Diyet Yapmanın Doğurganlığa Etkisi

Diyet Yapmanın Doğurganlığa Etkisi

Fazla kilo veya yanlış beslenmeden kaynaklanan aşırı kilo kayıplarının yumurtlamayı olumsuz etkileyeceği gerçeği göz ardı edilmemeli…

Tek tip diyetler; hormonal dengeyi bozarak, yumurtlamayı durdurabilir. Uzmanların önerilerine kula verirsek; yumurtlamanın sağlıklı olabilmesi için en ideali 36-38 beden olmak.

Beslenme tarzı doğurganlığa nasıl etki eder?

Hamile kalma süreci bazılarımız için sancılı bir dönem olabiliyor. Özellikle son yıllarda çoğu kadın hamile kalmakta zorlanıyor ve mikro enjeksiyon sistemi ile hamile kalmaya çalışıyor. Bunun nedeni; hormonal dengesizliğin yanında yoğun ve stresli bir iş ya da aile hayatının içinde bulunmak. Aşırı stres maalesef ki hormon salınımını direkt etkiliyor. Bunun yanında; hızlı hayat koşullarına ayak uydurmaya çalışırken yeterli ve dengeli beslenememek de doğurganlığı etkileyen çok önemli bir faktör. Ayak üstü ya da fast foodlarla geçiştirilen beslenme tarzı nedeniyle, vücut birçok besinden mahrum kalıyor. Yeterli vitamin, mineral ve kaliteli protein alamamak; hormonların düzenli ve yeterli çalışmasını engelliyor.

Yorumlar

“Diyet Yapmanın Doğurganlığa Etkisi” için 3 yanıt

  1. evden eve nakliyat

    sağlıklı bir diyet her zaman zinde ve formda kalmaktır dikkat edilmeli bence

  2. Sinem bulut

    Diyet dikkatli yapılması gerek büyük sorunlara yol açabilir

  3. Tulin

    doğum yapcaksanız yapmayın