel hücrelerini güçlendirdikleri ve yüksek likopen içeriğinin prostat kanserini önlemeye yardımcı olabileceği gösterilmiştir.

Domates pişirmek likopen içeriğini arttırır ve pişirme sırasında zeytinyağı gibi yağların eklenmesinin emilimini artırdığı gösterilmiştir.

Özet: Domates, porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir ve vitamin ve potasyum bakımından yüksektir. Kalp sağlığını korumaya ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.

Brokoli

Brokoli gerçek bir süper besindir. Lahana, Brüksel lahanası, turp ve lahana içeren sebze ailesinin bir üyesidir.

Araştırmalar, brokolinin tip 2 diyabetiklerde insülin direncini azaltabileceğini göstermektedir . Ayrıca prostat kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağladığı düşünülmektedir.

91 gram çiğ brokoli, 2’si lif olan 6 gram karbonhidrat içerir.

Ayrıca C ve K vitaminleri için RDI’nin% 100’ünden fazlasını sağlar. Harika bir Brokoli Çorbası Tarifimize göz atabilirsiniz.

Özet: Brokoli, porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. C ve K vitaminleri bakımından yüksektir ve insülin direncini azaltabilir ve kanseri önlemeye yardımcı olabilir.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz , lezzetli bir bahar sebzesidir. Bilimsel adı: Asparagus officinalis

180 gram pişmiş kuşkonmaz, 4’ü lif olan 8 gram karbonhidrat içerir. Aynı zamanda iyi bir A, C ve K vitamini kaynağıdır.

Test çalışmaları, kuşkonmazın çeşitli kanser türlerinin büyümesini durdurmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur ve farelerdeki çalışmalar, beyin sağlığını korumaya ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Özet: Kuşkonmaz, porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Vitamin için iyi bir kaynaktır ve belirli kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olur.

Mantar

Mantarların karbonhidrat oranı oldukça düşüktür.

70 gram çiğ beyaz mantar porsiyonunda sadece 2 gram karbonhidrat bulunur, bunlardan biri liftir.

Dahası, güçlü antienflamatuvar özelliklere sahip oldukları gösterilmiştir.

Metabolik sendromlu erkeklerde yapılan bir çalışmada, 16 hafta boyunca 100 gram beyaz mantar yemek, antioksidan ve antienflamatuar belirteçlerde önemli gelişmelere yol açmıştır.

Diyet Mantar Sote Tarifi göz atabilirsiniz.

Özet: Mantar, porsiyon başına 1 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Metabolik sendromlu kişilerde iltihabı azaltabilirler.

Kabak

Kabak, popüler bir sebzedir. En yaygını yaz kabağı türüdür. Yaz kabağı, yenilebilen yumuşak bir dokuya sahiptir.

Buna karşılık, kış kabağı çeşitli şekillerde gelir, yenmez bir kabuğa sahiptir. Karbonhidratta yaz çeşitlerine göre daha yüksektir.

124 gram çiğ kabak, 1’i lif olmak üzere 4 gram karbonhidrat içerir. Hizmet başına günlük ihtiyacın% 35’ini sağlayan iyi bir C vitamini kaynağıdır.

Dilerseniz forum sayfamızda olan Kabak Detoksu İle Zayıflıyoruz göz atabilirsiniz.

Özet: Kabak ve diğer yaz kabağı türleri, porsiyon başına 3 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir ve C vitamini bakımından yüksektir.

Ispanak

Ispanak, sağlık için çok yararları olan yapraklı yeşil bir sebzedir.

Araştırmacılar, DNA hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini bildirdi. Ayrıca kalp sağlığını korur ve katarakt ve makula dejenerasyonu gibi yaygın göz hastalıkları riskini azaltabilir.

Dahası, birkaç vitamin ve mineral için mükemmel bir kaynaktır. Bir fincan (180 gram) pişmiş ıspanak, K vitamini için RDI’nin 10 katından fazlasını sağlar.

Ispanak da karbonhidrat bakımından düşüktür, ancak yapraklar pişip hacimlerini yitirdikçe karbonhidratlar daha konsantre hale gelir.

Örneğin, 180 gram pişmiş ıspanak 4 gram lifli 7 gram karbonhidrat içerirken, 180 gram çiğ ıspanak 1 gram karbonhidrat ve neredeyse 1 gram lif içerir.

Ispanaklı Kumpir Tarifi için göz atabilirsiniz.

Özet: Pişmiş ıspanak, porsiyon başına 3 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir, K vitamini açısından çok yüksektir ve kalp ve göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Karnabahar

Karnabahar, en popüler düşük karbonhidratlı sebzelerden biridir. Çok hafif bir tada sahiptir ve patates, pirinç ve diğer yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin yerine kullanılabilir.

100 gram çiğ karnabahar, 3’ü lif olmak üzere 5 gram karbonhidrat içerir. Aynı zamanda K vitamini bakımından da yüksektir.

C vitamini için RDI’nin% 77’sini sağlar. Diğer sebzeler gibi, kalp hastalığı ve kanser riskinde azalma ile ilişkilidir.

Dilerseniz Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimize göz atabilirsiniz.

Özet: Karnabahar, porsiyon başına 2 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Aynı zamanda K ve C vitaminleri bakımından zengindir ve kalp hastalığı ve kanseri önlemeye yardımcı olabilir.

Marul

Marul, en düşük karbonhidratlı sebzelerden biridir.

47 gram marul, biri lif olan 2 gram karbonhidrat içerir.

Türüne bağlı olarak, belirli vitaminler için iyi bir kaynak da olabilir. Marul A, C ve K vitaminleri açısından zengindir.

Folik asit bakımından da yüksektirler. Folik asit, kalp hastalığı riskinin artmasıyla bağlantılı bir bileşik olan homosistein düzeylerini düşürmeye yardımcı olur.

37 kadında yapılan bir çalışma, beş hafta boyunca folik asit içeriği yüksek gıdalar tüketmenin, düşük folik asitli diyete kıyasla homosistein düzeylerini % 13 azalttığını gösterdi.

Özet: Marul, porsiyon başına 1 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir. Folik asit dahil olmak üzere kalp hastalığı riskini azaltabilecek çeşitli vitaminler bakımından yüksektir.

Enginar

Enginar lezzetli ve besleyicidir. Bir orta boy enginar (120 gram) 14 gram karbonhidrat içerir. 10 gramı ise lif’tir. Liflerin bir kısmı sağlıklı bağırsak bakterilerini besleyen bir prebiyotik görevi gören inülindir.

Enginar kalp sağlığını koruyabilir. Bir çalışmada, yüksek kolesterolü olan kişiler enginar suyu içtiklerinde, iltihap belirteçlerinde azalma ve kan damarı işlevinde iyileşme yaşadılar.

Özet: Enginar, porsiyon başına 4 gram sindirilebilir karbonhidrat içerir ve bağırsak ve kalp sağlığını iyileştirebilir.