Düğün öncesi diyet tavsiyeleri … Yaz mevsiminin kapımızı çaldığı şu günlerde düğün sezonu da açıldı. Gelin adayları da kışın aldığı kiloları verme telaşına düştü. “Düğüne çok az kaldı ne yapacağım, gelinlikle nasıl daha güzel ve ince görünürüm?” diyorsanız …
Düğün öncesi diyet tavsiyeleri
5 ÖĞÜNDEN ŞAŞMA
Gelinlik seçimi, mobilyalar, beyaz eşya, davetiyeler derken oldukça yoğun ve yorgun bu dönemde, ortalama 2-3 saatte bir beslenmelisin. Sık aralıklarla beslenme kan şekerini dengeleyecek, yapacağın seçimlerde en doğru kararları almanı sağlayacak. Sokaklarda çokça vakit geçireceğin bu dönemde, dışarıda sağlıklı yemek bulamayabilirsin. Arayacak vaktinde olmayacak. En iyisi çantana koyacağın ara öğünlerdir. Çantanı her açtığında göreceğin için hem aklında kalır hem rahatça tüketebilirsin. Fındık, ceviz, badem, kuru kayısı en kolay ve en sağlıklı olanlardır. Özellikle ikindi ara öğününde, dışarıda olacağınız için temiz, hijyenik ve pratik seçenek esmer ekmeğe tosttur. Yanına 1 kutu ayran da eklerseniz, akşam yemeğine kadar sizi kurtarır.
SEBZE VE YOĞURT AYRILMAZ İKİLİ
Sabahları 1 küçük kase yulaf içine, tarçınla yoğurt ve süt ekleyerek alabilirsiniz. Bu hem tok kalmanı hem rahatça tuvalete çıkmanı sağlar. Şeker problemin yoksa mevsim meyvelerinden de ilave edebilirsin. Sabah yapacağın bu hızlı kahvaltı, öğlene kadar seni idare eder. Uzun süre ayakta kalacaksın, çok fazla adım atacaksın, o dükkandan bu dükkana kıyafet, eşya bakacaksın, vücudun su kaybedecek… Mutlaka ama mutlaka eksilen suyu tamamla. Hem yanında su taşı, hem de alış-veriş yaptığın dükkanlarda içecek ikramı yapacaklarında çayın, kahvenin yanına su iste. Öğünlerden birinde, 1 tabak dolusu mevsim sebzesini, yanına yogurt veya cacık ile birlikte yiyebilirsin. Sebze yemeğini zeytinyağlı, buharda, haşlama, közleme, ızgara, sulu yemek, salata veya yoğurtlu olarak yapabilirsin. Kızartma veya kavurma olmasın. Tabağına alırken suyunu süzerek alırsan tamamdır. Tek çeşit almaktansa, 2-3 çeşit sebze tercih et. Besin çeşitliliği bakımından bu çok daha iyidir.
YETERLİ VE DENGELİ BESLEN
Sabah yulaf, öğlen salata, akşam sebze ile yeterli lif alıman, günde 2 lt su içmen büyük tuvalete rahat çıkmanı sağlayacaktır. Genede barsak yavaşlığın söz konusu ise, hergün 1 bardağı kefir içmen sana iyi gelecektir. Zihnin ayrı, bedenin ayrı yorulacağı bu dönemde, yiyeceğin besinler, vitamin harcamanı karşılamaz. Bu yüzden mutlaka takviye vitamin alman gerekir. Multivitaminler en kolay çözümdür. Halin, vaktin ve tahlil yaptırma imkanın varsa, kan tahlillerine baktırıp eksik olan desteği alman tercih edilir. Günde en az 6 saat, olabilirse 8 saat uyku, seni kendine getirir. Yaşadıklarını daha iyi algılamanı sağlar. Ailelerin dahil olduğu, pek çok karar vermenin gerektiği bu dönemde, yeterli ve dengeli beslenmenle iyi uyuman tahammülünü artırır.
(SEREN AKSÜS / AKŞAM GAZETESİ)
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar