Diyet yaparken insanların baş vurdukları çarelerden biride diyet ürünlerine başvurmaktır. Peki bu ürünler ne kadar güvenli? Hiç düşündünüz mü?

Diyet kadınların ömürleri boyunca sürekli olarak uyguladıkları bir durumdur. Oldukça zorlayıcı bir süreç olan diyeti kolaylaştırmak adına bazı firmalar, diyet ürünleri üretmeye başladılar. Tatlandırıcılar da bunlardan birtanesidir. Şekerin tadından vazgeçemeyenler için üretilen bu ürünler diyet sırasında size fayda mı yoksa zarar mı sağlıyor? Bunu hiç sorguladınız mı ?

Diyet srıasında şeker alımını kısıtlayan fakat bu tadı almak isteyenler için üretilen tatlandırıcıların kalorisi bulunmamakta. Fakat kullanan insanların kilo kaybına uğramadıkları, kilo kaybının durduğu, hatta kilo aldıkları gözlenmiş ve araştırma yoluna gidilmiştir. Yapılan araştırma sonucu bu ürünlerin aslında sanıldığı gibi faydalı değil tam tersine zararlı olduğu belirlenmiş. Kilo vermek isteyenlerin aksine kilo aldıkları sonucuna varılmıştır.

Tatlandırıcıların neden böyle bir sonuca yol açtığını merak eden bilim adamları yaptıkları incelemeler sonucu tatlandırıcıların iki şekilde kilo alımına neden olduğu anlaşıldı. Birincisi bağırsakta şekere duyarlı hücreleri harekete geçirdiği için vucudun gereğinden fazla şeker depoladığı, ikincisi ise yemek sırasında kullanıldığı zaman kişinini iştahını açtığı yönünde olduğudur.

Yani sonuç olarak diyet sırasında kullanılan ve faydalı olduğu sanılan tatlandırıcı diyet ürünleri, sanılanın aksine kişiye kilo aldırmaktadır. Bu yüzden size tavsiyemiz doğal olan durumu benimseyerek tatlandırıcı kullanmaktan vazgeçmenizdir. Doğal olarak kilo vermeye çalışmak sizi amacınıza daha hızlı ulaştıracaktır.